Как да добавяте реклами със съдържание в WordPress

Как да добавяте реклами със съдържание в WordPress

Блогърите за начинаещи и онлайн маркетолозите често правят грешката да поставят реклами в заглавки и странични ленти. Въпреки че тези местоположения могат да дадат достойни резултати, рекламните платформи обикновено препоръчват да научите как да добавяте реклами със съдържание в WordPress. Вградена реклама се показва в съдържанието на вашата публикация или страница, така че може би точно под първия или втория абзац или разпръсната в блог за подобряване на реализациите.


Вградените реклами могат да се разглеждат като донякъде разсейващи за потребителите, така че е важно да ги използвате пестеливо и някъде към горната и долната част на вашата публикация или страница, за да гарантирате, че получавате достатъчно кликвания.

Как добавяте реклами със съдържание в WordPress?

Това звучи като сложна задача, тъй като преминаването в Google AdSense и копирането на кода ръчно във всяка отделна публикация ще отнеме завинаги. Може да успеете да избягате от това за по-нов, по-малък блог, но в крайна сметка се нуждаете от начин да поставите реклама във всяка публикация (на конкретно място), без да се налага да копирате и поставите кода ръчно.

За щастие, няколко плъгини позволяват тази функционалност, повечето от които изрязват по-голямата част от кодирането, което би трябвало да изпълните по друг начин. Все още има малко копиране на код от места като AdSense, но това не е повече от пет минути задача. За този урок за това как да добавите вградени реклами със съдържание в WordPress, ще направим демонстрацията с помощта на мрежата Google AdSense. Това се дължи основно на това, че това е един от най-популярните начини за получаване на динамични реклами на вашия сайт и е известен с доставянето на подходящи реклами.

1. Създайте акаунт в AdSense (или всеки друг добавете мрежов акаунт)

Google Adsense за добавяне на реклами със съдържание в WordPress

Отворете уебсайта на AdSense и създайте акаунт или влезте с един от вашите създадени по-рано профили в Google. Тук няма да преминем през целия процес на Google AdSense, но имаме страхотна статия за правилното конфигуриране на AdSense за вашия блог. Въпреки това, процесът включва главно активиране и проверка на акаунта ви, като същевременно генерира отделни рекламни елементи или отидете в секцията Автоматични реклами за най-ефективния метод.

Google Adsense формати

След като създадете автоматичните си реклами, той предоставя кода, необходим за динамичните реклами, въз основа на това, което вашите потребители са търсили в миналото.

2. Инсталирайте и активирайте приставката за Ad Inserter WordPress

Ad Inserter - приставка за управление на реклами в WordPress

Налични са доста плъгини за добавяне на реклами със съдържание с вградено съдържание към WordPress, но една от най-изпълнените и лесни за използване функции се нарича Ad Inserter. Затова инсталирайте Ad Inserter плъгин, след това продължете напред и го активирайте. Повечето от настройките по подразбиране са добре извън кутията, но ще трябва да влезете и да определите как и къде искате да се показват рекламите.

3. Задайте реклама, която да се показва под първия параграф във всяка публикация в блога

За да намерите настройките на приставката за рекламен панел, отидете на менюто на таблото на WordPress и кликнете върху Настройки> Рекламен инсертор.

Поставяне на реклами с вградено съдържание в WordPress

Този модул изглежда малко объркващ в началото, но всъщност е доста прост, щом го закачите. Не само това, но ще научите, че това е най-добрият плъгин от гледна точка на гъвкавостта или рекламните Ви разположения.

Създайте рекламни блокове

Числата в горната част на модула представляват различни блокове, които можете да създадете, за да добавите вградени реклами със съдържание в WordPress. И така, ако имах една реклама, която се показва след първия параграф на публикация, и друга реклама, която се показва точно преди последния параграф, това биха били два отделни рекламни блока. За този пример ще направим само един.

Генериране и персонализиране на рекламни рекламни реклами

Вземете автоматичния рекламен код или рекламния елемент от страницата си в Google AdSense и го копирайте в клипборда. Това обикновено е кодът, който ръчно да поставите в основната част на страницата си, но с приставката за рекламно вмъкване е необходимо да го направите само веднъж – в рекламен блок 1 или в зависимост от това, което искате да използвате.

Области за рекламно въвеждане

По подразбиране областта за автоматично вмъкване е настроена на деактивирана, но искате да я коригирате, за да поставите рекламата след определен параграф, между коментари или където намерите за подходящо. За този урок ние избираме След параграф опция.

След като изберете полето след абзаца, имате възможност да въведете колко абзаца. Така че, ако искам тази конкретна реклама да се появи след първия абзац, щях да напиша номер 1.

Настройки на рекламния възел

Ако искате да активирате или деактивирате реклами поотделно на всяка публикация, имате тази функция в падащото меню по-долу. Въпреки това смятаме, че повечето хора ще искат рекламите да се показват автоматично във всяка една публикация. В този случай изберете празната опция, за да премахнете всички изключения от публикациите.

Настройки на рекламния възел

Можете да получите наистина конкретни с разположението, когато добавите вградени реклами със съдържание в WordPress с тази приставка. Съществуват инструменти за изключения за подравняване, стил и публикуване. Чувствайте се свободни да играете с това, за да задоволите вашите собствени нужди. Но за момента това е най-простият начин да поставите вградена реклама в публикацията си в WordPress.

Ето моите окончателни настройки за разкриване на реклама в Google AdSense под всеки първи параграф в моите публикации в WordPress:

Блок за реклами за завършен рекламен рекламен елемент

Уверете се, че щракнете върху Запазване на всички настройки бутон преди да се отдалечите от страницата.

4. Копирайте AdSense код в областта на главата на вашия уебсайт

Има и парче код от AdSense, което трябва да бъде поставено в област на вашия уебсайт. Тази област се намира в header.php файл. Търсете маркирайте и поставете необходимия код точно под това, дори ако вече имате някои други битове код под него. Това изтласква всичко останало и не трябва да се отразява на функционалността на вашия сайт.

Копирайте Adsense Code

5. Тествайте кода на фронта на вашия уебсайт

Предполагам, че вече имате публикувани няколко публикации в блога на вашия уебсайт, но ако не, продължете и направете пробен пост. Тогава единственото нещо, което трябва да направите, е да гарантирате, че в статията има достатъчно параграфи, за да се покаже рекламата. За този урок, всичко, което ми трябва, са два абзаца, тъй като плъгинът разпознава това първо щракване на клавиша Enter като края на първия параграф.

Подгответе публикации в блога

Както можете да видите, връзката на публикацията ви няма да показва никоя от реализираните от нас реклами. След това можете да щракнете върху предварителен преглед или публикувам бутон, за да видите как се показват на лицевата страна. Фронтовият дисплей се нуждае от малко форматиране, за да ги направи по-видими и привлекателни, но всичко това може да стане чрез Настройки на рекламния възел страница.

Преглед на рекламни рекламни реклами

Освен това във всеки пост има модул, който ви дава известна ръчна мощност над вградените реклами. Така че, ако добавите някои изключения към приставката за рекламно приложение, може да имате отметка, за да премахнете или включите реклама в тази конкретна публикация.

Настройки на рекламния възел: Изключения

Готови ли сте да добавите реклами с вградено съдържание в WordPress?

Целта на вашите реклами в съдържателно съдържание е рекламите да изглеждат максимално естествени. По този начин хората са по-склонни да кликнат върху тях и да не се дразнят от прекъсването.

Ако имате някакви въпроси как да добавите реклами с вградено съдържание в WordPress, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map