Пълно ръководство за RSS и как да го използвате с WordPress

Пълно ръководство за RSS и как да го използвате с WordPress

Ами ако потребителите не трябваше да идват на вашия сайт WordPress, за да четат вашите статии? Това със сигурност би улеснило потребителите, тъй като не би трябвало да се придвижват до десет от любимите си блогове и източници на новини, за да получават ежедневната си информация. Би било добре и за собствениците на уебсайтове, тъй като ще ви позволи да разпространявате съдържанието си по по-ефективен начин, доставяйки съдържанието до там, където клиентите искат да бъде.


Това е цялата идея зад RSS.

RSS съществува от 1999 г. и работи като разпространител на съдържание в мрежата. В допълнение, той се комбинира с агрегатори за по-лесно четене, компилиране и организация.

Накратко, RSS държи вашите читатели да четат цялото съдържание, което искат, на едно място. По този начин не е необходимо да маркират любимите си уебсайтове за новини или да търсят в Google, когато искат да прочетат добре.

Как работи RSS

RSS или Наистина проста синдикация, предлага на читателите шанс да се абонират за вашия блог. След това читателят трябва да използва RSS четец или агрегатор, за да консумира съдържанието.

За да се абонира, читателят кликва върху бутона Абониране. Това е. Понякога е трудно да намерите бутон за абонамент за RSS в уебсайт или блог, но често можете да ги намерите близо до бутоните на социалните медии, в долния колонтитул или чрез търсене на „Име на уебсайт“ + „RSS Feed“ в Google.

Понякога е трудно да намерите бутон за абонамент за RSS в уебсайт или блог, но често можете да ги намерите близо до бутоните на социалните медии, в долния колонтитул или чрез търсене на „Име на уебсайт“ + „RSS Feed“ в Google.

RSS емисиите също могат да бъдат разделени въз основа на категория или тема. Това е много по-уместно за големи онлайн списания (като Wall Street Journal или USA Today). Защо е така? Защото тези публикации имат десетки, ако не и стотици раздели.

Защо е така? Защото тези публикации имат десетки, ако не и стотици раздели.

Следователно, читател може да реши да се абонира за цялата хартия или само за спортната секция.

И това е още едно предимство да имате RSS емисия. Напълно възможно е някои читатели да намерят само някои от вашите статии за привлекателни. Следователно може да искат да се абонират само за нещо като секции за пътувания или бизнес.

След като се абонирате за RSS емисии, се изисква потребителят да посочи как ще консумира информацията. Както споменахме, това изисква някакъв агрегатор или RSS четец.

Най-популярната опция за това беше Google Reader. Това беше чист, изключително ефективен начин за обединяване на десетки RSS емисии.

За съжаление Google Reader спря да работи през 2013 г. Така че това вече не е вариант. Въпреки това днес има много други RSS четци.

Кои RSS читатели се препоръчват горещо?

След изключването на Google Reader, Google главно препоръчваше всички клиенти да бъдат прехвърлени на Feedly. Той определено е най-подобен на Google Reader, но всичко зависи от вашите собствени предпочитания.

Има десетки RSS четци, от които да избирате, но тук са най-популярните:

Както споменахме, всеки от тях има свой чар. Например, Feedly имитира Google Reader със своята чистота и организация, докато Panda е по-скоро начин да разглеждате множество уебсайтове в един интерфейс. Препоръчвам ви да изпробвате всички, за да видите кой е най-подходящ, ако планирате да обобщавате съдържание. В крайна сметка това ще бъде вашият основен център за четене на статии.

Как да използвате RSS с вашия WordPress сайт

След като разбрахте как читателите се възползват от RSS, е време да се задълбочим в това какво и как за собствениците на WordPress сайтове.

За начало трябва да знаете, че ще взаимодействате с RSS по един или два начина. Първият и най-важен аспект на RSS за собствениците на уебсайтове е получаването на този бутон за RSS абониране на вашия сайт. Това действа като мрежа за разпространение на вашето съдържание, всичко това, без да свършите много работа за вашия край.

Как да добавите връзка и икона към вашата RSS емисия

Имате няколко възможности да направите за този процес. Технически можете да вземете RSS изображение от Google Images, да го поставите в джаджа и да свържете изображението в страничната си лента. Това ще ви спести нуждата от инсталиране на приставка, но често това не е най-чистият начин да включите RSS бутон.

