Лесни за следване и съществени видеоклипове за обучение на WordPress от WP101

Уроци по WordPress WP101

WordPress може да изглежда смущаващ за начинаещите потребители, което ги кара да се отклоняват от разработването на сайтове поради преумора. За щастие, уебсайтът за обучение WP101 може да подготви начинаещи и подобрители на WordPress, за да се ориентира относително лесно по входовете и изходите на WordPress..


Сега през седмата си година онлайн, WP101 се оказа чудесен ресурс за над 500 000 индивида. Чрез видеоклипове и други учебни материали те оборудваха собствениците на сайтове да изграждат уверено собствените си уебсайтове, като овладяват основите на WordPress. В тази публикация ще разгледаме по-отблизо WP101 и ще подчертаем седем основни тренировъчни видеоклипа, които можете да гледате в момента!

Повече за WP101

WP101 нараства експоненциално през последните няколко години. Те разшириха оригиналните предложения, за да включват разширени уроци, опции за членство, плъгин и видео лицензиране.

Опциите за платен членство включват пълен достъп до всички видео уроци (включително WordPress 101 и 201 и техните Yoast SEO серии) и форума на WP101. За дизайнери, които искат да обучат клиентите си в WordPress, те създадоха приставката WP101. Лицензите започват от само 99 долара годишно за използване в 250 клиентски сайтове, а всички опции включват 20 видеоклипа на WordPress 101 и 13 Yoast SEO (всички с бели етикети) и актуализация за една година. Не е лошо, нали?

Компаниите, които желаят да включат WP101 видеоклипове в собствените си курсове за обучение, могат да лицензират видеоклипове с бели етикети за своя уебсайт за 497 долара годишно, което е много за 23 учебни видеоклипа плюс актуализации. Помислете само за цялото време, което ще ви спести, когато помагате на клиенти, които са нови в WordPress. След като знаете вашите опции, нека прегледаме седемте основни видеоклипове за обучение на WordPress на WP101, като започнем с основните положения.

Създаване на фирмена фондация

В съответствие със своето име на домейн, WP101 предлага уводен курс към WordPress. Три основни видеоклипа запознават зрителите с уеб платформата.

1. Какво е WordPress?

Този видеоклип определя WordPress като уеб софтуер, който се използва за създаване на уебсайт или блог. По-конкретно, това е система за управление на съдържанието с отворен код, която непрекъснато се развива. Можете да използвате неговите плъгини, джунджурии и теми, за да персонализирате собствения си уебсайт, и можете да използвате неговия уеб-базиран редактор за създаване на уеб страници, вместо да изучавате HTML код. И тъй като сами хоствате съдържанието си, то не може да бъде премахнато от хост на трета страна.

Ако имате нужда от помощ извън тези уроци, можете да потърсите отговори от Форум за WordPress, WordPress обмен на стекове, или от WPQuestions.

2. WordPress.com или WordPress.org?

Каква е разликата между WordPress.com и WordPress.org? WordPress.org е безплатен софтуер с отворен код след като бъде инсталиран на уеб сървър, става видим в Интернет. Ще ви е необходим и хостинг акаунт, за да можете самостоятелно да хоствате уебсайта си. Тази самостоятелно хоствана версия ви позволява да персонализирате и управлявате вашия собствен уебсайт, като използвате собствения си домейн.

WordPress.com е хостваната версия на WordPress. Освен това е безплатен, но уеб адресът ви ще добави „.wordpess.com“ към него. Имате възможност да закупите свой собствен домейн, но вашият сайт все още ще бъде хостван от WordPress, а не с опция за самостоятелно хостинг по ваш избор. Има ограничен брой теми, които можете да използвате и няма да имате възможност да качвате премиум теми или приставки от уебсайтове на трети страни.

Така WordPress.com е напълно безплатен, но предлага по-малко свободи. Инсталацията на WordPress.org е безплатна, но трябва да закупите свой собствен домейн и хостинг акаунт, за да може той да работи.

3. Как да инсталирате WordPress

За да инсталирате WordPress, ще ви е необходим доставчик на уеб хост. Много от тях правят инсталирането на WordPress опростено, като изпращат уебсайта ви на живо с няколко кликвания. Вижте нашата неотдавнашна публикация в блога за започване на работа с WordPress, за да научите за нашите любими хостинг компании за WordPress или посетете нашата най-добра хостинг страница за WordPress, за да научите повече за опциите.

