Как да персонализирате таблото за управление на WordPress

Как да персонализирате таблото за управление на WordPress

Персонализирани автомобили. Те ще ви откарат от точка А до Б, както всеки друг автомобил. Те са направени от същите материали и изгарят галони газ, както всяко друго моторно превозно средство. И все пак ние (или поне любителите на автомобили сред нас) имаме дълбока любов към поръчаната кола. Защо?


 • Те изглеждат далеч по-добре от своите колеги направо от монтажната линия
 • Те са оптимизирани за по-добро представяне

WordPress е едно от най-големите превозни средства, които можете да използвате за постигане на вашите онлайн мечти. Той идва със страхотно табло и WordPress ще ви помогне и / или вашите клиенти да създадете страхотни уеб сайтове за нула време.

Но административното табло на WordPress администратора е твърде “мейнстрийм” по усещане и външен вид. Искам да кажа, макар и да е красив, това не е точно изявен личен стил. Това е малко общо и вероятно няма да впечатли клиент, използвал платформата преди. По дяволите, това няма да впечатли клиент, който оценява личния стайлинг или някаква прилика на марката.

От друга страна, персонализираните табла за управление на WordPress са лични и ще предоставят на вашите клиенти допълнителен фактор, който се чувства добре, което ги кара да копнеят за още. Можете да изградите марката си или да настроите таблото за управление на WordPress според нуждите на вашия клиент, оставяйки ви страхотен продукт, който се предлага в страхотна опаковка – ваша собствена персонализирана опаковка. В днешния пост ще:

 • Елиминирайте ненужните джунджурии и менюта, за да създадете по-чист и лек персонализирано табло
 • Персонализирайте връзката на долната част на таблото за управление
 • Отървете се от общи елементи като логото на WordPress
 • Докоснете опциите на екрана
 • Докоснете няколко приставки, които можете да използвате, за да персонализирате таблото си за управление

До края на тази публикация би трябвало да можете да създадете красиви и лични административни табла за управление на WordPress, които да отговарят на вашите клиенти или да подсилват вашето онлайн присъствие на марката. Насладете се до края и се ухайте с вашите мисли в секцията за коментари по-долу!

Изчакайте! Преди да започнем, създайте тема за дете

Можете да редактирате основните си файлове с теми или да използвате редактора под „Външен вид“ в таблото за управление на темите, но това би означавало никога да не актуализирате отново темата си в WordPress. Преди да направите каквито и да било промени в файловете с теми, които трябва създайте детска тема. По този начин, когато актуализирате основната тема, всичките ви промени ще останат в такт. Ето няколко бързи стъпки, за да получите настройка само за този урок, но ние също имаме пълно ръководство за създаване на детска тема или можете да се позовавате на WordPress кодекс за повече помощ.

 1. Създайте папка с тема на детето си: Влезте в своята WordPress инсталация и намерете WP-съдържание / теми / yourthemename папка. В тази папка добавете нова папка и я назовете „тема-дете“ или „вашето име-дете“ (получавате идеята).
 2. Създайте CSS файла на вашата детска тема: Сега, когато имате нова папка с детски теми, можете да добавяте нови файлове, за да настроите или да отмените стила и функцията на текущата си тема. Първо създайте нов style.css файл в папката с детска тема, след което редактирайте новия файл, за да добавите основна информация за заглавието (само за да знаете вие ​​или следващите разработчици какво става):
  / *---------------------------------------------------
  Име на темата: Името на папката на вашето дете тук
  Описание: Детска тема за име на родителска тема тук
  Автор: Вашето име тук
  Шаблон: Име на родителската тема тук
  ----------------------------------------------------* /

  След заглавието можете да добавите всичките си страхотни CSS, за да промените външния вид на родителската си тема, като използвате вашата детска тема.

 3. Създайте PHP файл на вашата тема на детето: Вътре в новата папка с темата за деца създайте файл function.php. След това редактирайте новия файл с функции, за да добавите код, който ще зареди стила на вашата оригинална тема „родител“:

  Просто не забравяйте да добавите своя функция.php ощипвам след последния отворен PHP маркер.

