Добавете събития в WordPress като професионалист с календара на събитията

Как да добавите събития в WordPress с Календар на събитията

Без значение какъв тип WordPress сайт управлявате в даден момент, може да искате да споделяте събития с вашите читатели. И това е страхотно! Независимо дали водите блог за музика, уебсайт за общностна група, управлявате страница за професионална асоциация или може би пишете за WordPress – всяка седмица се случват събития, които са свързани с вашата тема. Така че защо да не ги споделите с вашите читатели?


Как да добавите събития към WordPress

Календар на събитията на Земята

WordPress е мощна платформа и за късмет за вас разработчиците на теми и плъгини вече са свършили цялата усилена работа, за да направят възможно споделянето на събития чрез WordPress. Вашият първи вариант е да инсталирайте тема, която включва специфичен тип публикации за събития (като темата за Земята, изобразена по-горе). Това е удобно, тъй като няма да имате проблеми със съвместимостта – събитията са вградени. Но бихте могли да се сблъскате с някои проблеми по-късно, ако искате да превключите теми, тъй като те може да имат различни опции за събития (което прави непроходим преход на тема).

Вашият втори вариант е да запазите темата, която имате в момента (или може би да надстроите до нещо свежо и ново) и инсталирайте плъгин за събития. Това е чудесен начин за управление на вашите събития, тъй като без значение коя тема използвате всичките ви публикации на събития са безопасни и звучат с приставката. Просто се уверете, че вашата приставка е съвместима с вашата тема на WordPress, преди да започнете, и се опитайте да изберете качествен плъгин, за който знаете, че се поддържа.

Ръководство за настройка на календара на събитията

Календар на събитията Безплатен Plugin за WordPress

Готови ли сте да добавите събития към вашия WordPress сайт? Ако сте решили да тръгнете по темата, просто инсталирайте темата си и използвайте персонализирания тип публикация, за да започнете да добавяте вашите събития.

Ако искате да използвате плъгин, силно препоръчваме безплатен плъгин за Календар на събитията от Модерно племе. Този плъгин не само е напълно безплатен, но и се отличава с отзивчив дизайн, вградени подсказки, поддръжка на маркери и категории, разширено търсене, интегриране на Google карти и персонализирана джаджа за вашите предстоящи събития. Плюс това е готов за превод, така че можете лесно да използвате приставката за всеки локал.

И най-хубавото е, че този страхотен безплатен плъгин работи перфектно с мощната тема Total WordPress. Сега, когато знаете защо Календарът на събитията е толкова страхотен, нека започнем. Първо ще трябва да инсталирате приставката.

Инсталирайте календара на събитията безплатен WordPress плъгин

Отворете таблото за управление на WordPress, след което преминете към Приставки> Добавяне на нови.

Плъгин за календара на събитията: Добавете нов

Следващо търсене на „календара на събитията“. Първият резултат трябва да бъде син преглед за Календар на събитията от Modern Tribe.

Plugin Календар на събитията: Инсталиране

Продължете и щракнете върху Инсталирай бутон, след това връзката за активиране след като инсталацията приключи.

Плъгин за календара на събитията: Активен

Ако всичко върви добре, трябва да видите екран за завършване като този по-горе. Последният бит е да създадете нова страница и да я наречете „Събития“.

Plugin Календар на събитията: Страница със събития

Ще видите предупреждение, че страницата, използваща слуга / събитията, ще бъде заменена с вашия календар на събитията. Което трябва да бъде това, което искате. Не се притеснявайте обаче, ако искате календара ви на различен URL адрес, можете да редактирате това в настройките (които преглеждаме по-късно).

С това можете да започнете с настройването на вашите събития! Можете да се ровите в добавянето на отделни събития веднага, но препоръчваме да преминете през вашите настройки, за да направите първо корекции.

Конфигурирайте настройките на приставката за календара си за събития

За да започнете с опциите за настройки, отворете Събития> Настройки. Има четири раздела – Общ, Дисплей, API и Помощ. Този последен раздел може да ви бъде полезен, ако ударите неравномерно на пътя, докато добавяте събитията си или ако имате проблеми с конфликт на тема или плъгин. И разделът API не е задължителен за сайтове с голям трафик, които искат да добавят ключ за API на Google Maps. Повечето сайтове за събития ще се интересуват само от първите два раздела.

Plugin Календар на събитията: Общи настройки

На Общ ще намерите опции за броя на събитията на страница, опция за обединяване и показване на вашите събития на основната ви страница в блога и няколко опции за настройките на вашата часова зона. Има и опции за Goggle карти, валути и опции за персонализиран URL, ако имате нужда от тях (това ще се използва само ако искате календарът ви да се показва на страница, различна от URL адреса / събития).

