Как да инсталирате WordPress в Google Cloud

 1. 1. Как да инсталирате WordPress в Microsoft Azure
 2. 2. В момента четете: Как да инсталирате WordPress в Google Cloud
 3. 3. Инсталирайте WordPress в AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Въведение в облачните компютри с WordPress
 5. 5. Как да инсталирате WordPress в DigitalOcean

Днес ще разгледаме как да инсталираме WordPress като изображение с едно кликване в Google Cloud – собствената облачна инфраструктура на Google. Сред основните доставчици на облак на пазара, Google има една от най-конкурентните политики за ценообразуване в сравнение с Amazon Web Services и Microsoft Azure. Облачната мрежа се захранва от собствената инфраструктура на Google, която обработва над 40 000 заявки за търсене в секунда.


Едно от нещата, които харесвам в WordPress е, че е широко разпространен популярност. Благодарение на тази причина почти всяка компания за облачни компютри предоставя на своите потребители инсталация с едно кликване на WordPress. Някои го наричат ​​„приложение“, докато други го наричат ​​„шаблон“ или „изображение“. Наречете го каквото щете – но най-важният факт е, че настройването на WordPress в облака отнема само няколко щраквания.

ЗАБЕЛЕЖКА: Един важен момент, преди да започнем. Ако това е вашето първи път инсталирайте WordPress в облака – тоест от действителен доставчик на облак, моля, не хоствайте веднага уебсайта си на живо. Предлагам ви да тествате всичко поне 2-4 седмици, преди да мигрирате блога или уебсайта си WordPress в облака.

ЗАЩО? Облачните доставчици като Google Cloud, AWS и Microsoft Azure имат само ограничена поддръжка за вашия уебсайт WordPress. Ако изпаднете в конфликт с приставки или някои проблеми с хостинг или злонамерен софтуер, ще трябва да го направите решете сами.

За щастие, има решение за вас. Можете или:

 • Отидете за доставчик на облачни услуги, управляван от трета страна като Cloudways (Вижте нашия преглед) или
 • Отидете за управляван хостинг на WordPress като WPEngine (ние от WPExplorer използваме WPEngine и го обичаме!)

Някакъв технически чай

Има няколко основни термина, които трябва да научим, преди да се захванем с урока. Идеята зад това е да ви информира за всички различни продукти, които Google Cloud може да предложи. След като развиете и проявите интерес към нещо, което виждате, можете да започнете да изграждате свои собствени приложения в тях!

Проекти

Google-облак WordPress-002-проект екранТабло за управление на проекта

Всичко и всичко, което искате да направите в Google Cloud, е приложено (или капсулирани) в рамките на проект. Вътре в проекта можете да използвате или разгърнете различните субпродукти Google Cloud може да предложи. Те включват App Engine, Compute Engine, Google API, Google Cloud Storage, BigQuery или директно инсталиране на предварително изградено решение. (Повече за това малко по-късно)

Фактуриране на сметки

Всеки проект, който създавате трябва да да бъде свързан с сметка за фактуриране. Google Cloud ви позволява гъвкавостта да имате множество сметки за фактуриране – всеки от тях може да използва различна кредитна / дебитна карта. Идеята зад това е да се приложи разходно-ти-отивам политика на облачната изчислителна среда.

ЗАБЕЛЕЖКА 1: Не можете да използвате предплатена кредитна / парична карта във вашата фактура за фактуриране. Опитах това и профилът ми заедно с всички свързани проекти беше временно блокиран. Веднага премахнах предплатената карта и я промених на валидна кредитна карта. Профилът беше активиран отново след няколко работни дни.

Google облак-WordPress-003-облак пробен-300SERP за „Пробна версия в облака“ от Google.com

БЕЛЕЖКА 2: В момента Google предлага пробен период от $ 300 за някой който се регистрира за Google Cloud. Сега нямате извинение да не опитате Google Cloud haha!

Google Облачни продукти

Говорихме за различните субпродукти Google Cloud може да предложи. Нека сега да разгледаме всеки от тях.

Google App Engine

Google-облак WordPress-001-ап-двигателGoogle App Engine

Повечето софтуер е изграден с помощта на конкретен език и (по избор) на базата на a рамка. Класически пример би бил а приложение за списък със задачи, който е изграден на JavaScript и се основава на jQuery рамката. jQuery, както се досещате, е рамка за JavaScript, който е езикът.

