Създайте уебсайт за електронна търговия с WordPress

Създайте уебсайт за електронна търговия с WordPress

Добавянето на функция на магазина към вашия уебсайт е чудесен начин да разширите бизнеса си и да подобрите обхвата на вашия продукт в различни географии. Ако използвате WordPress, просто добавянето на приставка за електронна търговия към съществуващия ви уебсайт ще го превърне в онлайн магазин. Налични са много качествени решения за електронна търговия. Изборът на правилния обаче, като се имат предвид специфичните нужди на вашия магазин, не е лесна задача.


В тази публикация нека разгледаме някои от по-популярните приставки за електронна търговия WordPress и да проверим тяхната пригодност към различни видове магазини – по-специално тяхната пригодност за физически или цифрови продукти.

Функции за търсене в решение за електронна търговия

За начало всеки плъгин за електронна търговия трябва да предлага тези функции като минимум,

 • Основна опция за добавяне на продукти към вашия уеб сайт и продажба на тях: Дисплеят на продукта е еквивалент на витрина и дисплеят трябва да хваща дори окото на случайния посетител. Лайтбокс, остра графика, интерактивни елементи като анимации или ефект на задържане могат да задържат потребителите по-дълго ангажирани и да подобрят процента на конверсия.
 • Функциите на магазина трябва да бъдат лесни за използване както от посетители, така и от администратори на сайта: Администраторите на сайта трябва да добавят продукти, да променят описанията, да проследяват поръчки, да управляват инвентара, да поддържат акаунти и много други. По същия начин, потребителите на интерфейса трябва да се движат свободно и да се наслаждават на цялостното пазаруване.
 • За да бъдете отзивчиви вече не е опция и затова вашият плъгин трябва да работи добре с по-малки устройства: Тенденциите показват това използването на мобилни мрежи изпреварва настолните компютри, и не искате да губите от този трафик.
 • Плъгинът трябва да предоставя поне една опция за получаване на плащания: Порталът за плащания ви позволява да извършвате плащания бързо и лесно и да запазите данните на клиентите си защитени. Това трябва да накара клиентите да се чувстват сигурни при предаването на парите си и споделянето на чувствителна лична информация. Някои детайли, които трябва да разгледате, докато избирате шлюз, са такси за регистрация, транзакционни разходи, получаване на място или извън него, поддържани държави и валути..
 • Вашето решение за електронна търговия трябва да отговаря на PCI DSS: Това е необходимо, за да можете да събирате и съхранявате информация за кредитните карти на вашия сайт (индустрия на платежните карти / стандарт за защита на данните).

Други функции, които можете да търсите, са поддръжка на мета данни за всеки продукт, съвместимост с вашия SEO плъгин, проследяване на инвентара, отчитане, партньорски програми, ценообразуване и т.н..

Основната версия на плъгините в тази публикация е достъпна безплатно. Но ако вашият магазин се нуждае от допълнителни функции, ще трябва да потърсите конкретни безплатни / премиум разширения. Освен това, ако искате да конвертирате съществуващ блог или уебсайт в уебсайт за електронна търговия, уверете се, че темата, която използвате, поддържа приставката за електронна търговия, която сте избрали.

Физически продукти или цифрови изтегляния?

Видът на продуктите, които ще продавате, може да повлияе значително на избора ви на плъгин. Когато продавате физически стоки в магазина си, приставката за електронна търговия, която изберете, трябва да покрива функции като – опаковане, доставка, управление на инвентара, печатни фактури и други. Някои плъгини като WooCommerce са достатъчно гъвкави за продажба на всякакви стоки. Обикновено те се нуждаят от добавки за продажба на цифрови продукти или ще трябва да бъдат конфигурирани специално. Shopify може да се използва за продажба на почти всичко, но трябва да правите месечно плащане, което може да изглежда доста стръмно. Това обаче гарантира, че вашият магазин функционира безпроблемно.

Всъщност изборът ви е доста лесен, ако се занимавате стриктно с цифрови продукти. Лесни цифрови изтегляния е лидер, когато става дума за дигитални продукти. Други приставки за електронна търговия като WooCommerce също могат да се справят с цифрови продажби, но Easy Digital Downloads е проектиран специално и изключително за цифрови стоки като електронни книги, снимки, билети и музика. С помощта на плъгин Easy Digital Downloads може да се справи и с продажбите на прости физически продукти.

