Как да инсталирате и настроите кеширане на WordPress с WP Super Cache

 1. 1. Ръководство за начинаещи за разбиране на вътрешните функции на WordPress
 2. 2. Какво е кеширане на WordPress и защо е важно?
 3. 3. Как работи кеширането на WordPress?
 4. 4. В момента четете: Как да инсталирате и настроите кеширане на WordPress с WP Super Cache
 5. 5. Как да настроите WordPress кеширане с W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. Преглед MaxCDN: Най-добрият CDN за WordPress?

Здравейте всички. Добре дошли в нова глава от поредицата кеширане на WordPress, където най-накрая ще се научим как да прилагаме кеширането на WordPress. Надявам се, че сте прочели предишните теми, в които обясних как работи WordPress (вътрешно), какво е кеширане и как работи кеширането на WordPress. Днес най-накрая ще можете да превърнете тези теоретични знания в практическа употреба! Така че нека започнем.


Предварителните

Кеширането на съществуващата ви инсталация на WordPress е променлив фактор и зависи от вашата текуща WordPress среда. Този урок описва един от най-лесните начини за внедряване на кеширане на WordPress. Ако сте на споделен хост, VPS или дори специален сървър, този урок трябва да отговаря на вашите нужди. Ако искате да го завиете, погледнете Pro WordPress Caching с W3 Total Cache + APC (очаквайте скоро).

Моля, обърнете внимание, че хора, използващи управлявани услуги за хостинг на WordPress, като WPEngine, този урок няма да ви бъде от голяма полза, тъй като WPEngine използва свои собствени супер сложни и (супер) ефективни алгоритми за кеширане – наречени технология Evercache! Тук ще изляза на крайник и ще кажа, че WPEngine е може би най-добре управлявания доставчик на WordPress хостинг услуги, който ще намерите. Така че закопчайте момчета, времето му е на отиване.

Конфигурацията

Ще използваме един от най-популярните налични безплатни кеширащи WordPress плъгини – WP Super Cache. Това е един от най-старите приставки там и ясно си спомням, че използвах това в първия си опит за кеширане на WordPress. Ето какво използвам за урока.

 • Версия на WordPress: 3.8.2
 • Хостинг среда: Споделен хостинг сървър с LiteSpeed ​​уеб сървър (алтернатива на Apache)
 • Версия за супер кеш: 1.4

Инсталация

Както при всеки плъгин, има два начина да ги инсталирате.

Начинът на DEUA – изтегляне, извличане, качване и активиране

Начинът DEUA е най-бавният възможен начин за извличане на всеки WordPress плъгин. За тези от вас, които са нови – това е нещо подобно:

 • Изтегляте WP Super Cache приставка от хранилището на плъгини WordPress
 • Извадете архива във вашия компютър
 • Качете извлеченото във вашата wp_content / плъгини / папка чрез FTP с помощта на FTP клиент като FileZilla
 • След това отидете на страницата с приставки в таблото за управление на WordPress и активирайте приставката

Не препоръчвам този метод. ��

Лесният начин – Търсене и инсталиране

инсталирайте wp супер кеш

Инсталиране на WP Super Cache

Много по-лесният начин е просто да търсите и инсталирате приставката така:

 1. Отворете приставките> Добавяне на нова страница в WP таблото
 2. Търсене за „wp super cache“
 3. Натиснете Инсталиране
 4. Натиснете Активиране
 5. Свършен!

Сега това беше лесно, нали??

Първоначална конфигурация на приставката

Добре, така че нека отсега нататък да го направим стъпка по стъпка. Ще покрием всяка страница в приставката една по една със съответните екранни снимки. Веднага след като активираме приставката, получаваме съобщение така:

Съобщение за инсталиране след

Съобщение за инсталиране след

Кликнете върху хипервръзката, за да посетите страницата с настройки на WP Super Cache. Ако получите съобщение с молба да промените вашата структура на перманентни връзки, отидете на Settings> Permalinks в WP таблото за управление и изберете някое, различно от първото. За моя демонстрационен сайт избрах опцията за постоянна връзка с цифри.

перманентна грешка в структурата

За сайтове, използващи опцията за постоянна връзка по подразбиране

перманентна структура

Списък с налични опции за постоянна връзка в WordPress

Сега, когато сме сортирали това, нека отворим панела за настройки на WP Super Cache. Можете да го намерите в Settings> WP Super Cache. Така че първото нещо, което ще забележите, е това жълто поле с послание, което гласи:

wp супер кеш константа е добавена

.htaccess файл променено уведомление

Това е добре. Това жълто поле за съобщения обаче не трябва да се появява всеки път, когато отворите настройките на WP Super Cache – това е еднократно съобщение. Ако се появява всеки път, следвайте връзката FAQ. Също така ще забележите, че кеширането е деактивирано. Нека го запазим по този начин и да покрием всеки раздел един по един.

Супер кеш на WP с кеширане за инвалиди

Супер кеш на WP с кеширане за инвалиди

WP Super Cache: Раздел за допълнителни настройки

Първият раздел, който искаме да покрием, е раздела Разширени настройки. Той съдържа три групи настройки:

 1. кеширане
 2. Разни
 3. напреднал

Опциите са доста обясними – проверих оптималните настройки за всяка група в трите екрана, дадени по-долу. Те ще работят в повечето хостинг среди – споделени или посветени.

wpsc-напреднал-таб-1-кеширане

wpsc-напреднал-таб-2-разни

wpsc-напреднал-таб-3-напреднал

След като проверите тези опции, натиснете бутона Актуализиране на състоянието, за да запазите промените. Веднага трябва да видите доста дълга жълта кутия, съдържаща много текст.

wpsc-жълто-кутия

Е, тези настройки са за .htaccess файла на вашия сървър. Просто превъртете надолу и ще намерите бутона „Актуализиране на правила за модни записи >>“.

