Инсталирайте WordPress за 5 минути (или по-малко) с Bluehost

Инсталирайте WordPress за 5 минути (или по-малко) с Bluehost

Изборът на WordPress е идеалният начин да стартирате уебсайта си на десния крак. Ще получите всички предимства на мощна, гъвкава и високо ценена система за управление на съдържанието, която все още успява да запази начинаещите. Въпреки това няма да извлечете максимума от WordPress, освен ако не го сдвоите с отлична хостинг услуга.


Вашият уеб хост ще направи много, за да определи колко бърз и надежден е вашият сайт, както и колко престой той изпитва (надяваме се, почти няма). Солидните хостинг услуги също осигуряват допълнителна сигурност за вашия сайт, 24/7 поддръжка и други ключови функции. Bluehost, например, е реномиран доставчик на хостинг услуги, който отговаря на всички тези критерии и предлага хостинг планове, които са оптимизирани специално за WordPress.

В тази статия ще започнем с въвеждането на Bluehost и обсъждането на основните му характеристики и цени. Тогава ще ви покажем как да инсталирате WordPress с Bluehost само за пет минути. Нека да разгледаме!

Защо трябва да помислите за Bluehost за вашия сайт WordPress

Домакинът на уебсайта ви ще има дългосрочно въздействие върху вашия сайт, така че наистина е от значение, че сте избрали най-добрия WordPress хостинг за вас от самото начало. Тъй като всеки уебсайт е различен, няма никой около „най-добрия“ хостинг доставчик. Но ако току-що започвате с WordPress, препоръчваме да опитате Bluehost:

Уебсайтът Bluehost.

Bluehost е старо и надеждно име в уеб хостинга и е препоръчани от разработчиците на WordPress себе си. Използването на такъв утвърден домакин осигурява спокойствие, защото знаете точно в какво влизате.

Също така си струва да се отбележи, че Bluehost е особено солиден избор за потребителите на WordPress, тъй като предлага специфичен за WordPress хостинг. Ще получите достъп до инсталация с едно щракване за вашия WordPress сайт и специална поддръжка, която е позната на платформата.

Други ключови характеристики, които отличават Bluehost, включват следното:

 • Има различни опции и планове за хостинг, така че можете да намерите такъв, който да отговаря на вашите конкретни нужди.
 • Можете да управлявате всичко, свързано с вашия уеб хостинг, чрез един централен администраторски интерфейс.
 • Bluehost има репутация на отлична скорост и време за работа.
 • Има много функции за защита, за да запазите вашия сайт и неговата информация в безопасност.
 • Всеки план осигурява непроменена честотна лента и всички планове с изключение на основната опция предлагат неограничено пространство за съхранение, регистрация на домейни и имейл акаунти.

За щастие, Bluehost хостинг плановете са доста достъпни. Те варират от $ 7,99 на месец за основния план до $ 23,99 на месец за опцията Pro, въпреки че има промоционални цени, които ще направят първия ви мандат още по-евтин (нашата връзка ще ви отведе до планове, които са само $ 2,95 / месец).

Въпреки че тези стандартни планове ще работят добре за повечето потребители, Bluehost също предлага оптимизиран хостинг за WordPress, който е по-скъп, но осигурява достъп до някои разширени функции. Най-доброто от всичко е, че създаването и работата на вашия WordPress сайт с Bluehost е парче торта. Да преминем през процеса стъпка по стъпка.

Как да инсталирате WordPress за пет минути, използвайки Bluehost

Преди да започнете, ще трябва да се регистрирате за хостинг план. Ако не сте сигурни кой да изберете, препоръчваме хостинг опцията за WordPress, тъй като тя е създадена специално за уебсайтове, работещи с WordPress, а сървърът вече е оптимизиран за wp теми, плъгини и т.н. Въпреки това винаги можете да започнете с основния план ако имате много строг бюджет, след това преминете към по-високо ниво, ако откриете, че се нуждаете от повече пространство или допълнителни функции.

Също така ще трябва да изберете име на домейн за вашия уебсайт. За щастие Bluehost включва a безплатно име на домейн с всички техни споделени и WordPress хостинг планове. Просто трябва да заявите името на домейна си по време на процеса на плащане или във всеки един момент, докато настройвате акаунта си. След това ще бъдете готови да инсталирате вашия WordPress сайт.

