Как да поддържаме SEO сок при преместване на WordPress съдържание в нов домейн

Как да поддържаме SEO сок при преместване на WordPress съдържание в нов домейн

Ще се съгласите, че преместването на съдържанието на WordPress в нов домейн е трудна задача за много потребители на WordPress. Какво да правя? Къде да започна? На кои услуги можете да разчитате? И как поддържате своята SEO класация след преместването? Това са само част от въпросите, с които ще се сблъскате, докато премествате съдържанието си в WordPress от един домейн в друг.


Мигрирането към нов домейн е точно като преместване на сайт между хостове, но с едно изключение; трябва да създадете постоянни 301 пренасочвания след това. Допустимо е, въпреки че трябва да проявите известна предпазливост. Не забравяйте, че тук говорим за вашия бизнес, което означава, че не трябва да бързате в нищо. Не предполагайте, за да не се окажете, че ще се сблъскате с миграция от гарган за проблемите си.

Само за да се развият нещата, ето вижте птицата на днешната публикация:

 • Преди всичко създайте пълен архив на вашия WordPress сайт
 • Почистете новия си домейн
 • Използвайте приставката Duplicator WordPress, за да премествате съдържание на WordPress
 • Качете съдържанието си в WordPress в новия домейн
 • Настройка 301 Пренасочвания
 • Уведомете Google и потребителите
 • Правете своя щастлив танц

И тъй като искате да поддържате SEO сок след преместване, е в най-добрия Ви интерес да се обучавате на някои SEO. Ето няколко публикации, които да ви насочат в правилната посока:

 • Най-добрите WordPress SEO инструменти за 2017 г. за подобряване на класирането на търсачките
 • Ръководство за начинаещи за WordPress SEO [Post Series]
 • WordPress SEO: Класиране по-високо в търсачките
 • 10 най-важни функции на WordPress SEO от Yoast
 • WordPress SEO Най-добри практики за 2015 г. и след това

С тази преамбюла, какво ще кажете да се потопим точно и да свършим това? Ето го сокът:

Преместване на WordPress съдържание: Предпоставки

Преместването на съдържанието ви в WordPress в нов домейн не е за всеки. Трябва да седнете и да прецените дали ходът е необходим. Може ли бизнесът ви все още да процъфтява без движение? Ако е така, няма нужда да се премествате в нов домейн.

Преминавате ли към нов домейн, защото Google удари стария ви домейн с множество наказания поради тънкото съдържание на WordPress? Преместването на същото съдържание в нов домейн все още ще доведе до санкции. Ако тънкото съдържание изпитва класирането ви, трябва да приберете къщата си в ред. Не е необходимо да се премествате в нов домейн.

Подгответе се предварително

Има много причини да искате да преместите съдържанието си в WordPress в нов домейн. Може би старият ви домейн изсмуква живота от вас. Мразите домейна и какво представлява той. Може би правите ребрендинг и нов домейн има много повече смисъл от стария ви домейн.

Може би обединявате няколко уебсайта и искате да държите всички под един домейн. Може би е достъпен по-удобен домейн и искате да направите скока. Всички тези и други са валидни причини, които могат да наложат преместване.

Най-просто казано, трябва да се подготвите предварително. Тъй като вашите бизнес и SEO класации висят на баланса, трябва да се уверите, че ходът е към по-добро.

NB: След преместване на съдържанието ви в WordPress в нов домейн, ще изпитате по-ниски обеми на трафик за известно време, докато Google и потребителите се адаптират към промяната. Не се потете около това обаче; ще възстановите класирането си след няколко седмици.

Говорейки за подготовката, трябва да започнете с най-важната стъпка, която ни запознава в следващия ни раздел.

Преди да преместите съдържанието на WordPress: Създайте пълен архив на вашия сайт

Да се ​​заблуждаваме е човек. Всичко върви наред една минута, а следващата, s * удря вентилатора. Това е неизбежно, поради което трябва да сте готови. Преди да започнете да се занимавате с каквото и да било, важно е да създадете пълен архив на вашия WordPress сайт.

