Как да създадете електронни капелни кампании за WordPress

Как да създадете електронни капелни кампании за WordPress

Кампаниите за качване на имейл са важен компонент в цялостната ви стратегия за маркетинг на имейли, които водят до по-добри отворени цени, кликвания и ангажираност. Те са една от изпитаните техники за имейл маркетинг, които просто работа.


Маркетинговите кампании за електронна поща могат да се прилагат към различни форми на маркетингови дейности по електронна поща, включително бюлетини, актуализации на продукти / услуги, изоставени имейли за пазаруване, празнични промоции и много други.

В тази статия ще говорим за различните видове електронни капелни кампании и как да ги изградите с MailChimp. И накрая, ще създадем своя собствена електронна капкова кампания за клиенти на WPExplorer, илюстрирайки как можете да използвате капково маркетинг за насърчаване и увеличаване на реализациите за вашите собствени продукти на WordPress.

Contents

Въведение в кампаниите за капково изпращане по имейл

Замисляли ли сте се защо използваме думата „капе“ в кампаниите за капка на имейл? (Винаги съм се чудил на това.) Е, вдъхновен е от капково напояване – техника за събиране на вода в селското стопанство, където водата се събира и преминава в почвата, много бавно. Водата буквално се събира капка по капка и се прави така, че да достига директно в корена на растението.

Drip кампаниите не се ограничават само до имейл – терминът се прилага и за директна поща и маркетинг, базиран на телефон. Но нека се съсредоточим върху електронна поща капкови кампании, нали??

Предизвикателството с прости електронни бюлетини

Що се отнася до електронните бюлетини, маркетолозите имат общ проблем. Когато някой се абонира за бюлетина, той вижда само нов имейли, а не тези, които са били изпращани в миналото. Този проблем се усилва в маркетинговите кампании по имейл на различни продукти и услуги. Без кампания за капка по имейл, абонатите понякога пропускат жизненоважна информация, като например как да започнете, важни съобщения, актуализации на продукти и много други.

Кампания за капка на имейл позволява на маркетолога да конфигурира и персонализира имейлите, които се изпращат на всеки нов абонат. Те са известни с много други имена – капка маркетинг, автоматизирана имейл кампания, имейли за жизнения цикъл, автоматични отговори и автоматизация на маркетинга и др. Концепцията е същата – капелните кампании за имейл са набор от маркетингови имейли, които ще бъдат изпращани автоматично по график.

Сегментация и персонализация

Това са двата страхотни стълба на добрата кампания за капка на имейл. Сегментирането ни позволява да разделим абонатите на различни групи, а персонализацията ни позволява да изпращаме по-подходящи имейли до всяка от тези сегментирани групи, като по този начин увеличаваме шансовете за реализация.

Да вземем пример. Всички сме използвали Dropbox. Dropbox има два основни типа клиенти – безплатен и платен. Това е първото им ниво на сегментиране. Целта с тези две групи (или сегменти) е доста различна.

 1. Кампанията за капка на имейли, изпратена до първата група, ще научи клиента на различните функции и предимства на Dropbox, убеждавайки човека да премине към платена версия.
 2. Хората от втората група вече плащат клиенти и по този начин целта на втората група е да ангажира и задържа клиентите, които плащат.

Персонализацията ви позволява да изпращате имейли, съдържащи действителното име на човека, продуктите, които са разгледали и много други. Ето персонализиран имейл, изпратен от Airbnb, кога Jimmy разгледали градска къща за дърва със закуска в Портланд.

Както Джими посочва неговата публикация в блога, този имейл му беше действително изпратен в рамките на един ден след разглеждане на имота. Airbnb персонализира името и съдържанието на имейла със собствеността, което Джими преглеждаше онзи ден. Те също са включили някои „препоръчани свойства“, които са подобни на тези, които Джими е изпратил по-рано, и по този начин имат по-голям шанс да бъдат кликнати.

