Как да преинсталирате ръководството стъпка по стъпка

Как да преинсталирате ръководството стъпка по стъпка

WordPress може да ви хвърли доста криволиче като начинаещ. Една минута всичко работи добре, а на следващата сте заседнали с упорита грешка.


Въпреки че повечето грешки в WordPress са лесни за поправяне, понякога единствената ви възможност е да преинсталирате цялата работа от нулата. Друг път дори не сте виновни. Хакер може да направи вашия уебсайт неизползваем, а преинсталирането може да бъде ваша благодат за спестяване.

В днешната публикация ви показваме как точно да инсталирате WordPress, без да губите съдържанието си. Ако искате да занижете сайта си в WordPress и да започнете с празен лист, ние също го покриваме.

Важно съображение: Преди да направите нещо, от решаващо значение е да създадете резервно копие на уебсайта си. Въпреки че може да не се нуждаете от архивирането, след като преинсталирате WordPress, е важно да запазите резервно копие, ако нещата се объркат. За да сте в безопасност, автоматизирайте архивирането и гарантирайте, че винаги имате копия на уебсайта си, запазени на вашия компютър или онлайн.

Без допълнително обожание, нека да се захванем за работа.

Защо / кога да преинсталирате WordPress?

Първо, първо, защо или кога трябва да преинсталирате WordPress? Обикновено преинсталирате WordPress, когато:

 • Останали сме с грешка, дори след като сте пробвали всяка техника за отстраняване на неизправности в книгата – не се захранвайте да преинсталирате WordPress всеки път, когато грешка се появи, тъй като, както казахме по-рано, повечето грешки в WordPress обикновено са лесни за отстраняване.
 • Трябва да нулирате и използвате повторно уебсайт за тестване – Може би тествате теми или плъгини. Разработчиците преинсталират WordPress през цялото време поради естеството на тяхната работа. Правих го няколко пъти и с моя тестов уебсайт.
 • Трябва да възстановите или пренастроите уебсайта си – Когато хакери плюят по лицето ми преди време, трябваше да възстановя сайтовете си от нулата. Бързо преинсталирах WordPress, докато запазвах част от съдържанието си, което ми спести много време и усилия.

С други думи, преинсталирането на WordPress за коригиране на вашия сайт е последното средство, когато всичко останало се провали. Това от пътя, нека запретнем ръкавите и да започнем да работим.

Как да преинсталирате WordPress: методи

Преинсталирането на WordPress е лесно, въпреки че в началото може да изглежда предизвикателство. Забавно е и затова се пригответе за хубаво време. В следващия раздел обхващаме четири метода за преинсталиране на WordPress.

Метод 1: Как да преинсталирате WordPress от административното табло

Знаете ли, че можете да преинсталирате WordPress направо от таблото за администриране? О, да, можете, и това е невероятно просто.

За да преинсталирате WordPress от таблото за управление, отворете Табло за управление> Актуализации и щракнете върху Повторно инсталирайте сега бутон, както подчертаваме на изображението по-долу.

как да преинсталирате wordpress от административно табло

WordPress ще се преинсталира автоматично и няколко секунди по-късно трябва да видите поздравителната страница:

страница за приветствие на wordpress

Важно е да се отбележи, че този метод преинсталира само основните файлове на WordPress. Вашата тема, приставки, дизайн, съдържание и всичко останало остава непокътнати. Това е най-лесният и най-лесен за начинаещи метод за преинсталиране на WordPress, без да се нарушава уебсайтът ви.

Настрана: Ако по някаква причина не можете да получите достъп до таблото за управление на администратора си в WordPress, пак можете да инсталирате WordPress, като използвате другите методи в публикацията.

Метод 2: Как да преинсталирате WordPress с помощта на WP-CLI

WP-CLI е кратко за интерфейса на командния ред на WordPress. Това е безплатен, отворен код и удобен за разработчиците инструмент, който много хора използват за инсталиране на плъгини, конфигуриране на инсталации на много сайтове и правят много повече, без да използват уеб браузър.

Днес много домакини поддържат WP-CLI. Трябва само да овладеете WP-CLI команди да се възползвате от инструмента. Ако знаете пътя си около WP-CLI, има просто команда за преинсталиране на WordPress.

Изпълнете следната команда, за да инсталирате отново WordPress:

wp core install --skip-content --force

Горната команда ще изтегли и инсталира WordPress, без да навреди на съдържанието ви. Методът не е предназначен за абсолютно начинаещи – трябва да знаете пътя си около WP-CLI и сървърите.

