Как да създадете галерия с изображения в ръководството за начинаещи на WordPress

Как да създадете галерия с изображения в ръководството за начинаещи на WordPress

Ей там! Надявам се, че сте имали страхотен празничен сезон по свой уникален начин. Днес нека поговорим за галериите на WordPress. Ако искате да споделите тези хубави снимки, които сте направили през ваканционния сезон, не е нужно да гледате по-далеч от галерията на WordPress. Точно така, нямате нужда от приставка. Не, не знаеш.


WordPress се доставя с вградена галерия, която е блаженство за работа. Можете да публикувате своите невероятни снимки, да ги редактирате; добавете надписи, връзки и т.н. – благодарение на модула Jetpack Carousel – добавете лайтбокс, за да могат вашите читатели да видят по-големи версии на вашите снимки в пълния си блясък.

Независимо дали сте фотограф, фото блогър или просто обичате да споделяте снимки на вашия сайт, галерията на WordPress ви предлага точно инструментите, от които се нуждаете, за да спечелите големи. В тази публикация ще откриете:

 • Как да създадете цветни галерии на WordPress
 • Няколко приставки за WordPress Gallery, ако имате нужда, за да презаредите галериите си

Накратко, вие сте за страхотно време, така че закрепете тези предпазни колани и се насладете на возенето.

Как да създадете цветни галерии на WordPress

Изображенията добавят цвят и живот на вашия сайт WordPress, като същевременно засилват задържането на потребителите. И като се има предвид, че те са невероятно лесни за добавяне в WordPress, нищо не ви пречи да създавате леки публикации и страници, които да впечатлят вашите читатели. Ето как да добавите галерия с изображения в WordPress.

Изберете Местоположение

WordPress галерия може да отиде навсякъде във вашата страница или публикация. Можете да го поставите на празен пост / страница или в средата на текста. Всичко, което трябва да направите е да поставите курсора си там, където искате галерията ви да отиде, както е показано по-долу:

wordpress галерии добавяне на нова публикация

Добавете изображения

След това трябва да добавите вашите изображения. Кликнете върху бутона Add Media, за да влезете в екрана Insert Media. След това щракнете върху връзката Създаване на галерия, за да започнете да изграждате галерията си:

Wordpress галерии създават екран галерия

Имате две възможности тук. Можете или да качвате изображения от вашия компютър, или да използвате изображения, които вече имате във вашата медийна библиотека. Тъй като нашата е нова инсталация на WordPress без никакви изображения, ще продължим с първата.

Кликнете върху Избор на файлове или плъзнете и пуснете вашите изображения на екрана, за да започнете качването:

Wordpress галерии за качване на изображения екран

Качване на изображения в WordPress Галерии

След като качите изображенията, имате избор да опишете всяко свое изображение. Можете дори да изключите някои от изображенията от вашата галерия на WordPress. Това е прости неща; въпрос на въпрос и щракнете сам по себе си. Добавете заглавия, надписи, алт текстове и описания към всяко от вашите изображения и след това натиснете бутона Създаване на нова галерия. Това ще ви отведе до екрана Edit Gallery, където можете да редактирате галерията си по дължина:

wordpress галерии редактиране на екрана на галерията

Редактиране на галерия

На екрана Редактиране на галерията можете да извършите редица действия. Например можете да плъзгате и пускате изображения, за да пренареждате, да добавяте още изображения в галерията, да подреждате изображенията си в обратен ред, да подреждате изображения във произволен ред, да преглеждате URL адреси на вашите изображения, да анулирате цялата галерия, да задавате броя на колоните и така нататък:

wordpress галерии редактират действията на екрана на галерията

Вмъкване на галерия

След като сте доволни от настройките на галерията си, време е да продължите напред. Щракнете върху бутона Вмъкване на галерия. Галерията ви ще се появи във вашата публикация / страница като поредица от миниатюри. В този момент все още можете да редактирате галерията, като кликнете върху някоя от миниатюрите:

вмъкнати галерията на wordpress галерии

Всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона Публикуване / Актуализиране и сте златен:

wordpress галерии публикува галерия

Това беше лесно, нали? Можете да се възползвате от тези маркетингови съвети за WordPress, за да покажете галерията си пред целия свят. Ако кликнете върху което и да е изображение от галерията ви в този момент, то ще се отвори в прикачената страница, което трябва да се съгласим, не е много привлекателно:

страница за прикачване на галерии за wordpress

Добавяне на лайтбокс към вашите WordPress галерии

Можете да активирате модула за въртене на Jetpack, който позволява на потребителите да виждат галерията ви в красива лайтбокс. Ако искате да избегнете Jetpack, готините момчета от WPBeginner завиха модула на въртележка и сега го предлагат като самостоятелен плъгин, известен като Галерия въртележка без Jetpack.

