Подобрете ефективността на вашия WordPress сайт с Hummingbird

Подобрете ефективността на вашия WordPress сайт с Hummingbird

Независимо от уебсайта, който управлявате, от решаващо значение е да поддържате страниците му бързо. Проучванията показват, че посетителите могат да изоставят сайт, ако отнеме повече време три секунди за зареждане. Има обаче определени задачи, необходими за поддържане на високи скорости на сайта, и може да отнеме много време, за да останете на върха на всичко.


За щастие, Колибри (a безплатен плъгин за оптимизация на скоростта за WordPress) предоставя цял набор от инструменти, фокусирани върху производителността в един удобен пакет. Можете да го използвате, за да активирате функции като кеширане и GZIP компресия, например, които могат значително да подобрят ефективността на WordPress сайта.

В тази статия ще обясним накратко значението на скоростта на уебсайта. Тогава ще преминем по четири начина Hummingbird да подобри работата на вашия WordPress сайт. Да тръгваме!

Значението на бърз уебсайт

Тест за ефективност при зареждане на страницата

Времето за зареждане на страницата оказва влияние върху почти всеки аспект от ефективността на вашия сайт, включително удовлетвореността на посетителите и оптимизация за търсачки (SEO). Ако страниците изостават, например, по-вероятно е посетителите да напуснат вашия сайт. Това важи особено за мобилните потребители, които са склонни да очакват най-високите скорости.

Нещо повече, търсачките вземете предвид скоростта на сайта когато решавате как да класирате уеб страници. SEO оптимизацията е от решаващо значение, тъй като изследванията показват, че трите най-добри резултати от търсене получават почти две трети органичен трафик за търсене. С други думи, колкото по-високо се покаже сайтът ви в резултатите от търсенето, толкова по-голям брой хора ще го видят и ще кликнат.

Факторите, които поддържат вашия сайт да работи бързо

Няма съмнение, че следенето на ефективността на вашия WordPress сайт е задължително. Можете лесно да проверите скоростите на страниците му, като използвате онлайн решение като Инструменти за Pingdom. Ако обаче не е толкова бърза, колкото би могла, може би ще се чудите защо.

Много бързи фактори могат да повлияят на скоростта на вашия WordPress сайт. Някои от най-важните елементи са:

 • Вашият уеб-домакин. Не всеки уеб хост е изграден еднакво. Важно е да изберете внимателно и да използвате доставчик, който взима сериозно сигурността и оптимизирането на скоростта.
 • памет. Паметта на сайта играе роля в каква скорост може да постигне. Колкото повече памет и други ресурси са на разположение, толкова по-малка е вероятността сайтът ви да се претовари (особено когато е изправен пред високи нива на трафик).
 • Темата на вашия сайт. Скоростта на вашия сайт може също да бъде ограничена от неговата тема. Колкото по-тежка е темата или колкото по-ненужен код има, толкова по-бавно ще работи. Когато изграждате или актуализирате сайта си, ще искате да намерите тема, която е оптимизирана за ефективност.
 • Вашите приставки. Има общ мит, че просто наличието на много плъгини на вашия сайт може да го накара да работи бавно. Това не е непременно вярно. Въпреки това, лошо кодираните приставки или тези, които просто съдържат много функционалност, могат да бъдат в ущърб на вашето време за зареждане.

Прегледът на вашите теми, плъгини и хостинг план може да направи много, за да гарантирате, че ефективността на вашия сайт в WordPress е в отлична форма. Въпреки че всички тези фактори са отчетени, обаче, сайтът ви може да не функционира толкова гладко, колкото искате. За щастие има много други начини, по които можете да подобрите скоростта на всеки уебсайт на WordPress.

4 начина да подобрите вашия сайт с приставката на колибри

Има много инструменти, които можете да използвате, за да ускорите вашия сайт. Повечето решения са насочени към конкретна стратегия за оптимизация, която може да бъде полезна, но също така води до инсталиране на много допълнителни плъгини на вашия сайт, ако искате да постигнете възможно най-добрите скорости.

Вместо това можете да изберете решение, което предоставя набор от инструменти за оптимизация на производителността, като например Hummingbird – безплатен плъгин за оптимизиране на скоростта.

