Как да настроите AMP в WordPress

 1. 1. Въведение в Google AMP за WordPress
 2. 2. В момента четете: Как да настроите AMP в WordPress

Добре дошли във втората част на AMP Ръководство за WordPress. В последната ни статия научихме за важността на уеб стратегията за мобилни устройства и как AMP може да бъде потенциален смяна на игри. В днешното ръководство ще научим за:


 • Как да интегрирате AMP с WordPress
 • Най-добрите WordPress приставки за персонализиране на AMP
 • Трябва ли наистина да внедряваме AMP в нашия WordPress сайт?

Да започваме.

AMP за видео ръководство за WordPress

Избирайки къде е спряла последната публикация в нашата поредица, можете да проследите заедно с видеоклипа на WPCrafter за това как лесно да настроите AMP с вашия уебсайт WordPress. Адамовото видео ви превежда през всяка стъпка от нашето ръководство – наслаждавайте се!

Как да настроите AMP за WordPress

усилвател-плъгин-WordPress-герой

Настройвам AMP за WordPress е много прост процес. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате WordPress AMP плъгин, разработен от Automattic, а останалото ще последва.

 • Преминете към таблото за управление на WordPress> Приставки> Добавяне на ново
 • Търся “AMP”

Изберете приставката и щракнете върху Инсталирай сега

как-да-се инсталира-усилвател-WordPress-плъгин

След активиране на приставката, всички URL адреси за публикации на вашия сайт ще имат версия на AMP. Можете да отидете на връзка към която и да е публикация, да я добавите / Усилвател / до края на URL адреса и ще видите версията на AMP.

Нека разгледаме нормалната версия на уеб страницата.

тест-сайт-не-amp_rz

И това е AMP версията на същата страница:

тест-сайт-amp_rz

Това е всичко – успешно инсталирате AMP в WordPress. Трудно е да повярвам, че е толкова просто, нали??

Ако обаче нямате доста permalinks активиран, можете да получите усилвателната версия, като добавите ?усилвател = 1 към връзката на публикацията. Например връзката на публикацията ще бъде:

 • Нормална версия: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/
 • AMP версия: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/amp/
 • Версия на AMP (с деактивирани Pretty Permalinks): http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/?amp=1

Плъгинът AMP добавя стандартен мета маркер в главата на вашите „нормални“ HTML страници, което прави възможно Google и други търсачки да разпознаят съществуващата версия на AMP. Той използва логото на сайта, което можете да зададете в WordPress тема за персонализиране.

Важно е да се отбележи, че плъгинът поддържа само преобразуване на публикации във версии на AMP. Според описанието на приставката, достъп до 1во Ноември 2016 г., поддръжката на AMP версията на страниците на WordPress е в процес на разработка и скоро.

Измерване на AMP Performance Impact

Решихме да измерим въздействието на производителността на AMP версията на страницата в Pingdom. Резултатите бяха драстично различни. Имайте предвид, че нашата настройка за WordPress беше в споделена среда за хостинг, използвайки стандартната тема за двадесет и четиринадесет, без инсталирани приставки за кеширане или оптимизация..

Следният екран показва показателя за ефективност на основната версия на страницата:

тест-сайт-не-усилвател-Pingdom

И това е резултатът от AMP версията на страницата:

тест-сайт-усилвател-Pingdom

Резултатите са поразително един от друг.

Всеки от компонентите претърпя огромно подобрение:

 • Размерът на страницата намалява с 70%
 • Времето за зареждане намаля с 35% до под 900 милисекунди
 • Нито една заявка не е намалена с почти 60% от 17 на само 7!

Всичко това беше постигнато от AMP, като същевременно поддържаше съдържанието на страницата. Следващата таблица описва за справка детайлите на теста:

фактор нормаленAMPподобрение
Размер на страницата (KB)563,816770%
Време за зареждане (сек)1.420.92935%
Брой искания17759%

Като се гледат тези цифри, очевидно е, че получаването на AMP не е разумно. Това не само ще помогне за подобряване на вашите SEO резултати, но също така осигурява красиво, незабравено потребителско изживяване.

Нещо повече можете да включите и механизми за проследяване във AMP версията на страницата. Ще разгледаме това в следващия раздел.

