Как да продавате музика онлайн с WordPress (3 лесни стъпки)

Продавайте музика онлайн с WordPress

Създаването и функционирането на онлайн магазин отнема известна работа – няма захарно покритие този факт. Ако направите правилно обаче, можете да превърнете вашия онлайн магазин в жизнеспособен бизнес. За да постигнете това ниво на успех, ще трябва да проектирате магазина си, за да съответства на вида на продукта, който продавате, и ако възнамерявате да продавате музика онлайн, трябва да разгледате още малко.


Например, вашият магазин ще трябва да бъде създаден по различен начин, за да предлага продукти като музика, за разлика от дрехите или електрониката. Ще ви трябва начин лесно да продавате цифрови файлове в магазина си, като популярния плъгин WooCommerce, както и метод за показване на музиката ви по ясен и организиран начин.

Въпреки че винаги можете да продавате мелодиите си чрез iTunes или BandCamp, чудесна идея е да предложите собствена музика, бонус песни или дори ограничени издания (като персонализирани винилови записи) в собствения си магазин. В тази публикация ще ви покажем как продавате музика онлайн с WordPress. По-конкретно как да използвате WooCommerce и Таблица с продукти на WooCommerce плъгин, за да продавате собствената си музика онлайн. Да се ​​захващаме за работа!

1. Инсталирайте и настройте WooCommerce за продажба на музика онлайн

Преди да започнем, ще предположим, че имате създаден WordPress сайт и готов за работа. WordPress е едновременно мощен и гъвкав и може лесно да се използва за създаване на процъфтяващ магазин за електронна търговия.

Като изключите това, следващата задача е да добавите WooCommerce към вашия сайт. Този прост, но богат на функции плъгин превръща вашия WordPress сайт във функционална витрина, като добавя лесни опции за реално продажба на музика онлайн с WordPress:

WooCommerce Plugin

За да започнете, отворете Приставки> Добавяне на нови в таблото за управление на WordPress. Използвайте полето за търсене, за да намерите „WooCommerce“ и кликнете върху Инсталирай сега бутон:

Инсталирайте WooCommerce

След малко се появи нов бутон с надпис Активирате ще се появи. Изберете и това и WooCommerce ще бъде напълно настроен на вашия сайт!

В този момент ще бъдете отведени до съветника за кратка настройка:

Съветник за настройка на WooCommerce

Силно препоръчваме да преминете през тези няколко къси екрана. Те ще ви помогнат да конфигурирате новия си магазин, да създадете важни страници и да настроите ключови елементи, като цени за доставка. За повече информация вижте пълното ни ръководство за инсталиране на WooCommerce.

2. Добавете вашата музика в магазина

След като инсталирате WooCommerce и преминете през съветника за настройка, ще имате празен магазин на ръце. Това означава, че е време да добавите продукти.

WooCommerce предоставя специален потребителски тип WordPress по поръчка, за да добавите продукти на изток. Персонализираните типове публикации са подобни на добавянето на публикации в блогове, само с различни опции, специфични за типа публикация (други видове публикации могат да включват портфолио, препоръки, календар на персонала или събития). За да добавите нов елемент на WooCommerce от таблото си за управление, отидете на Продукти> Добавяне на ново:

Добавете нов продукт на WooCommerce

Тук можете да създадете първия си продукт. Ще искате да започнете, като му дадете заглавие и описание, като използвате първите две полета. В дясната странична лента можете също да присвоите продукта на една или повече категории, да му дадете някои описателни маркери и дори да качите изображения.

Въпреки това „месото“ на WooCommerce се намира в Данни за продукта раздел:

Данни за продукта на WooCommerce

Тук ще добавите цялата жизненоважна информация за всеки елемент. Тъй като целта ви е да продавате музика онлайн, първото нещо, което ще искате да направите, е да проверите и двете Виртуален и изтегляне кутии в горната част. Това ще промени леко опциите, които виждате, за да отчитате продажбата на музикални файлове онлайн, а не физическите продукти:

Продукти за изтегляне с WooCommerce

След това можете да продължите да въвеждате цена за стоката и да качвате файла (ите), които клиентите ще получат при покупка под Файлове за сваляне. Можете също да конфигурирате дали трябва да има ограничение за това колко пъти могат да бъдат изтеглени файловете и дали те ще изтекат.

Останалите настройки в този раздел са незадължителни, въпреки че може да искате да ги разгледате така или иначе. В допълнение, разгледайте Кратко описание на продукта поле отдолу. Там можете да добавите вградени аудио плейъри, така че клиентите да могат да чуят как звучи вашата музика.

