Как да създадете музикален и моден блог за фестивал с WordPress

В случай, че живеете под скала, Coachella 2016 започна днес. Пригответе се за любители на музиката, модни тенденции и разбира се знаменитости, които да поемат социалните медии този уикенд и следващия. Искате да се присъедините към забавлението?


Какъв по-добър начин да установите страхотния си вкус в музиката, модата и поп културата, отколкото с невероятен блог! Не се притеснявайте – не е нужно да сте уеб дизайнер или разработчик, за да създадете свой собствен блог. Всичко, от което се нуждаете, е няколко резервни долара, час или по-малко, за да получите готовност и страхотно съдържание в готовност. Така че станете удобни и нека започнем!

Стъпка 1: Вземете име на домейн и хостинг

Хостингът е важен. Ние говорим за това непрекъснато тук на WPExplorer и то с основателна причина. Има множество фактори, които могат да влязат в избора на подходящия хостинг за вашия уебсайт WordPress като уеб пространство, гаранция за продължаване на времето (процентът от времето, през което уебсайтът ви ще бъде работещ), архивиране, мащабируемост, вградени мерки за сигурност и други.

Но тъй като това вероятно е първият ви път, когато създавате блог, ще предположим, че цената е голям фактор. В това няма нищо лошо! Все още можете да намерите надежден хостинг за вашия нов блог на справедлива и разумна цена. Освен това, за нов блог споделен хостинг план ще работи отлично – няма смисъл да плащате за мега-супер таксуван хостинг, когато все още не ви е необходим (плюс това винаги можете да увеличите мащаба си по-късно).

Много хостинг компании предлагат нови специални оферти за клиенти и с нашите ексклузивни промоционални връзки можете да спестите голямо количество от вашия хостинг за първата или повече години. Ето две опции, идеални за блогъра на фестивала, който тепърва започва.

Уеб хостинг на GoDaddy

GoDaddy $ 1 Уеб хостинг

В момента има луд GoDaddy хостинг специален, където можете да се регистрирате за икономичен план за хостинг само 1 $ / месец (за първата година) плюс той идва с a безплатно име на домейн (отново за първата година – ще трябва да подновявате регистрацията на домейн всяка година заедно с вашия хостинг). И лично можем да удостоверим, че GoDaddy е много лесна опция за настройка на хостинг (можете да следвате заедно с нашето Ръководство за бърза настройка на GoDaddy). Обикновено не бихме препоръчали хостинг за $ 1 (особено не за сайтове с голям трафик), но GoDaddy е надеждна компания и дори в момента имаме два по-малки уебсайта, хоствани с тях в момента и не сме имали проблеми.

Уеб хостинг на Bluehost

Bluehost $ 3.49 Уеб хостинг

Другата компания, която бихме препоръчали е Bluehost, а ние не сме единствените – те дори са препоръчани от самия WordPress. Със специалната нова промоция на клиенти можете да получите споделен хостинг за най-малко $ 3.49 / месец (с договор за 36 месеца) плюс a безплатно име на домейн. Настройката на WordPress с Bluehost е много подобна на GoDaddy – това е инсталация с 1 щракване. Когато създавате своя акаунт, просто избирате WordPress опцията и те инсталират и конфигурират всичките си WordPress файлове за вас, така че можете да преминете към избора на тема, добавяне на приставки и всъщност блог!

Стъпка 2: Избор на правилната тема WordPress

Сега, когато имате име на домейн, готово да влезете в хостинг плана си, можете да влезете в таблото за управление на WordPress за първи път и да започнете да подготвяте своя сайт за блогове. Това включва избор на тема за вашия уебсайт! Големият въпрос тук е дали искате да отидете с та Безплатно тема ($ 0, но ограничени функции) или a премия един (струва пари, но има повече функции и можете да помолите автора на темата за помощ, ако имате нужда от това)? Ето нашите любими фестивални готови теми за всеки бюджет!

Двадесет и шестнадесет WordPress тема (безплатно)

2016 Безплатна WordPress тема

Няма нищо лошо в чистата и проста тема WordPress по подразбиране. Той е създаден за блогъри и не идва с много допълнителни функции, но всички основи са налични благодарение на опциите, вградени в ядрото на WordPress. Ако отидете на таблото си под външен вид> персонализирайте можете да направите няколко ощипвания като персонализирано лого и фон, но с помощта на няколко безплатни приставки (ще стигнем до тези след минута) можете да добавите още много функции към тази основна тема.

Noir Premium WordPress Тема ($ 59)

Noir Simple WordPress тема за Infoprenuers

Информация и DownloadView Демонстрацията

Noir е премиум тема, която се предлага със страхотен блог, опции за персонализиране на цветовете, опции за персонализиран шрифт на Google и дори вградени рекламни петна (добавете Google Adsense или добавете партньорски връзки там, за да генерирате няколко допълнителни долара всеки месец). Плюс ако някога планирате да продавате каквото и да е (носене на фестивал по поръчка, отпечатъци от снимки, които правите на събитие, оригинални MP3 файлове или изобщо нещо друго) Noir се предлага с пълна поддръжка на приставката за електронна търговия WooCommerce, за да можете да продавате своя собствен цифров или физически стоки направо от собствените ви уебсайтове (чао-чао Etsy такси!).