актуализиране на правила за преписване на мод

Ако вашият .htaccess файл е с възможност за запис, трябва да видите зелено поле, което показва, че модификацията е била успешна:

wpsc-зелена кутия

Добре, сега се грижи раздела Advanced. Преминаваме към конфигуриране на раздела Preload.

WP Super Cache: Раздел за настройки за предварително зареждане

Настройките за предварително зареждане по същество правят кеширането на плъгини периодично всички публикации и страници на вашия сайт. Можете да зададете интервала от време между всяко обновяване на кеша. Този интервал от време е много решаваща настройка.

В споделена среда за маркучи трябва оптимално да го настроите веднъж на ден – това е на всеки 1440 минути. Ако актуализирате сайта си два пъти на ден, тогава можете да зададете интервала от време между онова обновяване на кеша на 720 минути. В последната настройка кешът за предварително зареждане ще се обновява два пъти на ден. Това ще доведе до допълнително натоварване на сървъра. Бих препоръчал да не използвам по-ниска стойност в споделени хостинг среди – тъй като това може (и най-вероятно ще) се счита за прекомерно използване на ресурсите на сървъра.

Ако обаче сте на VPS или на специален сървър – можете да зададете честотата на опресняване до 60 минути. Струва си да знаете, че броят на публикациите и страниците, които имате във вашия сайт, влияе на ресурсите, необходими за всяка операция за опресняване на кеша. Оптимално време за опресняване на специализиран сървър на сайт с голям трафик би било 2 часа.

Проверявам съответните квадратчета и зададох интервала за опресняване на кеша на 1440 минути. Вие сте свободни да изберете всяка стойност!

Раздел за предварително зареждане на WP Super Cache

Кликнете върху „Настройки за актуализиране“. Ако искате процесът на кеширане да започне незабавно, щракнете върху бутона „Предварително зареждане на кеш сега“, след като сте актуализирали горепосочените настройки. Изграждането на кеша за предварително зареждане е трудоемка и отнемаща време задача и зависи от броя публикации и страници, които имате – така че изчакайте някъде – кажете 10 минути и след това посетете раздела Съдържание

WP Super Cache: Раздел за настройка на съдържанието

Разделът Съдържание в WP Super Cache ви показва броя на кешираните страници във вашия WordPress сайт. Не забравяйте, че научихме, че WordPress в крайна сметка генерира HTML страници. Е, този раздел ви показва кои от тези страници са кеширани и възрастта им – измерена в секунди. Тези данни трябва да съответстват на интервала на опресняване на кеша на предварително зареждане, който сте задали в раздела Preload. Избрахме 1440 минути – това е 86 400 секунди. Това е максималната възраст на всяка кеширана страница. Технически никоя от възрастта на кешираната страница не трябва да надвишава тази стойност.

Понякога може да не намерите актуални / точни статистически данни за кеша. За да видите най-новите / най-точните статистически данни за кешираните страници, натиснете бутона „Възстановяване на статистиката за кеша“.

след предварително зареждане регенерира статистиката на кеша

След като бъде актуализиран, трябва да видите, че статистиката на кеша се актуализира. Не забравяйте, че използвам демонстрационните данни от безплатната тема на Blogger от WPExplorer. Ето как изглежда статистиката на кеша:

след предварително зареждане след регенериране на статистиката за кеш

За още по-добър пик на промъкване и по-добро разбиране на кеширането на WordPress – доказателство, че HTML файловете всъщност са кеширани, щракнете върху опцията „Списък на всички кеширани файлове“. Ето как изглежда моята:

Списък на всички кеширани файлове

Списък на всички кеширани файлове

Всяко зло за добро

Тази опция е много полезна, ако искате да изтриете една кеширана страница. Да предположим, че сте актуализирали стара страница и се нуждаете от кеша, за да отразите промяната. Вместо да регенерирате кеша, който може да бъде както сървърен, така и отнемащ време, можете бързо да изтриете кешираната версия на файла от това меню. Когато посетител посети оригиналната връзка, страницата се регенерира от нулата и се записва като кеш за бъдещи заявки. Бързо и ефективно – точно като агент 47.

Всичко работи ли? така мисля!

Сега, когато WP Super Cache е правилно конфигуриран, нека да тестваме кеша. Преминете към раздела по подразбиране, т.е. раздела Лесни настройки в WP Super Cache и кликнете върху бутона „Тест кеш“. Ако всичко е конфигурирано правилно, трябва да видите нещо подобно:

Тестване на кеша

Тестване на кеша

Бинго! Работи! Поздравления, успешно внедрихте кеширането в своя WordPress сайт. Вашият сайт трябва да бъде значително по-бърз сега! Не ми вярваш? Няма проблем. Разгледайте тези резултати от сравнителни резултати на демонстрационния сайт преди и след внедряването на кеш на WordPress.

Преди

преди кеширане

И The After

след кеширане

заключение

Сега, когато видяхте как кеширането работи и колко реални са неговите предимства, сигурен съм, че сте повече от убедени да го изпробвате – тоест, ако още не сте го направили. В следващата публикация от поредицата ще обясня как да интегрирам MaxCDN със своя съществуващ WordPress сайт. MaxCDN с кеширане в комбинация ще има дълбок ефект върху ефективността на вашия сайт. Продължавайте да се настройвате!

Както винаги се надявам, че днес сте успели да научите нещо ново. Ако имате въпроси или предложение, ще се радваме да чуем от вас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map