Как да създадете тест за вашите потребители в WordPress (в 7 прости стъпки)

Викторини. Те наистина не са толкова ужасни като тестове или изпити – уебсайтът ви не е училище, така че можете да разгърнете забавни викторини, за да направите сайта си по-интерактивен и дори да изискате ценна обратна връзка от посетителите си. Можете да видите как читателите отговарят на определени въпроси и можете да разберете какво правят или не се радват на вашия сайт. Накратко, викторините правят вашия сайт привлекателен, уникален и забавен.


Възможностите тук изобилстват. Не е нужно дори да задавате въпроси за неща, които са свързани директно с вашия сайт, стига вашите въпроси да се свързват с хората и да изграждат общност около основните си цели. Например, въпреки че ESPN предлага спортни викторини на своите сайтове през цялото време, те винаги хвърлят там понякога поп културата или политическия въпрос в зависимост от тенденцията в момента.

Създаването на тест не е толкова трудно – можем да го направим в седем бързи стъпки – така че нека разгледаме как можете да добавите такъв към сайта си днес.

1. Добавете нова викторина с викторина на следващите

Най-лесният начин да създадете викторина за вашите потребители е да влезете в базата данни с приставки. Можете да опитате да направите своя собствена малка викторина без плъгин, но това бързо се забърква. Освен това наистина няма причина за това, тъй като няма да получите половината от функционалността на плъгин – и плъгинът, за който ще говоря днес, е доста лек на вашия сайт.

За да започнете, изтеглете Следващ плъгин за викторина Master и го активирайте на таблото си за управление на WordPress (можете да вземете приставката от връзката или просто влезте в инсталацията си на WordPress и отворете Plugins> Add New, потърсете приставката за Quiz Master и след това инсталирайте и активирайте).

След като приставката е готова да отиде на таблото ви, щракнете върху Викторини в лявата част на таблото за управление. Отидете до основния Викторини страница, за да създадете първия си малък въпросник.

раздел викторини

Кликнете върху Добави нов бутон. По този начин ще се появи изскачащ екран, на който можете да въведете ново име на теста. Наречете го каквото искате, за да можете да запомните какъв тип тест е в бъдеще. Кликнете върху Създайте викторина бутон, за да продължите.

добавете нови сега

Това поставя новата викторина в списък на всички тестове, които в крайна сметка ще създадете, но за да получите наистина подвижен, трябва да кликнете върху редактиране бутон, който седи точно под името на теста – когато превъртате над името на теста, трябва да можете да видите това редактиране бутон. Кликнете върху него.

2. Добавете въпроси

Тази област е доста проста, тъй като получавате шанс да добавите каквито въпроси искате към теста. Започнете с щракване върху Добавяне на въпрос бутон, който разкрива нова изскачаща програма, в която можете да пробиете всички подробности за нов въпрос. Това е забавната, творческа част.

добавете въпрос

Въведете въпросите и всички възможни отговори. Можете да посочите правилния отговор и дори да дадете определен брой точки за хората, които получават правилните отговори. Вие пишете съобщение, което ще се покаже, ако потребителите получат правилния отговор. Можете също така да попълните намек, който потребителите могат да призовават, ако се чувстват натъпкани по въпрос.

Има няколко други полета, които трябва да попълните по-долу, но всички те са много обясними. Кликнете върху Създайте въпрос бутон в дъното, след като приключите с този въпрос.

създайте въпрос

Добавете толкова въпроси, колкото желаете, минавайки през този същият процес. Ще включа втори въпрос в името на този урок, тъй като тестът с един въпрос е доста скучен.

3. Публикувайте своята викторина

Върнете се до основния викторина страница, за да видите списъка с тестове, които сте създали. В моя пример имам само една викторина, така че е лесно да видите къде точно да продължите. Нашата цел сега е да публикуваме теста, така че всеки, който посещава сайта, да може да го вземе и да изпрати своите отговори.

Вдясно от името на теста са няколко URL адреса и кодове, които можете да използвате за публикуване. Например URL адресът е мястото, където живее викторината, така че можете да споделите този URL адрес с всеки, който искате.

кратките

Истинската мощност на приставката влиза в игра, когато започнете да използвате шорткодовете. Тези къси кодове са изброени точно вдясно от името, така че не се колебайте да ги копирате и минавате навсякъде на вашия сайт.

Като тест, копирам краткия код на теста и го поставям в нова публикация в блога. Пуснете този код навсякъде в публикацията, използвайте го в джаджи или го поставете на страница в зависимост от това къде искате да се покаже на вашите посетители. Друг кратък код е достъпен и за копиране. Този кратък код разкрива таблото за лидери, ако планирате да гамифицирате вашия сайт и да генерирате малка конкуренция между всички посетители.

Ще поставя и двата шрифта в нов пост в блога и ще натисна публикувам бутон. Чувствайте се свободни да въведете или качите всяко друго съдържание, както бихте искали за стандартна публикация в блога.

4. Свържете се със стила на викторината

Плъгинът предлага някои стабилни настройки за стилизиране, така че можете да направите теста си подобен на вашия собствен брандинг, но както можете да видите по-долу, тестът се показва добре и предоставя всички въпроси, съвети, полета и отговори. Това е минималистичен тест, но функциите за персонализиране са доста изобилни, за да изглеждат красиви.

челен тест

5. Погледнете резултатите

Една от последните стъпки е да разгледате резултатите си или да възнаградите победителите или да използвате информацията, за да подобрите бизнеса си. Когато някой изпрати формуляр за викторина, им се казва колко въпроси са отговорили правилно и името им се поставя в класацията, ако имат достатъчно висока оценка.

табло

Това е прекрасно за ангажиране, но какво ще кажете за вашите собствени резултати? След като завършите тази критична стъпка, трябва да разгледате инструментите, които се предлагат в бекенда, за да анализирате тестовете и дори да ги организирате.

6. Преглед на подаване на информация

Отидете на Тестове> Резултати от викторина от лявата страна на вашето табло за управление на WordPress. Кликнете върху изглед връзка, за да видите колко души са изпратили теста си. Хубавото на резултатите е, че те работят добре за събиране на информация за имейли и телефонни номера, ако управлявате бизнес, който използва тези медии за маркетинг.

Резултатите предоставят лична информация от изпращането и процента на отговорите, които са получили правилно. Резултатите показват и отговорите, които са избрали вашите потребители.

изглед

7. Анализирайте статистиката

Друга хубава област за анализ на ефективността на вашите тестове е Статистика страница. Кликнете върху Тестове> Статистика и превъртете тази страница, след като започнете да получавате приличен брой заявки за тестове.

статистики

Статистиката е полезна за да разберете дали тестовете дори си струват да се използват на вашия сайт. Например, този плъгин предлага номера на броя тестове, направени през последните няколко дни или седмици. Ако тенденциите се понижават, може да се наложи да промените съдържанието си. Ако върви нагоре, продължавайте да правите каквото и да правите с викторините си.


Споделете мислите си в секцията за коментари, ако имате някакви въпроси как да създадете тест за потребителите си в WordPress. Ако сте генерирали тестове в миналото, какви плъгини сте използвали или сте по-склонни просто да направите свои собствени с определени форми?

Знам, че Gravity Forms е популярен първокласен начин за правене на викторини, но не го покрих, защото (по мое скромно мнение) Quiz Master Next е също толкова добър – и е безплатен. Ако предпочитате да използвате Gravity Forms, бих искал да чуя защо в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map