Общи стратегии за капелна кампания по имейл

Кампаниите за качване по имейл имат една обща цел: конвертирайте пробни клиенти и ги поддържайте ангажирани. Защо да се ангажира клиентите? Така че те да продължат да използват вашия продукт. Вашият продукт се радва на най-доброто съзнание във вашия клиент, което не им позволява да се включат в конкуренцията, когато провеждат промоция. Разбихме маркетингови кампании по имейл на различни случаи на употреба и споделихме пример за всяка категория.

Добре дошли имейли

Тези имейли се изпращат всеки път, когато клиент се регистрира за вашия продукт или услуга. Те трябва да са свежи, ангажиращи и трябва да доведат клиента до CTA – което е или да отворите приложението или да влезете в уебсайта.

Добре дошли имейлите трябва да съдържат следното:

 • Изчисти CTA
 • Как да започнете с продукта – включително връзки към базата от знания, форуми за поддръжка и социални профили.
 • Бутон за отписване – всички имейли трябва да имат това!

Нека да разгледаме имейла за добре дошли, изпратен от Асана – приложение за съвместни задачи, създадено от основателите на Facebook.

Тя включва една ясна CTA – стартиране на Асана. Той също така обучава потребителя как да започне в три прости стъпки и има куп връзки под всяка стъпка. Възможно е потребителят да не кликва задължително върху тях, но е там, в случай че трябва.

Ако някой се абонира за вашия бюлетин, можете да използвате добре дошлина, за да изпратите автоматично на този потребител някои от най-споделяните ви публикации в блога. Или, ако получите нова пробна регистрация за вашата услуга, опитайте капково с участието на казуси за това как другите клиенти използват вашия продукт.

Най-малкото имейлите за добре дошли са приятен начин да кажете: „Ей там, приятно е да се запознаем!“

Експерианска книга за добре дошли имейли показва, че приветстващите имейли се радват на 58,7% отворена ставка средно, докато нормалните имейли са около 14,6%. Когато този приветствен имейл бъде изпратен незабавно (т.е. веднага след регистрацията на потребителя), отворената ставка скача до 88,3%.

Бордови имейли

Целта на имейла за приветствие е да накара човека да използва или отваря приложението. Но това не е единственото нещо, което вашият идеален потребител трябва да направи. За да извлече стойност от вашия продукт или услуга, вашият клиент трябва действително употреба вашия продукт. Което означава, че трябва да направят първата стъпка.

 • В случай на Асана, това създава първата задача.
 • В случай на Dropbox, неговото изтегляне и инсталиране на настолното приложение Dropbox. (Не, не мобилното приложение, а настолното).

Ето пример за вградения имейл от Asana. Погледнете как включва две CTA, като двете посочват едно и също действие!

Препоръчителни имейли

Имейлите за препоръки са основата за поддържане на потребителите. Всички от Netflix, Spotify, Instagram, Quora използват персонализирани препоръки, за да поддържат потребителите си ангажирани. По-голямата степен на персонализация обикновено води до по-добри открити ставки.

Да вземем например Quora Следя определени теми на Quora, които са ми интересни. Quora използва тези данни, за да ми изпраща ежедневни имейли с препоръки, надявайки се да ги проверявам всеки ден. Ако ми хареса нещо, което ми хване окото, бих могъл да щракна върху него и това ще ме отведе направо към приложението.

Темата, използвана в този имейл, всъщност е въпросът, който е включен в горната част. Не как се отваря имейлът с „Дайджест на Сурав“. Това е персонализация 101 точно там!

Алгоритъмът на Quora реши, че въз основа на скорошната ми активност в Quora, поставянето на този въпрос в горната част на имейла най-вероятно ще спечели щракването ми. И познай какво? Това стана!

Подновяване на имейли

Задачата на имейла за подновяване е да привлече потребителя да поднови предлаганата от вас услуга. Трябва да изпратите имейли за подновяване на клиентите си доста преди датата на изтичане, така че те да знаят за ангажимента.

