Как да инсталирате WordPress в DigitalOcean

Как да инсталирате WordPress в DigitalOcean
 1. 1. Как да инсталирате WordPress в Microsoft Azure
 2. 2. Как да инсталирате WordPress в Google Cloud
 3. 3. Инсталирайте WordPress в AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Въведение в облачните компютри с WordPress
 5. 5. В момента четете: Как да инсталирате WordPress в DigitalOcean

DigitalOcean е една от най-бързо развиващите се облачни хостинг компании в света, която се фокусира върху простотата и мащаба. Днес ще научим как да инсталираме и конфигурираме WordPress на DigitalOcean.


Защо обичаме DigitalOcean

Отваряйки вратите си през 2011 г., тя скоро се превърна в един от най-големите доставчици на облачен хостинг с над милион потребители. DigitalOcean сървърите са известни като Капки – най-малката единица на облачен сървър, която можете да закупите, като започнете от $ 5 / месец.

Ключовият фактор за невероятния успех на DigitalOcean е неговата простота. Освен че е чист и прост вариант, има много повече да обичате DigitalOcean за вашия WordPress сайт. Ето пет причини, поради които намираме DigitalOcean за страхотно.

Забележка: Това е незадължителен раздел, можете да го пропуснете и да скочите право в следващия раздел, за да инсталирате WordPress в DigitalOcean.

Конкурентни, достъпни цени

дигиталоценово ценообразуване капчици 5 долара vps

Цени на DigitalOcean (септември 2018 г.)

DigitalOcean има една от най-ниските ценови точки в облачната хостинг индустрия. Можете да започнете със собствен сървър за едва $ 5 / месец.

Три характеристики правят DigitalOcean изключително достъпен.

 1. Използване на заплащане на час
 2. Няма минимален период на наемане
 3. Без такса за настройка (дори за големи настройки)
 4. Плановете започват от $ 0,0007 / час
Капките на DigitalOcean започват от 5 долара на месец!

Капката от $ 5 на месец се предлага с:

 • 1 GB RAM
 • 25 GB SSD пространство за съхранение (SSD дисковете са около 10 пъти по-бързи от традиционните твърди дискове)
 • 1 ТБ честотна лента (това е наистина щедро)
 • 1 единица мощност vCPU (виртуален процесор)
 • Цена: $ 0.007 / час, което е приблизително $ 60 / година!

Автоматичен инсталатор с 1 щракване за WordPress

инсталиране на wordpress с едно натискане от дигиталоцена

Инсталиране на WordPress с 1 щракване, предлагано от DigitalOcean

DigitalOcean има сладък готов образ за WordPress и множество други софтуер с отворен код, което го прави безценен актив. С няколко кликвания (ще видите как) ще можем да създадем стабилна работеща инсталация на WordPress за нула време.

Epic Community и база знания

ориентиран към общността подход на digitalocean

Подходът на DigitalOcean, насочен към общността, за печелене на клиенти

DigitalOcean има множество уроци за практически всяка ОС, всеки софтуер и всякаква (свързана с хостинг) тема! Най-добрата част – тя е щателно тествана върху капчиците им, за да се гарантира, че работи и върху вашата капка!

Освен уроци, имате и активни форуми за въпроси и отговори и интересни обществени проекти.

Динамично оразмеряване

С DigitalOcean можете динамично преоразмерете капчицата си. Спомняте ли си, че говорихме за това във Въведение в облачните компютри с WordPress? Всеки път, когато имате нужда от допълнителен сок, оразмеряването на капчица е толкова лесно, колкото завъртане на копче, за да увеличите силата на звука!

Доверен на най-добрите разработчици

digitalocean преглед-клиент база

Разработчиците обичат DigitalOcean

Джон Ресиг, създател на jQuery (една от най-добрите рамки за JavaScript), Salvatore Sanfilippo, създател на Redis, и съоснователят на StackExchange, Джеф Атууд – всички използват DigitalOcean за своите проекти.

Инсталиране на WordPress на DigitalOcean

Предпоставка: След като се регистрирате в DigitalOcean, трябва да актуализирате информацията за връзка и да преведете малко пари (около $ 5) в акаунта си в DigitalOcean, за да създадете първата си капчица. Мислете за това като предплатен телефон. Можете да използвате PayPal или кредитна карта, за да презаредите акаунта си. Сега сме готови да създадем нашата капка WordPress.

Организация на потребителски акаунти DigitalOcean: Какво представляват проектите?

създаване на проект в digitalocean

Проектите са основна единица на организация във вашия DigitalOcean акаунт. Всеки проект може да има множество капчици и други функции (като балансиращи натоварвания и съхранение на обекти), които DigitalOcean може да предложи. Един единствен акаунт в DigitalOcean може да има множество проекти.