Можете, разбира се, да добавите много повече към темата на детето си, за да направите промени в шаблоните за заглавката, долния си колонтитул или нещо друго наистина. Но за целите на този урок сте готови! И така, ето …

Елиминиране на ненужните джаджи на таблото за WordPress

След като влезете в своето табло за управление на WordPress, ще забележите няколко секции (джаджи), като например С един поглед, Статистика на сайта, Бърз чернови, и WordPress News между другото. Повечето от тези джаджи на таблото за управление се добавят от WordPress, но броят на показаните приспособления може да се повиши или намали в зависимост от вашата тема и / или плъгини. Някои теми и приставки добавят свои приспособления към таблото за управление.

Докато някои от тези джунджурии са полезни, трябва ли клиентите ви да ги видят? Трябва ли да виждате всеки от тези джунджурии всеки път, когато влизате? Може би трябваше да се примирите с джунджуриите, защото нямаше начин да се отървете от тях. Днес е вашият щастлив ден. Можете лесно да премахнете толкова джаджи на таблото, колкото искате, като използвате няколко реда код:

// Премахване на джаджи на таблото за управление
функция Remove_dashboard_meta () {
ако (! current_user_can ('management_options')) {
Remove_meta_box ('dashboard_incoming_links', 'dashboard', 'normal');
Remove_meta_box ('dashboard_plugins', 'dashboard', 'normal');
Remove_meta_box ('табло за управление_пример', 'табло за управление', 'нормално');
remove_meta_box ('табло за управление_секунди', 'табло', 'нормално');
Remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'табло за управление', 'отстрани');
Remove_meta_box ('табло_рецензия_drafts', 'табло', 'отстрани');
remove_meta_box ('dashboard_recent_comments', 'dashboard', 'normal');
Remove_meta_box ('dashboard_right_now', 'dashboard', 'normal');
Remove_meta_box ('табло_активност', 'табло', 'нормално');
}
}
добавяне ('admin_init', 'Remove_dashboard_meta'); 

Копиране на горния код във файла function.php на темата на вашата детска тема (открит в WP-съдържание / теми / yourthemename / дете тема / functions.php) и запазването на промените ще премахне всички приспособления на таблото за управление с изключение на добавените от вашата тема или приставки. От горния код всички потребители с по-малко от възможности за администриране няма да видим приспособленията благодарение на тази част от кода:

if (! current_user_can ('management_options'))

… която проверява дали потребителят има (‘управляващи_опции’) възможност само за администратори. Може би не искате да освободите таблото си от всички джунджурии. Можете вместо това да използвате следния код:

// Създайте функцията, която да използвате в куката за действие
функция wpexplorer_remove_dashboard_widget () {
Remove_meta_box ('dashboard_quick_press', 'табло за управление', 'отстрани');
}
добавяне на управление ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_remove_dashboard_widget');

Копирайте горния код във файла function.php и запазете промените, за да се отървете от Бърз чернови джаджа. За да премахнете всяка друга джаджа, просто я заменете „Табло за управление_quick_press“, „табло за управление“, „отстрани“ със съответния плужек за всяка джаджа. Други стандартни джаджи включват:

 • dashboard_incoming_links
 • dashboard_plugins
 • dashboard_primary
 • dashboard_secondary
 • dashboard_quick_press
 • dashboard_recent_drafts
 • dashboard_recent_comments
 • dashboard_right_now
 • dashboard_activity

Но може да имате допълнителни джаджи, добавени от родителската ви тема, други плъгини, които сте инсталирали или дори вашия хостинг (WP Engine добавя един наречен wpe_dify_news_feed). За да намерите шлагена за тези добавени джаджи, използвайте инспектор на браузъра (харесва ни този в Chrome – той е част от стандартните им инструменти за уеб разработчици, така че всичко, което трябва да направите, е да кликнете с десния бутон върху елемент и да изберете „провери“), след което копирайте ID на div за джаджата, която искате да премахнете.