По подобен начин се зареждат много приложения на популярни езици като Питон, Ява и PHP. Всеки от тези езици изисква първоначална настройка на хост системата, за да стартира приложенията, написани на този конкретен език. Например, приложения, написани на Java, изискват виртуалната машина на Java (JVM) да бъде инсталирана в целевата система.

Google App Engine се грижи за тази много задача. Той инсталира и конфигурира тези езици в облачната инфраструктура, така че можете просто да качите код и да продължите с процеса на разработка. Не е нужно да се притеснявате дали да настроите езика или да мащабирате хост системата за приложението си. Алгоритмите за балансиране на натоварването на Google Cloud автоматично се грижат за него. С Google App Engine просто трябва да изберете кой език се нуждаете и да разгърнете приложението си в него.

Google Compute Engine

Google-облак WordPress-003-изчислителна-двигателGoogle Compute Engine (GCE)

Google Compute Engine (GCE) е друго име за виртуални машини в облака. Всеки VM се третира като екземпляр от GCE. VM могат да работят почти всеки софтуер, който искате. Той предлага по-голяма гъвкавост от App Engine и е предназначен за персонализирана среда.

Google API

Google облак-WordPress-003-Google-APIGoogle API

Google разполага с над 100 API за множеството си продукти. Тази облачна функция ви позволява да получите достъп до тези API.

Съхранение в облака

Google облак-WordPress-003-Google-облак съхранениеGoogle Cloud Storage

Както подсказва името, Cloud Storage ви позволява да запазвате големи обеми от неструктурирани и полуструктурирани данни, наречени масиви от данни, с висока наличност (в основата си страховити условия за приложения за големи данни).

BigQuery

Google-облак WordPress-003-Google-големи заявкиGoogle BigQuery

BigQuery е собствено изпълнение на Google на език, подходящ за предаване на големи данни. Въпреки че това дори не е свързано отдалечено с нашия урок, е увлекателно да експериментираме!

Предварително изградени софтуерни пакети

Google облак-WordPress-008-Google-предварително създадени-приложенияСписък с инсталационни изображения с едно щракване

От тук започва забавлението! Забравете всички тези сложни термини. Google състави списък на най-популярния софтуер, рамки и езици и ги предложи като предварително изградени софтуерни пакети. Познай какво?

WordPress е един от тях!

Помнете, че обсъждахме, че всеки от тези езици е инсталиран във виртуална машина (или екземпляр на Compute Engine)? Е, същото важи и тук. Когато създавате или софтуерен пакет на WordPress, първо трябва да изберете виртуална машина, нейния размер и регион, за да продължите с инсталирането. Софтуерният пакет е по същество набор от инструкции, който инсталира съответния софтуер в новосъздадена виртуална машина.

Инсталиране на WordPress в Google Cloud

Фаза 1: Намиране на вашия път

google-cloud-wordpress-009-създайте нов проектСъздайте нов проект

Етап 1: Първо, трябва създайте нов проект. Можеш да посетиш Google Cloud Console за да започнете.

google-cloud-wordpress-010-добавете сметка за фактуриранеДобавете сметка за фактуриране

Стъпка 2: Добавете сметка за фактуриране към проекта. Можете също да изберете желания център за данни. В момента Google Cloud има два основни центъра за данни за Google App Engine – САЩ и ЕС. В този урок избрах центъра за данни в САЩ. Изберете Създаване, за да продължите.

google-cloud-wordpress-011-нов проект създаде известиеЗавършено създаване на нов проект (обозначен със зелен бутон)

Стъпка 3: Сега ще бъде създаден проект. След приключване ще получите известие, както е показано на екрана по-горе.

google-cloud-wordpress-012-изберете панел за предварително изградени проектиНамиране на мениджъра на внедряването

Стъпка 4: Сега трябва да намерим страницата, която показва списъка на предварително изградени софтуерни пакети, известен още като Мениджър на внедряването. Можете да направите това по три начина:

 • 4.1 – От менюто отляво изберете Разгръщане и управление> Кликнете за внедряване
 • 4.2 – Изберете банера до №2, както е показано на екрана по-горе
 • 4.3 – Натисни тук за WordPress за Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-select wordpressWordPress като разгърнато изображение с едно щракване

Стъпка 5: След като влезете в страницата, ще видите огромен списък от софтуер. Превъртете надолу и изберете WordPress (за сега). Можете да играете с останалите колкото искате по-късно! ��

Фаза 2 – Инсталиране и конфигуриране на WordPress

google-cloud-wordpress-013-select wordpress 2

Стъпка 6: Добре, сега най-накрая сте намерили опцията за инсталиране на WordPress. Време е да се пропукаш. Изберете Deploy за да започне процеса.