Говоря за архивиране на статични файлове и вашата база данни. Ще се въздържа да навлизам в подробностите, защото – posts:

 • Как да архивирате вашия WordPress сайт (плюс полезни приставки)
 • Най-добри резервни услуги и приставки за уебсайтове на WordPress

С резервно копие на място, време е да слезете и да се изцапате.

Почистете новия си домейн

В случай, че новият ви домейн е бил регистриран в миналото, важно е да се уверите, че той не идва с предходни санкции. Не се притеснявайте обаче, че почистването на който и да е домейн е толкова лесно, колкото A, B, C. Всичко, което трябва, е да поискате новия домейн Google Инструменти за уеб администратори и да преминете към трафика за търсене -> Ръчни действия.

Ако няма проблеми, вие сте златни и можете да продължите с движението. Ако има проблеми, отстранете ги и изпратете искане за преразглеждане. Движете се напред само ако и когато заявката бъде одобрена.

Преместване на съдържанието ви в WordPress

Въпреки че отнема много време в зависимост от размера на вашия сайт, преместването на WordPress съдържание в нов домейн е втората най-лесна част от процеса. Можете да премествате сайта си ръчно с помощта на FTP или с помощта на приставката Duplicator. Ще отбягваме първия за втория, защото кой има време да изтегли ръчно цял сайт.

Преместване на съдържанието ви в WordPress с помощта на приставката за дубликатор

восъчни-плъгин

Какъв спасител за живота е този плъгин. Плъгинът Duplicator ви позволява да премествате WordPress сайт между домейни или хостове, да сваляте сайт до localhost за развитие, архивирайте сайт, дублирайте сайт на живо до етап на стадиране и групирайте цял WordPress сайт за лесно разпространение.

С над 800k активни инсталации и превъзходна оценка от 4,9 / 5,0, никога не можете да сбъркате с Duplicator. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката на стария си домейн, което добавя елемент от менюто „Дубликатор“ към вашето администраторско меню.

След това кликнете върху елемента от менюто Дубликатор, за да стартирате този екран:

преместване на съдържанието на WordPress пазете seo сок

След това натиснете бутона „Създаване на нов“, за да създадете нов пакет. На следващия екран дайте име на пакета си (това е само за идентификация) и щракнете върху „Напред“:

преместете съдържанието на WordPress поддържайте SEO сок

Копиерът ще сканира вашия уебсайт и ще ви предостави отчет за състоянието. Ако всичко изглежда добре, продължете с изграждането. В този момент трябва да видите:

восъчни-изграждане-пакет

Бъдете търпеливи, ако имате огромен уебсайт, тъй като продължителността на целия процес зависи от размера на вашия сайт. Моят тестов сайт с около 100 MB (теми, плъгини, изображения и т.н.) отне около 2 минути. В края на успешното изграждане трябва да видите този екран:

восъчни-успех екран

Изтеглете файла на installer.php и архивирания пакет на вашия компютър и се подгответе за следващата част.

Преместване на съдържанието ви в WordPress в новия домейн

Ако още не сте го направили, настройте новия си домейн с вашия хост. Този нов домейн трябва да сочи към напълно празна директория, в която ще живее вашият нов сайт. Свържете се с тази директория или чрез File Manager или FTP. Качете както пакета, така и инсталационните файлове на новия си сайт. Стартирайте инсталатора, като отидете на http://newdomain.com/installer.php:

качването-WordPress-съдържание към новия домейн

На горния екран ще трябва да предоставите подробности за базата данни за новия сайт. Обърнете внимание, че плъгинът Duplicator работи с празни бази данни, така че се уверете, че вашата не съдържа никаква информация. След това поставете отметка в квадратчето с надпис „Прочетох всички предупреждения и известия“ и натиснете бутона „Изпълнение на внедряването“. Това води до:

