WordPress Toolkit в Plesk – Бързо и изчерпателно ръководство

WordPress Toolkit в Plesk - Бързо и изчерпателно ръководство

WordPress е невероятно невероятен и носи няколко предимства, които може да не очаквате от система за управление на съдържанието (CMS). Много лесно се управлява всичко в WordPress, от нов блог до публикуване на новини. Ето защо тя е толкова популярна в много различни канали. Освен това има добавени функции за всяка ниша благодарение на лесните за използване плъгини и инструменти.


Когато става въпрос за стартиране на WordPress на вашия уебсайт, имате няколко възможности. Управляващите хостинг компании като WP Engine улесняват нещата и инсталират WordPress за вас. Но за тези, които използват споделен хостинг, често имате избор на cPanel, Ubuntu или Plesk.

Plesk е уеб хостинг контролен панел, който може да бъде инсталиран както на Linux, така и на Windows сървъри. Ако използвате Media Temple VPS, може би сте го виждали и преди. Но можете също да го инсталирате сами и да го използвате за по-лесно управление на инсталациите на WordPress на вашия собствен сървър.

Plesk 17 WordPress Toolkit е разширение за Plesk за добавяне на набор от функционалности на WordPress. Това е полезна (и лесна) опция за лесно управление на вашите WordPress теми, плъгини, сигурност, актуализации и други по лесен начин.

Наръчник за WordPress в Плеск

Plesk е пълен, многофункционален и сигурен инструментариум за WordPress, който осигурява единствен таблото за управление на многократни WordPress случаи. С Plesk е много лесно да тествате нови плъгини, функции и идеи за дизайн в пясъчна кутия, преди да ги публикувате на уебсайта си на живо. За това няма да са ви необходими допълнителни плъгини или отделен сървър – WordPress Toolkit в Plesk управлява всичко това.

Можете също да използвате инструментариума на WordPress, за да премахнете някои от сложността на управлението на уебсайтовете на WordPress. Постановка, клониране, синхронизиране, актуализиране, миграция и други сложни задачи – лесно е да го направите само с едно кликване.

Наръчник за WordPress в Плеск

WordPress Toolkit предоставя единен интерфейс за управление за лесно инсталиране (инсталатор с едно щракване), конфигуриране и управление на WordPress. Трябва да инсталирате разширението за WordPress Toolkit в Plesk и можете да започнете работа с него.

WordPress Toolkit изисква Plesk (разбира се), както и сървър PHP версия 5.3 или по-нова версия. Ако вашият сървър все още използва PHP версия под тази, тогава ще трябва да добавите персонализиран PHP манипулатор. За да активирате това, ще трябва да определите пътя до двоичния PHP и да превключите абонамента с WordPress Toolkit към персонализирания PHP обработвач.

Освен това WordPress Toolkit е безплатен за собствениците на Plesk Web Host и Plesk Web Pro издания. На потребителите на Plesk Web Admin се предлага различна SE версия с по-малко функции.

Сега нека разгледаме как можете да използвате инструментариума на WordPress в Plesk.

Инсталиране на WordPress с Plesk

Първо трябва да влезете в панела си Plesk. От тук трябва да имате следните опции за инсталиране:

 • Уебсайтове и домейни> WordPress> Инсталиране
 • Приложения> WordPress> Инсталиране
 • Абонамент> WordPress> Инсталиране

Инсталирайте WordPress с Plesk

Кликнете върху Уебсайтове и домейни и трябва да видите икона на WordPress в горната дясна страна на таблото за управление на Plesk. Кликнете върху WordPress икона и кликнете върху Инсталирай бутон за инсталиране на WordPress във вашия панел Plesk.

Управление на WordPress инсталации

След успешното инсталиране на WordPress с Plesk (или импортиране на сайт чрез Уебсайтове и домейни> WordPress> Импортиране), следващата ви стъпка е да отидете на таблото за управление на WordPress Toolkit, за да получите широк поглед върху уебсайтовете на WordPress, работещи на вашия сървър. От тази главна страница можете да видите всички ваши инсталации с един поглед.

Можете лесно да превключвате между карти, списъци или плочки според вашите визуални предпочитания.

Управление на WordPress инсталации в Plesk

От Информация и инструменти в раздела с карти ще имате достъп до контроли и инструменти за вашия сайт. Използвайте превключвателите за бързо деактивиране на индексирането на търсачките, активиране на режим на поддръжка и отстраняване на грешки, включване на кеширане или ограничаване на публичния достъп чрез включване на защита на паролата.

Ще намерите също бързи връзки за синхронизиране, клониране, управление на файлове и архивиране / възстановяване на вашите файлове.

Съвет: Използвайте Clone бутон за бързо завъртане на сайт за поставяне с цел тестване.

Управление на WordPress приставки

С WordPress Toolkit в Plesk управлението на плъгини също става лесно. Можете да инсталирате, активирате и премахвате плъгини всички от таблото си за управление.

Управление на WordPress плъгини в Plesk

Инсталирайте приставки

има две опции за инсталиране на приставки. Добавете приставка към конкретен сайт, отидете на: WordPress> раздел Приставки за сайт> Инсталиране

Или ако искате да инсталирате нов плъгин на всичките си сайтове на WordPress, след това преминете към по-общото: WordPress> Приставки> Инсталиране

И в двата случая кликнете върху иконата за търсене и потърсете плъгин. По подразбиране, когато инсталирате приставка с помощта на инструментариума на WordPress, той се активира автоматично.