Започваме със създаването на първия ни проект DigitalOcean. Изберете име, описание, цел и среда на проекта. Средата може да бъде или Разработка, Етап или Производство. За нашия урок сме избрали опциите, както са показани на екрана по-горе.

Тъй като DigitalOcean е платформа за облачен хостинг, ориентирана към програмисти, те имат тези допълнителни възможности, които помагат на разработчиците да организират своите проекти.

Как да създадете WordPress капчица в DigitalOcean

След като създадете проект, сега можете да създадете капчица.

създайте нова капчица в дигиталоцена в wordpress

Етап 1: Започваме, като създаваме капчица вътре в проекта WPExplorer.

капчица ос

Стъпка 2: Изберете Ubuntu като ОС на вашата капчица и след това изберете Приложения с едно щракване раздел.

Wordpress с едно щракване на капчица на изображението в дигиталоцена

Стъпка 3: Изберете WordPress на 18.04. Това означава, че DigitalOcean автоматично ще инсталира WordPress на Ubuntu 18.04.

опции за архивиране и блокиране на съхранението

Забележка – Можете допълнително да добавите резервни копия към вашата Droplet. Това обаче не е важно за нас, тъй като това е урок. Също така, това не трябва да се бърка с архивирането на WordPress. Капковото архивиране са автоматични резервни копия на системно ниво, което означава, че копират всичко в ОС (и не само WordPress).

Опции за местоположение на центровете за данни (и допълнителни) в капсула DigitalOcean

Стъпка 4: Капките DigitalOcean могат да бъдат разположени в 8 различни центрове за данни. Тъй като се намирам в Индия, избрах Бангалор. Не е задължително да изберете допълнителните опции (като частна мрежа, IPv6 и т.н.) и SSH ключ. Тъй като ние сме тук за инсталиране само на WordPress, тези функции няма да са необходими. Въпреки това не се колебайте да ги изпробвате в акаунта си в DigitalOcean!

създаване на дигиталоценова капчица

Стъпка 5: Както можете да видите, проектът по подразбиране, т.е. WPExplorer, се избира автоматично. Въведете име на хост (това е да си спомняте вътрешно) и кликнете върху създавам да започнете да създавате вашата капчица.

дигиталоценова капчица готова

Капката DigitalOcean е готова!

Стъпка 6: След като капчицата е създадена, ще видите съобщение, подобно на екрана по-горе.

цифрово имейл на капчици

Трябва също да получите подобен имейл в регистрирания си имейл акаунт DigitalOcean.

Влизане в DigitalOcean капчица чрез SSH конзола

Почти време е за известната 5-минутна инсталация на WordPress. Само този път ще свършим в рамките на 2 минути. Вече имаме IP адрес, който можем да използваме за влизане в сървъра на WordPress. Трябва обаче да влезем в нашата DigitalOcean капчица чрез SSH за първи път конфигурация.

Неконфигурирана капчица WordPress в DigitalOcean

Ако не го направим, ще видим такова съобщение, когато въведем IP адреса в браузъра си. Можете да влезете в своята DigitalOcean капчица чрез SSH с помощта на Putty в Windows или Terminal в Mac. Въпреки това, DigitalOcean има още по-прост начин да направите това, както е показано по-долу:

ssh капка за достъп чрез конзола

Първо от таблото за управление DigitalOcean изберете вашата капчица и след това изберете раздела Access от лявото меню. Кликнете върху Стартирайте конзолата за достъп до вашата капчица чрез SSH чрез вашия уеб браузър.

капков ssh достъп

След това въведете вашето потребителско име (root) и парола, които ви бяха изпратени по-рано. Веднага ще бъдете помолени да създадете нова парола за главния потребителски акаунт. След като зададете първоначалната парола, трябва да видите съобщение, подобно на горното.

Това е. Вече сме готови за известната двуминутна инсталация на WordPress!

Конфигуриране на инсталацията на WordPress на DigitalOcean

Засега сме:

 • Създадохте нова капка DigitalOcean с предварително инсталирани Ubuntu и WordPress; и
 • Влезте в капчицата чрез SSH (използвайки вградения конзолен достъп на DigitalOcean).

Сега трябва да направим последните стъпки, за да подготвим нашия WordPress сайт.

инсталиране на wordpress в digitalocean 1/2

Въведете IP адреса в браузъра си и ще бъдете посрещнати с известния екран за инсталиране.

инсталиране на wordpress в digitalocean 2/2

Сега изберете потребителско име, парола и имейл адрес. Конфигурацията на базата данни е предварително конфигурирана от DigitalOcean. Можете също така да искате да изключите видимостта на търсачката, ако тествате сайт. Единственото нещо е, трябва да го активирате, след като вашият сайт е готов.