За да направите това, кликнете върху Добавете медия. Качете аудио файла от вашия компютър, попълнете неговите данни и не забравяйте да изберете Вградете Media Player при Вграждане или връзка:

WooCommerce вгражда Media Player

Това ще добави прост аудио плейър в полето за кратко описание:

Кратко описание на WooCommerce Media Player

След като приключите с настройката на първия си продукт, кликнете върху публикувам бутон, за да го направите на живо във вашия магазин. След това повтаряйте този процес, докато не добавите всички песни, албуми и т.н., които искате да продадете.

3. Създайте таблица с продукти, за да покажете музиката си

Технически, първите две стъпки са всичко, което е необходимо, за да започнете да функционирате магазина си. Въпреки това, традиционна настройка на WooCommerce не е необходим най-добрият начин за продажба на музика онлайн.

Ако оставите нещата такива, каквито са, клиентите ще трябва да преминат към всяка отделна страница с продукти, за да проверят цялата си музика, да прослушат примерни песни и да поръчат това, което искат. Това ги забавя значително, което може да доведе до загубени продажби. Нещо повече, музикалните файлове обикновено не се нуждаят от много сложно описание или големи изображения, а стандартното оформление на WooCommerce привлича допълнително внимание към тези елементи.

Вместо това можете да покажете всичко, което можете да предложите на една страница, като използвате таблица с продукти. Това е организиран, визуално привлекателен начин за показване на вашата музика. Клиентите могат да видят всичко налично във вашия магазин наведнъж и можете да предоставите всички ключови детайли, без да ги затрупвате с информация. Плюс това, те могат да добавят всичко, което искат, в количките си от тази страница. Можете дори да вградите примерни аудио плейъри директно в таблицата за всеки продукт.

За да настроите страница като тази, ще ви трябва Таблица с продукти на WooCommerce плъгин:

Този инструмент е оптимизиран да работи безпроблемно с WooCommerce и ви позволява да персонализирате как точно изглежда вашата продуктова таблица и как работи. След като закупите приставката, можете да я инсталирате като всеки друг плъгин. Отидете на Приставки> Добавяне на нови и изберете изтегления от вас плъгин файл. Активирайте приставката, tкокошка, отиди на WooCommerce> Настройки в таблото ви за управление. Навигирайте до Продукти и изберете Таблици с продукти за да въведете лицензния си ключ:

Настройки на таблицата за продукти на WooCommerce

Многото предлагани настройки тук ви позволяват да настроите как работи таблицата ви с продукти. Например, под колони, можете да персонализирате точно каква информация ще се показва:

Графи за таблици с продукти на WooCommerce

Не забравяйте да включите изображение за всеки елемент, както и Кратко описание (така вашите медийни плейъри ще бъдат включени).

Филтриращи падащи панели е друга решаваща настройка:

WooCommerce Филтри за таблици с продукти

Като активирате това, ще поставите падащите менюта над таблицата си, което ще позволи на клиентите да го сортират по ключови атрибути като категории. Това ги улеснява бързо да намерят това, което искат.

Накрая, поставете отметка в квадратчето с етикет Кратки кодове в таблицата. Това е необходимо, ако искате вашите вградени медийни плейъри да работят правилно:

WooCommerce кратки кодове в настройките на таблицата

За повече информация относно всички настройки, които можете да промените, ще искате да разгледате документацията на приставката.

Запазете промените си, когато сте готови, след което отворете нова страница (чрез Страници> Добавяне на ново). Кликнете върху Превключване на лентата с инструменти и изберете Вмъкнете таблица с продукти. Това ще постави кратък код на вашата страница:

WooCommerce Таблица с продукти Кратък код

Този кратък код включва всички настройки, които току-що настроихте, и автоматично настройва вашата продуктова таблица. Можете да видите как изглежда използването на предварителен преглед бутон:

WooCommerce Audio Table

Ако желаете, можете да продължите да ощипвате таблицата си с продукти, докато не е точно така. След това, продължете напред и го публикувайте! Готови сте да продавате музика онлайн. След това клиентите могат да го използват, за да видят цялата налична музика и да правят покупки лесно.

заключение

Най-добрите магазини са оптимизирани да съответстват на вида продукти, които предлагат. Например, ще трябва да проектирате внимателно магазина си, когато се стремите да продавате музика онлайн с WordPress. WooCommerce е отлична отправна точка, но вие също така ще искате да предоставите на клиентите рационализиран начин да изследват вашата музика и да правят селекции, както и да добавите други разширения на WooCommerce за повече функции и функционалност.

Имате ли въпроси как да настроите вашите артикули в WooCommerce или да проектирате вашата продуктова таблица? Попитайте в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map