Как да ускорите WordPress: изчерпателно ръководство

Добре дошли в единственото ръководство, от което се нуждаете, за да ускорите WordPress. Създадохме това стъпка по стъпка ръководство, за да очертаем най-добрия инструмент и практики, които трябва да възприемете, за да ускорите WordPress на вашия уебсайт.


Contents

Ръководство за това ръководство

Разделихме това ръководство на няколко раздела, така че да ви е по-лесно да следвате или наваксвате, ако четете по средата.

 • Първо, ще си поговорим защо да бъдеш бърз уебсайт има значение. Почти сме сигурни, че сте чели за това много пъти, но въпреки това може да има някой, който не е – и това е точно за този човек!
 • Ще покрием и основна технология. Ние от WPExplorer вярваме, че разбирането на причината за даден проблем е най-добрият начин за решаването му. Ето защо в миналото написахме ръководства като Ръководство за начинаещи за вътрешното функциониране на WordPress, които се опитват да дадат основно разбиране за това как няколко хиляди реда код могат да захранват почти 46% от уебсайтовете в Интернет. Този раздел се занимава с основните фактори, които влияят върху скоростта и общата ви производителност. Прочетете това внимателно, тъй като с всеки фактор ще обсъдим най-добрите практики.
 • След това ще поговорим за корекции на производителността и оптимизация Това се отнася за теми и приставки на WordPress.
 • В останалата част от ръководството сме групирали поправки по категория като оптимизация на изображения, оптимизация на база данни и поправки на сигурността. Вярваме, че тази категоризация ще ви помогне да разберете и разберете по-бързо същността на поправките – така че можете да станете и да работите за нула време.

Добре, да си поемем дъх! Завършихме пролога. Сега да започнем с действителното ръководство за ускоряване на WordPress.

Съдържание:

Ето бърза таблица със съдържанието за действителните съвети за ускоряване на вашия сайт. По този начин можете да пропуснете целия раздел за важността на скоростта на страницата, бързо превъртете надолу до всеки раздел в това ръководство или дори да отметите конкретен раздел, ако искате да се върнете по-късно:

 • Защо има значение скоростта на страницата
 • Подчертайте технологиите
 • Лесни съвети за ускоряване на WordPress
  • Активиране на кеширането на WordPress
  • Активиране на Gzip компресия
  • Надстройте вашия PHP Engine
  • Изберете вашия хостинг мъдро
  • Изберете оптимално местоположение на сървъра
  • Използвайте мрежа за доставка на съдържание
 • Клиентското устройство
  • Оптимизирайте мобилния си изглед
 • WordPress разширения: теми и приставки за ускоряване на WordPress
  • Изберете Вашата тема внимателно
  • Използвайте правилния брой приставки
  • Отървете се от пух
 • Оптимизация на изображения
  • Свийте всички изображения
  • Отлагане Зареждане на изображението
  • Деактивирайте горещата връзка на изображението
  • Определете размерите на изображенията
 • Оптимизация на база данни
  • Оптимизирайте вашата база данни WordPress
  • Ограничете ревизиите след публикуване
  • По-често изпразвайте кошчето
  • Осигурете ефикасни обаждания към база данни
 • Поправки за сигурност
  • Предотвратяване на груби атаки
  • Елиминирайте спама
 • заключение

Добре, да си поемем дъх! Завършихме пролога. Сега да започнем с действителното ръководство за ускоряване на WordPress.

Защо има значение скоростта на страницата

Защо има значение скоростта на страницата

Ще се опитам да поддържам това кратко. Всички знаем, че всеки харесва бърз уебсайт. Вероятно също сте чували, че в наши дни Google предпочита бърз уебсайт пред бавен, което означава, че по-бързият уеб сайт дава по-добри резултати от SEO. Въпреки че няма категорично обяснение за това, повечето видеоклипове и интервюта са склонни да сочат това правдоподобно обяснение.

Хората търсят неща, на които имат нужда незабавни отговори. Така че топ хит трябва да се зареди бързо. Google просто не може да постави бавен сайт напред, тъй като това би направило лошо изживяване при търсене.

Представете си, че първата страница в Google SERP ще ви зареди 10+ секунди – има вероятност да напуснете сайта преди 5 секунди чакане.

