Как да изградим невероятен блог за пътуване с WordPress

Стартирайте блог за пътуване с WordPress

Кой не обича да говори за това къде са пътували? Ако сте често пътешественик или просто обичате да пътувате, може би сте помислили да напишете блог за пътуване, но не знаете откъде да започнете.


WordPress е перфектният CMS за пътуващите блогъри, защото е лесно да се настрои и има много ресурси, които да ви помогнат. Можете да създадете свой собствен блог за пътуване, готов за вас да споделяте тези спиращи дъха пътувания и приключения за нула време.

Тази статия ще ви преведе какво трябва да направите, за да настроите свой собствен блог за пътуване и да споделите някои теми и плъгини, които ще изведат вашия блог за пътуване на следващото ниво и ще направят вашите истории живи за вашите читатели. Нека се напукаме!

1. Вдъхновете се от други пътуващи блогове

Екранна снимка на началната страница на Stuck In.

Бъдете вдъхновени и се научете от фотографията на пътуването на Stuck in Customs

Не липсват блоговете за пътувания, така че е трудно да се избере само двойка, която да се подчертае. Най-добрите блогове за пътувания са красиви за разглеждане и споделят уникална гледна точка за пътуванията.

Какво ще ви е необходимо за вашия блог за пътуване

Сега, когато ви показахме как може да изглежда пътеписния блог за WordPress, нека разгледаме какво ще ви е необходимо, за да започнете:

 • WordPress: Доста очевидно, нали? Ще ви е необходим инсталиран локално или на вашия уеб сървър и ние ще ви обясним как можете да настроите тази настройка по-долу.
 • Тема: По-нататък ще ви кажем какво трябва да търсите в тема на блога за пътуване и ще ви дадем няколко безплатни и премиум предложения. Просто изберете такава, която да отговаря на вашия вкус.
 • Plugins: Ще ви кажем какви плъгини трябва да помислите за добавяне към уебсайта си.
 • Красива фотография: Половината забавление от пътуването са снимките, така че ще искате много снимки на вашия сайт, а ние ще ви покажем как да се уверите, че не го забавят.

Нищо твърде сложно, нали? Да тръгваме!

2. Вземете добър хостинг план и инсталирайте WordPress

Първата стъпка към създаването на вашия блог е да получите екземпляр на WordPress, работещ локално или онлайн. За хостинг на WordPress, силно препоръчваме:

 • WP двигател: Управляван хостинг, който започва от $ 29 на месец, и те обработват инсталации, архивиране и актуализации.
 • маховик: Друг управляван хост на WordPress, но при $ 15 на месец, е чудесно, ако сте на бюджет.
 • BlueHost: Много бюджетен, започващ от $ 3,49 на месец, и те имат опция за бърза инсталация за WordPress.

Сега имате настроен WordPress, какво следва? Нека да разгледаме темите.

3. Изберете тема за блог за пътуване WordPress

Въпреки че е лесно да промените теми в WordPress, трябва да разгледате няколко различни теми, преди да започнете – не избирайте само първата, която виждате. Ако мислите да закупите тема (която препоръчваме), разгледайте нашите съвети за закупуване на перфектната тема на WordPress.

Когато търсите тема за блог за пътуване, ще искате да обърнете внимание на оформление и как се използва снимки, тъй като това ще бъде жизненоважно за вашето разказвач. Също така погледнете дали има вградена поддръжка за карти, тъй като това може да добави още едно измерение към вашите истории за пътуване. Ето някои теми на WordPress, които определено трябва да обмислите.

Обща тема на WordPress (Демографски блог за пътуване)

Обща тема на WordPress (Демографски блог за пътуване)

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Total е далеч една от най-гъвкавите и богати на функции WordPress теми на пазара, така че има смисъл, че това е чудесен избор и за туристически блогове. Използвайте включените първокласни анимирани плъзгачи, създаване на страници с плъзгане и пускане, галерии с изображения, портфолио опции, вградено форматиране на публикации за публикации, персонализирани настройки на изображението и други, за да проектирате перфектен уеб сайт с пиксели точно както искате. С интуитивни опции в темата Customizer плюс примерни сайтове за бърз импорт (като демонстрацията на пътувания, видяна по-горе) Total прави стартирането лесно лесно, дори ако сте нов в WordPress.