Можете също да качите приставка за трета страна (например закупена от вас в CodeCanyon или ново разширение от WooCommerce). Просто отидете на: WordPress> Приставки> Качване на приставка

След това изберете своя плъгин zip файл и щракнете върху Качване. За да инсталирате и активирате приставката, отидете на: WordPress> Приставки

Кликнете, за да инсталирате новата си приставка, след което изберете сайтовете на WordPress, към които искате да добавите.

Премахване на приставки

Можете обаче да изберете всички приставки, които да премахнете от WordPress, като изберете и щракнете върху иконата за изтриване, за да я премахнете от избраната инсталация.

Сега изберете инсталацията на WordPress, която искате да активирате и деактивирате всеки инсталиран плъгин.

Отидете на Управление на сървъра> WordPress> Приставки и изберете приставката, която искате да активирате или деактивирате.

Управление на WordPress теми

Използвайки Plesk, е много лесно да добавите, премахнете, активирате или деактивирате всяка тема на WordPress.

Управление на WordPress теми в Plesk

Инсталиране на теми

Отидете на WordPress> раздел теми> Инсталиране за да добавите нова тема. Използвайте търсенето, за да намерите тема, и поставете отметка в квадратчето за темата, която искате да добавите.

Точно като приставките, можете да добавите една и съща тема за всички WP инстанции или да добавите конкретна тема само към един конкретен екземпляр (или повече). За целта трябва да кликнете върху падащото меню и след това да изберете случаите, които искате да добавите или премахнете тема.

Добавете WordPress теми в Plesk

Освен това можете лесно да актуализирате всяка тема от WordPress> Теми раздел. Просто изберете темата, която искате да актуализирате за вашите инсталации (въпреки че винаги препоръчваме да се актуализира за сигурност – ако използвате дъщерна тема на WordPress за персонализиране, не трябва да се притеснявате).

Защита на WordPress

Можете да извършите проверка на сигурността на вашия уебсайт с WordPress Toolkit на Plesk. Ще можете да видите дали всички / readme.html / файлове са празни. Можете също така лесно да промените настройките си за сигурност и да видите състоянието си на защита. За това трябва да отидете в колоната S в секцията Уебсайтове и домейн> WordPress.

Plesk WordPress Security

Кликнете върху връзката „проверете сигурността“, за да видите състоянието на всички ваши WordPress инсталации. Поставете отметки в квадратчетата с подобрението на сигурността, което искате да извършите, и след това щракнете върху бутона за защита.

Проверка на защитата на WordPress в Plesk

Ето как можете драстично да намалите шансовете някой да влезе във вашия сайт, като гарантирате сигурността на уебсайта на WordPress на най-високо ниво.

Архивиране и възстановяване

Наред с общата сигурност на сайта на WordPress, WordPress Toolkit в Plesk може да се използва и за архивиране на вашия сайт.

Plesk Toolkit за WordPress улеснява създаването на планирани резервни копия за вашия уебсайт. Следвайте стъпките, за да се уверите, че имате актуални данни за възстановяване от мястото, където можете да направите резервно копие:

 • Първо влезте в таблото за управление на Plesk
 • Кликнете върху Домейни
 • След това кликнете върху Управление на домейн или Управление на хостинг
 • Сега кликнете върху уебсайтове и домейни
 • Кликнете върху Backup Manager
 • Кликнете върху Настройки за планирано архивиране

Plesk Backup Manager

Тук можете да изберете вашите опции в „Настройки за архивиране“, което включва добавяне на префикс към името ви за резервно копие, изберете многообемно резервно копие, място за съхранение на резервни копия и задаване на ограничение за резервното копие (броят на копията на вашата резервна копие) на вашия сървър. Можете дори да зададете сигнал за известия.

Ако отидете на разписание раздел, можете също да активирате и автоматизирате вашата задача за архивиране. Изберете честота на архивиране за вашия уебсайт. Имайте редовни резервни копия на сайта, направени за вашия. Просто изберете времето за стартиране на процеса на архивиране и запишете.

Редактиране на глобални настройки

И накрая, в Глобална настройка област, в която можете да конфигурирате страницата си за поддръжка, и префиксът за поддомейн по подразбиране за клониране, който ще ви позволи да промените URL адреса на сайта.

Plesk Global Settings

заключение

Управлението на сайтове на WordPress ръчно може да бъде доста сложно. Мощен контролен панел като Plesk улеснява и с инструментариума на WordPress в Plesk можете да управлявате всички свои сайтове от едно табло.

Ако сте агенция, хостваща множество клиентски сайтове, или запален писател с блог във всяка ниша, тогава WordPress Toolkit в Plesk е една от най-добрите ви възможности за управление на всичките ви сайтове. Работете по-интелигентно, не по-трудно и управлявайте ефективно вашите WordPress сайтове без никаква суматоха.

Какви са вашите мисли за инструментариума на WordPress в Плеск? Или имате някакви въпроси как да започнете с него? Оставете ни коментар по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map