параметри за инсталиране на google-cloud-wordpress-013-wordpressWordPress инсталационни параметри в Google Cloud

Стъпка 7: Това тук е решаваща стъпка. Нека копаем. Моля, вижте екрана на всяка стъпка.

 • Най- Име на разполагане може да съдържа само буквено-цифрови знаци.
 • в зона, има три основни зони – САЩ, ЕС и Азия. В този урок, който избрах ни-central1-Г. Можете да изберете всяка зона, която харесвате.
 • Най- Тип машина е пряко пропорционална на необходимото количество мощност. За експериментални цели: a n1 стандарт-1 машинен екземпляр би направил. Има 1 виртуален процесор (vCPU) и 3.7 GB RAM, което е повече от достатъчно, за да опитате WordPress.
 • Избрах Тип на диска като SSD устойчив диск. Това е така, защото SSD са 5 до 10 пъти по-бързи от традиционните твърди дискове.
 • Минимумът Размер на диска е 10 GB, което е достатъчно.
 • Най- Администраторски имейл трябва да бъде правилно въведено.
 • Проверете Инсталирайте phpMyAdmin и Активиране на Google Cloud Monitoring настроики.
 • Оставете настройките оставете такива, каквито са.
 • Кликнете върху Разгърнете WordPress да започнете да инсталирате WordPress.

настройка на google-cloud-wordpress-013-wordpressНастройка на диспечера на внедряването на WordPress

Стъпка 8: Мениджърът на разполагането на Google Cloud ще създаде избрания екземпляр и ще инсталира WordPress върху него.

google-cloud-wordpress-013-wordpress завършенаДанните за достъп показват след инсталирането

Стъпка 9: WordPress в сега инсталиран. Но това са само 70% от процеса. Сега ни предстоят следните задачи:

 1. Забележете администраторската парола за WordPress
 2. Забележете паролата за MySQL и phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress позволяват https трафикРазрешаване на HTTP и HTTP трафик

Фаза 3: Домакинството!

Стъпка 10: Сега трябва да позволим на външния HTTP и HTTPS трафик да премине през IP адреса на нашия WordPress сървър. (Google Cloud деактивира това по подразбиране за целите на сигурността). С други думи, ще трябва да добавим правило за защитна стена за присвоения ни IP адрес.

За да направите това, щракнете върху IP адреса на сървъра, разположен под Външен IP. Трябва да се отвори диалогов прозорец. Изберете и двете Позволете на HTTP и HTTPS трафик да преминава през вашия сървър. Кликнете върху Приложи да извърши промените.

правила за защитна стена за актуализиране на google-cloud-wordpress-013-wordpressПравилата на защитната стена са актуализирани успешно

След като правилата на защитната стена се актуализират успешно, трябва да имате достъп до WordPress от дадения IP адрес.

google-cloud-wordpress-013-wordpressWordPress се обслужва

заключение

Ако сте забелязали, не сме виждали скрийншоти за известната петминутна инсталация на WordPress – знаете фазата на конфигуриране, при която задавате името, потребителското име, паролата и т.н. на уебсайтовете си..?

Е, Google Cloud с едно кликване Скриптът за внедряване на WordPress елиминира тези стъпки и ги конфигурира със стойности по подразбиране. Трябва да се насочите към настройките на WordPress и да им промените желаните от вас стойности.

Изпробвайте WordPress в Google Cloud (300 $ безплатна следа)

Надявам се, че сте харесали този урок, толкова, колкото аз се радвах да го напиша. Ако имате някакви въпроси или предложения, моля, оставете ги в секцията за коментари по-долу или ме чукайте на @souravify – Благодаря за четенето! Щастливи пътеки.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map