Как да изградите уебсайт на хотел WordPress с двигател за резервация на стаи

Как да изградите уебсайт на хотел WordPress с двигател за резервация на стаи

Фокусиране върху увеличаването на вашите директни хотелски резервации или просто е необходимо да създадете уебсайт на хотел WordPress за клиент? Добре. Създадохме подробен урок за вас! Би трябвало да ви е от полза, ако искате да изградите хотел, хостел, апартамент, хан или уебсайт за нощувки и закуски и да включите автоматични заявки за резервации – тези, които се плащат и обработват, докато отпивате кафе.


С WordPress има два основни подхода за създаване на напълно функционален уебсайт на хотела, задвижван от двигател за резервации:

 1. Готова тема за резервация на хотел WordPress
 2. Всяка тема на WordPress (включително хотелските) + плъгин за резервация на собственост на трети страни

Разбира се, трябва да се спомене още един подход. Системата за резервации може също да се захранва от всеки софтуерен резервационен софтуер. Трябва да призная, че някои от тях идват с десетки полезни опции WordPress плъгини може да липсват. Но освен ако не планирате да стартирате масивна хотелска верига, вероятно няма да ви трябват всички допълнителни звънци, така че е по-добре да изберете удобна за потребителя тема или плъгин.

По принцип взимането на хотелските ви операции в облака със собствения софтуер също ще ви струва ръка и крак (редовно!). Използвайки WordPress плъгини / теми, вие значително намалявате разходите и получавате мощна защитена функционалност.

Само Google го сравнете и сравнете: средната месечна цена на собствения двигател за резервации е около 100 долара (с увеличаването на цената в зависимост от типа стая, броя на стаите и т.н. във вашето хотелско заведение), докато WordPress темата и плъгинът ще ви струва около 100 долара на година.

Така че, тъй като софтуерът за резервации вероятно не е подходящ за повечето хора, които четат тази статия, нека се върнем към първите 2 подхода и спестим малко пари за сметки за комунални услуги.

Избор на готова хотелска резервация WordPress тема

Ако ви е по-лесно да започнете с първия подход, не забравяйте, че много теми на WordPress, рекламирани като „резервация в хотел“, идват с формуляр за резервация, където заявки за резервации се изпращат по имейл. Те могат да бъдат доста напреднали (с формуляри за дата за настаняване и напускане, типове стаи и т.н.).

WordPress теми с формуляри за резервация

Paradise Cove е чудесен пример за такава тема. Гостите могат да търсят настаняване:

Търсене на стая в Coast Paradise

След това изберете един от доста удобен списък:

Списък на Cove Cove

И поставете заявка за резервация, като изпратите следния формуляр чрез имейл. Основният му недостатък е, че гостите не могат да бъдат сигурни, че помещението е наистина резервирано, тъй като процесът трябва да включва ръчно потвърждение.

Форма за резервация на залив Paradise

Трябва да вземете предвид, че това е по-удобният начин за резервации за хотел, но не и за гостите. Ако не предоставите автоматични резервации (например с плащане), гостите може да предпочетат да се обадят в хотела ви, за да направят резервация.

От друга страна, съвременните хора, които са свикнали с OTAs (онлайн туристически агенции – като TripAdvisor), искат процесът да се управлява почти изцяло с технологии, с минимални телефонни разговори. Или какво ще стане, ако те са просто интроверти?

Тоест резервирането на хотелска стая по имейл или по телефона не е нивото на „автоматизация“, което вие (и пътниците) търсите. прав?

Да се ​​върнем към красивата тема на Paradise Cove WordPress: прост плъгин за резервация на имоти WordPress може да го накара да приема онлайн резервации.

Този вид функционалност за резервация чрез имейл все още може да работи отлично за уебсайтове за пътувания, където резервирането на обиколка по имейл все още е много популярно (хората обичат да обсъждат подробности за обиколките, преди да ги купят).

