Бързо ръководство за актуализиране на WordPress – защо и как да актуализирате

Бързо ръководство за актуализиране на WordPress - защо и как да актуализирате

Всички знаем, че WordPress е популярна система за управление на съдържанието, която използва софтуер с отворен код, за да помогне на потребителите да създават блогове и уебсайтове с лекота. Както всеки друг софтуер, той се актуализира редовно, за да бъде в крак с нарастващите нужди на потребителите. Екипът на WordPress постоянно актуализира основните функции на WordPress, както и редовно коригира грешки и пуска актуализации за сигурност. И за да поддържате вашия уебсайт WordPress в най-добрата предавка, вие също трябва да извършите тези промени в инсталирането на WordPress.


Тази публикация е бързо ръководство за актуализиране на WordPress. Ще обясним точно защо и какво трябва да актуализирате редовно. Да започваме!

Защо трябва да актуализирате WordPress?

Има много причини, поради които трябва да актуализирате WordPress редовно.

1. Нови функции: Ако искате да включите някоя нова функция, пакетирана в преработена версия на WordPress, ще трябва да актуализирате. Например, WordPress 5.0 представи конструктора на съдържание на Гутенберг. Което, ако искате да използвате по подразбиране, ще трябва да актуализирате ядрото на WordPress.

Същото важи и за новата тема по подразбиране, издадена с всяка версия на WordPress. Ако харесвате новите функции, предлагани от Twenty Nineteen и искате да го добавите към вашия сайт, ще трябва да актуализирате.

2. Подобрява съвместимостта с приставки: Често се случва много автори на плъгини да проверяват работата си, за да видят дали плъгините остават съвместими с ядрото на WordPress след основна актуализация. Те актуализират плъгините, когато е необходимо. За да работят тези плъгини без конфликт на вашия сайт, може да се наложи да надстроите до съвместима версия на WordPress.

3. Коригиране на бъгове: Много малки бъгове могат да станат известни след основна актуализация. Така WordPress пуска незначителни актуализации, за да поправи тези грешки и трябва да направите и тези промени.

4. Подобрява производителността: Актуализация може също да добави функции, които увеличават производителността на WordPress. Той може да добави възможности и функции, които подобряват цялостната производителност.

5. Сигурност: С повече от 33% от всички уебсайтове, задвижвани от WordPress, това е примамлива цел за хакери. Екипът на WordPress и WordPress общността е предупредителен за уязвимостите в сигурността и ги адресира бързо. За да запазите уебсайта си сигурен, трябва да сте сигурни, че провеждате тези актуализации и на вашия сайт.

Какво трябва да актуализирате?

Ето какво трябва да наблюдавате и актуализирате:

 • WordPress ядро ​​- главно и второстепенно
 • Теми
 • Plugins

В същото време проверете за налични актуализации и за теми и плъгини на трети страни, ако сте инсталирали такива. Съществуват много опасности от остарели приставки и теми, така че ще искате да ги актуализирате всички!

Как да актуализирате WordPress: Преглед

Тези прости стъпки ще ви помогнат да поддържате актуализираната инсталация на WordPress,

1. Една важна предпазна мярка преди актуализиране на WordPress: Винаги архивирайте вашия WordPress сайт, преди да правите големи промени. Актуализирах моята инсталация на WordPress много пъти без крачка. Моят обаче е истински постна инсталация с малко теми и плъгини. За уебсайт с множество теми и много плъгини актуализирането може да бъде рисковано, ако има несъвместимост, така че винаги архивирайте.

2. Потърсете регистъра на промените, за да разберете какво се променя: Ако не се нуждаете от функция, можете да изберете да не актуализирате WordPress.

3. Тествайте актуализациите в поетапна версия на вашия сайт: По този начин ще разберете дали има несъвместимост между вашата инсталация на WordPress и актуализацията, която се опитвате да извършите. И ако така се случи, че нещо се счупи, можете да стигнете до отстраняване на проблеми, преди да продължите на живо с промените.

Най- WP стагинг плъгин може да създаде поетапна версия на вашия уебсайт. Той създава дубликат на вашия уебсайт на живо, включително цялата база данни, в подпапка на текущата ви инсталация на WordPress. Можете да тествате актуализацията си тук, преди да я повторите на сайт на живо. Допълнително предимство е, че може да ви помогне да избегнете престой по време на актуализиране. В момента обаче плъгинът не е в състояние да натисне обновената версия към уеб сайта на живо.

4. Инсталирайте актуализациите, които искате: Имайте предвид, че що се отнася до актуализациите за сигурност, нямате голям избор и може да се наложи да ги инсталирате така или иначе.

5. Преглед:  Прегледайте уебсайта си, особено тези функции, които са актуализирани.

Актуализиране на WordPress

Можете да настроите WordPress да се актуализира автоматично, използвайки малки битове код, или можете да изберете актуализации с едно щракване.