Просто инсталирайте и активирайте приставката на вашия WordPress сайт, след което отворете Настройки -> Медия, за да изберете опции на въртележка:

опции за въртележка на галерии за WordPress

Обновете публикацията на галерията си и кликнете върху всяко изображение. Сега галерията ви се отваря в красива лайтбокс:

Wordpress галерии изображения в лайтбокс

Сладка.

Сега, когато можете да създадете WordPress галерии като професионалист, какво ще кажете да изпробвате няколко приставки за WordPress галерия, които добавят повече енергия към целия опит в WordPress галерията? Звучи велико, нали?

Приставки за галерията на WordPress

Ако искате да презаредите вашите WordPress галерии, пазарът на плъгини WordPress никога не е по-малък от нужните ви плъгини. Докато решите, имайте предвид фактори като оценки на плъгини, скорост, лекота на използване и предлаганите функции. Това не е начин, ето списък на най-добрите плъгини, които открихме:

Галерия от Envira

wordpress галерии галерия от envira

Нека да започнем с плъгин за галерия на WordPress като никой друг. Галерия от Envira ви позволява да изградите красиви и напълно отзивчиви галерии на WordPress за минути. Той е оптимизиран за най-добра производителност в мрежата и сървъра, тъй като, по собствените думи на авторите, „… скоростта е важна, когато става въпрос за SEO и преобразуване.“

Освен че е мобилен за мобилни устройства, този приставка за галерия на WordPress се доставя с конструктор на галерии с влачене и пускане, което прави създаването на WordPress галерии лесно и бързо. Освен това можете лесно да добавите интеграция в социалните медии и да продавате изображенията си, без да нарушавате пот. Просто създайте вашите WordPress галерии и ги добавете към вашите публикации / страници с помощта на кратки кодове.

лайтбокс в галерия Envira

За да стартирате, можете да създавате видео галерии, да добавяте водни знаци, за да защитите вашите изображения, да организирате изображенията си в албуми, допълнени със снимки на корици, да създавате невероятни слайдшоу, да защитавате паролите си галерии, да добавяте персонализирани CSS стилове и много други. Професионалната версия ви предлага най-добрите функции.

WP Canvas

wordpress галерии wp canvas галерия

Разработен от Крис Балделомар, WP Canvas не прави нищо повече от добавяне на допълнителни опции към вашите WordPress галерии. С други думи, този плъгин “… разширява галериите на WordPress, за да показва галерия за зидария, галерия с въртележки и слайдър галерия.”

И когато казваме допълнителни опции, имаме предвид много приятни опции, които ви позволяват да превърнете вашите WordPress галерии по който и да е начин, който желаете.

wordpress галерии wp платно

Например, можете да избирате от 5 стила на надписи, 6 типа надписи, 8 стила на дисплея, 15 изскачащи размери, да добавяте персонализирани връзки, да отваряте изображения в нови раздели и да скриете контролите на галерията, само за да споменавате акцентите.

Фото галерия

плъгин за фотогалерия

След като инсталирате и активирате този плъгин за галерия на WordPress, той добавя елемент от Галерия за снимки в менюто на администратора си, което прави създаването на WordPress галерии също толкова лесно, колкото създаването на публикации. Просто е толкова тъжно, че не успях да избера изображения от моята медийна библиотека, което означаваше отново качване на същите изображения. Това също означава, че плъгинът създава допълнителна директория в папката ви за качване! Не готини момчета.

