Ръководство за начинаещи за BuddyPress и bbPress – Две приставки за поддържане на разговора

Интерактивният блог е много по-вълнуващ от блога, в който говори само авторът на блога. Разговорът между двама души или дискусия между много читатели могат да заинтересуват читателите още много. Те могат да чуят различни гледни точки на едно място, да се запознаят с други, които споделят същите интереси и да се учат от дискусиите.


WordPress улеснява блоговете да получават обратна връзка, да стартират дискусии и разговори. Две плъгини – BuddyPress и bbPress могат доста да свършат работата за WordPress блогове и уебсайтове. BuddyPress е приставка за добавяне на социална мрежа, а bbPress ще ви помогне да добавите форуми. И двата плъгина са изградени от екипа на WordPress, така че са тясно интегрирани с WordPress.

BuddyPress

с BuddyPress, можете да изградите своя собствена общност в социалните мрежи. Популярен плъгин, той в момента се радва на над 200 000 активни инсталации. Той е идеален инструмент, който ви помага да изградите малки местни онлайн общности като спортен екип, църковна група, драматичен клуб или фен клуб за музикална група. Работи и за по-големи общности.

Можете да инсталирате приставката директно от таблото си за WordPress. След като го инсталирате, ще трябва да конфигурирате компоненти, страници и настройки, за да отговарят на специалните изисквания на вашата собствена общност.

елементи

Социалната мрежа има много компоненти към нея. И повечето от тези компоненти – 10 на брой – присъстват в BuddyPress. Можете да използвате тези компоненти, за да активирате,

 • Всеки потребител да се регистрира, да създаде акаунт, да го модифицира или изтрие – всичко от профила си.
 • Подробни профили, за да могат потребителите да се опишат.
 • Потребителите да се свързват с други хора в общността и да ги следват.
 • Потребителите да направят нови приятели в общността.
 • Всеки брой потребители да продължат разговора насаме.
 • За да създадете групи, към които потребителите могат да се присъединят и да участват.
 • За показване на най-новите размени в поток от дейности с поддръжка на RSS емисии и имейл съобщения.
 • За да изпращате известия за всяка дейност, позволявайки на потребителите да персонализират настройките за известия.

BuddyPress-компонент settiings

Много от компонентите са активирани по подразбиране. Въпреки това, компоненти за връзки с приятели, лични съобщения, проследяване на сайтове и потребителски групи ще трябва да бъдат активирани, ако имате нужда от тях.

Страници

След като приключите с избора на необходимите за вашата общност компоненти, преминете към раздела Страници, за да конфигурирате страниците, които BuddyPress ще използва. Три вече са направени за вас – страница с членове, страница с дейности и страница с потребителски групи. Ще трябва да създадете още две – за регистрация и активност. Използвайте настройките на страницата в таблото за управление на WordPress и изберете страници за всяка функция. Запазване, когато сте готови.

BuddyPress страници-настройки-1

Настроики

Третият и последен раздел е за Опции и можете да активирате / деактивирате опциите по ваше желание. След това BuddyPress ще използва зададените страници за показване на съответното съдържание за вашия сайт.

BuddyPress-опции-настройки

Ако сте на много сайт, можете да изберете да активирате приставката в цялата мрежа или само на избрани сайтове. И като активирате функцията за мулти-блог, централните данни sme се използват за показване на BuddyPress съдържание във всички сайтове.

Една функция, която е добавена наскоро, позволява вграждане на активност. Всяка дейност, която се споделя от член на общността, може да бъде представена в публикация или страница, като просто копирате URL адреса на дейността и го поставите в публикацията или страницата.

Теми и разширения за BuddyPress

BuddyPress работи с повечето теми на WordPress. Ако обаче мрежата между потребителите е важна за вашия блог, може да предпочитате теми, които се предлагат с шаблони за всеки вграден компонент на BuddyPress.

Бъди многофункционална тема BuddyPress WordPress

Една тема, която бихме препоръчали, е Buddy – многоцелевата тема BuddyPress за WordPress. Тази тема се отличава с изчистен и адаптивен дизайн с пълна интеграция на BuddyPress, за да можете лесно да създадете своя собствена социална мрежа. Други страхотни функции на тема включват лесни за използване къси кодове, поддръжка на ретината, индивидуални или глобални опции за публикации, неограничени странични ленти, включена детска тема и файлове за превод.

Освен това има стотици разширения и добавки на трети страни, които разширяват функциите на BuddyPress. Мрежовите компоненти могат да бъдат подобрени с тези добавки. Някои добавки, които могат да помогнат,

 • iFlyChat – Плъгин за чат в реално време, който поддържа автоматична интеграция с BuddyPress. Членовете могат да говорят насаме един с друг или много хора могат да влязат в дискусия в чат стая едновременно. Потребителските разговори се записват.
 • WangGuard – За защита от регистрация на спам потребители и шлагери. Той е съвместим с много сайтове и bbPress и работи, като приема антивирусен подход.
 • rtMedia за WordPress, BuddyPress и bbPress – Позволява добавяне на албуми, снимки, аудио, видео и качване на фронта. С мобилен първи подход, той работи добре и на таблети и мобилни телефони.

Важно е да изберете внимателно доставчика на хостинг услуги, докато инсталирате BuddyPress. Често софтуерът на общността е голям по отношение на ресурса на базата данни и BuddyPress не е изключение.