Оптимизация на скоростта на страница колибри

Този плъгин ви позволява да подобрите скоростта на вашия сайт по много лесни начини, без да се нуждаете от допълнителни инструменти или много технически познания. Нека разгледаме четири от оптимизациите, които може да ви помогне да постигнете.

1. Кеширане

Всеки път, когато някой посети вашия сайт, браузърът му трябва да изпраща заявка до сървъра на вашия сайт. След това сървърът изпраща обратно цялата информация, необходима за показване на вашите страници. Ако има много данни, сървърът получава твърде много заявки или въпросният посетител се намира далеч, този процес може да отнеме повече време, отколкото трябва.

WordPress кеширането е начин за решаване на този проблем, като запазите част от данните на вашия сайт на по-удобно място. По този начин може да се получи достъп и да се извлече по-бързо. Като цяло, активирането на кеширането на вашия сайт е интелигентен начин за подобряване на ефективността.

Приставката Hummingbird ви позволява да се възползвате от това, като предоставя различни различни видове кеширане:

Кеширане на приставки за колибри

Можете да активирате кеширане на страници, кеширане на браузъра и други чрез подходящо име кеширане в рамките на вашия WordPress заден край. За повече подробности какво представляват тези опции и как работят, вижте това полезно ръководство можете да прочетете как да конфигурирате настройките за кеширане в приставката.

2. GZIP компресия

Вероятно сте запознати с .цип разширение, което е начин за компресиране на големи файлове, така че да бъдат по-лесни за съхранение и транспортиране. GZIP е подобен, но по-мощен метод на компресия. Той може да направи файловете на вашия сайт по-малки и по-бързи за зареждане, без да губи необходимите данни в процеса.

Подробностите за това как работи компресията на GZIP са малко сложни. За щастие, като много техники за оптимизиране на скоростта, не е необходимо да се разбират всички технически подробности, за да се използват на вашия сайт.

С плъгина Hummingbird можете да отидете на Колибри> GZIP компресия за да активирате три различни типа:

Hummingbird Plugin GZIP

Просто изберете типа сървър, на който е хостван сайтът, и натиснете Прилагане на правила бутон. Плъгинът ще се погрижи за останалите. Можете също така да направите ръчни ощипвания, ако желаете.

3. Минимизиране

По някакъв начин минификацията е подобна на компресията с GZIP. Това е друг начин да помогнете на сайта си да работи по-бързо, като премахвате ненужните данни от кода си. Колкото по-малко информация трябва да бъде предадена между сървъра и браузъра, толкова по-малко време ще отнеме вашите страници да се заредят.

В Hummingbird можете да получите достъп до минификационен двигател през Оптимизация на активи раздел в WordPress:

Оптимизация на активи колибри

Плъгинът ще сканира файловете на вашия сайт и ще ви позволи да оптимизирате тези, които харесвате. Можете дори да преместите определени кодови файлове „зад кулисите“ в долния колонтитул на вашия сайт, ако сте запознати с CSS. Това може да помогне за ускоряване на WordPress страниците още повече.

4. Сканиране на ефективността

Без значение какви техники за оптимизация на ефективността прилагате, ще искате да следите сайта си и да продължите да го настройвате във времето. Един от начините да направите това е да стартирате периодични сканиране на ефективността, което можете да направите на таблото си за колибри:

Сканиране на производителността на колибри

Резултатите от тези сканирания могат да ви помогнат да идентифицирате файлове, които може да забавят вашия сайт. Нещо повече, можете да кликнете върху Подобряване до всеки елемент, класиран в жълто или червено, и получете някои съвети как да постигнете този резултат.

Заключителни мисли за ефективността на сайта на WordPress

Въпреки че поддържането на вашия сайт работи бързо, е трудно да се управлява всяка от многото техники, необходими, за да се случи това. Използване на „всичко в едно“ безплатен плъгин за оптимизация на скоростта може да ви помогне да изпълните най-важните стъпки бързо и лесно.

Hummingbird, например, ви дава възможност да оптимизирате ефективността на вашия сайт чрез:

 1. кеширане.
 2. GZIP компресия.
 3. Минимизиране.
 4. Сканиране на ефективността.

Имате ли въпроси как да поддържате максимална скорост на вашия WordPress сайт? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map