Що се отнася до цифровите стоки, можете да премахнете редица функции, които са приложими за чисто физически стоки, като доставка и сложни данъчни изчисления. В същото време ще трябва да потърсите допълнителни функции като:

 • Качване на екранни снимки, споделяне на видео трейлър или публикуване на няколко страници. Само изображенията не са достатъчни за показване на цифрови продукти.
 • Ограничаване на броя на изтеглянията, както при видеоигрите.
 • Задаване на датата на изтичане на изтегляне или достъп, както в сайтовете за членство.
 • Предлага връзка за изтегляне и възможност за изпращане на фактури по имейл.

Сега, нека да разгледаме характеристиките на някои от по-популярните решения за електронна търговия,

WooCommerce

Захранване с 28% от всички онлайн магазини, WooCommerce е безплатен плъгин за електронна търговия с отворен код. Тя дава на собствениците на магазини контрол да продават каквото и да било – физически стоки, цифрови изтегляния и партньорски продукти. И позволява на разработчиците да разширяват и адаптират, за да отговарят на нуждите на отделните клиенти.

Притежаван от Automattic, WooCommerce е мобилен, сигурен плъгин, който се интегрира безпроблемно с WordPress и повечето теми на WordPress. Със стотици премиум и безплатни разширения, от които можете да избирате, това е един от малкото плъгини, който ви позволява да увеличавате мащаба бързо, докато вашата компания расте. Освен това, вашите данни остават при вас, не на никой трети сървър.

Той лесно управлява инвентара и поддържа обширни страници с продукти. С премиум добавка можете дори да импортирате продукти от CSV файл в страницата с продукти на приставката. На разположение са пет предварително инсталирани шлюза за плащане. Калкулаторът за доставка на страницата на количката дава възможност на купувача да види цената на всичко включено.

WooCommerce включва функции, които улесняват продажбата навсякъде по света – геолокация за идентифициране на местоположението на клиента и коригиране на доставка, внос и износ, ограничаване на продажбите по местоположение, избор на методи за доставка, създаване на множество зони за доставка, изчисления за доставка и данъци и калкулатор за доставка в реално време Въз основа на адреса на клиента можете също да изберете кои шлюзове за плащане да се показват за различни държави. Освен това можете да уведомите персонализиран имейл адрес. Всички тези функции правят приставката любима за продажба на физически стоки.

WooCommerce може да бъде конфигуриран да обработва цифрови продукти. Това ще премахне ненужните опции, приложими само за физическите стоки, като същевременно ще добави функции, приложими към цифровите продукти. Можете също така да продавате цифрови и физически версии на същите продукти като книгите, като създавате версия за изтегляне. Плъгинът добавя и допълнителни типове схеми (структурирани маркировки на данни) към вашите цифрови стоки, така че да може да бъде намерен по-лесно от търсачките.

Количката за пазаруване може да се справи с комбинация както от физически стоки, така и от цифрови стоки в касата. Клиентите получават имейли за изпратени продукти. Цифровите стоки ще бъдат достъпни за изтегляне или изпратени като прикачен файл към имейл.

Осигуряването на вашия магазин на WooCommerce със SSL криптиране може да е малко над техническите възможности на обикновения потребител на WordPress, но има ресурси, които ще ви помогнат.

Лесни цифрови изтегляния

Лесни цифрови изтегляния е безплатен плъгин за електронна търговия с отворен код, който е предназначен за онлайн продажби на изтеглящи се продукти. Той има всичко – отстъпки до кодове до отчитане на данни, а касата е много удобна за потребителите. Основните функции на плъгините включват управление на клиентите, което проследява дейността на клиента и добавя кодове за отстъпки въз основа на различни критерии. Освен това поддържа дневници за изтегляне на файлове и ограничава достъпа до файлове на оторизирани потребители чрез задаване на ограничения или дати на изтичане.