Актуализиране с едно щракване

WordPress има вградена система, която ще ви информира всеки път, когато е налична актуализация. Ще го видите на таблото си за управление, когато влезете в WordPress. Ето екранна снимка на задушевната версия 4.7 на WordPress.

Актуализацията е просто процес с едно кликване. След като актуализацията приключи, това ще видите екрана.

Ако нямате навика да влизате в сайта си редовно, може дори да не сте наясно с актуализациите. Ако това е случаят, може да искате да следите WordPress в Twitter или някой влияещ в общността (ах – WPExplorer).

Или направете живота си по-лесен за преминаване към управляван хостинг на WordPress. Има много причини, поради които смятаме, че това е най-добрият хостинг на WordPress. Но едно от върховете е, че ако има решаваща актуализация на сигурността за WordPress, управляваният хост ще актуализира вашия сайт вместо вас. Въпреки че това може да доведе до няколко хълцане, много по-безопасно е да имате най-новата версия на WordPress на вашия сайт и да трябва да направите няколко ощипвания, отколкото да се налага да се възстановявате от хак.

Автоматични актуализации

WordPress е зададен по подразбиране за актуализиране малки промени автоматично и така дори няма да знаете за тях. Но това не е така основни актуализации.

Въпреки това, не всеки предпочита автоматичните актуализации по всяко време. Винаги съществува риск актуализацията да не е съвместима с плъгин или тема на вашия сайт. Възможно е също така да не искате да активирате функцията, добавена от актуализацията, или можете просто да искате повече контрол върху това, което е в инсталацията ви.

В такъв случай можете да активирате / деактивирате автоматичните актуализации или да я настроите, за да се прилага само за незначителни версии / основни актуализации, като направите промени в WP-config.php досие.

За да активирате основните автоматични актуализации, добавете следния ред,

дефинирайте ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', вярно);

За да деактивирате всички автоматични актуализации (включително незначителни актуализации),

дефинирайте ('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', вярно);

Ако по някаква причина не искате да се занимавате с WP-config.php файл, можете също да управлявате актуализации, като добавите филтри в functions.php на вашата тема или плъгин.

За да деактивирате автоматичните актуализации изцяло,

add_filter ('automatic_updater_disabled', '__return_true');

За да деактивирате автоматичните малки актуализации,

add_filter ('enable_minor_auto_core_updates', '__return_false');

За да активирате автоматичните големи актуализации

add_filter ('enable_major_auto_core_updates', '__return_true');

Теми и приставки

Точно като актуализирате WordPress, вие също можете да актуализирате темите и плъгините. Ако са налични актуализации, ще бъдете уведомени в Табло за управление> Актуализации. И можете да ги актуализирате с помощта на метода с едно щракване.

Автоматичните актуализации на теми и приставки са деактивирани по подразбиране. За да ги активирате, можете да добавите филтри в functions.php файл на темата или плъгин. Авторите на теми и плъгини могат също така да изберат автоматичните актуализации.

За да актуализирате автоматично вашите теми и приставки, просто добавете този фрагмент код към темите си functions.php файл или към приставката.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Актуализациите на теми или плъгини на трети страни най-вероятно ще бъдат предоставени в папка, която ще трябва да изтеглите. Деактивирайте старата версия, качете новата версия в папката и след това активирайте отново приставката.

Ако обаче използвате премиум теми или плъгини от Themeforest или Codecanyon, можете да използвате приставката Envato Market, за да автоматизирате и актуализациите на премиум артикула си. Вижте пълното ръководство за плъгини на Envato Market за подробности.

Някои точки, които трябва да се отбележат

Теми за деца: Когато решите да актуализирате тема, всяка персонализация, която може да сте направили в родителската тема, ще бъде загубена. Това няма да бъде, ако използвате детска тема за персонализиране. Ако обаче използвате дъщерна тема, ще трябва да следите актуализациите, които се пускат за темата, и да се актуализират ръчно.

За да проверите актуализацията на приставките: В случай, че не сте сигурни за актуализация на приставката, можете да следвате заедно с това пълно ръководство от Попитайте WP Girl.

Автоматични актуализации с помощта на плъгин: Можете също така да включите автоматични актуализации за основни актуализации на ядро, теми и приставки, като използвате Лесен мениджър на актуализациите плъгин. Това е рисковано, особено ако не сте добри в отстраняването на проблеми. Въпреки това, разхождайки се от броя на активните инсталации (200 000+) на приставката, много потребители на WordPress избират да преминат с метода за автоматично актуализиране.

Лесен мениджър за актуализации

Този плъгин отменя всички настройки, свързани с актуализирането. Тя ви позволява да управлявате всички актуализации – основни и незначителни актуализации на ядрото на WordPress, теми и приставки, актуализации за разработка, актуализации на превода и някои добавки на трети страни. Той също крие вашата версия на WordPress в долния колонтитул.

За заключение

Следващия път, когато видите актуализация в WordPress, не забравяйте да го игнорирате. Проверете регистъра на промените, за да разберете какво се променя и гарантира сигурността и надеждността на вашия уеб сайт чрез актуализиране на WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map