Инсталиране на WordPress на Mac локално с MAMP

Инсталиране на WordPress на Mac с MAMP
 1. 1. В момента четете: Инсталиране на WordPress на Mac локално с MAMP
 2. 2. Инсталиране на WordPress на Windows локално с WAMP
 3. 3. Инсталирайте WordPress на Ubuntu локално с LAMP

Тъй като все още уча, що се отнася до разработването на теми за WordPress, исках да споделя моя опит с всички вас. Знам, че има много други хора, които тепърва започват пътуването си в WordPress и мислех, че може да имате някои от въпросите (или да срещнете някои от проблемите), които имам.


Това е първото в поредица от публикации, които ще обхващат основното развитие на темите на WordPress от началото до края. Надявам се да успеете да научите нещо от тези публикации – дори да е нещо малко.

Инсталиране на WordPress на Mac

Наскоро пуснах първата си тема за WordPress, но преди да мога да започна кодирането, трябваше да накарам и стартирам локалния си хост.

По-долу са стъпките, които използвах за локално инсталиране на WordPress на Mac. Защо пиша само за локална инсталация на Mac? Защото това е, което имам. Ако някога инсталирам WordPress на компютър, ще се уверя, че ще актуализирам тази публикация. Така че за тези от вас с Macs – нека започнем!

Изтегляне и настройка MAMP

Препоръчвам да използвате MAMP за локални инсталации на WordPress на Mac. Първо, първо трябва да изтеглите MAMP (Mac Apache MySQL PHP), който можете да получите безплатно от уебсайта им, като кликнете върху изящния бутон по-долу.

След като го изтеглите, инсталирайте MAMP като всяка друга програма, като плъзнете папката в папката на вашите приложения.

Изтеглете MAMP

MAMP Настройки

Сега, когато на вашия компютър е инсталиран Mamp, ще трябва да коригирате вашите настройки по подразбиране MAMP.

 1. Първо ще искате да отворите MAMP и трябва да стартирате (вижте изображението по-долу)
 2. Кликнете върху бутона „Предпочитания“.
 3. Това трябва да отвори втори екран (вижте изображението по-долу – вдясно)
 4. Кликнете върху бутона „Портове“, за да актуализирате избраните стойности.
 5. Препоръчва се да използвате 80 за Apache порт и 330 за MySQL порт.

Настройки на лампата

Корекциите на портовете ще ви позволят да изключите номера на порта от вашия localhost URL адрес и съответно да защитите вашия локален хост. Дори мисълта, че използването на порт 80 изисква да въвеждате администраторската си парола всеки път, когато стартирате вашите сървъри, това наистина не ме притеснява и ме кара да се чувствам по-сигурна в моите създадени тайни теми.

Докато сте в предпочитанията си, вие също ще искате да настроите PHP на най-новата версия и да изберете коренно местоположение на документа за Apache (100% ваш избор – направих нова папка в документите си, само за да поддържам нещата организирани).

Сървъри / Database

Сега е време да стартирате сървърите си и да добавите база данни.

 1. > Open Mamp
 2. Кликнете върху „Стартиране на сървъри“
 3. Ще видите екран с добре дошли като по-долу
 4. Кликнете върху PhpMyAdmin
 5. Трябва да бъдете отведени на нов екран, където имате възможност да създадете нова база данни. Помислете какво искате да дадете на име на вашата база данни. Тест, wordpress, wp, wpdev – каквото и да работи за вас (просто запомнете името, защото ще трябва да го използвате за още една стъпка по-късно).
 6. Въведете името и щракнете върху създаване.

Създаване на потребител на база данни на Mamp

Бам! Вече сте готови да инсталирате WordPress локално! Погледнете ви – като всички технологични.

Изтеглете WordPress

WordPress е известен с лесната си инсталация. За начало – изтеглете най-новата версия на WordPress от сайта им, като кликнете върху бутона по-долу.

Вземете WordPress

След като го изтеглите, щракнете двукратно, за да извлечете папката. Отворете папката „WordPress“ и плъзнете цялото останало съдържание във вашата папка Applications / MAMP / htdocs.