Метод 3: Как да преинсталирате WordPress чрез FTP

Сега забавната част. В следващия раздел научавате как да преинсталирате WordPress ръчно. Харесваме такива неща, нали? Ако сме съгласни, нека да стигнем до това.

За начало се насочете към WordPress.org и изтеглете най-новата версия на WordPress:

официален уебсайт за WordPress

След това извлечете пощенския файл WordPress на вашия компютър и след това изтрийте WP-съдържание папка:

Забележка: Изтриване на WP-съдържание папка гарантира, че не презаписвате съответната папка на вашия уеб сървър. Най- WP-съдържание папка съдържа вашите теми, добавки и качвания на медии – всички онези лъскави неща, които не искате да губите.

След това влезте в уебсайта си чрез FTP:

След това качете останалите файлове от папката WordPress на вашия сайт:

Вашата FTP програма (използвам WinSCP) трябва да ви подкани със съобщение, което ви позволява да знаете, че ще презапишете файлове. Съгласете се и оставете процеса на качване да продължи, докато не бъдат качени всички файлове.

И това е; току-що преинсталирате WordPress ръчно чрез FTP, като запазвате съдържанието ��

Метод 4: Как да преинсталирате WordPress без запазване на съдържание

Да речем, че искате да започнете с празен лист. Искате да изтриете всичко и да започнете наново, без да запазвате съдържание, теми или плъгини.

Внимание: Уверете се, че сте готови да загубите съдържанието си, преди да продължите напред. Ако искате да запазите вашите публикации, маркери, коментари, категории и т.н., помислете за експортиране на данните в XML файл. Освен това можете да създадете аварийно архивиране, ако имате нужда от него по-късно.

Не знаете как да експортирате вашите публикации в WordPress? 

Е, това е лесно.

В таблото за управление на WordPress отворете Инструменти> Експорт, както е показано по-долу.

След това изберете Цялото съдържание и щракнете върху Изтеглете експортния файл в долната част на екрана.

Запазете получения експортен файл безопасно на вашия компютър. Ако не е нужно да запазвате съдържание, игнорирайте горните стъпки и продължете да четете.

Изтриване на инсталиране на WordPress в cPanel

Повечето уеб хостове ви предлагат инсталатор с едно щракване, за да настроите WordPress за по-малко от пет минути. Но знаете ли, че можете да използвате същия инсталатор, за да заличите уебсайта си в WordPress? Да, и учудващо лесно е!

Ако използвате cPanel, щракнете върху WordPress иконата под Softaculous Apps Installer. Някои хостове използват Фантастико инсталатор на приложение, но процесът остава сравнително същият.

меко казано инсталатор на приложения

На следващия екран превъртете до дъното, намерете уебсайта, който искате да изтриете, и кликнете върху иконата (x) изтриване:

След това натиснете Премахване на инсталацията бутон в долната част на следващата страница.

След като изтриете вашия уебсайт WordPress, можете да инсталирате нов празен сайт чрез инсталатора с едно щракване или известната 5-минутна инсталация на WordPress.

Бонус: Нулиране на WordPress чрез Plugin

Всички обичаме WordPress вероятно защото за всяка функционалност, от която се нуждаете, има плъгин, който ви предпазва да не се занимавате с код и страшни технологични неща.

Ако нямате време за FTP и cPanel (и все още можете да получите достъп до таблото за управление на WordPress администратора), можете да използвате плъгин, за да нулирате сайта си напълно..

WordPress плъгини за нулиране са особено полезни за разработчиците на теми и плъгини, които искат да създадат бързо нов тестов сайт.

WordPress плъгини за нулиране изтриват всички персонализиране, таблици на базата данни, публикации, страници или специфични части като настройките на темата. Но нулираните приставки не изтриват вашите медийни качвания, теми и плъгини. Обикновено плъгините деактивират теми и плъгини.

За да нулирате инсталирането на WordPress, можете да използвате плъгин като WP Нулиране или Разширено нулиране на WordPress.

В обобщение

Преинсталирането на WordPress е просто. Обикновено процесът включва подмяна на основните файлове на WordPress на вашия сайт. Сега можете да го направите ръчно или да изберете някоя от автоматичните опции, които вече сме обхванали. Маршрутът, който поемете, зависи от личните предпочитания.

За перфектни начинаещи препоръчваме първо да опитате автоматичните опции. Ако по някаква причина не можете да получите достъп до таблото за администриране, имате на разположение ръчните процедури. Не забравяйте, че преинсталирането на WordPress трябва да е последната ви възможност, ако се опитвате да поправите грешка. Освен това, не забравяйте да създадете резервни копия, преди да изтриете нещо.
Имате ли въпроси или предложения? Моля, уведомете ни в коментарите!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map