WordPress теми с двигател за резервация

Нека сега поговорим за тип тема на хотел WordPress с вграден двигател за резервация на имоти. Обикновено тези теми се базират предимно на добавки за резервация на собственост на трети страни..

Например темата на WordPress за резервация на хотел Bellevue, която се предлага с различни демонстрации (хотел, градска среда, къща на плажа) и се захранва от приставката за резервации с плащания от WooCommerce:

Тема на Bellevue WordPress

Това означава, че тази тема ще позволи на гостите ви да добавят необходимото настаняване в количката си и да я платят онлайн (чрез PayPal, например):

Представяне на резервация за Bellevue

Това е доста лесен автоматизиран процес на приемане на онлайн резервации.

В заключение, тук са плюсовете на темите WordPress на хотела с внедрен механизъм за резервации:

 • Еднократно решение с тема и плъгин безпроблемно интегрирани: всички икони и стилове на приставката изглеждат естествено в дизайн на тема
 • Спестяване на пари: в случай, че двигателят за резервации е платен плъгин, продавачите на теми обикновено го включват безплатно, така че плащате само за тема

Единственото ограничение на това решение е, че ще трябва да разчитате на системата за резервации, предлагана от темата. А именно, няма да имате избор на системата за резервации (разбира се, можете да изтриете първоначалната и да инсталирате друга приставка за резервация в стая, но какъв е смисълът да купувате такава тема тогава?). Така че ще трябва да разберете допълнително дали сте в състояние да настроите поведението на приставката, за да задоволите напълно вашите нужди.

Но ако вече сте намерили добра тема на WordPress и просто трябва да внедрите двигател за хотелски резервации в нея, прочетете по-нататък.

Изграждане на хотелски сайт с приставка за резервация на WordPress Room

Можете да вземете всяка тема на WordPress и да я превърнете в напълно функционален уебсайт на хотела с автоматизирания процес на резервация. Това може да бъде или бизнес, посветен на тема WordPress, или просто този, който вече използвате и обичате.

Например, Villa Fortuna е страхотен лек хотелски дизайн, който е лесен за захранване с плъгин за резервация (тъй като темата не е готова за резервации):

Тема на Villa Fortuna WordPress

Нека копаем по-дълбоко и вижте как да направите това стъпка по стъпка с един от най-модерните резервни приставки за резервация на WordPress за хотели – Плъгин за резервация на хотел MotoPress. Тя ви позволява да добавите списък с имоти с всички подробности и да активирате онлайн резервации (за хотели, апартаменти, наем за почивка, хостел и т.н.)

Ето предното парче на уебсайта на агенцията за апартаменти, изграден с този плъгин за резервация:

Frontend Пример за апартаменти - MotoPress Plugin

Можете, между другото, тествайте таблото за управление на приставката себе си с всеки предпочитан тип хотелско заведение: хотели, апартаменти, хостели или вили.

А сега нека да разгледаме бекъна. След като плъгинът е инсталиран и активиран, трябва да се появят 2 менюта: Настаняване и резервации. След това следвайте тези лесни стъпки:

1. Добавете различни видове сезонни цени: това могат да бъдат различни дати или дни (Коледа, лято 2018 и т.н.). Това са датите, за които сте сигурни, че цените за тях трябва да се различават.

Добавяне на сезон

2. Добавете допълнителни хотелски услуги или пакети: безплатно или платено (бебешко седене, паркиране и т.н.). Трябва да го направите предварително, за да можете допълнително да включите наличните услуги към различни видове настаняване. Можете да добавите описание на услугата, представено изображение, цена и периодичност. Гостите могат да ги резервират при заявка за резервация. Това е по желание, разбира се.

