Как да изградим онлайн портфолио с WordPress (и общата тема)

Портфолионият уебсайт е перфектна платформа за показване на всичко, което искате. Може да са продукти, които продавате, проекти, които сте завършили, награди, които сте получили, снимки, които вдъхновяват или произведения на изкуството, с които се гордеете. Портфолионият сайт ще предлага вашите продукти, услуги и умения на вашата целева аудитория. Освен това може да бъде полезно за генериране на потенциални клиенти. Ако сте креативен професионалист (уеб дизайнер, художник, художник, писател, графичен илюстратор), добре разработеният уебсайт е особено важен за привличане на клиенти и разрастване на вашия бизнес.


В тази публикация ще преминем през стъпките на изграждане на уебсайт за портфолио с WordPress, използвайки темата Total. В самото начало трябва да знаете, че темата Total включва вграден персонализиран тип публикация за портфолио. Така че е по-лесно да създадете портфолиото си и да добавите позиции от него. И ако знаете как да работите със стандартни публикации, създаването на портфолио ще бъде толкова по-просто за вас.

Да започваме!

Стъпка 1: Изберете уеб-домакин

Що се отнася до хостинга, има голям брой опции за хостинг, които да отговарят на всеки джоб. Но ако сте се задържали да изберете един, погледнете решенията за хостинг на WordPress, които WPExplorer препоръчва.

Най-добър хостинг на WordPress

Bluehost е чудесен вариант, ако току-що започвате, тъй като предлага изобилие от ресурси на ниска цена – което е още по-ниско, когато използвате нашата връзка. Можете да получите Bluehost само за $ 2,95 през първата година!

Но ако искате хостингът да е лек за използване, Flywheel и WP Engine са две от най-добре управляваните хостинг компании WordPress наоколо. И двете предлагат страхотни функции на разумна цена и най-доброто от всичко, което никога не е трябвало да мислите за вашия сървър, тъй като те се грижат за всичко за вас.

Стъпка 2: Изберете име на домейн

Докато се регистрирате с хост за сървърно пространство, ще трябва да имате име на домейн под ръка. Вашето име на домейн е уникално за вашия уебсайт и можете да получите тези имена от регистратори като NameCheap и GoDaddy. Изберете име внимателно, тъй като може да стане доста объркано, за да го промените по-късно.

Стъпка 3: Инсталирайте WordPress

Инсталирането на WordPress е лесно! С управлявани хостове вашата WordPress инсталация вече е настройка за вас. Ако изберете Bluehost, просто следвайте процеса на инсталиране с едно щракване и трябва да имате готов WordPress след няколко минути.

Когато стигнете до екрана за вход, въведете потребителското име и паролата, които сте създали при инсталирането на WordPress и въведете вашия уебсайт. След като стигнете до там, можете да започнете да създавате вашия действителен уебсайт за портфолио.

Стъпка 4: Изберете и активирайте тема

Тази стъпка ще ни бъде лесна, тъй като ще изберем Total. Според нас това е една от най-добрите теми, които бихте могли да изберете за всеки проект, тъй като темата е с множество функции и опции, които можете да използвате за бизнеса, благотворителните организации, портфейлите и други. И с лесния демо внос можете да създадете красиви уебсайтове с портфолио с Total само с няколко кликвания, като този по-долу:

След като инсталирате темата Total, активирайте я от таблото си, като щракнете върху Външен вид> Теми> Добавяне на ново.

На този етап имате избор да направите – можете просто да импортирате всеки демо уебсайт от Total с помощта на Демо Вносител.  Общо има 40+ предварително изградени уебсайтове, включително демонстрации за портфолио. Можете да изберете всяка демонстрация, да я импортирате и да добавите ваше собствено съдържание към нея.

Просто изберете демото, което харесвате и следвайте подканите на екрана, за да инсталирате, след това активирайте всички необходими плъгини и да импортирате примерното съдържание (публикации, типове публикации, джаджи, менюта и т.н.).