Проучвания показаха, че за всяка допълнителна секунда, добавена към времето за зареждане на уебсайта ви, губите от 7% реализации, 11% показвания на страници и общо 16% намаление на удовлетвореността на клиентите. Смесете всичко това в едно изречение, вие получавате това –

Намаляването на времето за зареждане на уебсайта ви с 1 секунда може да ви донесе лесно 7% увеличение на печалбата.

Надявам се, че успяхме да ви убедим, защото точно това ще получим. Нека започнем с действителното ръководство за ускоряване на WordPress.

Основни технологии

Какво прави уебсайт бавен? И защо би трябвало да ускорите WordPress? Отговорът на този въпрос се крие в множество фактори – най-важните от които ще обсъдим по-долу.

Статични срещу динамични уебсайтове

Това сравнение се обяснява най-добре с аналогия на художник / фотограф. В подкрепа на нашия пример, нека приемем, че и двамата са помолени да покажат снимка на котка. Художникът винаги трябва да рисува картината, докато фотографът може просто да ви покаже снимката на котка, която е щракнал.

Кой мислиш, че ще спечели в конкурса „покажи ми снимка на котка ASAP“?

Същото е със статичните и динамични уебсайтове. В статичните уебсайтове ресурсът – или снимката на фотографа на котката – винаги присъства. Човек просто трябва да го отвори, за да го види.

В случай на динамичен уебсайт обаче, уебсайтът трябва да се генерира всеки път, когато някой иска да го гледа – подобно на художника, който трябва да рисува снимката на котка всеки път! Това ви казва, че статичните уебсайтове са по своята същност по-бързи от динамичните уебсайтове.

Статичните уебсайтове са по своята същност по-бързи от динамичните.

Система за управление на съдържанието – като WordPress – попада в категорията на динамичните генератори на уебсайтове. Това е софтуер, предназначен за създаване и поддържане на уебсайт с администраторски панел за управление на дейности. Дейности като добавяне на нова публикация, страница и т.н..

Повечето хора избират WordPress през статични уебсайтове. Това е добър компромис.

Всички данни се записват в сървър на база данни (пример за това е популярният MySQL сървър), а медийните файлове (като изображения и документи) се запазват в самия уеб сървър.

От друга страна, динамичните уебсайтове са благословия за човечеството. Представете си, че трябва да управлявате 1000 хиляди публикации, страници, маркери, категории и медийни файлове. Управлението им поотделно би подлудило човек.

Ето защо повечето хора избират WordPress през статични уебсайтове. Това е добър компромис.

Лесни съвети за ускоряване на WordPress

Сега за поправките. Можете да използвате тези лесни съвети, за да ускорите WordPress на най-различни хостове, без да се налага.

1. Активирайте кеширането на WordPress

W3 Плъгин за общо кеш

WordPress кеширането е просто „запазване на резултат за бъдеща употреба“. WordPress генерира уеб страница динамично, всеки път, когато посетител поиска страница. Ами ако беше да запазите такава динамично генерирана страница и да я сервирате на следващия посетител, без да се налага да я генерирате отново? Това би довело до много по-бързо време за зареждане на страницата.

Този процес се нарича кеширане и WordPress използва тази техника на множество места от вътрешното си функциониране. Можете също така да подобрите нивото / количеството на кеширане на други процеси в WordPress, като използвате приставката за кеширане като W3 Total Cache, WP Super Cache или WP ракета.

2. Активиране на Gzip компресия

Това е проста техника на компресиране, която намалява размера на данните, които трябва да бъдат прехвърлени – следователно увеличава скоростта. Споменатите по-рано приставки за кеширане ще ви позволят да активирате компресията на Gzip. Например, можете да активирате Gzip компресия в W3 Общ кеш под Производителност> Преглед на кеша опция.

3. Надстройте вашия PHP Engine

WordPress работи на PHP, което означава, че разчита на PHP да изпълни своя код за генериране на уеб страници. PHP е софтуер с отворен код, който е инсталиран заедно с уеб сървъри. Версията на PHP двигателя играе огромна роля за определяне на ефективността на вашия уебсайт WordPress.

Хората в Kinsta Managed хостинг изпълниха еталон на двигателите на PHP в WordPress 4.3.1 и ето какво откриха:

Kinsta PHP WP Benchmark

PHP бенчмарки в WordPress 4.3.1. Източник: Kinsta.com

#PHP двигателОперации / секунда
1HHVM Repo Авторитетен375,48
2HHVM357,69
3PHP 7306,24
4PHP 5.6.16106,45

Резултатите са потресаващи. Ако сравните PHP 7 и 5, ще видите огромна разлика – PHP 7 е 187% – почти 2 пъти – по-бърз от PHP 5.