Добавяне на услуги

3. Добавете видове настаняване: всеки от тях може да бъде снабден с описание, категории, удобства, фотогалерия:

Съоръжения и галерия

Капацитетът на настаняването (възрастни, деца, размер), изглед, видове легла и услуги също могат да бъдат представени:

Добавете Видове настаняване

От версия 3.0 можете да добавяте неограничени персонализирани атрибути – това могат да бъдат полета за формуляри за наличност при търсене, допълнителни данни за свойствата или и двете. Просто ще трябва да добавите необходимите атрибути и да им присвоите маркери.

Нека го илюстрираме с пример: добавете атрибут „location“ с необходимия брой маркери (напр. Ню Йорк, Сан Франциско) и след това присвойте избирателно маркерите на свойствата.

Резервация Атрибути на двигателя

Ако искате да разрешите на гостите да търсят през цялата категория, просто добавете този атрибут „местоположение“ като допълнително поле за търсене към формата за наличност при търсене (добавете съответните атрибути към краткия код).

Формуляр за разширено търсене на двигателя за резервации

Тези допълнителни полета може да са в съответствие с реалността на вашия бизнес: тип стая, краткосрочен или дългосрочен наем и т.н..

Това е просто страхотно – можете да добавяте неограничени имоти на няколко места!

4. Добавете тарифи: различни цени за един и същи тип настаняване в зависимост от редица предимства (например възстановяване и невъзстановяване):

Резервация на цени на двигателя

Плъгинът ви създава изключително гъвкава система за тарифи, за да приложите многостепенно ценообразуване към базова ставка на имотите. Това ще ви позволи да посочите различни ценови точки въз основа на различни критерии:

 • Редица удобства или условия в стаята (възстановими, невъзстановими)
 • Редица гости
 • Продължителност на престоя (автоматични отстъпки)
 • Сезон

5. Създайте всички системни страници с кратки кодове, налични в админ панела: Резултати от търсенето, Наличност на търсенето, Цялостна резервация, Потвърждение на резервацията, Страници за анулиране на резервация:

Кратки кодове - страница за потвърждение на резервацията

6. Конфигурирайте основните настройки:

Настройки за приставки за резервация

 • Задаване на параметри за показване на типове настаняване (валута, валутна позиция, формат на дата, време за настаняване и напускане и т.н.)
 • Добавете типове легла, налични в хотела
 • Задайте период от време, за да се покаже най-ниската цена за – ако гостите не зададат дати за настаняване и напускане, ще видите най-евтиното настаняване за периода, който сте задали
 • Активирайте / деактивирайте формуляра за търсене, за да препоръчате най-добрия набор от места за настаняване според броя на гостите (това е чудесна опция да разрешите на един гост да добави няколко места за настаняване в една резервация)
 • Активиране / деактивиране на онлайн резервацията
 • Задаване на режим за потвърждение: от клиента по имейл, ръчно от администратора или автоматично потвърждение при плащане
 • Задайте максимална заетост във формата за търсене (не е ограничена, тъй като плъгинът поддържа множество резервации за настаняване наведнъж)
 • Поставете отметка / премахнете отметката от лайтбокс на галерията с изображения
 • Изберете тема за календара за наличност при търсене (напр. Светъл корал, тъмночервен) – тя трябва да се вписва добре във всяка тема на WordPress

7. Персонализирайте шаблони за електронна поща на администратор и клиент (с използване на макроси):

Шаблони за имейл

Системата ви позволява автоматично да изпращате известия по имейл за нови резервации до множество получатели (например мениджър на собственост, персонал за почистване и т.н.).

8. Включете / изключете шлюзовете за плащане и конфигурирайте настройките за плащане (тестови плащания, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora безплатно или използване Плащания за WooCommerce премия добавка): пълна или депозитна цена за плащане, тип депозит (фиксиран или процент), изберете системни страници и стандартна шлюза за плащане, които да се показват на страницата за плащане.

Резервиране на шлюзове за плащане на двигателя

Ако не искате да приемате плащания онлайн, просто включете начина на плащане „Плащане при пристигане“. Това ще ви позволи да обработите резервация по телефона или имейл, да го добавите ръчно към системата за резервации и след това да получите плащане в брой от гост след пристигането си. Получената сума пари може да бъде подадена и ръчно от персонала на хотела / имота.