Първо проверете дали вашата тема на WordPress включва персонализирана джаджа за социални икони. Ако джаджа е налична, трябва да можете да я поставите във всяка зона, готова за джаджи (странична лента, долен колонтитул или дори горна лента).

Обща социална джаджа

По-горе е пример за социалната джаджа за общата тема (която също включва опции за стил на бутон, размер, ред и други). Но ако темата ви не включва тази вградена функция, може да откриете, че използването на плъгин е най-добрият ви залог.

Добавете един-единствен RSS бутон

Първоначално можете да опитате сами да поставите бутона RSS. Това може да е така, ако искате да го държите отделно от социалните бутони или може би да го поставите в долната част на уебсайта си.

Ако случаят е такъв, има няколко приставки като RSS Feed Икона или RSS икона джаджа. И двете работят добре, но вие не получавате никаква допълнителна функционалност като бутони за увеличаване на социалните си последващи.

По-често е да виждате бутона RSS до връзките ви във Facebook, Twitter и Pinterest, ако приемем, че ги имате.

Добавете RSS с връзки в социалните медии

Ако искате да комбинирате всички тези бутони подред, обикновено можете да намерите приставки за бутони в социалните медии, които също позволяват или персонализирана икона и връзка или всъщност RSS икона.

Крайни икони за социални медии прави трика за социални бутони и RSS, тъй като включва и RSS икона и поле за вмъкване на вашия RSS URL.

Какъв е моят RSS URL адрес?

WordPress автоматично генерира RSS емисия за вас. Тази емисия е компилация от вашите статии и може да бъде споделена с RSS URL. Както можете да видите на екрана по-горе, е необходим RSS URL, за да дойдат потребителите и да кликнат върху бутона. През повечето време ще поставите този URL адрес в поле за приставки, но понякога може просто да свържете изображение.

Независимо от това, вашият RSS URL изглежда така: http://www.wpexplorer.com/feed/

Единственото, което трябва да направите, е да замените текста на „wpexplorer.com“ с действителния си уебсайт. След като имате този URL адрес, е доста лесно да започнете да разпространявате RSS емисии на вашия уебсайт.

Показване на множество RSS емисии на вашия WordPress сайт

Втората причина, поради която можете да се възползвате от RSS е, ако искате да показвате емисии на трети страни в собствения си сайт на WordPress. Например, може би провеждате блог за финансиране и бихте искали да предоставите тенденции за акции от по-актуален, надежден източник. В края на краищата сами няма да обновявате колебанията на цените на акциите. По-добре е да вземете RSS емисиите от CNNMoney или Reuters и да го поставите в страничната си лента.

Същото важи и за повечето блогове с новини, тъй като често е невъзможно да бъдете в крак с всеки ъгъл на новинарския цикъл. Блогът за филм не би искал да пропусне споделянето на резултати от Rotten Tomato. И тук влиза в игра RSS емисия Rotten Tomatoes.

Така че, тази тактика RSS е по-скоро за предоставянето на потребителите на ценна информация, а не за разпространение на съдържание в интернет.

RSS Feed Frontend

Най-горният плъгин за създаване на RSS новини за вашия уебсайт се нарича WP RSS Aggregator.

Изтеглете приставката за WP RSS Aggregator и я инсталирайте на вашия уебсайт. Отидете на раздела RSS агрегатор в таблото за управление и попълнете всичко от RSS URL до името на източника на емисия. Ще ви поиска други настройки, като това дали искате да свържете източника и дали искате да премахнете дублиращи се заглавия.

Добавяне на нова емисия

След това можете да управлявате всичките си емисии и да ги показвате в един постоянен поток на вашия уебсайт. Поставете емисията в страничната си лента или на собствената си страница.

Защо имате нужда от RSS на вашия WordPress сайт

Някои блогъри може да отхвърлят RSS като стара технология. Тази представа далеч не е вярна, особено при читателите, работещи с технология. Някои блогъри смятат, че това е повече за големите списания. Това също не е вярно.

Някои блогъри смятат, че това е повече за големите списания. Това също не е вярно.

Дори и да получите пет или десет RSS четеца, това е доста добре за малък или среден блог. Това е просто различен начин за потребителите ви за достъп до съдържание, така че е като алтернатива на вашия имейл списък или когато публикувате в социалните медии.

Ако имате въпроси относно използването на RSS с WordPress, уведомете ни в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map