Добавяне на уиджети на таблото за управление на WordPress

Сега, след като можете да премахнете джаджи на таблото, колкото искате, нека опитаме да добавим собствени персонализирани джаджи. Можете да показвате всичко, което искате с джаджа си, така че нищо не ви пречи да създадете персонализираното табло за управление на вашите мечти. Най-добрата част е, че е супер дупер лесно добавяне на джаджа към таблото ви за WordPress. Просто добавете следния код към вашия WP-съдържание / теми / yourthemename / дете тема / functions.php файл:

/ **
* Добавете джаджа към таблото за управление.
*
* Тази функция е свързана в действието 'wp_dashboard_setup' по-долу.
* /
функция wpexplorer_add_dashboard_widgets () {
wp_add_dashboard_widget (
'wpexplorer_dashboard_widget', // Път за джаджи.
„Моят потребителски табло за управление“, // Заглавие.
'wpexplorer_dashboard_widget_function' // Функция на показване.
);
}
добавяне на управление ('wp_dashboard_setup', 'wpexplorer_add_dashboard_widgets');

/ **
* Създайте функция за извеждане на съдържанието на вашия Widget.
* /
функция wpexplorer_dashboard_widget_function () {
ехо "Здравейте, аз съм страхотна джаджа на таблото. Редактирайте ме!";
}

Запазите промените. Разбира се, можете да редактирате приставката според вашите нужди. Поставете своя HTML, PHP или каквото и да имате:

ехо "Здравейте, аз съм страхотна табло за табло. Редактирайте ме!";

Вашата нова персонализирана джаджа ще се появи в абсолютното дъно – под всички джунджурии – които може да са извън прозореца, ако имате много джаджи. Можете обаче да плъзнете и пуснете джаджа в горната част (или където и да е другаде по този въпрос).

Персонализирана страница на таблото за управление на WordPress

Да речем, че се интересувате от създаването на съвсем различно табло за управление. Една, която се предлага със собствен персонализиран HTML, PHP и дори стилизиране. Ако искате да надхвърлите само добавянето / премахването на приспособления на таблото за управление, моля, проверете как да създадете персонализирана страница на таблото за управление на WordPress от Реми Корсън.

Той е създал страхотен плъгин, който ще ви помогне да ускорите създаването на собствена персонализирана страница на таблото (custom-dashboard.php). Трябва да усвоите уменията си за разработка на PHP, за да разклоните приставката според вашите специфични нужди. Общо взето опитах Сладко персонализирано табло и е невероятно Персонализираното ви табло може да бъде на разстояние :). Искате да персонализирате вашето приветствено съобщение, проверете публикацията ни относно Персонализиране на вашето WordPress приветствено табло за приветствие.

Премахване на менюта на таблото за управление на WordPress

Можем да добавим или премахнем приспособленията на таблото за управление на WordPress и дори да променим начина, по който таблото изглежда изцяло (благодарение на Remi), сега да преминем към следващата част: премахване на нежеланите елементи от менюто.

Защо? Искате да премахнете някои менюта, за да осигурите на клиентите по-стройна табла за управление и да им попречите да имат достъп до „ограничени“ зони. Ако клиентът не знае пътя си около WordPress, той може да се прекъсне в сайта, ако посети и промени опции на такива страници като Настройки или Приставки. Добавете следния код към файла function.php:

функция wpexplorer_remove_menus () {
Remove_menu_page ('themes.php'); // Външен вид
Remove_menu_page ('plugins.php'); // Приставки
Remove_menu_page ('users.php'); // Потребители
Remove_menu_page ('tools.php'); // Инструменти
Remove_menu_page ('options-general.php'); // Настройки
}
добавяне ('admin_menu', 'wpexplorer_remove_menus');

Горният код премахва връзките в менюто към Настройки, Приставки, Външен вид, Потребители и Инструменти за всички потребители. Можете да премахнете и подменютата. Ето примерния код, който премахва подменюто на Widgets в „Външен вид“:

функция wpexplorer_adjust_the_wp_menu () {
$ page = remove_submenu_page ('themes.php', 'widgets.php');
}
добавяне на управление ('admin_menu', 'wpexplorer_adjust_the_wp_menu', 999);

В горния пример, потребителите ще имат достъп до всички подменюта под вид, с изключение на джаджи. Можете да премахнете колкото искате повече менюта или подменюта. Само не забравяйте, че това няма да попречи на потребителите да имат достъп до тези страници директно. Искам да кажа, че ако потребител влезе, например yourdomain.com/wp-admin/options-general.php, той ще получи достъп до вашата страница с настройки. Добре, че повечето потребители няма да се притесняват, ако елементът не е в менюто.

