Въведение в персонализатора на теми WordPress

 1. 1. В момента четете: Въведение в персонализатора на теми WordPress
 2. 2. Взаимодействие с персонализатор на теми за WordPress
 3. 3. WordPress Тема за персонализиране на котлона
 4. 4. Удължаване на котлона за персонализиране на темата за WordPress
 5. 5. Тема персонализатор котел – Условни опции, Детски теми и приставки

Едно нещо, което винаги не ми харесваше в страниците с настройки на темата, е колко много различни ще бъдат те. Представете си, че всеки производител на автомобили се опитва да добави собствено докосване чрез уникално разположение на колелата и ще видите защо това е лошо за издателите на WordPress.


За щастие, тъй като 3.4 и благодарение на API за тематичен персонализатор изобщо не ни трябват страници с настройки.

Въпросният блог е Галерия с опции за тема, витрина на „най-добрите (и най-лошите) екрани с опции за теми в града“. Най-лошото, но предполагам, че именно това го направи популярно. Според Константин, той ще го направи остарял.

В цялата тази серия от публикации ще разгледаме предимствата на използването на тематичния персонализатор на страници със „стари“ настройки, ще разгледаме как работи Тематичният персонализатор, ще видим как можете да го разширите и накрая да създадете котел за тематичен персонализатор, който може да се използва с всяка тема на WordPress.

Предимства на тематичния потребител

Сега, не казвам, че страниците с настройки на темите са (били?) Всички лоши – ако се направят правилно, те се чувстват като естествено разширение на таблото за управление на WordPress – само че сега има нещо по-добро. Това, което Customizer прави, в сравнение със страницата с настройки, улеснява процеса на настройка на темата, като сваля със затворени очи главата на потребителя.

Ако никога не сте го виждали в действие, това видео от розово масло е задължително гледане:

И така, какво точно е Тематичен персонализатор? Според Codex:

Екранът за персонализиране на темата (т.е. „Тема за персонализиране“) позволява на администраторите на сайта да изменят настройките на дадена тема и да видят преглед на тези промени в реално време.

Тематичен персонализатор в ядка

Тема за персонализиране има три основни компонента – секции, настройки и контроли. Ако персонализаторът на теми беше къща, вашата всекидневна щеше да бъде една от секциите, всяка светлина в нея би била обстановка и всяка светлина превключва контрола. Това е толкова просто.

За да взаимодействате с персонализатора на теми, трябва да се включите в действие customize_register. Като направите това, ще заредите $ wp_приспособяване на обект, инстанция на WP_Customize_Manager клас, който прави всички тежки повдигания. Повече за това в част 2 от тази поредица.

Вече е там

Ако не искате да взаимодействате с персонализатора на теми и просто трябва да го оставите да прави това във вашата тема, става още по-лесно. Когато създадете тема от нулата, Theme Customizer вече ще е там, показвайки вградените й секции. Всъщност това ще ви доведе до празните празни index.php и style.css с нищо друго освен редове от заглавия на коментарите:

Тема за персонализиране в празна тема

Тема за персонализиране в празна тема

Разбира се, няма нищо за предварителен преглед в тази екранна снимка, защото index.php не прави нищо, но това е въпросът – ако сте разработчик на теми, персонализаторът на теми просто крещи „Всеки път, когато сте готови!“ така че няма причина да не го използвате във вашата WordPress тема.

Има още секции по подразбиране, но те се показват само ако темата ви ги поддържа, ето пълният списък на вградените секции:

 • Заглавие на сайта и Tagline
 • Цветове *
 • Изображение на заглавието *
 • Основно изображение *
 • Навигация *
 • Статична предна страница

Маркираните (*) секции ще се показват само ако темата ви поддържа съответните им функции, ако искате да се появи раздел „Заглавие на изображението“, всичко, което ви е необходимо add_theme_support („персонализирано заглавие“) някъде във файла function.php.

Съществуващи контроли

С всички тези вградени секции трябва да има някои съществуващи контроли (светлинни превключватели, помниш ли?), За да ги запълниш. Ето какво ви дава WordPress извън кутията:

 • Текстово поле
 • Checkbox
 • радио
 • Изберете
 • Средство за избиране на цвят
 • Качване на файл
 • Качване на изображението
 • Фоново изображение
 • Изображение на заглавката

Вероятно достатъчно добър за повечето теми, но ако темата ви е специална (нека да предположа, нали?) И се нуждае от някои персонализирани контроли, можете да го направите и вие. Създаването на персонализирани контроли е едно от нещата, които ще покрием в тази серия, така че бъдете в течение.

Това е всичко за сега

В момента WordPress има шестнадесет API (опитайте да ги назовавате всички!) и ако ги прецените по това колко са лесни за потребителите и колко лесно е да влезете и да започнете да ги използвате, нито един не се доближава до API за персонализиране на теми..

Направихте ли услугата на потребителите си и преминахте от страници с настройки към персонализатора на теми? Ако не, бих искал да чуя защо и ако имате, какво мислите за това досега?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map