Как да създадете онлайн курс с WordPress

Как да създадете онлайн курс с WordPress

Значи искате да създадете онлайн курс, но не знаете откъде да започнете? Може да е сложно да се настроите нещо професионално, когато просто искате да преподавате хората онлайн; може би като добавка към обучението в реалния свят, което предлагате, или като разширение на вашия изключително успешен уебсайт.


За щастие WordPress улеснява създаването на онлайн курс за споделяне на вашите знания и опит със света. Налични са различни теми и плъгини, предназначени да предоставят на потребителите възможност да създават и предоставят курсове на уебсайта си на WordPress.

Тази статия ще Ви преведе какво трябва да направите, за да създадете онлайн курс с WordPress, след което да разгледате някои от наличните опции за плъгини и теми..

Примери за онлайн курсове

Онлайн курсовете са широко достъпни и много от тях се изграждат с помощта на WordPress. Много курсове са скрити зад страниците за продажби, но намерихме двойка, която можете да прегледате, за да усетите как са създадени. Например, WP101 остава верен на мисията си, като използва WordPress, за да предложи обучителните си курсове, насочени към начинаещи WordPress:

WP101

Техният въвеждащ курс по всички основи на WordPress е безплатен. Или можете да разгледате пълния ни списък с курсове по WordPress, за да видите още примери.

Настройка на вашия уебсайт

Сега, нека започнем с съкратена версия за това как да настроите уебсайта си с WordPress. Първо, трябва да получите екземпляр на WordPress, работещ „локално“ (т.е. на вашия компютър) или онлайн. Ако сте готови да получите хостинг на WordPress, препоръчваме ви управляван хостинг които ще се справят с инсталирането, архивирането и актуализациите за вас. Няколко страхотни варианта са:

 1. WP двигател: Започва от $ 35 на месец.
 2. маховик: Започва от $ 23 на месец.
WP двигател

WP Engine е лидер в индустрията в управлявания хостинг на WordPress.

Редовният хостинг на Bluehost е по-евтин вариант от $ 2,95 на месец. Въпреки че промоционалната цена е за техния споделен план, Bluehost има опция за бърза инсталация за WordPress, която ви помага да подготвите WordPress за минути.

Ако вместо това искате да започнете с локална инсталация, можете лесно да настроите WordPress на вашия компютър с операционни системи OS X, Windows или Ubuntu. След като сте доволни от сайта си, можете да преместите вашия WordPress сайт от localhost до вашия уеб хост на живо. Какво е следващото с настройката на WordPress? Нека да разгледаме планирането на вашия курс.

Планиране на вашия курс

Сега, когато уебсайтът ви е готов, вълнението ще се развива, но трябва да забавите скоростта и да помислите внимателно за следващата си стъпка. Преди да изберете приставка или тема, която да ви помогне да настроите вашия онлайн курс, трябва да знаете какъв курс искате да създадете.

Много се включва в планирането на онлайн курс, но ето някои от основните съображения за определяне на най-добрия подход:

 • План на курса. Това е може би най-важната стъпка от планирането на вашия курс. Ако не знаете как искате да структурирате материала за вашия курс (секции и уроци, подтеми и др.), Ще бъде трудно да се настрои правилно курса, за да отговори на вашите нужди, и можете да изберете грешно решение.
 • Тип съдържание. Курсът само за текст може да се третира много различно към мултимедиен курс. Трябва да обмислите типовете съдържание, което искате да включва курса ви (например текст, видео или викторини).
 • Ограничения на курса. Безплатен курс може да бъде значително по-лесен за създаване от изискването на сложни правила за членство. Трябва да определите как искате да бъде настроен курсът ви и какво съдържание ще бъде достъпно за коя аудитория.
 • Метод на разпространение. Разполагането с цялото съдържание на курса ви, когато студент се регистрира, може да бъде по-удобно, но можете да предпочитате да предоставяте материали по график (т.е. „капещо съдържание“).

След като знаете какво създавате, нека да разгледаме някои решения, които да ви помогнат.

Приставки за онлайн курс

Избрахме няколко от наличните приставки за вашето разглеждане по-долу – някои от най-добрите приставки за управление на онлайн курсове.

1. Sensei (От $ 129)

Плъгин Sensei
Пристига при нас от WooThemes (екипът зад WooCommerce) е Sensei (започващ от $ 129 за един сайт). Перфектна интеграция с WooCommerce и всички теми от WooThemes, плюс широк спектър от разширения на разположение, за да персонализирате предлаганите от вас курсове, направете това солиден избор.

