Как да стартирате множество WordPress сайтове от едно табло

Управление на WordPress сайтове

Колко WordPress сайтове управлявате? Повечето начинаещи започват само с един, за да опитат да продадат продукт или да представят своите истории, но какво ще стане, ако се натъкнете на блестяща нова идея, поради което се изисква друг сайт на WordPress?


Или какво ще стане, ако искате да изградите бизнес около проектирането на уебсайтове за други малки фирми? Със сигурност ще имате нужда от надежден и ефективен метод за управление на всички тези сайтове на едно място. Добре, че тогава е напълно възможно, нали? Продължете да четете, за да научите как да стартирате множество WordPress сайтове от едно табло.

Какви инструменти ви трябват?

Благодарение на няколко компании навън, не е нужно да се замествате с никакъв код или да създавате своя собствена система за управление на множество сайтове в едно табло. Няколко компании предоставят решения „всичко в едно“, така че можете просто да инсталирате и преместите сайтовете си в едно табло. Днес ще разгледам алтернативно решение: CMS Commander.

CMS Commander е един от лидерите в бранша, но няколко други компании също предлагат добри решения. Чувствайте се свободни да играете с тях, ако не намерите това, което ви трябва с CMS Commander. Всички те имат сходни характеристики.

Управление на множество WordPress сайтове на едно табло с CMS Commander

CMS Commander работи с опростен интерфейс, а процесът на настройка е доста лесен за начинаещи. Харесвам CMS Commander, тъй като основният таблото за управление, с което работите, изглежда донякъде подобен на стандартното табло за управление на WordPress.

Той е малко по-различен от другите опции, изброени по-горе, защото не можете да видите действителното табло за управление на WordPress. По-скоро той осигурява собствено уникално оформление.

Стъпка 1: Регистрирайте се за CMS Commander

Отидете на уебсайта на CMS Commander.

Сайт на CMS Commander

Кликнете върху Регистрирай се бутон в менюто или изберете Опитай безплатно опция, ако искате да го тествате, преди да се ангажирате с план за плащане. Ценообразуването зависи от това колко уебсайтове управлявате (започвайки от $ 8, до $ 125 за 400 сайта). След изтичане на изпитването от 14 дни продължавате да поддържате достъп до до пет сайта с основните функции.

Преминете през процеса на изтегляне, като въведете имейл адреса си, за да получите имейл с вашата парола и информация за потребителско име. Изберете Отидете в акаунта бутон, за да се придвижите напред и да прегледате таблото си за управление.

отидете на Акаунт

Наистина трябва само да се придържате към основната страница, за да настроите това. След това ще говорим за публикуване на статии и управление на съдържанието ви от таблото за управление.

Табло

Стъпка 2: Изтеглете и активирайте приставката

Намерете връзката, която заявява Плъгин за клиенти на CMS Commander. Кликнете върху тази връзка и качете (и активирайте) приставката към всеки отделен сайт, който искате да управлявате, на таблото за управление на CMS Commander.

Plug-in

Това е всичко, което трябва да направите с приставката. След като плъгинът се активира на всички ваши сайтове, трябва да се върнете към CMS Commander.

Клиент на CMS Commander

Стъпка 3: Поставете всички сайтове на таблото за управление на CMS Commander

Намери Добавете първия си уебсайт заглавката и поставете в Адрес на сайта, Потребителско име на администратор, Парола на администратора и незадължително Име на групата, за да добавите всеки от уебсайтовете с инсталиран плъгин. Щракнете върху Добавете уебсайт бутон за всеки отделен уебсайт.

Добавете уебсайт

Полето Име на групата работи добре за хора, управляващи няколко различни групи клиенти. Може би създавате уебсайтове както за ресторанти, така и за агенти по недвижими имоти. Разделете ги с незадължителното поле Име на групата.

Има и връзка, която да добавите групово сайтовете си, което улеснява, ако не искате да пробиете десетки идентификационни данни на сайта.