Ако практикувате и двата начина, онлайн и такси при пристигане, можете да дадете на своя гост избор, като включите всички налични методи на плащане.

9. Променете настройките на езика (ако е необходимо): тъй като плъгинът е достъпен на 14 езика, можете да зададете необходимия или да персонализирате текстове на приставката с която и да е програма за превод на WordPress.

Освен това, плъгинът е официално съвместим с WPML плъгин, който ви позволява да създадете многоезичен уебсайт с много удобен за потребителя интерфейс.

10. Работете със системата за управление на собствеността. За да работите с PMS, отидете в менюто Резервации. Ето някои важни опции на тази система.

Плъгинът ви позволява да генерирате купони, ако искате да предоставите на пътуващите си отстъпки или да организирате промо кампании. Можете да създадете талони въз основа на паричната стойност или процента на имота. Фиксираният тип купон може да се прилага за настаняване на ден или за настаняване на престой.

Резервация на кодове за купони на двигателя

Прилагайте персонализирани правила за резервация за цялото хотелско заведение или само за избрани наеми: задайте дни за настаняване / напускане и мин / макс дни за престой за всички имоти или отделни места за настаняване. Можете също да блокирате наемите си за избран период от време, като зададете предпочитани ограничения:

MotoPress нови правила за резервация

Синхронизирайте вашите директни резервации на уебсайтове с тези от онлайн туристически агенции (OTA): ако използвате популярни платформи като Airbnb или Expedia за отдаване под наем на вашите имоти, плъгинът ви позволява да избегнете свръхборкинг чрез синхронизиране на всички ваши резервации във всички платформи и уебсайта на марката. За да стане възможно, OTA, където е посочен имотът ви, трябва да поддържа формат на iCalendar файлове (популярни). За да може всичко да работи, трябва да обмените календарите – буквално копирайте / поставете съответните календари и ги импортирайте / експортирайте през платформи. Резервациите ще бъдат автоматично синхронизирани.

Синхронизация на MotoPress iCal

Добавете данъци и такси за всички ваши квартири, услуги и др. Ще видите всички тях в обща информация за таксите при всяка резервация.

Данъци и такси на MotoPress

Процесът на резервация е доста лесен – гостите предоставят лични данни, избират цени, услуги и начин на плащане (ако го включите):

Цялостна резервация - фронт

Всички резервации се съхраняват в административното табло:

Календар на резервациите

Ако клиентите плащат след пристигане, мениджърът на хотела може да добави плащането ръчно:

Добавете плащане ръчно

Управлявайки входящите резервации, можете да преглеждате всички (със или без плащания), да проверявате техните състояния, регистрационни файлове, данни за клиента и т.н. За да проверите само плащанията, можете бързо да отидете до „История на плащанията“.

Както можете да видите, е доста лесно да се създаде пълен уебсайт на хотела с онлайн резервации дори без технически умения. Просто вземете любимата си тема на WordPress и следвайте описаните стъпки.

Заключения

Гостите са различни – някои искат да резервират онлайн бързо и имат автоматичен контрол върху всичко. Други искат да имат партньор в процеса, за да се уверят, че сложните им нужди са задоволени, или предпочитат човешко докосване като телефонен разговор. С уебсайт на хотела, който приема незабавни онлайн резервации, вие обслужвате и двата типа съвременни пътници. И максимално увеличете процента на заетост на хотела си!

Това е особено опростен процес с WordPress, при който имате страхотни алтернативи за изграждането на хотелски уебсайт с готова хотелска тема или плъгин за резервация на собственост като Плъгин за резервация на хотел MotoPress.

Имате ли опит в изграждането на уебсайт за бизнеса с хотелиерство? Имате въпрос? Не чакайте и не казвайте мнението си в коментари!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map