инсталиране на WordPress-съдържание-на-новия домейн

Инсталаторът на Duplicator ще настрои съдържанието, темите, плъгините и базата данни на WordPress и след това ще ви пренасочи към екрана на актуализиращия URL адрес:

обновяване на URL настройки

Тук можете да актуализирате съответно своите URL адреси. След това инсталаторът ще ви отведе до последния екран, екрана след инсталиране, който ви показва какво да правите по-нататък. Първото нещо, което трябва да направите, е да опресните своите перманентни връзки. Влезте в новата си инсталация на WordPress, използвайки старите данни за вход, отворете Настройки -> Препратки и натиснете бутона Запиши промените.

След като влезете в новия си сайт, ще видите известие в таблото за управление на WordPress, което ви насочва да изтриете запазените файлове за дубликат:

таблото восъчни-известие

Следвайте указанията, за да премахнете споменатите файлове.

След това проверете вашия нов сайт за прекъснати връзки, липсващи изображения и се уверете, че всичко работи както трябва (харесваме ни Проверка на прекъсната връзка за WordPress, както и Интегритет за Mac). На този етап съдържанието ви в WordPress съществува в новия домейн, но това не е достатъчно. Трябва да внесем постоянни 301 пренасочвания, за да поддържаме всички SEO сокове, за които сте работили толкова усилено.

Настройка на постоянни 301 пренасочвания

301 пренасочвания са полезни, тъй като те ще изпращат търсачките и потребителите от стария ви домейн до новия ви домейн. Всеки потребител, който кацне на старите ви публикации, ще бъде пренасочен към новия ви сайт, което е точно това, за което ние търсим. Поради тази причина е важно да запазите собствеността върху стария домейн толкова дълго, колкото можете.

Но как да пренасочвате трафика към новия си домейн? Просто е. Ако все още хоствате стария си домейн, можете да се свържете със стария си URL адрес на уебсайта чрез File Manager или SFTP / FTP. Добавете следния код към .htaccess файла:

# Опции + FollowSymLinks
ПрепишетеEngine на
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Просто заменете newdomain.com с вашия нов URL адрес на домейн. Посетете стария си домейн, за да проверите дали пренасочването работи. И това е! Току-що преместихте съдържанието на WordPress в нов домейн, като запазвате SEO сок. Това е най-доброто решение, тъй като пренасочва старите ви страници към същата страница от новия домейн, което е по-добро за SEO.

Друга възможност е да влезете в регистратора на вашия домейн (като например GoDaddy) за настройка на пренасочване на домейн, но това ще пренасочи всички стари страници към новата ви начална страница, а не към съответното съдържание.

По-рано споменахме, че ще претърпите временна загуба на трафик, докато потребителите се настройват и както Google индексира новия ви домейн. Ако можете да отделите минута, започнете с уведомяване на потребителите си чрез публикации в блога. Важно е да излъчвате хода, защото това правят страхотни хора. Уведомете и Google за промяната в адреса. Просто влезте в профила си в Google Webmaster и отворете Конфигурация -> Промяна на адрес.

В крайна сметка трябва да тествате сайта си така, както бихте съвсем нов. Изгладете всички грешки, които биха могли да се появят по време на движение и да получите обратна връзка от потребителите. Вижте защо трябва да създавате публикации в блогове, обявяващи преместването?

Заключителни думи

Преместването на съдържанието на WordPress в нов домейн и поддържането на SEO класиране е лесно, при условие че следвате внимателно всяка от тези стъпки. Бързането в нещата ще ви остави само с грешки, които е трудно да се преодолеят, струва ви време и пари. Отново, ако не сте сигурни в нещо, моля, не предполагайте.

Надяваме се, че това ръководство ви помогна успешно да преместите съдържанието на WordPress в нов домейн. Ако се сблъскате с проблем, имате въпрос или предложение, не се колебайте да ни пуснете ред в коментарите по-долу. Винаги се радваме на вашите отзиви.

Какво ще кажете за този щастлив танц? Наздраве и щастливо движение!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map