2. Курсове за WP (от $ 99)

Приставка за WP Courseware
Плъзнете и пуснете пътя си чрез изграждане на курс с Курсове за WP (започва от $ 99 за лиценз за два сайта). Това пълнофункционално решение за онлайн курс се интегрира с всички основни приставки за електронна търговия.

3. LearnPress (безплатно)

Плъгин LearnPress
Изчерпателен WordPress Система за управление на обучението (LMS) плъгин, LearnPress е безплатна опция за вашите онлайн курсове. няколко безплатни добавки са на разположение за разширяване на функционалността, както и някои премиум такива (започвайки от $ 19.99), за да отидете още повече.

4. Курсове с цип (199 долара)

Плъгин за Zippy Courses

Курсовете с цип е лесна за използване платформа за курсове „всичко в едно“.

Детето на мозъка на Дерек Халперн, основател на социалните тригери, Курсове по цип е първокласна платформа за онлайн курсове „всичко в едно“ (предлага се за 199 долара), която включва вградена интеграция с маркетинг по имейл, шлюзове за плащания и подробна анализа.

5. LearnDash (от $ 199)

Плъгин LearnDash
LearnDash е пакетирана функция, премиум LMS (започващ от $ 199 за един сайт), който всъщност има стандартни LMS интеграции, като например Tin Can API. Ако имате нужда от истинска интеграция на LMS, това е очевиден избор.

6. LifterLMS (безплатно)

LifterLMS плъгин
LifterLMS е ново допълнение към пространството за онлайн курсове. Това е безплатен плъгин, но премиум версията (99 долара на година) предлага допълнителна поддръжка, добавена графика и премиум теми. Премиум разширенията допълнително разширяват функционалността.

Теми за онлайн курс

Има много теми, предназначени за предоставяне на онлайн курсове, така че това е само подбор от някои от нашите снимки, за да покажем какво е възможно. Можете да разгледате някои други в нашия списък с най-добрите теми за WordPress за образование.

1. WPLMS

WPLMS тема
WPLMS е система за управление на социалното обучение, изградена на BuddyPress, за управление на курсове, инструктори и студенти. Това е решение всичко в едно за създаване на онлайн платформа за обучение.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss за LearnDash е повече от проста тема – По-скоро като платформа. С вградени опции и функции за оформления, персонализирано заглавие и долен колонтитул, брандиране, създаване на страници и разбира се LearnDash (разширени тестове, таймери за уроци, потребителски отчети и др.) BuddyBoss предлага всичко, което евентуално може да ви потрябва. Освен това с новия интерфейс LearnDash-Gutenberg създаването на персонализирано съдържание е още по-бързо и лесно.

3. Академия

Тема на академията
Темата на Академията за управление на обучението включва вградено управление на курсове и потребители и интеграция на WooCommerce. Тази тема ви позволява да споделяте и продавате знанията си с лекота.

4. Курс Котки

Тема за курсове Котки
Курс Котки е всеобхватна тема на WordPress, създадена да ви помогне да създадете онлайн курс, да се интегрирате с необходимите приставки и да изградите уебсайта си за продажби на курсове.

5. LMS

Тема на LMS
Темата на LMS е мощна тема за управление на обучението, създадена да работи със Sensei. Той добавя разширени възможности за дизайн и оформление на уебсайта ви за онлайн курс.

6. Умен курс

Умна тема на курса
Clever Course е премиум тема на LMS WordPress. Създаден да ви помогне да създавате и продавате онлайн и курсове на място, той включва пълен набор от функции в самостоятелен пакет.


Създаването на онлайн курс в WordPress не е трудно и може да се извърши бързо с помощта на тема или плъгин. Ще трябва да свършите тежката работа по планирането на курса и създаването на материала, но с WordPress можете сами да получите курса онлайн и достъпен за вашите студенти за нула време.

Предоставихме ви общ преглед как да продължите да създадете онлайн курс с помощта на WordPress, така че можете да настроите вашия сайт, да планирате курса си, да изберете тема или плъгин и да започнете днес.

Току-що прескарахме повърхността на създаването на онлайн курс, така че ако имате въпроси или предложения, моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу! Ще се радваме да чуем вашите съвети и трикове за създаване на онлайн курсове с WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map