Стъпка 1: Инсталирайте WordPress чрез вашия Bluehost акаунт

Започнете, като влезете в акаунта си в Bluehost и кликнете върху хостинг в менюто в горната част на екрана. След това изберете вашият бизнес от менюто точно отдолу. Сега трябва да видите раздел с етикет уебсайт – изберете бутона Инсталирайте WordPress от този раздел:

Cpanel на акаунта в Bluehost.

Ще бъдете отведени до друг екран, който ще започне процеса на инсталиране. Кликнете върху Продължете инсталирането и изберете името на домейна, който сте регистрирали в Bluehost от домейн падащо поле. Можете да оставите указател поле празно. След това изберете Следващия:

Избор на вашия домейн в инсталатора на WordPress.

Следващият екран ще ви помоли да въведете името на уебсайта си – не се притеснявайте, винаги можете да го промените по-късно. Също така ще трябва да посочите имейл адрес и да излезете с потребителското име и паролата за вашия администраторски акаунт:

Избор на вашите администраторски идентификационни данни в инсталатора на WordPress.

Кликнете върху Следващия още веднъж и изчакайте няколко минути, докато Bluehost завърши инсталацията. Когато приключи, на страницата ще се покаже съобщение, което ви казва, че инсталацията ви е успешна:

Успешно съобщение за инсталиране на WordPress.

Ако щракнете върху преглед на вашите идентификационни данни, ще можете да видите URL адреса на вашия сайт, както и потребителското име и паролата, които сте създали. Тази информация ще бъде изпратена на вашия имейл, въпреки че за да бъдете сигурни, може да искате да запазите или отпечатате страницата.

Вашият уебсайт вече е готов за работа! Преди да го наречем на ден обаче, нека приключим с настройката на сайта.

Стъпка 2: Посетете новия си сайт и изпълнете съветника за настройка

За да стигнете до вашия сайт, кликнете върху Инсталирайте URL адреса на местоположението от страницата си с идентификационни данни (или я копирайте в браузъра си). След това въведете вашето потребителско име и парола:

Екранът за вход в администратора на WordPress.

Ще бъдете отведени в задния край на новия си сайт на WordPress, където можете да започнете да го персонализирате и да добавяте съдържание. Ако не сте сигурни откъде да започнете, можете да кликнете върху Бизнес или персонален бутон (според случая), който да бъде отнесен до съветника за настройка на Bluehost:

Съветникът за настройка на Bluehost.

Кликнете през подканите, за да определите някои основни опции за вашия сайт. Можете да изтриете името и описанието му, да решите какво ще включва вашата начална страница и да създадете страница за контакти по подразбиране. В края на съветника ще получите шанс да редактирате това, което сте въвели на предишните екрани:

Крайният екран на съветника за настройка на Bluehost.

Съветникът също ще ви попита дали искате да свържете вашия Реактивни раници сметка. Това е полезен плъгин, който ви помага да защитите сайта си и може да ви помогне да увеличите трафика си. Ако обаче нямате акаунт, няма нужда да се притеснявате за тази стъпка в момента (въпреки че препоръчваме да проверите Jetpack, когато заобиколите да инсталирате приставки на вашия сайт).

Когато приключите с настройката на основите на сайта си, можете да изберете Персонализирайте вашия сайт да започне да персонализира външния си вид. Като алтернатива можете да използвате менюто в лявата част на екрана, за да започнете да научавате входовете и разходите на вашия сайт. Ще обсъдим повече за това как да започнете да проектирате вашия сайт и да добавяте съдържание в бъдещи публикации. За сега се наслаждавайте на новия си уебсайт WordPress!

заключение

WordPress е страхотна платформа за създаване на почти всеки тип сайт, който можете да си представите. Въпреки това, тя няма да се представи най-добре, освен ако не се поддържа от също толкова отлична хостинг услуга. За щастие, Bluehost е пълнофункционална и лесна за използване опция, която предлага изобилие от специфични за WordPress функции.

Вземете Bluehost

Плюс това инсталирането на вашия уебсайт WordPress с Bluehost е лесно. Просто се регистрирате за акаунт, изберете име на домейн и след това влезете в акаунта си в Bluehost, за да инсталирате WordPress и да създадете вашите администраторски идентификационни данни. След това, когато посетите URL адреса на вашия нов сайт, всичко, което ви е останало, е да завършите настройката му.

Имате ли някакви въпроси как да инсталирате WordPress с Bluehost? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map