Marketo има страхотна публикация в блога за това как да създадете обновяване на имейли, които всъщност се отварят. Освен основните и междинните неща, едно от ключовите действия за мен беше фактът, че може да се изгради цяла кампания около имейла за подновяване. Можете да започнете с напомняне. С наближаването на датата на подновяване бихте могли да увеличите чувството си за неотложност. Това може да са някои 2-3 имейла. Ако нищо не работи, опитайте да изпратите стимул – например талон за отстъпка. След като изтече датата на подновяване и клиентът не направи конверсия, можете да опитате да изпратите по-голям стимул, насърчавайки (потенциално загубен) потребител да активира отново услугата.

iThemes изпрати имейл за подновяване с стимул, съчетан с чувство за неотложност. Те предлагат огромни 60% отстъпка от целия си професионален абонамент за съществуващ клиенти. И ако това не е достатъчно, те също предлагат връзка за изтегляне към чисто нова електронна книга, която са пуснали!

Техниката на страха от изчезване (FOMO):

На тази екранна снимка виждаме как имейлът предизвиква чувство за неотложност у читателя, като правим тази оферта с ограничено време, която изтича на 5 май 2017 г. Този имейл е изпратен на 27 април, което прави периода на офертата 10 дни.

Ето малко място за подобрение – копието може също да спомене, че офертата продължава само 10 дни (или по-малко от 2 седмици). Това ще създаде a по-голяма чувство за неотложност в съзнанието на читателя, в сравнение със споменаването на по-късна дата. Техниката FOMO е изпитана маркетингова техника, известна с подобряване на отворените ставки, кликвания и конверсии.

Имейли за потвърждение

Имейлите за потвърждение имат транзакционен характер, които информират потребителя за скорошната му дейност. Те могат да варират от всичко – от покупки до резервации. Някои организации изпращат имейли за потвърждение от гледна точка на сигурността. Например, когато влезете в профила си в Google от ново устройство, получавате имейл за потвърждение „нова регистрация“.

Имейлите за потвърждение имат предимно транзакционен характер и предават информация на потребителя. Бюлетините за двойно включване изпращат имейл за потвърждение, за да се провери дали потребителят действително се е регистрирал в списъка с пощенски адреси. Нека разгледаме някои от имейлите за потвърждение от входящата ми поща.

В този имейл, Jetpack следи времето за работа на WordPress на сайта и изпраща незабавно потребителя, когато бъде открит престой..

Ето още един пример за имейл за потвърждение, изпратен от Firefox.

ангажимент

Има различни видове ангажиращи мероприятия и могат да бъдат рекламни, ориентирани към обратна връзка или информационни по своя характер.

Uber върши чудесна работа по взаимодействието със своите потребители въз основа на локализирано съдържание. Uber свързва с различни популярни доставчици в града, за да предлагат своите продукти и услуги на потребителите на Uber. Защо? Защото Uber иска да предостави стойност на своите потребители и да установи присъствие на първо място. Така че следващия път, когато мислите да хвърлите такси, се сещате за Uber.

курсове

Когато блогът ви е от известно време, е време да разнообразите съдържанието. Подкасти, електронни книги и курсове на живо (или записани) са едни от най-популярните и широко приети среди за диверсификация на съдържанието. Кампания за капка на имейл може да бъде създадена около определен курс или подкаст, за да го популяризирате и да накарате потребителя да се регистрира или да го слуша.

В този имейл Крис от RankXL споделя новия си курс за WordPress Blogging Academy. Чудесен пример за диверсификация на съдържанието и мисловно лидерство.

Отпишете имейлите

Отписването на имейлите е „сбогом и сбогом“ на маркетинга по имейл. Разбрахте, че вече сте загубили клиент, когато е изпратен имейл за отписване. Това е моментът за събиране на отзиви от потребителя. Парцели като „съжаляваме, че ви посещаваме“ са често срещани. Това, което евентуално би могло да има значение, е да питате какво се обърка. Какво ги накара да се отпишат от вашия бюлетин? Можете също така да споделите директен имейл адрес на специализиран служител за щастие на клиента за потребителя, който да сподели своите притеснения.

Как да създадете електронна капкова кампания с MailChimp

MailChimp е любимата ми платформа за имейл маркетинг и автоматизация. За да ви помогнем да започнете, ето ръководството на моя начинаещ за MailChimp за WordPress. Благодарение на своя безкрайно безплатен модел, MailChimp е обичан от общността на WordPress. Има много безплатни и премиум приставки за WordPress за това как да разширите списъка си с имейли с помощта на MailChimp.

