Как да създадете меню в WordPress

Как да създадете меню в WordPress

Досега се наслаждавахте на вашето WordPress приключение. Избрахте страхотна тема за WordPress, съставихте хубав уебсайт и оживихте вашите WordPress SEO машини. Посетителите започнаха да се впускат във вашия нов бизнес, базиран на WordPress, но малцина се превръщат в лоялни фенове или клиенти.


Преглеждате Google Analytics и степента на отпадане е през покрива. Затова решавате да проверите всеки аспект на уебсайта си, но не можете да намерите къде се крие проблемът. Какво по дяволите?

Е, ще ви кажа това: вашето меню за навигация в WordPress може да бъде причина за неволите ви. Лошата система от меню за навигация ще попречи на посетителите да намерят това, от което се нуждаят на вашия сайт, и ако не успеят да го намерят, те просто ще направят това, което прави всеки здрав човек – щракнете върху бутона за връщане и ще заредят сайта на вашия конкурент.

Страхотна навигационна система, от друга страна, е като карта, която показва на посетителите къде точно да отидат, за да намерят какво търсят. Това просто означава, че без страхотно меню за навигация ще загубите клиентите вдясно, отляво и в центъра. Да приятелю, наличието на страхотно меню за навигация – точно както водачът на рали има навигатора си – е от огромно значение.

В това стъпка по стъпка ръководство ще ви покажем как да проектирате перфектната навигационна система. Тогава ще ви покажем как точно да настроите менюта, използвайки интуитивния мениджър на WordPress менюто.

Как да създадете перфектната навигационна система WordPress

навигация в wordpress

Готови ли сте за някакво меню приключение? Е, яжте ал карт … В този раздел ще разгледаме какво прави страхотна навигационна система.

Не го усложнявай

Най-добрата навигационна система е лесна за използване.

Не усложнявайте навигационните си менюта, като включвате страници, които потребителят не се нуждае непременно. Придържайте се към най-важното си съдържание – съдържанието, което потребителят трябва да се придържа достатъчно дълго, за да конвертира. Връзка само към най-важните ви страници в WordPress, като About, Контакт, Наемане / Продукт и т.н., и популярно съдържание, което помага на вашата кауза.

Говорейки за поддържане на нещата, наистина ли се нуждаете от това мега меню в малкия си личен блог? Не мисля така; мега менютата са страхотни да, но те са идеални за мамут WordPress сайтове с милиард байтове съдържание и трилион продукти за зареждане. Дръжте го просто глупаво.

Картата на сайта също се отчита

Карта на сайта се счита за съществено зъбно колело в перфектната навигационна система. Докато помагате на паяците на търсачките да обхождат вашия сайт лесно и правилно, Sitemap може да ви бъде полезен, когато потребителят се изгуби и / или срещне страховитата грешка от 404. Мислете за това като навигационно меню за целия ви сайт, публикувано на специална страница. Картата на сайта не трябва да се страхува, те са просто страници, които съдържат връзки към всички ресурси на вашия сайт.

Най-добрата част е, че можете лесно да създавате Sitemap, използвайки плъгини като Google XML Sitemap, или просто отидете с тема на WordPress, която по своята същност поддържа Sitemaps. Създайте специална страница за Sitemap и се уверете, че можете да видите списък на всички ресурси на вашия WordPress сайт, когато се зареждате http://www.yousite.com/sitemap/. Можете да направите връзка към своята карта на сайта от грешка 404 или от главното си меню.

Добавете менюта за навигация към няколко места

Ако например подобрите шансовете си да спечелите лотарията, ще трябва да играете няколко пъти. Има всичко общо с теорията на вероятността. По същия начин, за да накарате читателите да кликват върху връзките ви, трябва да покажете посочените връзки няколко пъти на различни места на вашия сайт. Логиката тук е проста: колкото по-лесно читателят може да намери връзките, толкова по-бързо може да натисне.

По подразбиране повечето теми на WordPress ще ви позволят да показвате навигационното си меню в заглавната част и може би в долния колонтитул, но това е всичко. Можете обаче да използвате джунджурии, за да показвате навигационните си менюта, където пожелаете.

Най-добрите места в менюто за максимална експозиция включват заглавката, страничната лента и долния край на долния край Страничната лента е също отлично място за категории, архиви и маркери, така че не се колебайте да се възползвате от тези функции, за да подобрите навигационната си система.

Добавете формуляр за търсене

Системите се счупват в най-подходящите моменти. Те са склонни да отстъпват или да се провалят, когато най-малко очаквате. Навигационните менюта не са изключение, те се провалят през цялото време, особено ако използвате приставка за меню WordPress на трета страна и продължите да се занимавате. В други времена потребителят просто няма време да премине няколко нива дълбоко в менютата си, за да намери информация. Какво да правя?

Прилагате форма за търсене, което улеснява потребителя да намери това, което иска. След това го поставете на видно място на вашия WordPress сайт. Например, не го крийте в секцията на долния колонтитул, която се вижда само когато потребителят превърти надолу. Ако имате безкрайно превъртане на място, споменатият потребител може да не вижда формата за търсене.

Формата за търсене е мярка за неуспех, както и устройство, което значително подобрява потребителското изживяване. Relevanssi ви помага да изградите невероятни търсачки за вашия бизнес, базиран на WordPress.