Стъпка 5: Създаване и редактиране на елементи от портфолио и създаване на списък с елементи на портфейл

Разбира се, че не е нужно да импортирате демонстрация, за да започнете, винаги можете да създадете свой собствен уебсайт отначало. Когато използвате темата Total е лесно да създадете свое собствено портфолио.

Но преди да можем да създадем нашата страница с портфолио, трябва да създадем елементите на портфолиото, които ще влязат в нея. С Total имате две възможности за създаване на позиции от портфолиото си.

Вариант 1: Използване на портфолио Общ потребителски тип публикация, какъвто е

Вашата първа опция е да използвате типа публикация на портфолио, както е да създадете портфолиото си. От таблото за управление на WordPress щракнете Портфолио> Добавяне на ново.

Общо елементи на портфейл от публикации

Добавете заглавието на позицията на вашия портфейл, маркерите, категориите и всяко текстово съдържание. Total поддържа различни типове съдържание – добавете a Представено изображение ако искате да покажете едно изображение, добавете няколко изображения към Галерия с изображения секция за създаване на плъзгач или добавяне на връзка за аудио или видео файл в Елемент от портфейл секция. Но във всички тези случаи вероятно също ще искате да изберете оформление на страницата в Основните настройки (вляво, вдясно или без странична лента) и да зададете представено изображение за вашата публикация, която да се използва в мрежи на портфолио, въртележки и свързани публикации. След като сте готови, запазете публикацията.

Общи настройки за портфейл на публикацията

Следващата стъпка е да преминете към Външен вид> Персонализиране> Портфолио за да персонализирате страниците си с архив на портфолиото (главни, маркери и категории), както и вашите страници с единични портфолио. От тук можете да изберете оформление на страничната лента, броя на свързаните публикации и да активирате различни елементи на страницата, след което ги плъзнете и пуснете в желания ред.

Това е! Просто добавете още елементи, за да попълните портфолиото си.

Вариант 2: Създайте свой собствен шаблон за портфолио с Visual Composer

Ако искате да работите повече, можете да бъдете свой собствен дизайнер, като използвате функциите на Total и създателя на страницата Visual Composer. Visual Composer е визуален конструктор на страници, който ви помага да създавате красиви оформления, използвайки метода на плъзгане и пускане. Като потребител това означава, че не е нужно да знаете кодиране и всъщност можете да се насладите на процеса на изграждане на уеб. Той се предлага безплатно с Total и трябва да видите подкана да инсталирате приставката на вашия уебсайт, когато активирате темата. Само не забравяйте да го активирате.

Посетете настройките на Visual Composer от таблото за управление, за да настроите приставката. Кликнете върху Visual Composer> Role Manager и коригирайте настройките. Най-важното е да включите композитора за типовете публикации, на които искате да го използвате. По подразбиране Visual Composer е активиран само на страници. Активирайте го и за типове публикации в портфейл, така че да можете да създавате елементи от портфолио с помощта на Visual Composer.

Точно като последната опция ще трябва да създадете нова публикация, като кликнете върху Портфолио> Добавяне на ново. Дайте име на публикацията си, изберете категории или маркери, изберете оформление на страничната лента под главния раздел за настройки и задайте представено изображение. Запазете черновата на публикацията си. Сега можете да започнете да изграждате!

Имате възможност да използвате началния (визуален) или резервен (блоков) редактор на Visual Composer, за да редактирате портфолиото. Предпочитаме редактора на фронта, тъй като можете да видите елементите на вашата страница, персонализирани цветове, подплънки / полета и други. Но независимо от това, което решите да използвате, просто изберете Visual Composer Добавете елемент бутон, за да започнете.

Общ съставител на портфейлни страници

Ще видите всички елементи, налични в библиотеката с елементи. Total има редица специално проектирани елементи в библиотеката, в допълнение към стандартните Visual Composer елементи. Можете да видите, че снимката по-горе използва Image Slider и a Текстово поле за да създадете портфолиото. Можете обаче да използвате почти всеки друг елемент от библиотеката.

Когато приключите с редактирането, запазете публикацията на портфолиото и кликнете публикувам. Ако ще създавате много подобни елементи, можете дори запишете шаблона за многократна употреба. За да запазите оформлението си като шаблон, върнете се в резервния редактор.