Сега нека да видим как можем да изградим проста кампания за капково изпращане по имейл с MailChimp.

Шаблони за имейл, предлагани от MailChimp

Това са някои от шаблоните за имейл, предлагани от MailChimp. Те са оптимизирани за разположенията на изображения, количеството текст и оформлението на имейла за всяко целево действие. Изборът на правилния шаблон е важна стъпка в вашата имейл капка кампания.

Шаблон „Направи съобщение“ от MailChimp

Например в тяхната Направете съобщение шаблон, MailChimp започва имейла с кратко, но удебелено заглавие и подзаглавие, за да съобщи основната точка. Следва малко изображения, текст и накрая CTA.

Нека да картографираме всеки от шаблоните с възможните случаи на използване на кампаниите за капка на имейли, които видяхме по-рано.

ШаблонВъзможни случаи на употреба
Продайте продуктиПромоционални или подновяващи имейли
Направете съобщениеПродукт / услуга Актуализиране на имейли
Разкажи историяДобре дошли, борд и ангажиране, имейли
ПроследяванеИмейли за потвърждение, подновяване и препоръка
образовамНови курсове и имейли за ангажиране

1. Създайте нова кампания

Първо, влезте в таблото за управление на MailChimp и създайте нова кампания.

След това щракнете върху Създайте имейл.

Изберете автоматизирана и след това щракнете върху Споделяйте актуализации на блога. MailChimp предлага различни видове автоматизирани имейл кампании, вариращи от нови регистрации до куп имейли, свързани с електронната търговия. Ще създадем прост имейл за актуализация на блога, който работи на RSS емисии.

Задайте името на кампанията и списъка, до който искате да изпратите своя бюлетин. Ако за първи път използвате MailChimp, препоръчвам да създадете манекен списък, съдържащ вашите имейл адреси, така че грешките да бъдат лесно забелязани. Също така се опитайте да използвате различни видове имейл акаунти, като Gmail, Outlook и т.н..

2. Конфигурирайте RSS емисия и време

Сега е време да конфигурирате RSS емисията. Ако сте нов за концепцията, препоръчвам ви да разгледате моята статия – Ръководство за начинаещи за RSS в WordPress.

 1. Изберете URL адреса на RSS емисия от вашия блог и го въведете в първото поле.
 2. Можете да конфигурирате доставката на бюлетина всеки ден, седмично или месечно. В този урок сме избрали всеки ден.
 3. В случай на седмичен или месечен бюлетин, най-добре е да изберете дните от седмицата, в които бюлетинът се изпраща. Можете да конфигурирате честотата на имейлите в зависимост от вашия график на имейли. Най-добре е обаче бюлетинът да бъде ограничен до 2 имейла седмично. Не забравяйте, че твърде много имейли могат да рискуват потребителя да натисне бутона за отписване!
 4. Опцията за промяна на размера гарантира, че представените изображения, използвани в публикациите в блога, изглеждат страхотно на всички устройства, включително мобилни телефони, настолни компютри и таблети.

След като сте готови, преминете към следващата стъпка.

3. Сегментирайте своя списък (или имейл на всички)

MailChimp винаги ви дава възможност да сегментирате списъка си. Всъщност ви настоява да го направите. Въпреки това, тъй като това е урок и списъкът с имейли е манекен списък с моите имейл адреси, нека го изпратим на целия списък.

4. Създайте своя имейл

На страницата с информация за кампанията се случва много от действията. Това е мястото, където конфигурираме предметните редове, текста за визуализация и много други параметри. Автоматизираните имейли от MailChimp ще изискват използването на RSS тагове за сливане. Бих препоръчал да преминете през Статия за базата данни на RSS, за да придобият по-добро разбиране. След като приключите, продължете напред и изберете подходящ шаблон.

Ще забележите, че в дизайнера на имейли се появяват два нови бутона – RSS заглавие и RSS елементи. Можете да плъзнете тези модули в своя имейл дизайн и да ги конфигурирате съответно.

