Проследявайте кой какво прави на вашия WordPress сайт с поток

Плъгин за поточно предаване

В скорошен епизод на Прилагане на филтри, Пипин и Брад разговаряха с Франки Джарет и Джаф Томсън, разработчици от X-Team и те обсъждаха последния си проект, поток което досега не бях наясно.


И преди съм работил с плъгини за регистриране на дейности, но те обикновено са насочени към конкретен набор от действия (като вход), или не са прекалено добре обмислени, или са наистина затрупани.

Поток е свеж и вълнуващ нов плъгин на тази сцена. Проследява всичко това се случва на вашия WordPress сайт и го записва. Това може да бъде полезно по много причини, като според мен основната е, че можете да отстраните проблеми как възникват проблеми, особено на сайтовете на клиента.

Например (и това може да е много познато на други разработчици на WordPress), можете да получите имейл от клиент, който казва, че нещо не е наред с техния сайт и те не знаят, че се е случило. Те вероятно са истински в това, или са направили нещо и не са наясно, че това е счупило нещо, или друг потребител на сайта им е направил нещо, злонамерено или доброкачествено, което е причинило проблема.

Въпреки това, сега сте изправени пред задачата да се опитате да разберете какво може да причини проблема. Това може да включва малко въпроси и отговори с клиента, за да установи какво е направено наскоро, какви плъгини може да са инсталирани и какво може да се опитва да промени в последно време. Тогава може да се наложи да разгледате сайта и да използвате своя опит, за да интерпретирате това, което виждате, и какво може да го причини.

Всичко това е добре и добре, а за добрите разработчици би трябвало да е достатъчно, за да реши проблема, но много от тези проблеми могат да бъдат заобиколени с помощта на поток. Както споменах, Stream записва всичко, което се случва на вашия сайт, независимо дали от влезли в профила си потребители или от плъгин, така че с бърз поглед можете да видите точно какво се е променило наскоро (или по-нататък в миналото, ако проблемът има съществува известно време). Ето едно предаване на видовете неща, които Stream проследява:

 • Публикации
 • Страници
 • Персонализирани типове публикации
 • Потребители
 • Теми
 • Plugins
 • Tags
 • Категории
 • Персонализирани таксономии
 • Настройки
 • Персонализирани фонове
 • Персонализирани заглавки
 • Менюта
 • Медийна библиотека
 • Widgets
 • Коментари
 • Тема редактор
 • Актуализации на WordPress Core

И така, всичко тогава!

Използване на поток

Сега, когато знаете цялата полезна информация, която може да проследява, може да искате да знаете как съхранява и представя тази информация. За щастие, потребителският интерфейс е великолепен: един от най-добрите, които съм виждал.

Изглед на потока

Поток предоставя както приспособление за табло за бърз поглед върху случващото се наскоро, така и свой собствен администраторски екран, където можете да копаете малко по-дълбоко. В екрана на администратора имате възможност да филтрирате по време, потребител и категория или конкретно извършено действие. По този начин можете бързо да видите какво се случва през определен период от време, от конкретен потребител или кой предприема конкретни действия, като промяна на джаджи или създаване на изтриване на страници.

Настройки

В настройките на приставката има няколко полезни инструмента, като например възможността за изключване на определени елементи от записа. Например, може да искам да игнорирам всичко, което прави моят потребителски акаунт (защото ме познава и се доверявам на това, което правя). Или може да искате да пренебрегнете информация, която няма значение за вас, като вход и изход.

Друга удобна функция е възможността да ограничите колко дълго Stream съхранява своите данни. Настройката по подразбиране е 90 дни, което според мен е перфектно: достатъчно дълго, за да съхранявате информация за потенциално уместна информация, но не твърде дълго, че ще имате масивна база данни, като съхранявате ненужна информация.

Разширения за плъгини на потока

Подбере

Това разширение ви позволява да преминете през всичките си записи в Stream и да изтриете тези, които не са важни, поотделно или групово.

Износител на данни

Ако трябва да експортирате данните си в CSV, JSON или XML файл, имате късмет. Просто стеснете кои дати, автори, съединители, контексти или действия, от които искате данни, или разкажете и експортирайте всичко!

Известия

Знаете ли онзи досаден потребител, който продължава да се забърква с вашите джунджурии? С това разширение можете да зададете изключително адаптивни правила, които ще ви изпращат известие, когато на вашия сайт се случи нещо конкретно. Още по-добре, можете да получавате известията по имейл или като известие за натискане на вашия смартфон (Android и iOS се поддържат чрез безплатно Pushover приложение).

Доклади

Създавайте отзивчиви и интерактивни доклади, които ви позволяват да анализирате данните си в лесен за четене формат. Страхотно е да видите кой пише най-много или кой отговаря на коментари.

WooCommerce Connector

Това разширение се присъединява към Stream с популярната платформа за електронна търговия WooCommerce, което ви позволява да проследявате всички дейности, свързани с поръчки, купони, продукти или настройки.

Мисля, че разширенията са наистина на разумни цени: за 1 сайт получавате всички разширения само за 5 долара, а ако сте разработчик, можете да имате до 25 сайта само за 49 долара.

заключение

Хубаво е да знаем, че плъгинът е разработен с най-добрите стандарти за кодиране. Разработчиците в X-Team са изключително компетентни и Пипин спомена в епизода на прилагането на филтри, че го е изпробвал на по-голям сайт и това е оказало нулево влияние върху производителността. И докато плъгините и темите използват правилните куки и филтри, за да правят промени в сайта си, Поток може да записва всичко, което правят, без да постига успех. страхотен!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map