Основно излитане: В края на деня просто се уверете, че вашите навигационни менюта са лесни за намиране и използване. Също така поставете на първо място важно съдържание, така че е невероятно лесно да се намери.

Добавяне на навигационни менюта на WordPress

Сега нека създадем страхотно меню за навигация с полезния мениджър на WordPress менюто. Извън кутията, WordPress се предлага с отличен мениджър на менюта, който ви позволява да създавате прости менюта, включително падащи менюта. Това е прост мениджър за плъзгане и пускане, който прави добавянето на менюта толкова лесно, колкото пай. Дори петокласник може да добави WordPress менюта за минути.

Как? Просто отидете до Външен вид> Менюта  във вашата административна област WordPress:

начинаещи-водач до WordPress-менюта неявяването менюта

Това ще стартира Редактиране на менюта екран. Ако вие или вашият разработчик никога не сте добавяли менюта на вашия сайт WordPress преди, трябва да видите този екран:

начинаещи-водач до-WordPress-менюта-ново меню

Продължете напред и дайте име на новото си меню. Ще наречем нашия пример „главно меню“. Въведете предпочитаното си име и натиснете Създайте Главна бутон. Това ще стартира този екран:

начинаещи-водач до WordPress-менюта добавите меню-елементи

Както можете да видите, има няколко възможности. Отляво ще забележите списък на вашите страници, категории, раздел за персонализирани връзки и може би няколко други функции в зависимост от вашата тема.

Вдясно, имате Структура на менюто област, в която ще редактирате и поръчвате елементи от менюто си. Имате Настройки на менюто област, която ви позволява да изберете местоположението на менюто и опция, която ви позволява автоматично да добавяте нови страници от най-високо ниво в менюто си.

Всичко, което трябва да направите от тук, е да изберете вашите страници, категории или да добавите персонализирани връзки от левия панел и след това щракнете върху Добавяне към менюто бутон. В светкавица елементите от менюто ви ще се появят в дясната колона, където просто ги плъзгате и пускате, колкото искате.

Защо искате да добавите категории в менюто си WordPress? Ако сте създали публикации (например уроци) в различни категории (курсове), можете да групирате уроците в курсове, като използвате тази функция. Това е полезна функция и ако поддържате новинарски сайт. Продължих и добавих различни категории в моето примерно меню така:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-за добавяне на категории

Нека добавим и няколко персонализирани връзки, за да насочваме посетители към сайтове на трети страни или дори към нашите собствени сайтове, живеещи в поддомейни. Просто отидете до Персонализирани връзки раздел:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-за добавяне на потребителски връзки

Добавете връзката си в URL текстова област и името на менюто в Текст на връзката. Тогава просто натиснете Добавяне към менюто бутон. Винаги включвайте HTTP: // или връзките ви няма да работят:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-добавка поръчка връзки-пример

Когато сте доволни от менюто си, изберете местоположението на менюто и щракнете върху Меню за запазване бутон:

начинаещи-водач до WordPress-менюта добавена меню

Използвайки Управление на местоположенията раздела, можете да контролирате къде се показва менюто ви. Забележете, можете да създадете няколко различни менюта и да ги показвате на няколко места в зависимост от вашата тема. Всяка тема поддържа различен брой менюта:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-управление на обекти

Връщайки се към Меню за редактиране на екрана, можете да видите, че менюто ни се увеличава и няма да изглежда страхотно в предния край. Вижте как изглежда нашия пример например в предния край:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-отпред

Това е мястото, където падащите менюта са ви от полза. Ще продължа напред и ще групирам всички наши примерни категории под Научете уеб дизайн. Това е доста лесно. От Меню за редактиране екрана, просто плъзнете подменюто леко надясно, така че:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-добавен падащото менюта

След това щракнете върху Меню за запазване бутон. Сега менюто ви ще изглежда така:

начинаещи-водач до WordPress-менюта добавена падащото менюта

По-къс и по-чист, а? Можете да създадете повече подменюта в съществуващите подменюта, създавайки многостепенни падащи менюта:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-кратно ниво-падащи менюта

Нашият пример за навигационно меню WordPress изглежда така:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-многобройни ниво-падащи менюта-предния край

Какво още? Можете да редактирате елементите на менюто си от мениджъра на менюто на WordPress. Просто щракнете върху стрелката вдясно на менюто:

начинаещи-водач до WordPress-менюта-редактиране-меню-т

И ако искате да създадете наистина специално меню, опитайте един от тези най-добри WordPress плъгини. Те са бърз и лесен начин за изграждане или подобряване на съществуващите ви WordPress менюта.

Заключителни мисли

Навигационните менюта на WordPress са жизненоважна част от вашия WordPress сайт. Те ръководят вашите потребители, като им позволяват да намерят съдържанието, което търсят. Те са чудесни за подобряване на потребителското изживяване и вследствие на това на вашите проценти на реализация. Най-добрата част е, че те са доста лесни за изпълнение, така че нищо не ви задържа.

Не оставяйте пари на масата повече, инвестирайте в приставка за WordPress меню, която отговаря на вашите бизнес нужди. Имате въпроси или коментари? Споделете в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map