Кликнете върху Инсталирайте WordPress и нека магията се случи.

инсталиране на wordpress в digitalocean

И там го имате – WordPress е готов.

инсталирането на wordpress в digitalocean успешно

Това означава края на основния ни урок.

Бонус: DigitalOcean за начинаещи (още един облачен вариант)

Спомняте ли си, когато направихме нашия преглед на Cloudways хостинг преди време? Една от готините функции, които Cloudways предлага, е възможността да изберете вашия облак, а един от изборите е DigitalOcean! Тъй като Cloudways прави всички тежки лифтинг за вас, можете просто да кликнете с мишката и да започнете да хоствате уебсайта си, за да имате всички страхотни предимства на облачния хостинг с DigitalOcean минус настройката. Това прави Cloudways чудесен вариант за начинаещи или за хора, които не искат да се ровят в техническия аспект на настройка на хостинг в облак.

Разширена конфигурация на WordPress в DigitalOcean

Да имаш WordPress сайт в DigitalOcean е чудесно. Въпреки това няма да е много полезно, ако URL адресът на вашия WordPress сайт е IP адрес. Трябва да го свържем с име на домейн. Също така шифрованите уебсайтове са норма днес, така че ще научим как да инсталираме HTTPS сертификат в нашата WordPress капчица.

Ето обща информация за това, което ще покрием в раздела за разширена конфигурация на WordPress:

 • Конфигурирайте име на домейн на вашия WordPress сайт
 • Инсталирайте HTTPS за WordPress във вашата DigitalOcean капчица.

Конфигуриране на име на домейн към вашата капка DigitalOcean WordPress

За да конфигурирате вашия WordPress URL адрес, трябва да:

 • Добавете и “Запис” насочен към IP адреса на вашата капка и
 • Променете URL адреса на сайта от административното табло на администратора на WordPress.

Това е процес от две части, който трябва да се извърши последователно.

Част 1: Добавяне на запис към вашия домейн:

Тази част зависи най-вече от вашия хостинг доставчик. Трябва да се обърнете към документацията на хостове относно добавянето на записи във вашия DNS. Или просто Google „как да добавите запис в „Трябва да получите конкретни инструкции.

Ако хостът ви се предлага с cPanel (повечето споделени хостове в мрежата), ние имаме урок за вас точно тук:

cpanel табло за управление в споделен хост

Етап 1: Влезте в акаунта си в cPanel и изберете Зона редактор. Можете също да използвате функцията за търсене в cPanel за бързо намиране на този инструмент.

добавяне на запис в dns 1/2

Стъпка 2: Кликнете върху + Запис за добавяне на нов запис A.

 добавяне на запис dns

Стъпка 3: Да допуснем, че името на вашия домейн е example.com и искате да го насочите към новата си капчица DigitalOcean. В този случай трябва да добавите две Записи във вашия редактор на DNS Zone. Първият е за example.com а другото е за www.example.com. И двата записа ще насочат основния ви домейн към IP адреса на капката. Трябва да използвате следната конфигурация:

Запис №1: „example.com“

Име: example.com. (да е включен последен „.“)
Адрес: В полето за адрес добавете IP адреса на капката.

Запис № 2: „www.example.com“

Име: www.example.com. (автоматично ще се покаже краен знак „.“. Ако не стане, игнорирайте го!)
Адрес: IP адрес на вашата капка.

За нашия урок обаче използваме поддомейн – digitalocean.souravkundu.in. Следователно ние въведохме един A запис за поддомейна, който да сочи IP адреса на капката.

Забележка – тази настройка е полезна и за уебсайтове, които имат различни поддомейни за своя блог. Например „blog.productsite.com“.

Запис за нашия урок: „digitalocean.souravkundu.in“

Име: digitalocean.souravkundu.in.
Адрес: IP адрес на нашата капчица

След като записите A са конфигурирани да насочват към IP адреса на капчицата, трябва да отнеме известно време, за да се отрази. (Не се случва мигновено). Този период на чакане се нарича време за разпространение на DNS и продължава до 24 часа. На практика обаче, това не трябва да отнеме повече от 5 минути, ако това е нов A запис.

Стъпка 4: За да проверите дали записът A работи, въведете URL адреса (който в нашия случай е digitalocean.souravkundu.in) в браузъра си и трябва да видите вашия WordPress сайт. Това ви казва, че успешно сте свързали вашия домейн с вашата капка DigitalOcean.