фотогалерия администратор екран

След като качите вашите изображения обаче, персонализирането на галерията ви е толкова лесно, колкото A, B, C. Можете да добавите визуализация (корица) снимка, да добавите описания, да зададете водни знаци, да добавите текст alt, да не публикувате снимки, да пресъздадете миниатюри, да добавите маркери и т.н. много от един екран.

След това добавяте WordPress галерии от вашия екран за редактиране на публикации, където можете да изберете допълнителни опции. Говорим за функции като множество стилове на показване, възможност за показване на реклами, контрол на скриване / показване, поле за търсене, режим на цял екран и много други.

Тези момчета обаче трябва да направят нещо за потребителския интерфейс, тъй като Photo Gallery оставя много да се желае от гледна точка на удобството на потребителя.

NextGEN Gallery

nextgen галерия

Вероятно най-популярният плъгин за галерията на WordPress, NextGEN прави вълни в WordPress кръгове от 2007 г. Всяка година той е средно около 1,5 милиона изтегляния, да не говорим за невероятните оценки, които събира. Донесени ви от Imagely, момчетата от фотографията на WordPress, можете да разчитате на NextGEN да добави живот към вашите WordPress галерии.

Бързо, нека да видим какво има в чантата. Като начало NextGEN ви предлага здрава система за управление на галерия WordPress, която е снабдена с безброй опции за качване, редактиране и публикуване на вашите изображения.

nextGEN съветник за галерия

Единствената функция, която пренесе моя ден, обаче е интуитивният съветник на галерията, който ви води стъпка по стъпка чрез създаването на първата ви галерия NextGEN. Съветникът е толкова лесен за използване, че трябва да създадете галерия за секунди. Трябва да възхваляваме този плъгин за лесна употреба.

WP Photo Album Plus

WP Photo Album Plus wordpress галерии

След като активирате WP Photo Album Plus, ви се предоставя връзка (в горната част на вашия администриращ екран на WordPress) към страницата с настройки за бърза първоначална настройка. Тази страница за бърза настройка е натоварена с множество опции, които ви позволяват да проектирате галерия извън мечтите си.

Например можете да изберете дали темата ви е отзивчива, изберете да намалите размера на изображенията си при качване, да позволите на посетителите да качват изображения, да активирате системи за оценка, коментари и социални споделяния, да добавите аудио и видео файлове, да зададете ширина на изображението (има безброй опции тук!), добавете галета, публикувайте снимка за деня и много други.

wp фотоалбум плюс страница с настройки

Това е най-добрият плъгин за галерията, който има повече функции, отколкото някога ще се нуждаете. Далеч от настройките, създаването на нова галерия е толкова лесно, колкото и пай. Плъгинът добавя елемент от албуми за снимки в админ менюто си на WordPress, което ви помага лесно да създавате и осъществявате достъп до вашите WordPress галерии. Потребителският интерфейс оставя много да се желае, но с всички опции, които това бебе опаковки, едва ли ще се оплаквате.

След като създадете своя албум със снимки, просто отидете на екрана Редактиране на публикация / страница и добавете галерията към вашата публикация или страница с помощта на бутона WPPA + Генератор на къси кодове:

wp фотоалбум плюс добавяне на галерия

Това ще ви даде своя собствен фотоалбум за WordPress и ето един пример:

wp албум със снимки плюс публикация

Свързани четене

Ако искате да научите повече за галериите на WordPress и свързаната тема на WordPress фотографията, аз подготвих този кратък списък за ваше удоволствие от гледане:

 • WordPress Gallery Shortcode
 • Защо трябва да хоствате самостоятелно вашето фотографско портфолио с WordPress?
 • 8 от най-добрите WordPress портфолио и галерии
 • Галерията на WordPress
 • Теми за фотография на WordPress

заключение

WordPress галериите са ефективни при публикуване, споделяне и дори продажба на снимки. Те са лесни за създаване и разширяване с помощта на плъгини за галерията на WordPress. Честно казано, нищо не бива да ви възпира от създаването на красиви галерии на WordPress като шеф.

Оставихме ли любимия ви плъгин за WordPress галерия? Кой плъгин или добавка за галерията на WordPress използвате на вашия сайт? Имате ли въпрос или предложение относно галериите на WordPress? Уведомете ни в областта за коментари по-долу. Наздраве!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map