PHP 7 е с 187% по-бърз от PHP 5

HHVM е PHP двигател, разработен от Facebook. Само шепа уебхостинги предлагат този двигател, тъй като той обикновено идва с твърда цена. PHP 7 обаче е сравнително лесен за изпълнение. Повечето споделени хостове не преминават през проблеми с надстройката до PHP 7.

Надграждането също има лек недостатък – няколко стари, много неефективни функции са оттеглени – което означава, че вече не се поддържат. Ако вашата тема на WordPress използваше такива функции, PHP двигателят ще срещне случайни грешки.

Имайки предвид, че повечето теми на WordPress нямат проблеми. Ако искате да надстроите вашата PHP версия, за да ускорите WordPress, вероятно ще трябва ръчно да направите заявка. Най-добрите WordPress домакини активно правят това за вас. Което ни отвежда към следващата ни тема.

4. Изберете вашия хостинг разумно

WP Engine: Premium управляван WordPress хостинг

Почти всеки, който чете тази статия, вероятно знае разликата между споделен хост, VPS и посветен хост. Нека разгледаме новите видове хостинг.

WordPress оптимизиран хостинг – това са като преработени споделени хостинг планове, прецизирани за WordPress. Това означава, че сървърната среда е оптимизирана и идеална за хостинг на WordPress. Но ресурсите все още се споделят, което означава, че при голям трафик уебсайтът може да се провали. Това е чудесен избор за хостинг за нови блогове / уебсайтове на WordPress.

Управляван хостинг на WordPress – Това е абсолютно най-доброто от хостинг на WordPress. Домакини като WP Engine и Flywheel се грижат за всеки аспект на вашия хостинг – от оптимизиране на сървъра до създаване на списък с недопустими плъгини, поради което смятаме, че те са най-добрият вариант за хостинг на WordPress. Използвайте най-модерната комбинация от кеширащи технологии, PHP двигател, уеб сървъри, CDN, резервен софтуер и още много други невероятни неща, за да осигурите абсолютния най-добър хостинг опит – които остават стабилни дори по време на скокове на трафика. Това е чудесно за уебсайтове със среден / висок трафик.

Облачен хостинг на WordPress – има друг жанр на хостинг, който използва инфраструктурата на облачни доставчици като Amazon AWS, Google Cloud и Microsoft Azure за хостинг на WordPress сайтове. Това означава, че вашият WordPress сайт ще бъде хостван в облака и инсталационната / конфигурационна част ще бъде извършена от компанията. Това е отличен избор за хора с облачен хостинг опит или които искат да се възползват от него. CloudWays е една такава компания, която е домакин на WordPress в AWS и Google Cloud. Вижте нашия преглед на CloudWays за повече информация.

Разбира се, разходите за тези хостинг планове са някъде между 20 и 70% по-големи от традиционните им колеги, но възвръщаемостта е също толкова ползотворна, тъй като допълнителните функции и ресурси отиват дълъг път към вашата цел да ускорите WordPress.

5. Изберете оптимално местоположение на сървъра

Физическото местоположение на сървъра играе основна роля във времето за зареждане на уебсайт. Ако по-голямата част от посетителя ви е от Ню Джърси, не би било смислено да изберете вашия сървър в център за данни в Сингапур на 9500 мили. Макар че това няма да има голяма разлика за един файл от 1 GB; това би имало огромно въздействие върху 100 файла на 10MB всеки. Затова изберете местоположение на сървъра, най-близко до вашата целева аудитория.

6. Използвайте мрежа за доставка на съдържание

CDN: Мрежа за доставка на съдържание

CDN е директно разширение на концепцията за местоположението на сървъра. Целта му е да копира данните на вашия сайт WordPress (медийни файлове, CSS и JS файлове) на множество сървъри по целия свят. Тези места за репликация се наричат ​​Точки на присъствие на POP. Колкото по-голям е броят на POPs, толкова по-добра е CDN мрежата. Препоръчваме първо да започнете с рентабилен безплатен CDN, след което надстройте плана си, ако или когато имате нужда от повече ресурси.

Клиентското устройство

В свят, в който Google търси повече в мобилни, отколкото в настолни, е справедливо предположение, че голяма част от потребителите ви идват от мобилни устройства. Нарастващото значение на клиентските устройства се дължи на факта, че уеб разработчиците отлагат част от процеса на обработка на браузъра на клиента..