Групови сайтове

След като завършите този процес за всички ваши сайтове, можете да превъртите надолу и да видите целия си списък с сайтове. Тази област е доста мощна, защото можете да преминете върху бутоните, за да видите неща като статистика, връзки, скорост на страницата, коментари и други.

Много ми харесва областта, която ви позволява да актуализирате всички сайтове наведнъж. Играйте с бутоните в този модул, за да усетите как работи. Аз също бих препоръчал да използвате Групово почистване бутон, за да изчистите нежеланото място на всички ваши WordPress сайтове. Тъй като това е повече от област на състояние, всъщност не можете да публикувате съдържание тук.

Това е мястото, където лентата с инструменти в лявата част на сайта влиза в игра.

Списък на сайтове

Стъпка 4: Направете публикация на един от своите уебсайтове

Нека да кажем, че ви предстои събитие за вашия бизнес и трябва да създадете публикация в блога, за да уведомите всички читатели за него. Кликнете върху Редактор на публикации раздела, за да се придвижите към страницата, която ви позволява да създавате вашите публикации и да ги публикувате.

Редактор на публикации

Тази страница изглежда доста подобна на стандартната пост страница в WordPress, така че можете да създадете заглавие и статия за публикацията в блога, която искате да споделите. Всичко все още е там от връзка бутони към Текст Редактор.

Редактор на публикации

Ако превъртите надолу под редактора, ще намерите област, наречена Настройки на WordPress. Този модул ви позволява да променяте неща като Категории, Потребителските имена, Типове публикации, и още.

Настройки на WordPress

Можете дори да поставите представено изображение в публикацията си, за да изпратите до действителния уебсайт, към който сте свързали. Имайте предвид, че Тип публикация падащото меню е включено, така че можете да определите дали създавате или не създавате публикация или страница. В зависимост от вашия уеб сайт може да имате и други опции като Продукти, Купони, или а Персонализиран тип публикация.

След като завършите публикацията, качете всички свои изображения и преминете през процеса на корекция. Преместете се в горния десен ъгъл на прозореца на CMS Commander. Това предоставя списък на всички сайтове, които сте свързали към CMS Commander. Имате възможност да публикувате тази публикация в група, която сте посочили по-рано, или само на един уебсайт.

публикувам

Вижте уебсайта, на който искате да публикувате публикацията, и натиснете Публикуване на статия до избрани сайтове бутон. Това заснема статията до онези сайтове, където можете да навигирате по-късно и да проверите как изглежда.

Какво друго можете да управлявате с CMS Commander?

Тъй като инструментът е толкова разширителен, има твърде много функции, които да бъдат обхванати само в една публикация в блога. Обаче съставих някои от по-често срещаните задачи, които можете да изпълнявате с таблото за управление на CMS Commander.

 • Качете групово съдържание като SEO настройки или файл, напълнен със статии на вашия компютър
 • Прегледайте всички предишни публикации и коментари, за да можете да ги променяте и да отговаряте на потребителите
 • Преглеждайте и създавайте потребители
 • Инсталирайте приставки към всички или някои от сайтовете на таблото за управление на CMS Commander
 • Инсталирайте теми във всички или някои от сайтовете, които сте активирали
 • Извършвайте ръчно и автоматизирано архивиране
 • Клонирайте един от вашите уебсайтове
 • Създайте чисто нов сайт, вместо да преминавате през обичайния процес на инсталиране на WordPress

Изпълнението на WordPress сайтове от множество табла за управление отнема много време и е разочароващо. Не само, че трябва да жонглирате всички тези пароли, но идеята за прескачане от един раздел в друг в браузъра ме кара да мърдам; особено ако управлявате бизнес. Колко време губите, като превключвате предавки?

Уведомете ни в секцията с коментари, ако стартирате вашите WordPress сайтове от едно табло или ако успеете да го накарате да работи с множество табла. Ще се радваме на вашите данни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map