LearnDash за WordPress: Как да създадете своя първи курс за онлайн обучение

LearnDash за WordPress: Как да създадете своя първи курс за онлайн обучение

Ако обмисляте да създадете онлайн курс за обучение, LearnDash може да бъде решение за вас. LearnDash е приставка за WordPress система за управление на обучението (LMS), която ще ви позволи да проектирате, популяризирате и продавате своите онлайн курсове, независимо от предметите.


В тази статия ще обсъдим подробно основните функции, които LearnDash може да предложи, и как може да се използва, за да гарантирате, че вашият проект е успешен. След това ще разгледаме как да инсталирате LearnDash на уебсайта си WordPress, както и да създадете, продадете и продадете курс. Така че нека започнем …

Какво е LearnDash и за кого е предназначен?

LearnDash

LearnDash е a премиум WordPress LMS приставка който ще работи с всяка тема на WordPress, както и с многосайтови сайтове. Неговите отзивчиви курсове могат да бъдат създадени в различни стилове и с помощта на различни инструменти. Това гарантира, че всеки курс, който създавате, е динамичен, интересен и гарантира, че ученето остава забавно.

LearnDash е за всеки, който търси да превърне уебсайта си в система за управление на обучението. Идеален за образователни институции, компании, които са насочени към обучението или WordPress разработчици с клиенти, които се нуждаят от онлайн курсове, този богат на функции плъгин се обслужва за различни LMS нужди.

Основни характеристики на LearnDash

Така че сега знаем малко за това какво прави LearnDash и кой трябва да го използва, нека разгледаме по-подробно неговото топ функции

Създаване на курсове

LearnDash ви позволява да създавате неограничени курсове. За всеки курс има много възможности, от които да избирате, което ви помага да проектирате курсове, които включват разнообразни задачи и стилове на обучение. Те включват създаване на многостепенни курсове, прекъсване на обучението в селекция от уроци, теми и категории, както и използване на всякакъв вид медии, от видео до аудио и други. Можете да добавите викторини, учебни книги, таймери за уроци и форуми, за да създадете шум около всеки курс. И капково съдържание за подаване според зададения график. Можете също така да предоставите сертификати за тези, които завършат курс.

Курсове за продажба

LearnDash прави продажбата на курсове изключително лесна. Можете да изберете свои цени за всеки курс, да зададете своя схема на плащане и да продавате директно от уебсайта си. Добавете пазарска кошница към вашия сайт и изберете от редица шлюзове за плащане. След това начислете еднократна такса за закупуване на курс или повтарящ се абонамент, създайте планове за членство, продавайте курсове в пакети и много други.

Управление на администратора

LearnDash ви предоставя пълен контрол върху вашите курсове и студенти, като гарантира, че управлението на администратора на вашите LMS е лесен и без главоболие процес. Позволете на учениците да създават онлайн профил и да проследяват своето собствено обучение от предния край. Можете също да изпращате автоматични известия по имейл, за да увеличите ангажираността на потребителите, да поставите хората в групи и да разрешите на други да ги управляват, както и много повече.

Добавяне на разширения

Наред с основните функции, които предоставя LearnDash, можете да инсталирате допълнителни разширения за да добавите разширена функционалност към вашия LMS. LearnDash предоставя набор от безплатни, премиум и добавки от трети страни, включително WooCommerce, BuddyPress и MemberPress интеграция.

Както можете да видите, LearnDash може да предложи много и е впечатляващ инструмент. След това ще разгледаме как да го използваме за създаване на основен курс, за да можете да видите как работи и как да започнете по време на пътуването си eLearning …

Първи стъпки с LearnDash

Инсталирането на LearnDash е бърз и лесен процес. Първо, ще трябва да купите приставката директно от уебсайта на LearnDash. След като сте закупени, изтеглете приставката и я качете на вашия уебсайт WordPress.

