Как да хоствате подкаст с WordPress, използвайки PowerPress

Как да хоствате подкаст с WordPress, използвайки PowerPress

Търсите да хоствате подкаст с WordPress? Ако това е гласно да, определено ще харесате този пост. Днес ви показваме как точно да създадете успешен подкаст на вашия сайт WordPress, използвайки изящен плъгин, известен като PowerPress. Защо PowerPress? Е, плъгинът се доставя с милион и една функция, които ви помагат да хоствате подкасти като шеф.


В допълнение, PowerPress ви помага да разпространявате вашите подкасти в Apple Podcasts (преди iTunes Podcasts), Spotify и Google Podcasts между други места. Като такъв, плъгинът ви позволява да достигнете до милиони слушатели, без да се навеждате назад. Най-добрата част е плъгинът Безплатно и невероятно лесен за настройка и употреба.

Като се казва, вземете си гореща чаша кафе и нека се търкаля. О, моля, не се колебайте да задавате въпроси и да споделяте своите мисли в секцията за коментари в края на тази публикация.

Изтеглете PowerPress от WordPress.org

Как да използвате PowerPress за домакин на подкаст с WordPress

Без да губим още секунда, нека да настроим PowerPress да създаваме и хостваме подкаст с WordPress. Не се притеснявайте нито едно; можете да конфигурирате приставката, дори ако сте перфектният начинаещ, без познания за кодиране. Да се ​​залавяме за работа.

Инсталиране на PowerPress

PowerPress се предлага на WordPress.org плъгин репо, което означава, че можете да го инсталирате директно от таблото за управление на WordPress администратор. Как? В администриращото си WordPress меню отворете Приставки> Добавяне на нови както е показано по-долу.

инсталиране на нов приставка за wordpress

След това въведете PowerPress в полето за търсене и след като намерите приставката, натиснете Инсталирай сега бутон, както подчертаваме на изображението по-долу.

инсталиране на плъгин powerpress wordpress

След това натиснете Активирате бутон.

активиране на приставката за Powerpress

Активиране на PowerPress добавете нов елемент в админ менюто си на WordPress. Щракнете върху това PowerPress елемент от менюто, както подчертаваме в екранната графика по-долу.

Powerpress подкастинг плъгин в админ меню WordPress

Конфигуриране на PowerPress

На следващия екран конфигурирайте основните си настройки на подкаста. Можете да добавите настройки като заглавието на вашия подкаст, да настроите Apple Podcasts, да интегрирате Blubrry услуги (медиен хостинг и статистика) и да свържете акаунта си на blubrry.com (ако имате такъв) между другото.

Powerpress настройки, за да хоствате подкаст с WordPress

Конфигурирайте вашите настройки (обещавам, че е лесно като A, B, C), превъртете надолу в долната част на страницата и натиснете Запазите промените бутон.

запаметете настройките за захранване

Създаване на вашия първи подкаст

Със своите основни настройки сте готови да започнете да създавате подкасти. Щракнете върху Създайте публикация в блог с епизод връзка, както е показано на изображението по-долу.

създаване на подкаст с powerpress

Кликването върху тази връзка ви пренасочва към познатия редактор на WordPress публикации. Виждаш ли? Не ви ли казах, че PowerPress улеснява хостинга на подкаст с WordPress?

плъгин за PowerPress WordPress подкаст

Какво следва? Въведете заглавието и съдържанието на подкаста си по същия начин, по който създавате публикация в блог. Но подкастът не е пълен с аудио / видео файла. Как да добавите това? Просто е, превъртете до края на страницата, докато не видите следния раздел.

добавяне на Powerpress подкаст медиен файл в редактор на WordPress пост

На този етап трябва да имате готов подкаст файла си. Най-добрата част е, че можете да хоствате вашите файлове на всеки уебсайт за медиен хостинг.

Качването на огромни файлове на същия сървър, където живее вашият сайт на WordPress, може да доведе до бавна скорост на страницата, разбира се, от вашия хост.