За да изпитате пълния набор от функции, ще трябва да получите достъп до библиотеката с разширения. Разширенията ще ви позволят да добавите почти всяка функция, като:

 • Добавете външен продукт или партньорски продукт към вашия магазин.
 • Импортирайте продукти от CSV файл в страницата с продукти на приставката.
 • Добавете цялостна система за лицензиране на софтуер с разширение за лицензиране на софтуер.
 • Продайте абонаменти с периодични плащания.
 • Превърнете магазина си в пазар с представяне на фронтенд.
 • Съхранявайте файлове външно (Amazon или Dropbox) и ги предоставяйте за изтегляне.
 • Добавете цялостна система за резервации.
 • Изтеглете прикачени файлове за имейл, когато файловете са малки.
 • Изпращайте условни имейли автоматично въз основа на предварително определени условия.

Разширенията са налични и за шлюзове за плащания, счетоводство, анализи, имейл и маркетинг. Разширенията са комбинация от безплатни, премиум и добавки на трети страни. Можете също така да абонирате клиентите за имейл списъци, използвайки MailChimp и AWeber по време на касата, и да използвате Simple Shipping за улесняване на доставката на прости физически продукти. Функцията за преглед на продукта е включена безплатно.

За да може плъгинът да играе добре с вашата тема, се нуждае от известен стил, но винаги можете да изберете една от техните собствени теми.

iThemes Exchange

iThemes Exchange е проста за настройка и лесна за използване приставка за електронна търговия. Той запазва основните функции, необходими за магазин, оставяйки добавките за работа с допълнителни функции. Други плъгини се таксуват отделно за Stripe добавка, докато iThemes Exchange има Stripe добавка, достъпна безплатно, за неограничен брой сайтове. С Exchange можете да продавате физически и цифрови стоки. Отличителната черта е платената добавка за продажба на членства и абонаменти на вашия уебсайт.

Използвайки редактора на WordPress, изпращайте персонализирани имейли до администраторите, като ги уведомявате за покупки. Изпращайте също потвърдителни имейли на клиентите. С опциите за разширени продукти задайте срокове на годност за цифрови изтегляния, задайте начални и крайни дати за наличност на продукта и проследяване на инвентара. Оставайки в Exchange, можете да управлявате клиенти и данни за транзакциите, включително издаване на възстановявания.

Въпреки че основната версия е напълно функционална и безплатна, за разширените функции ще откриете, че трябва да платите за тях. Той е добър вариант за начинаещи и е чудесен за сайтове, базирани на членство.

Shopify

Shopify не е точно плъгин, а пълноценна платформа за електронна търговия, която вече се интегрира добре с WordPress (използвайки плъгин). Какво е най-хубавото в Shopify? Е, вие отваряте акаунт, плащате, активирате приставката и настройвате магазин, като просто добавяте продукти, включително цифрови продукти, към вашия сайт. Shopify се грижи за всичко – маркетинг, плащания, доставка и сигурна каса. Освен това можете просто да използвате една от многото съвместими теми Shopify.

Shopify се интегрира с повечето форуми за социални медии. Така че можете да създадете Facebook магазин или купуващи щифтове на Pinterest и да добавите бутон за покупка в Twitter.

Какво не се харесва на Shopify? За един трябва да извършвате месечни плащания, които могат да се добавят с мащаба си. Ще откриете, че често превключвате между два администраторски панела – WordPress и Shopify. Освен това всичките ви данни вече ще почиват на сървър, над който нямате контрол. Въпреки това виждате колко лесно може да бъде начинаещ, който е готов да плати на доставчик на услуги за управление на магазина му.

Други почетни споменавания включват:

 • JigoShop който предлага широка гама от функции в новата версия и може да добави динамичен магазин към вашия уебсайт.
 • Шопската което е високо на функции и предлага лесен за управление магазин за собственици и подобрена гъвкавост за разработчиците.
 • Количка 66 тъй като можете да настроите сигурен магазин с основната версия под $ 10 на месец. Можете да добавите разширени функции при около 30 долара на месец, но тя не предлага библиотека с разширения.
 • MarketPress също е надеждна опция, която предлага всички готини функции, от които се нуждае средният магазин. Освен това е сигурен и лесен за използване. Той обаче не идва с библиотека с разширения.

Да обобщим

И така, виждате, че имате много опции, когато става въпрос за добавяне на функция на магазин към вашия уебсайт. Можете да вземете своя избор от доставчици на услуги, които изцяло се грижат за вашия магазин, до безплатни приставки за електронна търговия WordPress, които дават максимална гъвкавост на разработчиците.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map