Инсталирай

След активиране, ще намерите LearnDash LMS меню е добавено към вашето WordPress меню.

Създаване на нов курс за LearnDash

Пример за курса

За да добавите нов онлайн курс за обучение, изберете LearnDash LMS> Курсове> Добавяне на ново от менюто си WordPress.

Добавете нов курс 1

Именно на тази страница ще създадете въвеждането на курса и ще изберете настройките на курсовете. Ще трябва да отворите други страници на LearnDash, за да създадете други елементи от курса, като уроци, викторини, сертификати и други. Това обаче е основната начална страница, ако желаете за курса, който предстои да развиете.

Добавяне на нов курс

За да започнете, добавете заглавието на курса си и след това въведете основния си въвеждащ текст на курса в редактора на публикации на WordPress.

Представено изображение

Също така трябва да дадете на курса си основно изображение. За целта качете изображение от под Представено изображение.

URL адрес на курса

Завършен Препратка

За да промените URL адреса на курсовете, за да го направите по-запомнящ се за вашите студенти, кликнете върху Настройки> Препратки от менюто си WordPress.

Постоянните

След това изберете Име на публикацията> Запазване на промените.

PostName

Върнете се на страницата на курса, ще видите, че URL адресите на вашите курсове вече ще бъдат наречени по подходящ начин.

Настройки на курса

Настройките на курса могат да бъдат персонализирани на страницата ви с курсове. Това включва опции за добавяне на материал за курса, създаване на цена на курса, управление на уроците на курса, избор на предпоставки за курса или дата на изтичане и добавяне на сертификат за курс, за да посочите няколко опции.

Настройки на курса

За да създадете платен курс, превъртете надолу до курс и изберете Тип на курса на курса. Тук можете да изберете дали вашият курс е …

 • Отворено – достъпно за всички
 • Безплатно – безплатно, но потребителите ще трябва да се регистрират
 • Купете сега – платен курс
 • Повтарящо се – периодично плащане за достъп до курса

След като сте избрали платена опция, добавете цена и създайте цикъл на фактуриране, ако е подходящо.

Настройки на курса 1

при Сортиране на урока по трябва също да изберете Поръчка в менюто и Възходящо под Сортиране на посоката на урока. Това гарантира, че след като сте създали уроци за курса (обхванат следващия), можете да изберете реда, в който ще се показват уроците.

Кратък код

И накрая, в горната част на страницата, ще намерите раздела Коротки на курса. Тук ще намерите списък с къси кодове, които можете да използвате, за да добавите допълнителна подходяща потребителска информация към вашите курсове, уроци или викторини.

След като сте доволни от съдържанието, което сте добавили досега, и настройките, които сте избрали, изберете Публикуване.

Бонус: Разрешаване на създаването на предния курс от потребителите. Ако управлявате екип от преподаватели, но не искате да им предоставите пълен достъп до задния си уебсайт на WordPress, помислете за добавяне на приставка като например Създаване на предния курс. Това разширение LearnDash ви улеснява да създадете потребителска роля на „Автор на курса“, така че тези хора да имат достъп за създаване и управление на курсове, уроци или викторини от лицевата страна на вашия уебсайт.

Създаване на уроци LearnDash

Пример на урока

Всеки онлайн курс за обучение, който създавате с LearnDash, може да бъде разбит на уроци. Това помага на вашите студенти да имат достъп до съдържанието на курса на парчета с размер на хапки и гарантира, че те няма да загубят интерес или да бъдат затрупани с чистото количество предоставена информация.

Създайте урок

За да създадете първи урок на курсовете си, изберете LearnDash LMS> Уроци> Добавяне на ново. Дайте заглавие на урока си и добавете необходимото съдържание, което искате да включите. Тук можете също да качите всяка необходима мултимедия или ако искате да покажете видеоклип в YouTube, копирайте URL адреса и го поставете в редактора на публикации на подходящото място.

