5 прости стъпки за създаване на уебсайт за автор и продажба на повече книги с WordPress

Лесни стъпки за създаване на уебсайт за автор и продажба на повече книги с WordPress

С Amazon Kindle Direct Publishing предлагайки безпроблемен начин за самостоятелно издаване на книгите си, броят на авторите, които го правят самостоятелно, нараства. Въпреки че публикуването на част е по-лесно от всякога, маркетинговата страна на нещата представлява все по-сложно предизвикателство. Тъй като повече автори се борят за продажби на книги, може да е трудно да се откроим от тълпата.


Един от начините да увеличите експозицията и да се свържете с повече потенциални читатели е да създадете свой собствен уебсайт за автори. Това не само ви предлага възможността да разширите обхвата си, но също така ви дава средствата за потенциална печалба от продажба от вашите книги и други продукти.

Това стъпка по стъпка ръководство ще ви покаже колко просто е да изградите платформа на WordPress, за да покажете вашите книги, да спечелите допълнителен партньорски доход и да привлечете нови читатели чрез блогове. Да започваме!

Стъпка # 1: Изберете вашата платформа

WordPress.org, самостоятелно хостван WordPress

Що се отнася до създаването на нов уебсайт, съществуват различни платформи. Препоръчваме да използвате самостоятелно хоствани WordPress за относителната си лекота на използване и високо ниво на гъвкавост. За действително хостинг на вашия сайт, доставчик като Bluehost е евтин вариант с ценови нива, които обслужват всички видове потребители.

За да настроите вашия уебсайт, просто изберете опция за ценообразуване в Bluehost според вашите нужди, след което инсталирайте WordPress през с едно кликване опция, намерена във вашия акаунт. Ако се заседнат, те предлагат различни канали за поддръжка, които да ви помогнат да ви насочат към всяка стъпка по пътя – дори и да сте напълно начинаещ.

Стъпка # 2: Персонализирайте дизайна и функционалността на вашия сайт

След като инсталирате WordPress, е време да започнете да персонализирате сайта си. Едно от първите решения, които вземате, е избирането на тема на WordPress. Най-просто казано, тема диктува цялостния вид на вашия уебсайт, така че е голямо решение. Ще бъдете разглезени за избор, тъй като има всякакъв вид безплатни и първокласни теми на WordPress, които да отговарят на вашите нужди.

Един пример за страхотна безплатна тема за авторите е нашата собствена тема за нулеви безплатни отзивчиви блогове. Тази изчистена и минималистична тема ви позволява да покажете красиви визуализации, докато привличате вниманието към писмените си работи:

Темата за Zero Free.

Търсите нещо с повече опции? Темата Total WordPress е изпъкваща многофункционална тема, напълно интегрирана с популярния Visual Composer Drag & drop page builder, така че да можете да създавате всякакви персонализирани оформления на страниците, които искате. Плюс темата се предлага със стотици вградени опции в WordPress Customizer, които ви дават възможност за настройване на цветове, оформления, шрифтове и други по цялата тема.

Общо, многофункционална WordPress тема за Infoprenuers

След като изберете вашата тема, можете да я персонализирате, като използвате опциите, намерени в настройките на вашата тема. Всяка тема предлага нещо различно, въпреки че повечето ви дават възможност за ощипване на цветовете, шрифтовете и фона. Ако нямате творчески извивки, най-добре е да улесните нещата в началото и да следвате някои основни правила.

Освен това ще искате да инсталирате някои добавки, наречени приставки, за да подобрите основната функционалност на WordPress. Докато някои не са необходими, други са от съществено значение – и хиляди могат да бъдат намерени безплатно в WordPress.org Plugin Directory. Например, можете да покажете няколко корици на книга на началната си страница с помощта на Слайдер WD плъгин или покажете отзивите на вашата книга с приставка, като добри отзиви за WordPress.

Накрая ще искате да добавите свои собствени изображения. Докато премиум примери можете да намерите в сайтове като Shutterstock, много безплатно Creative Commons – лицензиран изображения могат да бъдат намерени в сайтове като Pixabay.

Стъпка # 3: Създаване и публикуване на вашите ключови страници

Въпреки че има някои основни страници, от които всеки уебсайт се нуждае, най-важните от тях трябва да са вашите страници за About и Books – затова отделете време, за да изработите биографията си и да покажете кориците и описанията на книгите си. Също така помислете за добавяне на формуляр за контакт чрез плъгин като Форма за контакт 7. Това ще предостави на читателите, рецензенти и издатели лесен начин да се свържат с вас. След като сте готови, ще искате или да запазите или публикувате страниците си.