Това видео обхваща ръчната инсталация на уеб софтуер WordPress с помощта на FTP клиент, текстов редактор и уеб браузър. Процесът включва изтегляне на WordPress от WordPress.org, качване на тези файлове в уеб сървъра, създаване на MySQL база данни и потребител, след което стартиране на инсталационния скрипт на WordPress. Всички тези точки са разгледани подробно.

Навигация на задния край

След като сайтът ви е настроен и влезете в административния панел на уебсайта, ще откриете таблото за управление на WordPress и опцията за създаване на публикации и страници.

4. Таблото за управление

WP101: Таблото за управление на WordPress

Този видеоклип подробно описва всички аспекти на таблото за управление, от модула за добре дошли до лентата с инструменти, опциите на профила и главното меню за навигация. Можете да персонализирате таблото си, като щракнете върху Опции на екрана падаща връзка. Най- Помогне раздела предлага помощ въз основа на активната страница или панел, върху който работите.

Можете също да запишете идеи за публикации в блогове, като използвате Бърз чернови инструмент на таблото ви за управление. Редактирането на коментари е също лесно и от главното табло. Главното меню за навигация се намира вляво. Основните връзки се разширяват, за да показват подзаглавия, когато задържите курсора върху тях. Бъди сигурен за вижте видеото за повече подробности или прочетете нашата статия за използването на елементи от задния край на WordPress.

5. Публикуване на редакции

WP 101 Видео редакции след публикуване

Публикуване на редакции дават възможност да върнете вашите публикации и страници обратно към предишните версии. Ревизионното поле за публикации се намира в долната част на редактора на вашия блог. Кликнете Опции на екрана в горния десен ъгъл на страницата, ако полето за редакция на публикацията ви не се вижда. Просто поставете отметка в квадратчето с етикет Ревизиите и полето ви за редакции на публикации трябва да се появи в края на страницата. Можете да прегледате съдържанието, което искате да върнете обратно, преди да изберете последната редакция, която искате да използвате.

Подготовка за посетители на сайта

Настройката на задния край е може би най-предизвикателният аспект на изграждането на сайт за начинаещ. Следващите два видеоклипа обсъждат начини, по които можете да подготвите вашите уеб публикации и страници за бъдещи посетители на сайта.

6. Какво е RSS?

WP 101 Видео Какво е RSS

RSS (Наистина проста синдикация) доставя обобщение на съдържанието към емисия на живо. Докато актуализирате уебсайта си, той автоматично се показва във вашата RSS емисия. Посетителите на вашия уеб сайт могат да се абонират за вашата RSS емисия с помощта на RSS четец. RSS четците компилират всички емисии, за които е абониран човек. След това читателите имат възможност да четат публикации в блога в емисията си или да посетят всеки уебсайт чрез връзката на емисията.

В таблото за управление на WordPress можете да зададете броя на публикациите в блога, които ще се появяват във вашата RSS емисия чрез четец връзка. И ако искате да научите повече, проверете нашето ръководство за начинаещи в RSS и WordPress!

7. Yoast SEO Plugin General Tab

Тост SEO видео урок от WP101

Най- Yoast SEO плъгин ви помага да оптимизирате уебсайта си, за да отговаря на стандартите за оптимизация на търсачките (SEO). В общия раздел можете да въведете ключова дума с фокус, за да помогнете на обхождащите сайтове и хората да знаят за какво става въпрос в блога ви. SEO заглавието се предлага въз основа на ключовата Ви дума. Ако предпочитате, можете да промените това заглавие. Също така ще искате да включите мета описание за публикацията си, което включва ключовата дума за фокус. Познаването на основите на този общ раздел ще ви постави на правилния път към оптимизиране на вашия уеб сайт за търсачки и заинтересовани читатели.

заключение

След като знаете, че тези ресурси съществуват, можете да започнете да ги препращате, докато изграждате уебсайта си WordPress. С течение на времето можете уверено да надграждате уменията си в WordPress. А с членството в WP101 ще имате достъп до още видео уроци и ресурси.

Имате ли достъп до WP101 видеоклипове за обучение в WordPress? Какво беше това преживяване за теб? Или имате друг източник на видео обучение, който използвате? Ще се радваме да чуем вашите мисли – уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map