Plugin Календар на събитията: Настройки на дисплея

Най- показ раздела е точно това, което звучи – опции за показване на страниците ви със събития. Най-важната опция на тази страница е Шаблон за събития – вероятно ще искате да изберете шаблона на страницата по подразбиране, ако искате страницата ви със събития да показва календара ви. Но ако вашата тема на WordPress включва опции за персонализирана страница (например как Total включва шаблона на страницата със събития по подразбиране), не забравяйте да изберете това вместо това.

От тук можете да промените външния вид и оформлението на вашите събития. Изберете основния си стайлинг (предлагаме да използвате стандартния стил Tribe Events) и задайте форматирането на вашата дата. Ако сте програмист, има и полета за добавяне на персонализиран HTML над и под съдържанието на събитието (но препоръчваме да пропуснете този раздел, ако не ви е удобно кодирането).

Добавяне на събития в WordPress с календара на събитията

Като се грижите за общите си настройки, можете да започнете да добавяте събития. Както всеки тип публикации в WordPress, отворете Събития> Добавяне на ново.

Plugin Календар на събитията: Добавете събитие

Вашият екран трябва да изглежда донякъде познат. Добавете вашето събитие заглавие, описание, категория и маркери, точно както бихте направили нормална публикация в блога. Това, което ще бъде различно е Опции за събитието поле от дясната страна на вашия екран, както и Кутия Календар на събитията (и възможни допълнителни настройки за събитията в зависимост от вашата тема – нашият екранен екран показва добавени Общи опции за тема).

Най- Опции за събитието полето съдържа опцията да скриете събитието си от основната си страница с обяви за събития, както и опция да направите вашето събитие лепкаво в календара ви (по този начин потребителите все още могат да виждат събитието в календара ви, след като събитието е преминало).

Календар на събитията в секцията под основното ви съдържание е мястото, където ще можете да добавите информация за мястото и организатора си (и двете можете да използвате повторно за бъдещи събития), както и цената на събитието и връзка към отделно събитие или уебсайт за билети.

Plugin Календар на събитията: Опции на екрана

Ако не виждате модулите за опции на събитията и модулите на календара на събитията, просто кликнете върху Опции на екрана в горния десен ъгъл на таблото за управление и се уверете, че опциите са активирани.

Plugin Календар на събитията: Съобщение за събитието

След като добавите цялата си информация, публикувайте събитието си. Кликнете, за да видите вашето събитие. В зависимост от информацията, която сте добавили към събитието си, и темата, която използвате, вашето събитие трябва да изглежда като изображението по-горе.

Календар на събитията Plugin: Страница на събитията

И ако отидете на вашата основна страница за събития (и използвате шаблона на събитията по подразбиране), трябва да видите страхотен календар на събитията с предстоящите ви събития и всякакви лепкави минали събития. Календарът също така показва търсене на диапазон от дати, опции за преглед и фрагменти за събития при задържане на курсора.

Премиум добавки и разширения

Безплатната версия на календара на събитията е доста страхотна, но може би ви трябва малко повече? Има няколко добавки за Календар на събитията (включително надстройка Pro), които могат да бъдат достъпни направо от вашето табло за управление на WordPress под Събития> Добавки за събития. Ако се отнасяте сериозно към популяризирането на събития, трябва да помислите Календар на събитията Pro което добавя функции като приспособими повтарящи се събития, изгледи на снимки и карти, търсене на местоположение, разширени джунджурии, допълнителни полета и премиум достъп за поддръжка на плъгини.

В допълнение към Pro можете да добавите и разширени филтри за събития, така че потребителите да могат да намерят точно това, което търсят с Филтърна лента добавка. Или можете да разрешите на потребителите си да добавят свои собствени събития с Събития в общността разширение. Има дори редица разширения за билети включително билети за Eventbrite, билети за обществото и билети за събития плюс, така че можете да продавате собствените си билети за вашите собствени събития.

Обобщавайки

Календар на събитията за устойчива обща тема

Каквито и да са нуждите ви за популяризиране на събития, Календарът на събитията със сигурност е чудесен вариант. И ако имате нужда от по-разширени функции, просто закупете добавка или две, за да разширите календара си. Толкова много обичахме да работим с календара на събитията от Modern Tribe, че гарантирахме пълна съвместимост с нашата тема Total WordPress, която можете да видите и тествате в нашата устойчива демонстрация.

Вижте календара на устойчивите събития

Опитали ли сте още Календар на събитията? Кажете ни какво мислите за приставката в коментарите по-долу. Или ако имате някакви съвети за други потребители, моля, споделете и тях!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map