Това означава, че когато работите за ускоряване на WordPress, вашето мобилно потребителско изживяване трябва да бъде също толкова важно, колкото и работния плот. Темата ви може да е отзивчива – но функционира ли гладко в мобилен изглед?

7. Оптимизирайте вашия мобилен изглед

Как функционира в по-старо устройство? Въпреки че Apple може да пуска нов iPhone всеки септември, много хора все още използват 4-годишен iPad – работи ли добре уебсайтът ви там?

Разбивка на използване на iPad

Разбивка на използване на iPad. Източник: david-smith.org

Може би сте чували за термин „грациозна деградация“. Въпреки че може да не важи за WordPress, добре е да имате идея. По същество това означава, че можете да обслужвате опростена версия на уебсайта си на устройства, които не могат да се справят с тежката, богата на функции версия. Тя дава възможност на потребителите със стари / стари устройства да виждат най-важния бит съдържание без „гарнитурата“.

Класически пример е BJ Lazy Load плъгин, който използва JavaScript библиотеки, за да показва изображения само когато е видим в прозореца. Ако браузърът не поддържа JS или го е деактивирал, приставката изящно се разгражда – тоест спира основната му функция и зарежда изображенията нормално.

Вижте тези приставки за оптимизиране на мобилни устройства, за да получите течен мобилен сайт.

WordPress разширения: теми и приставки за ускоряване на WordPress

Концепцията за теми и приставки значително допринесе за популярността на WordPress като CMS. Докато повечето популярни приставки и теми следват най-добрите практики за развитие, има някои, които не. Нека да обсъдим няколко примера, когато практиките на развитие влияят върху ефективността на сайта на WordPress.

8. Изберете Вашата тема внимателно

Обща отзивчива многоцелева WordPress тема

Темата на най-продаваните Total WordPress

Когато става дума за топ премиум WordPress теми, трябва да стъпвате внимателно.

Пиратски теми? Абсолютно не. Не е тайна, че можете да получите пиратско копие на най-новата версия на бестселър тема Themeforest – доста лесно бих могъл да добавя. Но това е уловката – има големи шансове пиратската тема да има вградени в тях злонамерени скриптове, което е невидимо дори за напреднал потребител. Само обучени разработчици с дългогодишен опит могат да открият такива скриптове. Зловредните скриптове са предназначени да откраднат данните на клиента ви (кредитни карти, имейли, адреси и т.н.), да инжектират злонамерени файлове на посетителите си и да използват сървъра ви за изпращане на спам имейли, наред с други дейности. Преди да го знаете, сте забранени от Google и вашата репутация и достоверност се понижиха.

Добре проектирани теми? да. Как да определим добра тема? Дизайнът ли е? Типографията? Или е отзивчивостта? Списъкът продължава. Факт е, че дизайнът е силно субективен въпрос. Той съобщава на аудиторията имиджа на вашата марка. Оставяме това на твоя преценка.

Искаме да се справим с техническия аспект на добре проектирана тема. Тя трябва:

 • Бъдете леки – колкото по-малка е темата, толкова по-бързо се зарежда.
 • Имайте по-малко заявки – по-малък е броят на рикуестърите, по-бързо се зарежда сайта. Освен това намалява ефекта на разстоянието между сървър и посетител.

Сравнихме темата Parallax Pro от StudioPress и нашата собствена тема Total. Ето броя заявки във всяка.

темаБрой исканияВреме за зарежданеPerf. класРезултат от Pingdom
Parallax Pro191009 мс75връзка
Обща сума21506 ms87връзка

Тест за генезис

Резултат от бенчмарк за темата Parallax Pro от StudioPress

общ тест за тема

Резултат от бенчмарк за общата тема от WPExplorer

Темата Total беше хоствана в супер бързата управлявана WordPress хостинг среда на WPEngine, която й даде а 50% по-малко време за зареждане и 12 точки по-висока степен на изпълнение.

Инструменти на търговията

Тема Проверка на WordPress Plugin

 • Можеш да използваш Pingdom за да измерите броя на заявките, които използва вашата тема WordPress.
 • Най- Проверка на темата плъгинът може да провери дали активната тема се придържа към най-добрите практики.

