WordPress за художници: прости начини за създаване на онлайн портфолио

Изграждането на онлайн портфолио никога не е било по-лесно. С наличните инструменти той вече се превърна в нещо, което всеки може да направи.


В миналото, за да създадете нещо, което да изглежда страхотно и да ви позволи да показвате художествени произведения по стилен начин, трябваше да наемете програмист. Наемането на някой, който да ви създаде потребителски уебсайт, може да бъде много скъпо и може да не е опция, достъпна за всички.

За щастие на тези изпълнители с бюджет, WordPress нараства през последните десет години. Вече не е нещо, което се използва за просто изграждане на блогове за писатели, за да покаже работата си. С няколко приставки или специално разработена тема WordPress може лесно да се трансформира в зашеметяващо онлайн портфолио за всеки визуален художник.

Управлението на медиите се превърна в голям компонент от по-новите версии на WordPress. Разработчиците и дизайнерите се възползват от тези постижения, за да създадат ефектни теми и плъгини, от които художниците могат да се възползват.

Нека разгледаме няколко от тези творения, които можете да използвате, за да създадете свой собствен красив уебсайт за портфолио.

Теми

Вече сме подготвили цял избор от теми за WordPress в портфолио, за които можете да разгледате. Успяхме да намерим огромен брой от тях, така че нека разгледаме няколко от любимите ми теми от тези, които вече намерихме.

Photocrati

Photocrati

Photocrati е създаден специално за фотографите, за да покажат работата си.

Вместо да е проста тема, Photocrati е рамка, която ви позволява да използвате 60 вградени стила, за да създадете сайт, който изглежда точно както искате. Рамката включва не само мощно управление на галерията, но има и вградена система за електронна търговия, за да можете да продавате работата си директно от сайта си.

С достъп до общност от над 17 000 фотографи тази премиум тема е сделка на стойност 89 долара.

Обща WordPress тема

Общо демонстрации на теми за Drag & Drop WordPress

С множество демонстрации за избор и вградени опции не можете да сбъркате с темата Total WordPress. Това е многоцелева тема с вградена поддръжка за създаване на страница с плъзгане и пускане, интеграция с WooCommerce за създаване на магазин, поддръжка на популярния плъгин за Календар на събитията за показване на събития и множество полезни настройки за персонализиране, за да може темата да изглежда най-добре за вашите нужди.

илюстрирам

илюстрирам

Illustrate е страхотна тема за първокласно портфолио, създадена от екипа тук в WPExplorer с дизайнерска помощ от Blaz at Blazrobar.com.

Темата е чиста, проста и изградена с намерението да ви позволи лесно да споделяте работата си онлайн. Темата ви позволява да създавате неограничени категории и маркери, за да организирате своето портфолио. Той се предлага с уникална цветова палитра на портфолиото и функция на цветовата палитра на изображението, за да добавите малко повече стил и информация към парчетата от вашето портфолио.

Plugins

Ако вече имате уебсайт на WordPress с тема, която харесвате, тогава промяната му може да не е най-добрият вариант. Вместо да препроектирате целия сайт около нова тема, трябва да се възползвате от един от многото приставки за портфолио там.

С тези приставки можете да трансформирате част от вашия сайт във фантастично портфолио, което се интегрира лесно с текущия ви дизайн на сайта. Нека разгледаме подборка от приставки, които са на разположение за вас.

Страхотно филмирано портфолио

Страхотно филмирано портфолио

Този плъгин не само има страхотно име, той доставя точно това, което казва. Този плъгин ви позволява да създадете чисто и мощно портфолио на вашия уебсайт.

Awesome Filterable Portfolio ви позволява да създавате няколко категории за своите портфолио и след това да филтрирате страницата с портфолио, като използвате тези категории. Процесът на филтриране се случва с много гладка и професионална анимация и има страхотен ефект на задържане на изображението, който наистина прави всеки елемент изпъкващ.

Това е фантастичен плъгин, който ще бъде точно това, което огромната част от артистите търсят. Той е безплатен и се предлага от хранилището на плъгини WordPress.

Media Grid

Media Grid

Media Grid е премиум плъгин, който ви позволява да създавате неограничени портфейлни решетки. Тези решетки автоматично променят размера на дисплея на всеки елемент, за да се впишат във всеки размер на решетката, който сте задали. Това означава, че като добавите повече елементи към всяка решетка, дисплеят се променя, за да ги приспособи.

Плъгинът се предлага с конструктор на визуална мрежа, за да ви позволи да персонализирате външния вид на всяка мрежа. След това всяка решетка може да бъде добавена към страници с помощта на краткия съветник за кодове, вграден в приставката. Има множество опции за персонализиране за всяка мрежа, включително добавяне на елементи в категории за филтриране и добавяне на множество цветове на наслагване за елементите на мрежата, което ви позволява да направите дисплея на мрежата точно както искате.

ZoomFolio

ZoomFolio

ZoomFolio е много елегантен приставка за портфолио. Както при другите, той ви позволява да категоризирате всеки елемент и след това да филтрирате тези елементи на страницата. Това, което разделя ZoomFolio, е начинът, по който ви позволява да персонализирате дизайна на страницата.

Със създадената ви страница с портфолио има меню за бързо конфигуриране, което ви позволява да промените фона, цвета на текстовите връзки и цвета на курсора в движение. Това конфигурационно меню ви позволява също да промените стила на мрежата и ширината на артикула по подразбиране на живо на страницата.

Всеки елемент от портфолиото се показва в лайтбокс при щракване и след това може да бъде допълнително разширен в изображение на цял екран. Това е чудесен начин да покажете версиите с по-висока разделителна способност на вашата работа. Плъгинът също има социално споделяне във всеки елемент от портфолиото.

Портфолио на OnePage

Портфолио на OnePage

Плъгинът OnePage Portfolio е много прост плъгин за създаване на страници с портфолио. Плъгинът ви позволява да добавите всички ваши портфейлни части в една категория и след това да филтрирате елементите на страницата с помощта на маркери.

Плъгинът показва елементите на вашето портфолио в стил Pinterest, който е много чист. Всеки елемент от портфолио може да показва описание, когато кликнете върху него. Елементите се добавят към групата чрез създаване на нова публикация и приписването й към избраната от вас категория портфолио.

Това е много прост, минималистичен плъгин, който ще се хареса на онези, които не искат да правят страниците им да изглеждат твърде сложни. Безплатно е да изтеглите от хранилището на WordPress.

Имате ли онлайн портфолио?

Както можете да видите, има огромен брой възможности, които да ви помогнат да изградите зашеметяващо портфолио. Само надрасках повърхността на това, което ви е на разположение, за да създадете свой собствен уебсайт за портфолио.

Разработчиците и дизайнерите добавят отлични нови теми и плъгини на пазара всеки ден, имайки предвид фотографи и други визуални артисти. Ако тези, за които говорих тук, не отговарят на вашите нужди, мога да гарантирам, че ще има тема или плъгин за вас.

Имате ли предложения за теми или приставки за създаване на зашеметяващи портфейли? Ако е така, ще се радваме да чуем за тях в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map