Как да добавите Google шрифтове към WordPress

Как да добавите Google шрифтове към WordPress

Един от начините да подобрите драстично дизайна и професионализма на уебсайта си е да използвате страхотни шрифтове.


Повечето хора никога не се замислят върху шрифта, който използват на своя уебсайт. Ако обаче разработвате своя собствена тема или редактирате тема, която в момента сте инсталирали, добрият избор на шрифт трябва да бъде голяма част от процеса.

Изборът на шрифт или комбинация от шрифтове за вашия уеб сайт е бил проста и откровено доста скучна задача. Имаше много малко уеб безопасни шрифтове, които можете да използвате, но сега с огромния брой оптимизирани за уеб шрифтове непрекъснато се създават, може да е трудно да разберете кои от тях да използвате.

Със създаването на Google Шрифтове и семействата шрифтове 900+, които сега са ви достъпни, процесът на избор на добър шрифт е още по-сложен. Въпреки това през последните няколко години развитието около Google Fonts направи прилагането на всеки избор, който правите далеч по-лесно, отколкото досега.

Защо трябва да използвам Google шрифтове?

Google Fonts се превърна в един от най-големите ресурси за шрифтове, достъпни за вас в мрежата днес.

Не само има повече от 900+ семейства шрифтове, които можете да използвате, всички те са шрифтове с отворен код, които могат да бъдат създадени и подобрени от всеки.

Дизайнерите, които създават шрифтове, трябва да преминат през процес на разглеждане, за да включат шрифта си в директорията на Google. Това означава, че освен че имат достъп до хиляди дизайнери по целия свят, шрифтовете не могат да се добавят в директорията, без първо да се гарантира, че са пълни и оптимизирани в мрежата..

Използването на различни шрифтове в миналото означаваше, че хората трябваше да имат инсталиран шрифт на собствения си компютър, за да могат браузърът да ги показва правилно. С Google Fonts всички шрифтове се получават директно от директорията на Google, което гарантира, че ще работят на практически всяка машина с който и да е браузър. Това отваря безпрецедентна свобода на дизайн за разработване на уебсайтове.

Как да използвам Google шрифтове на моя уебсайт?

Някои теми на WordPress, като темата Total WordPress, включват опции, вградени в темата, за лесно променяне на вашите шрифтове в Google. Просто отидете до Customizer и кликнете върху книгопечатане раздел, за да редактирате основните шрифтове, размер на шрифта, тегло на шрифта и равномерно разстояние между редовете за елементи от цялата тема.

Общи опции за шрифт на тема

Ако обаче използвате друга тема, можете да добавите ръчно Google Fonts или да използвате плъгин.

WordPress приставки за добавяне на Google шрифтове

Един от най-добрите безплатни плъгини за добавяне на Google Fonts към вашия сайт е чрез използване на безплатния плъгин Easy Google Fonts, който можете да изтеглите от хранилището на WordPress. Най-лесният за изтегляне обаче е направо от вашия табло за управление на WordPress. Просто влезте в своя WordPress сайт и отидете на Приставки> Добавяне на нови. След това просто потърсете „Лесни Google шрифтове“ за бърза и лесна инсталация.

Информация и DownloadView Демонстрацията

Друг страхотен плъгин за персонализиране на вашите шрифтове на сайта е приставката за редактор на Yellow Pencil Live CSS (която е включена безплатно в нашата тема за WordPress в Ню Йорк). Предимството на този плъгин е, че не само ви позволява да променяте шрифтовете на вашия уебсайт чрез лесен метод за кликване и редактиране. Можете също така да персонализирате всички цветове, размери на шрифта, тегла на шрифта, полета, полета … и т.н..

Кои шрифтове трябва да използвам?

Най-голямата сила на директория Google Fonts също може да ви затрудни живота. Наличен е толкова голям брой шрифтове, за да се използва това намиране и избор на прилична комбинация от шрифтове може да бъде предизвикателство.

Избраните от вас шрифтове ще зависят изцяло от това, което се опитвате да предадете с вашия дизайн. Шрифтовете се използват, за да уловят интереса на читателите на сайта. Те се използват, за да привлекат вниманието към различни аспекти на уебсайта, а страхотен дизайнер може да прави чудеса с много фини разлики в шрифтовете, които използва.

Едно нещо, което трябва да разберете е разликата между шрифт и шрифт. Тези два термина често и неправилно се използват взаимозаменяемо. Шрифтът е пълната колекция от букви, символи на цифри и т.н. Когато се отнасяте до дизайна на тази колекция, бихте я нарекли шрифт.

Класификации на шрифта

Има различни класификации, които могат да бъдат приложени към шрифтове. Те са: Serif, Sans Serif, Display, почерк (или скрипт) и Monospace. Има и други, които се използват в печата, въпреки че няма да е необходимо да се занимаваме с тях точно сега.

И така, какви са разликите между тях?

извивка на буква шрифтовете имат опашка, която виси на ръба на всеки знак.

Serif Typeface

Sans Serif шрифтовете нямат опашки.

Sans Serif Typeface

показ шрифтовете са необичайни и декоративни.

Display Typeface

почерк шрифтовете изглеждат като ръчно написано курсивно или блоково писане.

Ръкописен шрифт

накрая, едноразряден шрифтовете са съставени от символи, които всеки заемат точно същото пространство.

Monospace Typeface

Шрифтове Най-добри практики за уеб дизайн

Има няколко насоки за най-добри практики, които трябва да следвате, когато избирате кои шрифтове да използвате.

Добра идея е избягвайте използването на повече от два различни шрифта в дизайна на вашия сайт. Балансирането на повече от два шрифта може да бъде трудно. И смесването на повече от два шрифта на един сайт може да причини сериозни визуални проблеми.

Ако използвате два различни шрифта, например един за заглавия и един за съдържание, уверете се, че не ги избирате от една и съща класификация на шрифтовете. е най-добре да комбинирате шрифтове. С други думи, избягвайте използването на два различни шрифта Serif или два различни шрифта sans serif.

Има шрифтове, които работят много добре за заглавия, но не са идеални за съдържанието на тялото и обратно. Има сайтове, които използват шрифтове за тяхното съдържание, които могат да бъдат трудни за четене. Съдържателните шрифтове трябва да са чисти и лесни за четене докато заглавните шрифтове трябва да се използват за максимално въздействие и да привлече вниманието към конкретни области на вашия сайт.

Прекратяване на Google Шрифтове за WordPress

Тъй като може би започвате да оценявате, изборът на шрифтове за дизайна на вашия уеб сайт може да бъде труден и свързан процес. Решението има много повече от простото избиране на всеки два шрифта.

Има няколко неща, които трябва да се стремите да осигурите в своя избор. Уверете се, че йерархията на класа на заглавките е балансирана и че маркерите на заглавките се намаляват в относителен размер.

Половината от битката за добрия дизайн и типография на сайта е да съответствате на избора на шрифтове. Това включва размери, тегло и разстояние на шрифта. Използването на Google Fonts и приставката за Google Typography прави целия този процес много по-лесен, отколкото досега. Дори и при тези ресурси професионалното и балансирано типографство все още е предизвикателство.

Ако все още не сте сигурни в избора, който правите и се губите, когато се опитвате да разберете разликите между всичките си възможности. Може да е време да се наложи професионален дизайнер да разгледа вашия сайт.

Прилагали ли сте Google Fonts на уебсайта си? Създали ли сте тема от нулата, която включва Google Fonts? Ще се радваме да чуем вашите мисли за типография и любимите ви шрифтове в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map