Инсталирайте WordPress

Стъпка 1: Редактиране на вашия хост файл

терминалТова е важна стъпка за да сте сигурни, че по-късно можете да активирате мултисайта. За да може mutlisite да работи, трябва да премахнете номера на публикацията от localhost URL. Така че ние ще картографираме съвсем нов URL адрес на нашия localhost. Първо отворете терминала и въведете следното:

sudo nano / частни / и т.н. / домакини

Редактиране на хост FIle в терминал

Може да бъдете подканени за вашата администраторска парола, така че просто го въведете и натиснете Enter. След това ще бъдете отведени до екрана по-долу. Използвайте стрелката надолу, за да отидете в долната част на списъка и добавете (с раздел между тях и където „тест“ е името, което сте дали на вашата база данни на MAMP):

127.0.0.1 тест

Добавете база данни към хост FIle в терминал

Натиснете „control + x“, за да излезете от менюто. Уверете се, че въведете „Y“, когато бъдете помолени да запазите промените си.

Стъпка 2: Редактиране на wp-config-sample.php

Отидете на MAMP / htdocs и преименувайте файла „wp-config-sample.php“ в „wp-config.php“ и го отворете. Сега редактирайте файловете, използвайки името на базата данни, която сте създали, както и „root“.

Редактиране на WP-Config File

Запазете файла. Сега отидете на вашата домашна директория (която трябва да бъде http: // каквото и да е-вашата-база данни-име-е) и следвайте инструкциите, за да завършите инсталацията.

Стъпка 3: Завършете инсталацията на WordPress

Когато вашият локален хост URL адрес, трябва да видите екран като този по-долу, където ще въведете основната си информация за вашата инсталация на WordPress. Попълнете формата и натиснете „Инсталиране на WordPress“.

WordPress Инсталиране Добре дошли

Сега трябва да имате инсталиран WordPress локално!

WordPress Инсталирайте успеха

Инсталиране на многосайтова инсталация на WordPress

Multisite е чудесна функционалност, която ще искате да използвате с вашия localhost при разработване на теми за WordPress. По този начин можете да създадете много среди на тестови сайтове, където веднага можете да видите промените, които правите във вашите теми, без да се налага да използвате сайт на живо. Няма време като настоящия да инсталирате мултисайт и тъй като имате нова инсталация на WordPress от горните стъпки, няма какво да архивирате (но ако решите да активирате мултисайта по-късно, трябва да архивирате сайта си, преди да започнете тази стъпка ).

Показване на скритите файлове – важно!

Част от Multisite ще включва редактиране на .htaccess файл, който се оказва скрит файл. Прекарах известно време да го търся, след което се почувствах като пълен ноб, когато най-накрая разбрах, че е скрита. Отворете отново терминала и въведете следния код, за да покажете всички скрити файлове:

по подразбиране пише com.apple.Finder AppleShowAllFiles true

killall Finder

Това нулира Finder, за да покаже всичките ви палави скрити файлове, и ще ви даде по-малко главоболие, когато преминем към по-късни стъпки.

Редактиране на wp-config.php

Отворете отново своя wp-config.php файл. Сега ще добавим следния код, за да включим стъпка по стъпка инструкциите на WordPress за добавяне на мултисайт:

WordPress Позволете мултисайта

WP Инсталирайте мрежовите настройки

Уверете се, че вашите MAMP сървъри работят. Сега влезте в сайта localhost. Под инструменти трябва да има опция за мрежа. Тук можете да изберете да използвате под-директории или поддомейни (използвах под-директории, но това е само моето предпочитание) и да продължите с настройката на мрежата. Следващата страница трябва да ви помоли да добавите име на сайта и имейл на администратор.

Създайте мрежа

След това щракнете върху инсталиране и оставете WordPress да работи, това е магия.

Редактирайте .htaccess и wp-config.php файлове

След това трябва да ви бъде представен екран, подобен на този:

Създайте мрежов код на WordPress

Просто продължете да следвате указанията. Преди трябваше да създавате файл /blogs.dir във вашата папка wp-content, но изглежда, че с WordPress 3.5 вече не е нужно да правите тази стъпка (аз не го направих и не се сблъсках с никакви проблеми още ;-). Отворете файла wp-config.php и го поставете в съответния код:

Редактиране на WP-Config за Multisite

И направете същото с .htaccess файла (който направихте видим в по-ранна стъпка):

Редактирайте .htaccess за Multisite

Добавете сайтове към вашия MultiSite

Сега всичко, което трябва да направите, е да влезете отново в таблото си за управление на WordPress и да отидете в мрежата „Моите сайтове“, администратор на мрежата и след това да добавите нови такива.

Добавяне на нова мрежа SIte

От тук можете да добавите желаното име на сайта, заглавието и имейл на администратора.

Добавете нов мрежов сайт

Успех! Вече можете да инсталирате всякакви теми, активирани за мрежа, на новия си сайт или сайтове за тестване. Създайте колкото искате или малко сайтове и започнете да се развивате!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map