Част 2: Промяна на URL адреса на сайта на WordPress в DigitalOcean

инсталиране на wordpress по подразбиране

Когато инсталираме сайта на WordPress в DigitalOcean, URL адресът на сайта автоматично се конфигурира като IP адрес на сървъра. Сега трябва да го променим на новото име на домейн, което току-що конфигурирахме.

Преминете към таблото за управление на WordPress → Настройки → Общи. Тук трябва да променим две полета:

 • Адрес на WordPress (URL)
 • Адрес на сайта (URL адрес)

Променете го на съответния URL адрес, който сте задали в записа A в предишния раздел. Тя трябва да бъде или „example.com“ или „blog.example.com“. Обърнете внимание, че и WordPress Address, и адресът на сайта трябва да имат еднакви стойности.

конфигурация на адрес за WordPress сайт

В нашия урок сме използвали http://digitalocean.souravkundu.in/. След като завършите, превъртете надолу и натиснете Запазване, за да запазите промените.

Вашият WordPress сайт вече е готов!

Добавяне на HTTPS към WordPress с помощта на DigitalOcean

Конфигурирането на SSL сертификат позволява HTTPS на уеб сървъра, който осигурява трафика между сървъра и клиентите, които се свързват към него. DigitalOcean предварително инсталира инструмент, наречен Certbot, в капчицата за инсталиране на WordPress с едно щракване. Certbot е безплатен и удобен начин за настройка на SSL сертификати на сървър.

Сега ще разгледаме как да конфигурирате Certbot в DigitalOcean, за да добавите HTTPS към вашия WordPress сайт.

Според DigitalOcean’s документация, за да използвате Certbot, ще ви е необходимо регистрирано име на домейн и два DNS записа:

 • Запис от домейна (например example.com) до IP адреса на сървъра
 • Запис от домейна, предварителен с www (например www.example.com) към IP адреса на сървъра.

Това е много подобно на част 1 от секцията за конфигурация на DNS. И познай какво? Вече го направихме!

След като тази стъпка е извършена, ще трябва да влезете в конзолата на капчицата чрез SSH и да изпълним следната команда:

certbot --apache -d example.com -d www.example.com

Единственото нещо е example.com е заменено с името на вашия домейн. В нашия урок, тъй като ние използваме само поддомейн, командата ще бъде:

certbot --apache -d digitalocean.souravkundu.in
 • Ще има няколко подкани, когато командата се изпълнява. Просто се съгласете с тях, като въведете „Y” на конзолата.
 • Ще бъдете попитани дали искате да пренасочите целия HTTP трафик към HTTPS версията на уебсайта. Бих препоръчал да изберете да, тъй като това гарантира, че всички ваши посетители получават криптирана версия на вашия уебсайт.
 • След като сте готови, ще трябва да се върнете към таблото за управление на WordPress и да промените URL адреса на сайта от http на https, както е показано на екрана по-долу.

промяна на URL адреса на сайта за wordpress на https

Автоматизиране и планиране на резервни копия DigitalOcean

Както бе споменато преди, можете да добавяте резервни копия към вашата DigitalOcean капчица, но те се предлагат само веднъж седмично. Много може да се случи за 7 дни между архивирането. Ето защо смятаме, че е изгодно да вземете резервни копия на собствения си сайт или да използвате надеждна услуга като SnapShooter, за да ви помогнем по-добре да ги управлявате.

SnapShooter DigitalOcean архивиране

С SnapShooter можете да планирате и създавате толкова резервни копия, колкото са ви необходими. Независимо дали това е ежедневно, почасово или при поискване. Плюс това можете да планирате да правите резервни копия през не-пикови времена, да поддържате пълен архив (изберете колко искате да запазите) и да ги съхранявате сигурно. Опцията за свързване на няколко акаунта в DigitalOcean SnapShooter ви позволява да оптимизирате архивирането за всички ваши сайтове. SnapShooter може дори автоматично да открие и активира архивиране за всички нови капчици – запазвайки сайтовете си покрити.

Вземете SnapShooter

Разбира се, можете да направите ръчно архивиране на вашия сайт, но услуга като SnapShooter улеснява процеса.

Обобщавайки

DigitalOcean е един от най-добрите примери за удобни за разработчиците облачни хостинг доставчици там. Те разполагат с обширна документация, включително а специална страница за WordPress и поддръжка на базата на билети система. Създаден от интуитивен дизайн, ориентирани към потребителя ръководства и здрави функции, DigitalOcean променя лицето на облачния хостинг – една капчица наведнъж. И с точка за влизане от 5 долара на месец, това е отлично място да научите как да си изцапате ръцете с WordPress.

Изживейте Облака сега!

Какво мислите за този урок? Има ли нещо, което искате да добавим? Обичаме да чуваме вашите мисли в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map