9. Използвайте правилния брой приставки

Правилният плъгин може да разшири набора от функции на WordPress до невероятни височини. От друга страна, твърде много плъгини могат да повлияят на производителността. Мислете за това като инсталиране на твърде много приложения на вашия телефон. По-бързо изтощава батерията и забавя телефона ви с течение на времето.

 • Приставки като Theme Check или плъгин за нулиране на WordPress се използват от време на време – тогава защо да ги поддържате активирани завинаги? Активирай – използвай – деактивирай. Това е ентусиастите на философията на плъгините, които трябва да следват.
 • Плъгинът P3 Performance Profiler, който го превърна в нашия основен списък с плъгини за WordPress, измерва въздействието на активността на активните плъгини във вашия WordPress сайт. Продължавайте да деактивирате своите плъгини, докато стигнете до етап, в който деактивирането дори на една приставка ще разгради компонент на вашия сайт.

10. Отървете се от пух

Това може да означава няколко различни неща за различни хора. Виждахме, че много от тези уебсайтове изглеждат твърде затрупани с великолепни дизайнерски елементи. Но хората, които са редовни посетители, по принцип не се интересуват от тези неща – и понякога може да е неприятно да се наблюдават едни и същи отнемащи време дизайнерски ефекти..

От гледна точка на производителността тези дизайнерски ефекти добавят към броя на скриптовете, които ще бъдат заредени заедно с темата – което от своя страна увеличава времето за зареждане.

Оптимизация на изображения

Може би сте чели за оптимизиране на изображения за мрежата – като компресиране или запазване като прогресивни JPG файлове. Kraken.io и TinyPNG са отлични инструменти за тази цел. Но можете да направите повече.

11. Свийте всички изображения

Намаляване на компресиране на изображение

Но какво ще кажете за тоновете изображения, които вече са качени? Именно тук са удобни приставките за оптимизиране на изображения. Те сканират и оптимизират вашата библиотека с изображения и се грижат за всички бъдещи качвания на изображения – така че не е необходимо да ги правите ръчно. Примерите включват Намаляване на компресиране на изображение или EWWW оптимизатор на изображения.

12. Отложете зареждането на изображението

BJ Lazy Plugin за зареждане

Споменахме за това BJ Lazy Load плъгин по-рано в това ръководство. Можете да отложите зареждането на изображения само когато те са видими в екрана на зрителя. С други думи, изображението ще започне да се зарежда само когато посетителят превърта надолу, за да го прегледа. Това има множество предимства:

 • Първо, той намалява броя на първоначалните заявки – отлагане на заявките за изображения, когато е необходимо
 • Размерът на страницата намалява, което води до по-бързо време за зареждане
 • Отлагането на изображенията спестява честотна лента както за посетителя, така и за сървъра.

13. Деактивирайте горещата връзка на изображението

Спомняте ли си безплатните товарачи? Ами горещата връзка е като безплатно зареждане. Хората, които връщат гореща връзка към вашия сайт, просто поставят URL адресите на своя уебсайт. Изображението се показва в края им, но разходите за честотна лента се поемат от вас.

Това е двойна загуба точно там – плащате за честотната лента и не получавайте никакви посетители в замяна. Ето как можете да предотвратите гореща връзка към изображение, за да помогнете за блокиране на трети страни и от своя страна да ускорите WordPress.

14. Определете размера на изображението

Темата има предварително определена максимална ширина на изображението за всеки размер на екрана. По-скоро неефективно е да обслужвате изображения, по-големи от максималната разделителна способност. Можете ръчно да зададете няколко размера на вашите изображения с add_image_size () функция. Когато се качи изображение, WordPress ще направи няколко копия от него в различни размери – едно за миниатюра, икони за пост и т.н..

Оптимизация на база данни

Точно като вашите изображения е важно да оптимизирате базата данни на вашия сайт, ако искате да ускорите WordPress.

15. Оптимизирайте вашата база данни WordPress

WP Оптимизирайте WordPress Plugin

С течение на времето уебсайтът ви се претъпква с несъществени неща. Подобно на данните от изтритите метаданни на приставките, предишни промени в темите и след ревизии. Това може да остави стотици редове в базата данни без прикачен към който и да е елемент. Най- WP-Optimize плъгин върши доста добра работа по почистване на базата данни на WordPress от такива ненужни елементи (което от своя страна ще ускори WordPress на вашия сайт).

