Защо и как да стартирате блог след пенсиониране с WordPress

Как да стартирате блог за пенсиониране на WordPress

Вие се пенсионирахте – поздравления! Знаем, че първоначално може да отнеме известно време, за да се приспособите към ново освободения ви график, но има какво да направите. Изграждането и поддържането на блог за WordPress може да бъде фантастично хоби за пенсиониране, начин да допълни съществуващ интерес или дори начин да печелите пари с WordPress. Въпреки че WordPress е доста интуитивен, идеята за стартиране и работа на уебсайта ви може да изглежда малко обезсърчително.


За щастие, има много безплатни и лесни за използване инструменти, които ще ви помогнат да създадете перфектния сайт. Като се възползвате от тези (много от които са безплатни), можете да създадете свой собствен уебсайт и да започнете блогове.

Тази публикация ще предлага предложения за теми и ще ви води стъпка по стъпка през процеса на изработка на вашия сайт – включително всичко – от избора на тема до начина, по който да започнете да печелите пари. Ние също така ще предоставим множество връзки към по-нататъшното четене, за да ви помогнем да задълбочите по-задълбочено в различните теми.

Защо да стартирате блог за пенсиониране?

Стартирането на WordPress блог от всякакъв тип може да бъде от полза, но блогът за пенсиониране може да бъде особено изпълняващ. Има много доказани емоционални и физически ползи за здравето от писането, включително намаляване на стреса и подобрено настроение. Нещо повече, блогът предлага начин за запазване и предаване на знания на настоящите и бъдещите поколения. Дори може да ви спечели няколко долара по пътя.

Преди да започнем как всъщност да стартираме блог, по-долу е списък на някои предимства в случай, че имате някакви втори мисли:

 • Подарете си нещо за правене (ще имате много свободно време)
 • Споделете спомени / преживявания със семейството (и света)
 • Помогнете на другите, като ги научите на неща, които сте научили през годините (можете да започнете блог за предишната си работа)
 • Вземете нови предизвикателства (винаги е добре да предизвикате себе си)
 • Пътувайте по света (може би никога досега не сте имали време, но сега можете да пътувате по света и да публикувате блог за него)
 • Направете малко допълнителни пари (може би вашият блог ще стане вирусен)

Стартирайте блога си в 7 лесни стъпки

По-долу сме изложили ръководство за седем стъпки, за да ви насочим към успеха в блоговете. Да започваме!

Стъпка # 1: Вземете решение относно предмета си

Преди да проектирате вашия сайт, ще искате добра идея за това, което искате да блог. Ето няколко популярни упътвания за блогове за пенсиониране:

 • Онлайн журнал: Може да изберете да споделите своите мисли и преживявания.
 • Блог, специфичен за тема: Може би искате да говорите за кариерата си или да пишете за хоби или интерес.
 • Блог за местна ниша: Може да се интересувате от блогове за вашата общност, включително фирми, събития или проблеми.
Началната страница на блога за пенсиониране на Сидни Лагър

Блогът на Сидни Лагиер служи като онлайн журнал за пенсиониране и форум

Стъпка # 2: Изберете уеб хост и име на домейн

Ще използваме системата за управление на съдържанието WordPress (CMS), за да създадем сайта (ще разширим защо по-долу). Това означава, че ще искате да се свържете с хостинг доставчик на WordPress. Въпреки че е възможно да настроите голяма част от сайта си безплатно, хостингът е един компонент, който изисква такса.

Вашият име на домейн е името, което ще се показва в URL адреса на уебсайта Ви (напр. www.domain-name.com). Можете да го получите чрез уеб хостинг пакет (първата ви година е безплатна, ако решите да опитате Bluehost), регистратор или пазари на имена на домейни. Името на вашия домейн е уникално и може да бъде сложно да се промени по-късно, така че си струва да се обмисли в самото начало.

Стъпка # 3: Инсталирайте WordPress

След като подредите хостинга и домейна си, време е да инсталирайте WordPress. WordPress е много персонализирана и лесна за използване платформа с огромна поддръжка общност. Той захранва над една четвърт от мрежата и над петстотин нови WordPress сайтове се създават ежедневно.

Ако сте избрали един от нашите препоръчани хостове, ще се възползвате от обикновен процес на инсталиране на WordPress с едно щракване. Повечето домакини предлагат отлична поддръжка, за да ви преведат през тази стъпка и да отстраните всички проблеми.