Общ създател на шаблони на страница с портфолио

Кликнете върху бутона Templatera (който изглежда като малка сива икона на оформлението).

Общ шаблон на страница с портфолио

След това дайте име на шаблона си и го запазете. За да използвате шаблона си в нова публикация, просто кликнете върху иконата Templatera, за да вмъкнете записаното от вас оформление. Като алтернатива можете да зададете шаблона като по подразбиране за всички нови публикации в даден тип публикации.

По подразбиране на шаблона на общата страница с портфолио

За да направите това, отворете Visual Composer> Общи настройки и задайте предпочитания от вас шаблон за всеки тип публикация. Ако планирате да добавите много артикули към вашето портфолио, персонал и т.н., това наистина ще ви спести известно време, тъй като всички ваши стандартни елементи на страницата ще бъдат автоматично вмъкнати и форматирани за вас.

Стъпка 6: Създаване на страницата за портфолио

Сега, когато имаме списъка с елементи от портфолио, които искаме да покажем в портфолиото си, време е да създадем страницата, която да съдържа тези елементи от портфолиото. Създайте страница по начина, по който обикновено правите с WordPress. Отидете на Страници> Добавяне на ново. Озаглавете новата страница и я запазете.

След това щракнете върху опцията Visual Composer, с която искате да работите – отново ще имате възможността да използвате редактор на фронталенд или резервен редактор. Това ще отвори редактора за плъзгане и пускане на живо. Кликнете върху синьото Добавете елемент бутон. Ще използваме елемента Portfolio Grid, за да изградим нашата страница с портфолио. Изберете портфолио мрежа. Ако това е въртележка, която искате на страницата на вашето портфолио, изберете елемента въртене на портфолиото.

Можете да коригирате настройките в елемента Portfolio Grid, за да настройвате начина, по който се показва страницата ви Portfolio. Можете да изберете размера на изображенията, да добавите рамки, да ги заглавите, sнакажете категориите, изберете реда, колоните и публикациите на страница, активирайте страници, изберете стилове на мрежата, добавете откъси и много други. Запази страницата „Портфолио“ след попълване на опциите за настройки под текстовия редактор.

Възможно е да видите промените, дори когато ги правите. Ето как изглежда страницата ми с портфолио във фронта, след като запазих промените в елемента на портфолио Grid.

Стъпка 7: Персонализирайте портфолиото си

Можете да използвате настройките в LivePress Customizer, за да зададете опции за галета, оформление на архивите, стил на единична публикация, изрязване на изображения и други.

Ако искате да направите промени в иконата на администратора, името на типа публикация, плужек и таксономия, използвайте Портфолио за редактор на публикации.

Стъпка 8: Добавяне на вашето портфолио в менюто

На уебсайт за портфолио има смисъл страницата с портфолио да се показва в главното меню, така че посетителите да имат достъп до „Портфолио“ веднага и да преглеждат страниците с портфолио. За да добавите новата си страница с портфолио, отидете на Външен вид> Меню, изберете страницата Портфолио и щракнете Добавяне в менюто.

Сега портфейлът се появява като лесно достъпен елемент от менюто на началната страница (и всяка друга страница с активирано главно меню).

Ако искате страницата ви с портфолио да е вашата начална страница, просто отворете Настройки> Четене, задайте дисплея на Front Page на статична страница и след това изберете портфолиото си. Лесна работа!

Завършване

Със мястото на секцията „Портфолио“ на вашия уебсайт може да искате да продължите напред и да добавите още страници към своя уебсайт. Помислете за страница с контакти, информация или услуги, които са изключително полезни и са необходима част от уебсайт за портфолио. Създайте толкова страници, колкото искате или имате нужда, като не забравяте да включите важните от тях в менюто, за да имате пълен уебсайт за портфолио.

С вашето портфолио можете да преминете към генериране на трафик към вашето портфолио, оптимизиране на вашите изображения или дори осигуряване на приходи от вашия уебсайт. Какви други съвети имате за изграждането на портфолиото си онлайн?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map