16. Ограничете ревизиите след публикуване

Въпреки че предпочитам да използвам Microsoft Word или Google Docs за писане на статии, много от нас предпочитат добрия WordPress Visual Editor. WordPress автоматично записва няколко редакции на всяка публикация, за да не загубите работата си, когато Интернет се счупи. Това обаче има малък недостатък.

Всеки дълъг пост е длъжен да извърши няколко редакции. Те продължават да кумулират и в крайна сметка увеличават размера на базата данни. По ирония на съдбата няма да ви трябват тези ревизии в бъдеще. Следователно можете да ограничите редакциите на публикациите до – да кажем 3 – и да спестите място в базата данни.

За да ограничите редакциите на публикациите, просто поставете следния код във вашия WP-config.php досие.

дефинирайте („WP_POST_REVISIONS“, 3);

17. По-често изпразвайте кошчето

Докато WordPress изпразва кошчето на всеки 30 дни, можете да зададете лимита за чист на 7 дни и да запазите вашата база данни хубава и скърцаща. Отново поставете следния код във вашия WP-config.php файл:

дефинирайте ('EMPTY_TRASH_DAYS', 7);

18. Осигурете ефикасни обаждания от база данни

Монитор на заявката Безплатен Plugin за WordPress

На първо място, разработчиците трябва да избягват необработени заявки към база данни в WordPress. На ваше разположение са легиони от функции, за да получите всичко – от публикации до коментари, персонализирани таксономии и метаданни.

Въпреки това, ако разработчик трябва да запитвайте в базата данни, той трябва да го направи, използвайки класа WPDB, за максимална ефективност. Сложни, ресурсоемки функции като присъединяване към таблица не трябва да се извършват в базата данни, тъй като това би повлияло негативно на производителността. В много случаи е по-добре да се използват две отделни, но далеч по-бързи заявки.

Има тонове инструменти като Монитор на заявките за да разберете дали вашите заявки са добре написани и да видите всички заявки да се изпълняват по време на заявка. ВАЖНО: Този плъгин е МНОГО интензивен ресурс и сам може и вероятно ще забави вашия сайт, така че не забравяйте САМО да активирате приставката по време на тестване и да я деактивирате, когато не правите тестове специално. Също така трябва да гледате резултатите от приставката, когато правите проверките си, за разлика от тестване на пъти за зареждане на живо, тъй като плъгинът ще забави нещата като цяло на сайта.

Поправки за сигурност

Трите корекции, описани в този раздел, имат защита и въздействие върху производителността на вашия уеб сайт, когато се опитвате да ускорите WordPress.

19. Предотвратяване на брутални атаки

Атаките могат да дойдат от всяко място по всяко време. Ваше задължение е да пазите защитни мерки срещу тях.

 • Добрите хостинг компании вече ограничават броя на неуспешните опити за влизане от потребител. Например WP Engine може да идентифицира кога бот се опитва да влезе и автоматично ще върне празен отговор, за да предотврати бъдещи атаки.
 • Всичко в едно WordPress за сигурност и плъгин за защитна стена е цялостен пакет за сигурност за WordPress с различни функции за защита за нови и съществуващи потребители. Плъгинът се занимава с множество уязвими аспекти на вашия сайт и гарантира строга сигурност между тях.

20. Премахнете спама

Спамът е основна грижа за уебсайтовете. Спамът претоварва вашата база данни на WordPress и намалява доверието ви като уеб администратор. Трябва да се елиминира завинаги. Въпреки че има един тон страхотни плъгини, тези, които се открояват са Akismet и Анти-спам пчела, сред други.

заключение

Макар че е важно да оптимизирате сайта си до максимална ефективност – важно е да запомните, че скоростта не е всичко. Макар че със сигурност е достойно да харчите пари и да намалите времето за зареждане от 5 секунди на 2 секунди – не би било оптимално да изразходвате двойно тази сума, за да намалите допълнително времето до 1,8 секунди.

Скоростта е важна … но това не е всичко!

По-скоро тези пари биха могли да се използват по-добре в промоционална кампания. Нека не забравяме – крайната цел за подобряване на ефективността е да се получат повече реализации.

С това завършва нашето ръководство за ускоряване на WordPress – благодаря за четенето и кудосите за достигане до края! Както винаги, ако смятате, че поправка принадлежи към този списък – моля, уведомете ни и ще го изпратим там за нула време. Но засега се надяваме да използвате съветите, които сме изброили, за да ускорите WordPress на вашите сайтове!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map