Персонализиращи се RSS блокове в MailChimp

За блоковете RSS Header или Items можете да изберете да персонализирате съдържанието на блоковете или да използвате тези, предварително дефинирани от MailChimp. В този урок съм избрал Извадки опция и персонализирате размерите на шрифта на имейла. След като свършите, продължете напред и изпратете имейла.

Това е крайният продукт на имейла, изпратен от MailChimp.

Пример: Изграждане на електронна капкова кампания за продукти на WordPress

И какво общо има дроп маркетингът с WordPress? Това е мощен маркетингов инструмент, с който можете да увеличите аудиторията на уебсайта си, да увеличите реализациите за своите онлайн продукти на WordPress (теми, приставки, услуги и т.н.) и да ангажирате нови абонати.

В началото на тази статия разгледахме различните категории кампании за капещи по имейл, като добре дошли, бордови бордове и др. Нашата ни кампания за капка на имейл ще съдържа имейл от всяка от тези категории. Тъй като ние от WPExplorer се занимаваме с разработването на първокласни премиум теми, ние ще използваме нашата тема Total, за да илюстрираме как можете да използвате капелни кампании по имейл в реална житейска ситуация.

Сегментиране на кампанията за капково изпращане по имейл

Преди да започнем, важно е да запомните, че успехът на кампанията за капка на имейл зависи от сегментирането и персонализацията.

Как да сегментираме първата си имейл капка кампания? Simple. Ние го сегментираме въз основа на това дали лицето, което получава имейла, е клиент на WPExplorer или обикновен абонат на бюлетин. Това ни дава две групи:

 1. Клиентите, които купуват първокласни теми на WPExplorer от Envato (например: Общо)
 2. Хората, които са се абонирали за бюлетина от уебсайта.

Нека създадем имейл капка кампания за хора, които наскоро закупиха темата Total от Envato.

Забележка: Това е само пример. Това не са действителни имейли, които получавате при закупуване на темата Total. Themeforest не предоставя тази частна информация на продавачите.

Част 1 – Приветственият имейл

Това е имейл, който клиентът получава веднага след закупуването на темата Total. В този имейл напомняме на клиента за скорошната му покупка.

Примерен приветствен имейл, изпратен до клиента веднага след закупуването на темата Total.

 1. Въпреки че е идеално да имате само една CTA в имейла, добавихме още няколко, за да включите допълнителна информация. Основната CTA е клиентът да посети уебсайта на темата Total, който е посветен на разясняване на всички характеристики на темата.
 2. Във втория параграф увеличихме броя на връзките с възможност за кликване към страници, които клиентът може да намери за полезни, като хостинг, демонстрации, тематични функции и т.н..
 3. В последния параграф ще намерите и ясно видима връзка за отписване. Това казва на клиента, че уважаваме пространството му във входящата кутия и не искаме да добавяме шум.

Какво не включихме:

Добре дошли имейли, изпратени веднага след покупка или регистрация, изпитват висока отворена цена. Те са супер важни, тъй като са първата точка за контакт между бизнеса и клиента; и по този начин трябва да изработим внимателно.

Не искаме да включваме нещо, което има промоционален характер, например пакетна хостинг оферта или надстройка до разширен план за поддръжка. Такива имейли могат да бъдат изпращани на ангажирани клиенти, като тези, които са отворени или по-добре, щракнаха върху CTA в имейла.

Част 2 – Бордовият имейл

Примерен имейл на борда, изпратен до клиентите на темата Total

Намерението на електронния имейл е да запознае клиента с продукта и да му помогне бързо да постигне целта си. По този начин в нашия имейл на борда можем да включим съвети като:

 1. Как да инсталирате темата Total
 2. Как да инсталирате необходимите приставки
 3. Демонстрации на уебсайтове, които са изградени с темата
 4. Връзка към канал за поддръжка в случай, че нещо не работи

Някои може да комбинират стъпките на борда с приветстващия имейл, което също би било добре!