Днес WordPress Тема (безплатно)

Днес Блог и списание Безплатна WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Друг чудесен безплатен вариант е нашата собствена тема днес WordPress. Тази тема за новини и блогове се предлага с прости опции за персонализиране за избор на оформлението на вашата колона, социални връзки, рекламни пространства и други. Плюс това поддържа множество формати за публикации – така че можете лесно да споделяте набори от снимки от събития, блогове от седмицата си, аудио записи или интервюта и разбира се стандартни текстови публикации.

Празнично Premium Premium WordPress тема ($ 39)

Празнично Premium Premium WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Не позволявайте на „празничната“ реклама на тази тема да ви заблуждава – тя е перфектна за блогъри, насочени към мода и музика. Големи, смели изображения, персонализирани цветови опции, опции за шрифт и персонализирани джунджурии са само някои от отличните функции, вградени в тази тема. Освен това има забавни персонализирани джаджи за социални връзки, раздел „за мен“ и много други.

Стъпка 3: Добавяне на полезни приставки

Приставките могат да бъдат малко преодолими Вероятно има стотици хиляди от тях, когато комбинирате всички налични безплатни и премиум опции. Но има само няколко ключови приставки, които препоръчваме на всеки да използва плюс няколко забавни такива, които ще ви улеснят да се свържете с други участници във фестивала.

Plugin за JetPack WordPress

Jetpack WordPress Plugin

Реактивни раници е пълни приставки за всички ваши нужди от WordPress. Този плъгин включва опции за WordPress сигурност, оптимизация на изображения, споделяне на социални контакти, свързани публикации и други.

Akismet Antispam WordPress Plugin

Akismet Antispam Plugin

Akismet е филтър за спам за коментари също от екипа на Automattic. Той филтрира всички боклуци, така че всичко, което ви е останало, са истински коментари от истински читатели. Необходимо е да активирате API ключ, но това е напълно безплатно за персонални блогове (woohoo!).

Yoast SEO WordPress Plugin

Yoast SEO Plugin

Всеки блог се нуждае от приставка за goof SEO, за да помогне с всички сложни неща, които влияят на класирането на търсачките ви. Горещо препоръчваме Йоаст SEO. Това е, което използваме (заедно с над милион други хора), защото прави създаването на вашата карта на сайта, добавянето на заглавия и фрагменти за SEO и други подобни, толкова лесно.

Instagram Feed Безплатен плъгин

Докато сте навън и за вас определено ще правите снимки и споделяне на снимки в Instagram. Не искате ли да споделяте това и в блога си? С безплатните Instagram емисия плъгин можете да добавите вашите инста за публикации, страници и дори джунджурии с удобния кратък код.

Instagram Feed Безплатен плъгин

Споделяне на снимки и цитирани мисли и в Twitter? Използвай Лесна джаджа за захранване в Twitter плъгин, за да добавите скорошните си туитове към зоните на джаджата или долния си колонтитул. По този начин всички ваши читатели могат да видят какво правите!

социално-поток-WordPress-плъгин

Но ако искате да споделите това, което споделяте, във всичките си социални медии, тогава не търсете повече от Social Stream. Този премиум плъгин (само $ 19) може да се свърже с вашия Twitter, Facebook, Google+, Instagram, RSS емисия на блога, Pinterest, Youtube, Vimeo, Tumblr, last.fm и други! Обединяването на всичките ви социални акаунти създава презаредени медийни потоци, за да могат вашите читатели да следват вашите фестивални дейности и да се чувстват, че са там с вас..

Стъпка 4: Започнете да блогвате сърцето си навън

Блог на сърцето си

Стъпки от 1 до 3 бяха свързани с подготовката на вашия сайт за WordPress, но сега е време да добавите съдържание в блога си. Наистина няма правила за това какво можете и какво не можете да правите (освен да не плагитирате работата на други хора и да не разпространявате материали с авторски права добре?). Но ето няколко бързи съвета, които трябва да запомните, когато пишете:

 • Използвайте правилни заглавия: H1 е за заглавието на публикацията ви, ако искате да добавите още заглавия в съдържанието си, използвайте заглавие H2 с подзаглавия H3 под това и т.н..
 • Дайте кредит на вашите източници: Ако искате да споделите снимка или видео на някой друг, не забравяйте да им дадете заслуга за това! Още по-добре, първо попитайте за разрешение (оригиналният създател ще ви благодари!).
 • Връзка с други: Чудесно е да свързвате други блогове в рамките на вашите публикации, така че вашите читатели да продължат да четат по текущата тема, да изграждат другарство с колегите си блогъри и да изглежда добре за вашия SEO.
 • Проверка на правопис и преглед: Проверката на правописа е чудесна за поправяне на правописни грешки, но не забравяйте да прочетете работата си втори път, преди да публикувате, за да се прегледате за всякакви граматически грешки (в противен случай обещаваме, че ще получите поне един „полезен“ коментар, който я посочва).

Обобщавайки

Надяваме се, че това малко ръководство може да ви помогне да вдигнете блога си точно навреме за сезона на фестивала! Имате ли други съвети за споделяне? Или сте използвали нашето ръководство, за да създадете свой собствен фестивален блог? Ще се радваме да чуем вашите мисли или да видим какво сте създали – затова, моля, споделете с нас в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map