Ако не можете или не искате да редактирате файла function.php, винаги можете да инсталирате Плъгин за Admin Menu Editor, което ви дава пълен контрол над менютата ви. Той се доставя с няколко готини функции, включително базираните на ролите ограничения в менюто, възможност за скриване на менюта и създаване на персонализирани елементи от менюто сред други готини функции.

Персонализиране на футера на таблото за управление на WordPress

Към този момент ние направихме “значителна” персонализация на вашето табло за управление на WordPress. Редно е да вземете някаква заслуга за цялата блестяща работа, която вършите. Персонализиране на долния колонтитул („Благодаря ви, че създавате с WordPress.”) Може допълнително да помогне за укрепване на вашата марка (или на клиента). Нека да променим долния си колонтитул на „Създадено с любов от вашето име“. Просто добавете следния фрагмент към файла function.php и запазете промените:

// Персонализиран долен колонтитул
функция wpexplorer_remove_footer_admin () {
ехо 'Изградена с любов от WPExplorer";
}
add_filter ('admin_footer_text', 'wpexplorer_remove_footer_admin');

Заменете „Вашето име“ с вашето име, уебсайт, имейл адрес и т.н. и yourdomain.com с действителното си име на домейн. Преместване на…

Персонализиране на формата за вход

Засега имате всичко необходимо, за да персонализирате таблото си за управление на WordPress. Нека направим крачка напред и персонализираме страницата за вход, така че вашите потребители да имат наистина персонализирано изживяване от началото. В крайна сметка, защо се притеснявате да персонализирате таблото си за WordPress само, за да бъде предоставено от страницата за вход?

С тази страница трябва да персонализираме два елемента: логото на WordPress по подразбиране и връзката wordpress.org, която идва заедно с него. Но преди да ви покажа кода ��, можете лесно да персонализирате своята страница за вход, като използвате някой от тези 15 най-добри персонализирани приставки за вход в страницата за WordPress. Сега, за топлото размито усещане, което идва от игра с кода, копирайте следното във своите функции.php:

функция wpexplorer_login_logo () {?>

Заменете logo.png с вашето потребителско име на лого, в което първо трябва да качите WP-съдържание / теми / yourtheme / изображения. Дръжте персонализираното си лого под 80 x 80 пиксела, въпреки че можете да промените това с някои персонализирани CSS. С поставеното лого за персонализирано влизане е време да промените връзката, която идва с оригиналното лого на WordPress. Нека да свържем новото ви лого с вашия уебсайт. Копирайте този код във файла function.php и запазете промените:

функция wpexplorer_login_logo_url () {
връщане esc_url (home_url ('/'));
}
add_filter ('login_headerurl', 'wpexplorer_login_logo_url');

функция wpexplorer_login_logo_url_title () {
върнете „Име и информация на вашия сайт“;
}
add_filter ('login_headertitle', 'wpexplorer_login_logo_url_title');

Не забравяйте, че винаги можете оформете страницата си за вход, както желаете, използвайки CSS. Или можете просто да започнете с една страхотна тема като темата Total многоцелеви и отзивчиви WordPress, която се предлага с вградени опции за персонализирана страница за вход и брандиране на сайтове.

Персонализирайте таблото за управление на WordPress: Опции на екрана

Ако не искате да се потопите в код или да инсталирате приставки, можете да се възползвате от опциите на екрана, за да създадете персонализирано табло за управление на WordPress. Просто влезте в таблото за управление на WordPress и в горната част на екрана вдясно ще забележите падащото меню Опции на екрана. Кликнете върху това, за да разширите и поставете отметка / премахнете отметката, за да активирате / деактивирате джаджи. След това можете да плъзнете и пуснете своите джунджурии, за да ги подредите по ваше желание.

Единственият недостатък е, че този метод спестява вашите настройки на потребител, което означава, че няма да ви помогне много, ако имате блог с много автори. Освен това не можете да попречите на потребителите да активират повторно активиране на джаджи.

Бонус: Използвайте Plugin

Похарчихме по-голямата част от времето си за покриване на опции за код. Но ако сте закачени за време, плъгин може да бъде полезен.

Вариант 1: Ultimate Tweaker Plugin за WordPress

Ultimate Tweaker за WordPress

Първо, нещо малко по-различно: Ultimate Tweaker за WordPress, достъпно от CodeCanyon. Наистина най-добрата опция за плъгини за редактиране на вашия администратор на WordPress (реклама на няколко други функции на WordPress).