Освен това, не забравяйте да добавите бутони за социално споделяне на тези страници, за да могат феновете да ги споделят с други. Реактивни раници е отличен плъгин със солидна опция за споделяне, докато SumoMe също предлага набор от опции за споделяне, от които да избирате.

Стъпка # 4: Добавете страхотно съдържание

Един от начините за привличане на читателите е да актуализирате уебсайта си със свежо съдържание под формата на блог или новини. Не е необходимо да бъде ежедневно или дори седмично, но предоставянето на някои случайни актуализации може да задържи съществуващите ви посетители и също така да привлече нови. Автори като Антъни Хоровиц, Бернар Корнуел и Каролин Джуъл всички знаят стойността на добре поддържан блог.

Новината на Антъни Хоровиц.

Блогът на Антъни Хоровиц редовно се актуализира.

Ако се чудите какъв тип съдържание трябва да включите, ключът е да го направите подходящ за вашите настоящи и бъдещи читатели. Можете да публикувате откъси от книги, да пускате новини, профили на персонажи или дори отзиви за книги.

За да създадете още по-тясна връзка с вашите читатели, помислете за създаване на бюлетин, за да изпращате по имейл абонати с новини за издания, подписвания и промоции. Услуги като MailChimp и Aweber да ви помогне да създадете и управлявате списъка си с имейли чрез уебсайта си.

Стъпка # 5: Увеличете трафика

Сега вече имате създаден сайт, време е да привлечете посетители. Има толкова много начини за привличане на трафик към вашия уебсайт, че темата заслужава собствена книга! Ето обаче няколко основни начина да се подходите към него:

 1. Социална медия: Ако имате акаунти в социалните медии, започнете да публикувате връзки към вашия сайт и помолете своите последователи да ги споделят с други.
 2. Постове на гостите: Попитайте за публикация на гости в сайтове, които смятате, че потенциалните ви читатели могат да посетят, но уверете се, че сайтът ви позволява да добавите своя собствена връзка към уебсайта в края на публикацията.
 3. Оптимизация за търсачки (SEO): Оптимизирайте съдържанието си така, че да се класира добре в търсачките.

Откриваме, че има толкова много за писане по темата, един пост не е достатъчен. Имайки това предвид, след като изчерпате всичките си възможности за печелене на трафик, разгледайте нашата статия с още съвети за привличане на трафик към вашия WordPress сайт.

Стъпка # 6: Осигурете приходи от сайта си

Разбира се, основната цел на вашия уеб сайт е да достигне до нови читатели и в крайна сметка да продаде повече книги. Увеличаването на продажбите обаче не е единственият начин да печелите от вашия уебсайт автор. Партньорският маркетинг може лесно да бъде включен във вашата стратегия за осигуряване на приходи и може да стане много печеливш – особено ако постигнете високи нива на трафик.

Едно от най-очевидните партньорски партньорства за авторите е Amazon Associates. След като сте одобрени, можете да заявите връзки за книгите си, след това да ги вградите в страницата си „Книги“ и навсякъде, където те са споменати на вашия сайт.

Докато търсите, можете да намерите и други партньорски програми, които са подходящи за съдържанието на уебсайта Ви. Те ще предоставят текстови връзки, които можете да поставите на вашия сайт, или алтернативно ще предоставят изображения, които можете да вградите в публикации, страници или области на приспособления.


Въпреки че публикуването на ваша собствена работа никога не е било по-лесно, опитът да пускате на пазара вашите книги все още представлява продължаващо предизвикателство. Тъй като толкова много автори се борят за читателска аудитория, може да е трудно да се откроим и да се свържем с потенциални фенове.

С помощта на тези шест стъпки можете да създадете авторски уебсайт, който ви свързва с читатели, помага ви да продавате повече книги и ви предлага възможност да спечелите допълнителен партньорски доход. Да резюмираме:

 1. Изберете вашата платформа.
 2. Персонализирайте дизайна и функционалността на вашия сайт.
 3. Създайте статични страници.
 4. Добавете страхотно съдържание.
 5. Насочете трафика към вашия сайт.
 6. Осигурете приходи от сайта си.

Имате ли свои съвети за създаване на авторски уебсайт? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map