Въпреки че WordPress е доста интуитивен, има доста неща за научаване, особено в началото. Определено си струва да разгледате някои от многото ръководства, достъпни за започване на работа с WordPress.

Стъпка # 4: Изберете тема

След като инсталирате WordPress, можете да изберете тема, която ще осигури цялостния вид на вашия сайт и може да предложи допълнителна функционалност. Въпреки че много теми идват с много камбани и свирки, вероятно ще искате да се придържате към нещо просто, що се отнася до блоговете, освен ако не се чувствате приключенски.

За щастие, има много безплатни и премиум теми за избор. Ако изборът е голям, има някои полезни списъци с прости безплатни и премиум теми, които трябва да проверите. След като изберете вашата тема, можете да я персонализирате ръчно или чрез инструментите, които може да включва.

Ето няколко наши прости и интуитивни теми:

1. Нула (безплатно)

Началната страница на Zero

Информация и DownloadView Демонстрацията

Тази модерна тема е лесна за настройване и осигурява чудесно прост фон за всеки блог. Той предлага минимално претрупване както за зрителя, така и зад кулисите, така че можете просто да се съсредоточите върху споделянето на мислите си.

2. Ню Йорк

Информация и DownloadView Демонстрацията

Тази смела тема е идеална за професионално изглеждащ блог без добавената суетене. Демонстрационният сайт е лесен за инсталиране и можете също да добавите магазин със собствени продукти (или връзки към партньорски продукти в Amazon и т.н.), за да допълвате блога си.

Стъпка # 5: Добавете функции и функционалност с приставки

Въпреки че WordPress може да има всичко необходимо за създаване на блог извън кутията, почти сигурно ще искате да добавите функции и функционалност с плъгини.

Плъгините са софтуерни добавки, предназначени да разширят основната функционалност на WordPress. Те могат да добавят сигурност, да подобрят работния ви процес, да подобрят потребителското изживяване и много други. Докато не е необходимо да използвате плъгини, някои се считат за съществени.

Безплатни плъгини могат да бъдат намерени в WordPress.org хранилище, и можете да намерите първокласни алтернативи на пазари като CodeCanyon. Приставките могат да бъдат инсталирани и активирани само с няколко щраквания. В зависимост от приставката, често ще трябва да влезете в него Настройки екрана и коригирайте предоставените опции. Един от най-популярните WordPress приставки с широк спектър от настройки е Yoast SEO.

Заглавното изображение на Yoast SEO от WordPress.org

Той има дълъг списък от функции, които ще ви помогнат да подобрите класирането на търсачките си, да усъвършенствате уменията си за писане и да направите съдържанието си по-удобно за потребителя.

Стъпка # 6: Добавете съдържанието си

Съдържанието, което добавяте, ще зависи силно от темата ви, но някои елементи, които може да искате да разгледате, са:

 • За страницата: Тази страница може да съдържа кратка биография и да каже на читателите за какво е вашият блог.
 • Страница за контакт: Това е удобно допълнение, ако искате да приветствате въпроси или други видове кореспонденция.
 • Портфолио: Ако блогвате за хоби или интерес, има вероятност да имате проекти, които да покажете, които могат да се показват с портфолио.
 • Галерия: По същия начин може да имате изображения, които искате да представите под формата на галерия.
 • Социални връзки: Ще трябва също да влезете в социалните медии, за да споделяте съдържанието си. Първо, решете кои социални мрежи са подходящи за вашия блог, а след това използвайте някои от нашите съвети за автоматизиране на социалното споделяне.

Не на последно място, трябва да знаете как да създадете първата си публикация в блога.

Стъпка # 7: Осигурете приходи от сайта си

Въпреки че тази стъпка е напълно незадължителна, можете да опитате да осигурите приходи от уебсайта си. Ако имате добър брой посетители, можете да го настроите, за да спечелите постоянен поток от допълнителни доходи, които да ви помогнат да се насладите на пенсионирането си още повече. Има много начини да направите това, включително чрез партньорски връзки, реклами, продажба на собствени продукти и писане на спонсорирани публикации.

заключение

Блогът за пенсиониране е чудесен начин да документирате живота си като пенсионер, да споделите знанията си за хоби или интерес или да се включите повече в местната общност. Въпреки че звучи като страхотна идея, прилагането й на практика може да се окаже непосилна мисъл.

В тази публикация предоставихме седем стъпки за започване на работа с вашия блог за пенсиониране. Имате ли въпроси относно процеса, който разгледаме в тази статия? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map