Повечето плъгини поддържат функционалност с една конкретна цел, но не и Ultimate Tweaker; този плъгин е универсален универсален, подобен на който никога не съм виждал досега. По същество Ultimate Tweaker поддържа 240+ различни WordPress хакове, трикове и инструменти, за да улесни живота ви. Това го прави полезен по много начини: подобряване на ефективността, премахване на частите на WordPress, които ви дразнят, и разширяване на основната функционалност на WordPress отвъд това, което смятате за възможно.

Тези 240 хака са наистина разнообразни и могат да бъдат разбити на 35 различни категории. За да ви дам представа какво може да направи Ultimate Tweaker, ето само няколко от неговите „хакове“.

 • Добавете лого над менюто на страничната лента
 • Ребрандирайте таблото за управление на WordPress и страницата за вход
 • Деактивирайте десния бутон на мишката или бутона за печат на екрана на вашия уебсайт
 • Увеличете сигурността, като добавите reCaptcha 2 към екрана за вход
 • Задайте качество на JPEG, за да намалите размера на файла на изображенията
 • Активирайте кратки кодове в текстови джаджи
 • Създайте минимален брой думи за публикации
 • Деактивирайте грешната парола „shake” на екрана за вход
 • Добавете код на Google Analytics към уебсайта си
 • 19 нови клавишни комбинации за WordPress
 • Създайте персонализирана страница 404
 • Деактивирайте автоматичните актуализации на WordPress

Много от тези хакове в WordPress са неща, за които всички сме се обърнали към Google в един или друг момент. Повечето от тях са относително незначителни сами по себе си, но с изчерпателен списък от няколкостотин, общо взето плъгинът може да предложи много стойност. Обикновено общността на WordPress е много гласова за това, което биха искали да видят от ядрото на WordPress, така че наистина се надявам разработчиците да слушат общността и да приложат някои от техните предложения в бъдещи актуализации на този плъгин.

Вариант 2: Forest - Revolution WordPress Admin Theme

Тема за администриране на Forest WordPress

Просто искате да промените марката на бекенда на вашия уебсайт? Въпреки че обикновено препоръчваме да използвате малко код, можете да използвате и плъгин. Ако ви е скучно по външния вид на таблото за управление по подразбиране, темата за администриране на Forest WordPress ви позволява да му придадете малко лифтинг. И само за 9 долара. Forest няма да промени начина, по който вършите познати задачи в WordPress, като добавяне на публикации / страници, просто ще направи WordPress виж по-добре, когато ги правите! Плъгинът ви позволява също да променяте страницата за вход по WordPress по подразбиране.

Скрийншот на тема тема

Forest ви позволява да добавите свое собствено фоново изображение към таблото за управление на WordPress - или можете да използвате едно от шестте изображения, предоставени безплатно, включително това на екрана по-горе. Можете да персонализирате таблото за управление, използвайки ваше собствено творчество (използвайки неограничени цветове) или използвайки една от цветовите схеми по подразбиране WordPress. Можете допълнително да персонализирате таблото за управление, като изберете собствена типография от над 600 шрифта на Google. Плъгинът поддържа светла и тъмна кожа и можете да конфигурирате нивата на непрозрачност на всеки елемент. Ако в таблото за управление има някои бутони, които не използвате, можете дори да ги скриете - това е чудесно за клиентски уебсайтове, където твърде много опции могат да ги претоварят.

Забележка: Forest няма да промени външния вид на уебсайта ви на живо по никакъв начин, това е чисто за задния край.

Ресурси за персонализиране на WordPress таблото за управление

Искате да научите повече за персонализирането на таблото за управление на WordPress? Ето няколко допълнителни ресурси за вашия професионален инструментариум:

За вас ...

Създаването на персонализирано табло за управление на WordPress е един от най-добрите начини за укрепване на имиджа на марката и осигуряване на персонализиран опит на вашите клиенти. Това е просто и няма да ви отнеме много време. И така, какво чакате? Вземете персонализиране.

Освен това, какво научихте днес тук? Създавали ли сте някога потребителско табло за управление на WordPress? Споделете с нашата нетърпелива общност в коментарите по-долу. Наздраве!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map