Разширяване на възможностите на AMP

Въпреки че оптимизирането на вашето съдържание за читатели е добра практика, също така е важно да се поддържа последователност на марката. Това означава, че дори AMP версиите на съществуващото ви съдържание трябва да следват цветовата схема, шрифтовете и общия потребителски интерфейс на вашата марка.

Приставката AMP WordPress няма опции за извършване на такива промени. Целта му беше да предостави бърз и лесен начин да направите цялото си съществуващо WordPress съдържание съвместимо с AMP – работа, която е доста добра.

Влез в AMP за WP – Ускорени мобилни страници плъгин.

усилвател и за WP-плъгин-2-герой

Този безплатен плъгин разширява възможностите на AMP в WordPress, като предлага допълнителни функции като:

 • Интеграция с Google Analytics
 • Поддръжка за AMP страници WooCommerce
 • Свързани публикации под публикацията
 • Списък с последни коментари
 • Качване на персонализирано лого
 • Лента за споделяне в социални мрежи
 • Поддръжка за вграждане на богато съдържание, включително видеоклипове и съдържание от съдържателни платформи като YouTube, Instagram, Twitter, Vine и др.

Като задължително условие, приставката изисква да инсталирате и активирате AMP приставката, за да функционира правилно. Както обикновено, можете да инсталирате този плъгин подобно на начина, по който инсталирахме приставката AMP в началото на тази публикация.

усилвател и за WP-плъгин-2-инсталирате активирате

След като сте активирани, вие сте готови да конфигурирате различните опции, които плъгинът може да предложи. Преминете към Табло за управление на WordPress> AMP за достъп до настройките.

От многото настройки, които предлага плъгинът, изпробвахме:

 • Включване на коментарите
 • Добавяне на сродни публикации
 • Добавяне на навигация към следващи / предишни публикации

Ето екранна снимка на това как изглежда AMP версията след запазването на промените:

усилвател и за WP-плъгин-2-герой-тест-страница-500-пиксела

И ето представянето:

усилвател-за-WP-плъгин-2-бързо тест

Ето екрана на страницата AMP за ванилия за сравнение:

тест-сайт-усилвател-Pingdom

Времето за натоварване допълнително намаля с още 7.4%. Интересно е да се отбележи, че въпреки че размерът на страницата и броят на заявките леко се увеличиха, имаше подобрение в общата степен на ефективност (увеличение с 3 точки).

Като цяло, този плъгин е отличен, ако сериозно се стремите към AMP и да направите вашето съдържание, реклами и анализи да работят добре с платформата.

заключение

Предвид експлозивния растеж на използването на мобилни телефони през последните няколко години, той вече не е такъв опция за онлайн бизнеса първо да стане мобилен. Това е ан абсолютна необходимост. Проектът за ускорени мобилни страници е амбициозно усилие за постигане на тази цел и все повече и повече медийни къщи бързо я приспособяват.

Въпреки че е по-лесно в по-новите блогове да се включва AMP, блоговете с хиляди страници съдържание със сигурност могат да се окажат особено предизвикателни. Причината е проста – не всеки следва правилните стандарти, когато публикува онлайн. Организациите се развиват. Дори уеб технологиите, които бяха “горещи” преди пет години, са остарели днес. Докато AMP се опитва да надгражда съществуващите уеб технологии, може да има много случаи, при които има несъвместимост / грешки. И тези грешки могат да повлияят неблагоприятно на вашите SEO резултати.

В идеалния случай предприятията трябва да измерват входящите си източници на трафик – какъв процент от това идва от мобилно устройство? Колко от тях идват от мобилното търсене? Каква е степента на отпадане на мобилните посетители? Това са въпросите, които трябва да зададете, преди да обмислите AMP.

Ако сте убедени, че съдържанието на уебсайта ви е технически структурирано в съответствие с най-новите стандарти, тогава непременно продължете AMP! Ще засилите само SEO.

Ако обаче знаете, че има много вътрешни неправилни конфигурации, счупени връзки и грешки, най-добре би било да се справите (и евентуално да разрешите) тези проблеми, преди да продължите с AMP.

Какви са вашите мисли за AMP? Използвате ли го за консумация на съдържание? Приложили ли сте го във вашия уебсайт? Ще се радваме да чуем от вас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map