Дистанционно управление на вашия WordPress сайт с мобилни приложения

Като потребител на WordPress без съмнение сте много запознат с таблото за администратори, в края на краищата там прекарвате голяма част от времето си в настройка и управление на сайта си. След като сайтът ви се стартира, сте избрали вашата тема и плъгини, не е необходимо винаги да добавяте съдържание чрез таблото за управление.


Вероятно знаете, че има набор от мобилни приложения, които също ви позволяват да добавяте и управлявате съдържание за вашия WordPress сайт. Чудя се обаче колко от вас като мен са игнорирали тези приложения?

Опитах приложението за iOS WordPress преди около 12 месеца и докато работи, просто не изглеждаше като полезен инструмент, който бихте искали да прекарвате много време, използвайки. Наскоро, въпреки че изтеглих актуализацията, отворих я отново, настроих още няколко мои сайтове в нея и сега го намирам за доста полезен инструмент – със сигурност е отлежал.

WordPress за iPhone и iPad

WordPress-мобилни настройка

Ако никога не сте го опитвали, нека да прегледаме бърз преглед на това, което може да направи. Дори и да сте го пробвали, но като мен не за известно време, проверете на какво е в състояние текущата версия.

Когато за първи път задействате приложението, трябва да настроите вашия WordPress сайт, за да работите с него. Доста лесно е, давате му URL адреса на вашия сайт и потребителското име / паролата – тогава прави и останалото.

Струва си да се отбележи, че използвах мобилните приложения само в самостоятелно хоствани WordPress сайтове, но можете да го използвате и за управление на сайт на WordPress.com (дори да настроите нов блог в WordPress.com)

Можете да следвате същия процес, за да добавите допълнителни сайтове, аз го заредих с 3 сайта и изглежда щастливо да превключвате между тях.

На този основен екран за настройки има и някои други опции за контрол на изображения и видео.

И така, какво може да направи?

WordPress-пост-екранВъпреки че има връзка към отварянето на таблото за администратор, приложението iOS наистина е свързано с добавяне (и управление) на съдържание.

Много лесно можете да създадете нова публикация (или страница) и просто да започнете да пишете.

Обратно е редакторът на публикации, познатите потребители на WordPress ще получат изрязания интерфейс доста бързо.

В долната част на този интерфейс са настройките за публикацията. От тук можете да разгледате публикуваната дата (ако това е съществуваща публикация), състоянието (т.е. чернова, чакащ преглед или публикувана), както и да зададете Featured Image за публикацията.

Изображенията могат да се добавят от ролката на камерата на телефона, направени директно с камерата, както и поддръжка за други популярни приложения за снимки на iOS. Използвам Camera + и приложението го разпознава и го добавя като източник за снимки.

Същото важи и за видеото, можете да изберете да качите видео от ролката на камерата или да вземете видео веднага с телефона и да го добавите към публикацията.

Приложението ви показва и всичките ви текущи публикации и страници, така че да направите редактиране на съществуващо съдържание е също толкова лесно. Нищо подобно да поправите тази грешка веднага щом някой ви я покаже!

Управление на коментарите

WordPress-мобилни коментарДокато добавих няколко публикации с приложението, ще призная, където го използвам повече, е да управлявам коментари в сайтовете си.

Много е удобно да можете да преглеждате и отговаряте на коментари, където и да сте. Ако имате натоварен сайт, който привлича много коментиращи, само това си струва да инсталирате приложението.

И да, можете да изтриете коментарите или да маркирате темата като спам, ако това е необходимо.

Статистика на уебсайта

Сега това е нещо, което много хора също ще намерят под ръка. Версията за iOS поддържа статистиката на Jetpack WordPress.

Ако използвате Jetpack на вашия сайт WordPress, приложението се вписва в това и можете да изберете да видите статистиката направо на телефона си.

Не сте сигурни за какво става дума в Jetpack? Вижте тази неотдавнашна публикация 10 причини, защо трябва да започнете да използвате Plugin за Jetpack на WordPress днес.

Публикувайте много снимки?

Имам приятели, които са на път да тръгнат на година, пътуване по света. Те ще използват WordPress като блог, за да документират своите пътувания и докато ще пишат някои по-дълги публикации в блога, много от това, което искат да правят, е да публикуват снимки от ежедневните си дейности. Използването на тези мобилни приложения е блестящо за този вид приложение, сигурно е, че трябва да разрешите проблема с осигуряването на онлайн връзка с телефона си, но ако WiFi е опция, тогава е много по-лесно, отколкото да се налага да карате около цял компютър.

Свързано с това е ново приложение за iPhone, което все още не е, но ще бъде достъпно през следващите няколко седмици. Pressgram поема идеята на Instagram, но с обрат в това, че вместо да публикува снимки в социална мрежа, тя ще ви позволи да свържете приложението със своя WordPress сайт и да публикувате директно към вашия собствен сайт.

Гледайте кратка демонстрация на Pressgram

Прочетете повече за Pressgram

Не използвайте iPhone?

В тази публикация обхващам само историята според iOS, има мобилни приложения на WordPress за други платформи, вижте тези връзки:

 • WordPress за Andriod
 • WordPress за Blackberry
 • WordPress за Windows Phone
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map