Тема за безплатни снимки на Mesa WordPress

Mesa Безплатна WordPress тема

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата за безплатни WordPress Mesa от WPExplorer е идеалният начин да изградите своя блог за пътуване днес. С поддръжката на много видове медии (изображение, галерия, аудио, видео и цитати) и изчистена подредба на зиданата мрежа Mesa е идеален за показване на вашите приключения.

WPVoyager Travel Blog WordPress Тема

Тема за WPVoyager WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Темата за WPVoyager е смела, модерна, премиум тема, която използва елегантни фоторешетки и интеграция с Google Maps, за да примами вашите читатели. Плюс това поддържа KML пътеки, така че можете да документирате вашите пътувания по целия свят.

Тема за блог за експедиция

Тема за блог за експедиция

Информация и DownloadView Демонстрацията

Експедицията е отзивчива тема за пътуване с премиум WordPress, разработена от WPZoom. Тази добре пътувана тема е идеална за споделяне на любимите ви местоположения, хотели, дейности, ресторанти и други.

Това, което прави Expedition страхотно, започва в основата му. Темата е изградена върху мощната рамка ZOOM, за да ви даде много опции за цвят и шрифт, шорткодове, настройки за SEO, шаблони за страници и публикации и други. Темата е напълно локализирана и напълно готова да бъде преведена на родния ви език, така че вашите читатели да могат да прочетат всъщност блога ви. Експедицията също е напълно отзивчива, така че ако вашите читатели хванат грешката за пътуване, те могат да заредят блога ви от всеки десктоп, таблет, телефон или друго устройство, до което имат достъп.

4. Добавете полезни приставки за SEO, карти и др

Пример Market Market Pro

Пример за Map Marker Pro и разширено картографиране на WordPress плъгин.

Едно основно предимство за използването на WordPress за изграждане на вашия сайт е наличието на плъгини, които да правят почти всичко. Ние препоръчваме някои основни плъгини, които трябва да помислите да инсталирате и активирате първо на вашия сайт, като например Йоаст SEO за оптимизация за търсачки и Akismet за защита от спам. Ние обхващаме някои други опции в нашата статия за това как да започнете блогове.

Докато изграждате своя блог за пътуване, може да искате да направите малко повече от просто да пишете за местата, на които сте били. Картите са добър начин да помогнете да вземете читателите си със себе си, а много теми за блогове за пътувания ще включват поддръжка на карти. Добавяне в услуги на Google като аналитични данни или captchas. И вие може да искате да помислите и за социален плъгин.

5. Добавете и оптимизирайте вашите изображения

Добавете снимки към вашия блог

Нито един блог за пътуване не би бил пълен без изображения на дестинациите и знаем, че имате снимки от вашите пътувания. Ако искате наистина да потопите читателите си в своите приказки за пътуване, ще трябва да имате красиви изображения на местата, за които пишете.

Големият проблем с наличието на изображения на вашия уебсайт е, че те могат да заемат много място, което за съжаление може да забави вашия уебсайт. Вашият уебсайт трябва да бъде бърз, особено ако вашите читатели искат да разглеждат вашия сайт на мобилното си устройство.

Оптимизацията на изображения помага на изображенията да заемат възможно най-малко място на вашия сайт, което започва с използване на правилния размер и формат на изображението. Написахме доста изчерпателно ръководство за оптимизиране на изображения, за да ви помогнем, така че не чувствайте, че не можете да направите това. Има и няколко приставки за оптимизиране на изображения, които можете да използвате, за да помогнете.

заключение

Създаването на блог за пътуване с WordPress е лесно и може да се направи доста бързо с помощта на красива тема и някои плъгини. Добавете вашите изображения в подкрепа на вашите истории и до уикенда ще транспортирате читателите си по целия свят!

Всичко, което трябва да направите, е да следвате прости стъпки, които очертахме, за да започнете:

 1. Герт вдъхнови
 2. Настройте WordPress
 3. Изберете тема
 4. Инсталирайте правилните приставки
 5. Използвайте красиви (и оптимизирани) изображения

Взехте ли нашите съвети, следвате стъпките и най-накрая стартирате своя блог за пътуване? Ще се радваме да видим как ще споделяте следващото си приключение, така че споделете връзката по-долу. Или ако имате някакви въпроси или предложения, моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map