За целите на този урок обаче качих музикален файл в моята медийна библиотека на WordPress. След това залепих URL адреса на файла, както се вижда на екрана по-долу.

В този момент копирайте и поставете URL адреса на файла в секцията по-горе, проверете дали всичко е наред и натиснете публикувам бутон. Нека видим какво сме постигнали досега.

Никак не е зле. Какво мислиш? Това лесно ли беше или какво?

Изпратете своя подкаст в директории на подкаст

Сега, когато имате готов подкаст, е време да го насочите към повече очни топки. Очевидно е, че трябва да съставите маркетингов план за подкаста, по същия начин, по който популяризирате другото си съдържание.

Освен това можете да го изпратите в подкаст директории. Сега PowerPress прави невероятно лесно да изпращате подкаста си в различни директории. Как правиш това?

Върнете се обратно към PowerPress административно табло и щракнете върху Изпратете своя подкаст в iTunes и други подкасти връзка, както подчертаваме по-долу.

изпращане на подкаст в подкаст директории с помощта на плъгин Powerpress

Ще бъдете пренасочени към уебсайта на Blubrry. Ако вече нямате акаунт, ще бъдете подканени да създадете такъв. Ако вече имате акаунт, ще бъдете пренасочени към следната страница.

На горната страница можете да изпратите своя подкаст в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Google Play Music, TuneIn и Stitcher Podcast Radio. Всички връзки, които трябва да изпратите своя подкаст до тези директории, могат да бъдат намерени в навигация меню вдясно (вижте изображението по-горе).

Това не е всичко, можете да направите много повече в таблото си за подкастри Blubrry, така че не се колебайте да проучите.

Какво още?

PowerPress се предлага с повече функции, които правят подкастинга не само реалност, но и изключително забавно. Например, можете да импортирате подкасти от SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm и RSS емисии. Освен това можете да импортирате настройки и епизоди от подкастинг плъгини PodPress и Подкастинг Plugin от TSG.

Освен това, можете да импортирате епизоди на подкаст от други блог платформи като Blogger, Joomla, Movable Type и TypePad. И тъй като Blubrry предлага хостинг на медии, можете да мигрирате вашите медийни файлове към тяхната услуга с няколко щраквания.

Притеснявате се от SEO? PowerPress SEO е нова функция, която ви помага да оптимизирате вашите епизоди на подкасти за търсачките, без да нарушавате потта. На всичкото отгоре можете напълно да персонализирате аудио и видео плейърите на PowerPress според вашата тема.

На всичкото отгоре можете да определите MP3 ID3 маркери (заглавие, албум, изпълнител, година и т.н.), които се появяват заедно с вашите епизоди на подкаст. PowerPress се предлага с много други инструменти, които правят приставката решение за подкастинг избор за повече от 60 000 потребители на WordPress по време на писане.

заключение

Наличието на уебсайт, който ви позволява да хоствате своя подкаст и да го публикувате в множество подкаст директории е от съществено значение. Сайтът не само дава на вашия слушател възможност да слуша и да се абонира, но също така дава на вашата общност платформа за обсъждане на всеки епизод.

Можете да използвате всяка публикация, която се свързва към епизод на подкаст, като област за подробни бележки за показване или допълнителна информация. Можете да използвате секцията за коментари на всеки пост, за да получите отзиви от слушателите си за всеки епизод. На всичкото отгоре уебсайт ви предлага архив за всички ваши епизоди на подкаст, без да разчитате на услуга на трета страна.

Наличието на мощен плъгин като PowerPress за домакин на подкаст с WordPress води до осезаеми резултати. Защо? Това лошо момче прави много тежко повдигане за безплатен плъгин за WordPress. Честно казано, не мисля, че можете да получите по-добър подкастинг плъгин за WordPress.

Хоствате ли подкаст с WordPress? Ще се радваме да чуем как го правите, както и вашите мисли за целия процес в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map