Настройки на урока

Настройки на урока

Превъртете надолу страницата до Урок за да персонализирате настройките. Тук трябва да изберете курса, с който е свързан урока. След това можете да изберете да добавите таймер на урока или да направите задължително учениците да качват задание като част от урока. Можете също така да изберете да капете съдържанието, като го направите видимо на зададена дата или след определен период от момента, когато потребителят се регистрира за курса. Не забравяйте да публикувате урока си, след като сте доволни от него.

Добавяне на викторина към LearnDash

Пример за викторина

Добавянето на викторина към курс е ефективен начин да помогнете на студентите си да затвърдят знанията си. За да създадете тест, изберете LearnDash LMS> Тестове> Добавяне на ново.

Добавете викторина

Дайте заглавие на теста си и ако искате да напишете въведение към теста си, добавете го в редактора на публикации.

Настройки на викторината

Превъртете надолу страницата до викторина и след това свържете новата си викторина с подходящия курс и урок.

Настройки на викторината

Ако създавате сериозен тест за пропуск или неуспех, можете да въведете броя на разрешенията на учениците да повтарят въпросите, както и да зададете пропуск.

Настройки на викторината 2

Има много други настройки, от които можете да избирате, включително добавяне на таймер към теста ви, даване на възможност за автоматично стартиране веднага след като страницата на теста се зарежда, показване на класация, за да могат учениците да сравняват своите резултати или активиране на автоматично известие по имейл, за да информират потребителите за техните резултати.

Резултати от тестовете

Можете също така да добавите допълнителен текст, който да бъде показан на вашите ученици в края на теста. След като промените настройките на викторините си, за да отговарят на нуждите на вашите курсове, изберете „Публикуване“.

Създайте въпроси за викторина

Ще видите, че в горната част на страницата вече са добавени допълнителни раздели. За да създадете въпросите за вашата викторина, изберете Въпроси> Добавяне на въпрос.

Нов въпрос

Тук можете да създадете всеки въпрос и отговор, както и да избирате от различни стилове на въпроси, включително многократен избор, попълване на празните места и сортиране на отговори в правилен ред. Можете също да включите a намек за да помогнете на учениците си, ако се забият.

Сега покрихме основите на създаването на онлайн курс за обучение. Сега е ваш ред да се заемете да проектирате свой собствен курс и да създадете подходящи уроци, викторини и допълнително съдържание.

Бонус: Искате да експортирате резултатите от теста? Като добавите плъгин като Отчитане на викторина можете лесно да анализирате отговорите на тестове, да следите оценките на потребителите и други.

Настройки за плащане на LearnDash

След като приключите със създаването на курс, ще трябва да настроите онлайн система за разплащане на уебсайта си. Това ще даде възможност на студентите бързо да закупят и да започнат да използват курса.

Paypal

LearnDash идва с Paypal интеграция извън кутията. Можете обаче да инсталирате едно от многото разширения на LearnDash, за да добавите допълнителни платежни системи, включително райе, 2Checkout, Zapier, и още, всичко безплатно. За да настроите шлюз за плащане с Paypal, просто изберете LearnDash LMS> Настройки от менюто си WordPress. След това попълнете „Настройки на Paypal“. След като бъде потвърден с Paypal, вашият сайт ще бъде създаден да продава вашия нов курс.

Заключителни мисли за създаване на онлайн курс за обучение с LearnDash

LearnDash има богат асортимент от функции и функционалности, които дори не сме засегнали в тази статия. След като закупите този първокласен плъгин, обширната документация за поддръжка, както и многобройните видео уроци на YouTube, ще ви помогнат да научите как да използвате по-нататък този усъвършенстван инструмент и да разработите интересни и разнообразни курсове, които да се харесат на вашата аудитория.

Готови ли сте да започнете да създавате онлайн курс за обучение с LearnDash? Моля, споделете мислите си за вашия проект в коментарите по-долу …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map