Част 3 – Актуализиран имейл

Примерно актуализиране на темата Наличен имейл

Информирането на клиентите за актуализации на продукти играе важна роля за щастието и задържането на жизнения цикъл на клиента. Когато актуализираме темата с нови функции, корекции на грешки или подобрения на производителността, е добре да изпратите имейл до клиента с напомняне за актуализиране на темата.

Част 4 – Задържане на имейл

Примерен имейл за подновяване на WPExplorer

Да си признаем – щастието и задържането на клиентите играят основна роля за успеха на продукта (или организацията). Най-големият пример? Amazon. Така че защо говорим за задържане на имейли? Ето защо:

Темата Total WordPress беше пусната през 2013 г. и процъфтява вече повече от четири години. Envato предлага на купувачите 6-месечна поддръжка и актуализации като опция за покупка по подразбиране на темата Total. Какво се случва, когато клиент се нуждае от поддръжка след периода на предплатената поддръжка? За това се дължи имейл за подновяване на поддръжката. Не всички клиенти може да се нуждаят от това. Но би било в интерес на фрийлансър или агенция да закупи допълнителна поддръжка в случай, че клиентът има „фантазия” изисквания.

Изпращане на имейл задействане на кампанията и времева линия

Страхотен. Сега имаме имейлите. Но кога да ги изпратим? Има ли задействания? Радвам се, че попитахте! Ето таблица, открояваща задействанията и сроковете за качване на имейл адреси, които биха имали смисъл за повечето теми или приставки на WordPress.

Име на кампаниятатригерTimeline
1 – Добре дошли имейлКогато човек закупи тематанепосредствен
2 – Бордови имейлХората, които са отворили имейла за добре дошли, могат да бъдат първите получатели. Други могат да получат бордовия имейл след известно време.Два дни за хора, които са отворили имейла за добре дошли. Четири дни за всички останали.
3 – Актуализиране на имейлКогато е налице актуализациянепосредствен
4 – задържане на имейлКогато планът за поддръжка на клиента изтичаПет месеца и двадесет дни след покупката. Това дава на клиента десет дни, за да вземе решение.

Допълнителна сегментация въз основа на активността на потребителя

Досега създадохме кампания за капка по имейл с MailChimp за хора, закупили темата Total от Themeforest.

Ако продължихме да сегментираме тази група, тогава бихме могли да се разпаднем активен и неактивен клиенти. Кои са те, питаш? Ето, започваме:

 • Ние бихме определили активен клиент като човек с добра честота на отваряне по имейл и кликване. С други думи, активни клиенти са хората, които отварят, четат и кликват върху връзките в имейлите, които им се изпращат
 • неактивен клиенти, от друга страна, са хора с много лоша честота на отваряне на имейли, т.е. те не отварят имейлите, които са им изпратени.

Вероятно е активен клиент да предостави обратна връзка на някои въпроси за подобряване на продуктите или въпроси за обратна връзка. Можем да им изпратим имейл като:

 • Ако промените едно нещо за Total, какво би било то?
 • Кое е най-голямото ти разочарование от темата Total?

домофон има отлична публикация в блога относно имейлите за обратна връзка и ангажираност и как Invision го използва в ранните си дни, за да мащабира до мястото, където е днес. Имате го. Основна кампания за капка на имейл за хора, закупили темата Total!

заключение

Кампаниите за качване по имейл са един от най-добрите начини да поддържате клиентите си ангажирани с вашия WordPress блог, продукт или услуга. Това е важна част от пътуването на клиентите, което в крайна сметка се отразява на бизнеса ви.

Всичко това поставя въпроса – действително ли работят електронни капелни кампании? Да, те го правят. Всъщност доста добре. Според изследвания събрани от екипа зад имейл маркетинговия пакет Emma, ​​които произвеждат съответните насочени имейли 18 пъти повече приходи отколкото в световен мащаб. Освен това те откриха, че хората, които четат вашите имейл капки, е много по-вероятно да кликнат върху връзките в тях, с a 119% увеличение на честотата на кликване от капки за електронна поща.

И така, какво мислите? Бихте ли започнали да внедрявате електронни капелни кампании? Какво бихте променили по отношение на капковите имейли, които сме използвали в примера на продукта на WordPress? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map