За повече информация и поддръжка на BuddyPress, посетете Уебсайт на BuddyPress.

Федерация Волейбол

Федерация Волейбол добавя дискусионен форум към вашия блог. Този плъгин е също продукт на Automatic. Инсталира се и се използва лесно.

Можете да инсталирате bbPress от вашето табло за управление на WordPress. След като инсталирате и активирате bbPress, посетете „Форуми“ на таблото си за управление и създайте нов форум.

създаване на нов-форум

По подразбиране всички форуми ще бъдат активни в целия сайт. Това означава, че всеки член на която и да е група ще има достъп до форума. (Прочетете допълнително, за да видите как може да бъде ограничен достъпът).

След като създадете нови форуми, продължете към Настройки> Форуми. Изберете опции за конфигуриране на форумите и разрешаване или забраняване на привилегии за потребителите. Разрешаване или забраняване на анонимно публикуване и възлагане на посетители на различни форумни роли като участник, модератор, ръководител на ключове или блокиране на всеки потребител. Можете също така да разрешите на потребителите да маркират теми като любими, да се абонират за форуми и теми, да вграждат медии в теми и отговори, да преглеждат отговорите и да маркират теми или да провеждат търсене във форума.

Федерация Волейбол-форум-настройки

Налични са и редица шорткодове, които да помогнат за подреждането на форума по желания от вас начин.

Обща многофункционална WordPress тема bbPress

Подобно на BuddyPress има редица страхотни теми, които работят добре с bbPress, но любимата ни е темата Total WordPress. Създадохме цял демонстрационен сайт Total bbPress, за да можете да пробвате формулярите

bbPress се предлага и със стотици добавки, които могат да разширят функциите. Тук са изброени произволни няколко,

 • bbPress Moderation – Добавя възможност за одобряване на нови теми и отговори в bbPress. Той помага за намаляване на спама, като променя състоянието на темата на чакаща и я задържа, докато не бъде одобрена от модератора.
 • GD bbPress Приложения – Помага на читателите да качват прикачени файлове към темите и отговорите чрез медийна библиотека. Размерът на файла може да бъде ограничен и изображенията могат да се показват на миниатюри. Той също така поддържа BuddyPress. Налична е и версия, която позволява подобрени прикачени файлове и допълнителни джунджурии.
 • bbPress Гласове – Позволява на потребителите да гласуват нагоре или да огласят всяка тема или отговори в bbPress. Интегрира се добре с BuddyPress.

BuddyPress и bbPress интеграция

Обществата, които добавяте към вашия блог с BuddyPress, могат да позволят на членовете да обсъждат форум, създаден в рамките на общността. Можете да имате много форуми в рамките на една общностна мрежа. За да имате форуми, функциониращи в мрежите на общността, трябва да използвате BuddyPress и bbPress заедно.

Както бе споменато по-горе, форумите могат да имат достъп от всеки член от всяка група. За да ограничите достъпа и да организирате форумите и общностите във вашия блог, което трябва,

 • Задайте форумите на родителска група.
 • Активирайте bbPress да има групи.

След като сте инсталирали, активирали и конфигурирали двата плъгина, посетете настройките на bbPress и създайте групов или родителски форум за всички форуми, използвани от BuddyPress. Задайте атрибута на полето Категория и го публикувайте.

Оставайки в настройките на bbPress, преминете към интеграцията на BuddyPress и въведете името на току-що създадения форум BuddyPress. Запазете настройките. Когато създавате нови групи, позволете на всяка група да създаде свой собствен форум.

интеграция

Ако нямате съществуващи Групи, потърсете Групи> Добавяне на нова опция, и следвайте стъпките за създаване на нова група. Внимавайте да поставите отметка в квадратчето, което позволява на групата да има форум. За съществуващите Групи потърсете настройките под Групови форуми и маркирайте опцията, за да разрешите на всяка група да има форуми. Запазете всички промени.

Менюто на групата ще показва опция Forum, която администраторът или разрешените членове на форума могат да използват за създаване на нови форуми за различни теми.

показваща-форум

Всяка група на вашия сайт може да избере да има свой форум. Темите, отговорите, любимите и абонаментите на всеки потребител ще се показват в техните профили. Той се интегрира с BuddyPress групи, профили и известия.

BuddyPress и bbPress работят добре заедно и могат да се използват независимо един от друг. Те могат да бъдат инсталирани в произволен ред. И ако някой от приставките е деактивиран, няма да повлияе на другия.

Заключителни мисли

Има прилики между BuddyPress и bbPress, но те също са различия. И двете разработени от Automattic и безплатни за потребителите. Те служат като ефективни средства за комуникация за потребителски групи. Двете плъгини са насочени към засилване на взаимодействието и обмена на идеи между членовете. Редица добавки, които разширяват функциите, са налични и за двата плъгина, BuddyPress повече, отколкото bbPress.

Но BuddyPress е по-скоро за формиране на общности и работа в мрежа, а bbPress е повече за дискусионни табла и форуми. bbPress доста прост, BuddyPress е по-богат на функции. Можете да ги използвате независимо един от друг – изберете да имате просто форум за дискусия с bbPress или общност, която се свързва с BuddyPress. Или инсталирайте и двете – форуми и общности – и направете блога си наистина участие.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map