Защо трябва да си купите тема (и други лъжи за WordPress)

Изглежда, че всеки идва на масата с предварително създадени представи за WordPress. И правилно или неправилно, може да бъде трудно да промените мненията, след като те са формирани.


Има определени погрешни схващания, които се издигат на върха отново и отново. Те са всеобхватни и непрекъснато спират интелигентни бизнесмени, които знаят, че WordPress е добра CMS, но са им подадени достатъчно лоша информация, за да им направят пауза. Това наистина е жалко, защото може да попречи на хората и бизнеса да продължат напред с изграждането на уеб присъствие. И както всички знаем, създаването на жизнеспособно присъствие в мрежата е едно от най-важните неща, които бизнесът може да направи днес.

Днес ще направим рекорда на 5 от най-често поддържаните лъжи за WordPress и ще направим всичко възможно да ги разкажем завинаги.

Лъжа №1: Трябва да си купите WordPress тема

Когато управлявате WordPress сайт за вашия бизнес, е важно да имате отличителен стил и дизайн. Искате сайтът ви да се отличава от другите, особено от конкурентите ви. Много хора постигат това чрез закупуване на премиум тема. Според тях това гарантира индивидуалността на сайта им.

За съжаление, тяхното движение е погрешно. Като начало много хора могат да закупят едни и същи премиум теми. И ако те поддържат темата с всичките й настройки по подразбиране, е много вероятно да има няколко други сайтове там с точно същия вид и усещане.

Казвам само, че купуването на премиум тема няма да ви гарантира 100% оригинален сайт. Просто няма да стане. Плюс това, много хора остават с впечатлението, че премиум темите автоматично идват с поддръжка за разработчици, но това не винаги е така. Не искам да ви обезкуражавам да купувате премиум тема (тъй като те обикновено са по-добри от безплатните опции – просто разгледайте някои от първокласните теми на WordPress, направени тук в WPExplorer), но трябва да го направите, като разберете, че това не гарантира индивидуалност.

Тема за WPExplorer

Тя със сигурност е секси изглеждаща (темата, а не Франк), но със сигурност би могла да се възползва от лична нотка.

Независимо дали отивате на премиум или се придържате към безплатна опция за тема, знайте това: персонализирането е ваш приятел. Безплатните теми не предлагат толкова опции за персонализиране, колкото първокласните, но те все още могат да бъдат направени така, че да изглеждат и да се чувстват, колкото искате. Така че, ако всичко, от което се нуждаете, е много прост сайт, просто трябва да инвестирате в персонализирана графика и трябва да сте готови.

Лъжа №2: Само някои отрасли могат да използват WordPress

Обзалагам се, че сте чували това преди: WordPress е само за блогъри. И от блогъри, човекът, който казва тази често повтаряща се фраза, го означава полу-унизително. Отхвърлящо е И докато WordPress определено е блог платформа, тя е способна и на много повече Всъщност тя може да бъде (и е била) адаптирана така, че да отговаря на нуждите на почти всяка индустрия (всъщност Фреди току-що написа публикация за някои от големите имена, които използват WordPress).

Можете да добавяте страници за достъп и страници за продажби направо от една инсталация на WordPress, да добавяте напълно запазен магазин и да избирате от широк спектър от теми. Можете да наемете някой, който да проектира сайт за вас от нулата или да използва предварително направена тема и да я персонализирате според вашите цели. Небето е границата.

Това ме довежда до още един момент: много хора изглежда смятат, че наличните теми са подходящи само за стила на блоговете за представяне на съдържание, но това не е вярно. Можете да намерите тема, идеална за всяка компания от всяка индустрия, от производство до недвижими имоти до юридически до облекло. Ако не можете да намерите предварително изработена тема, можете също да създадете изцяло потребителска такава или да я направите за вас. Няма ограничения.

Лъжа №3: ​​Не можете да стартирате сайт за електронна търговия на WordPress

Това е просто напълно невярно. Вие абсолютно мога стартирайте сайт за електронна търговия на WordPress и това е доста лесно да се направи в това. Има толкова много плъгини, които правят създаването на съвсем нов магазин или интегрирането на съществуващия ви с платформата WordPress. И в по-голямата си част управлението на продукти, инструменти за анализи и други ще бъдат достъпни от таблото за управление на WordPress.

Просто трябва да коригирате няколко настройки за конфигуриране и е добре да работите с пълна SSL, поддръжка на няколко валути, множество опции за плащане и други. Има голям урок за в Tuts+ по този въпрос, използвайки приставката за електронна търговия WP, но това е далеч от единствената ви възможност. Няколко други чудесни възможности включват Easy Digital Downloads и WooCommerce.

Винаги трябва да внимавате преди да изтеглите и инсталирате нови плъгини от всякакъв вид, а не само свързани с електронната търговия. Уверете се, че това, което сте избрали, е най-подходящото за вашите конкретни нужди. И обърнете голямо внимание на настройките за сигурност. Тъй като вие ще бъдете отговорни за запазването на личната и финансовата информация на другите хора в безопасност, вие трябва да направете това приоритет.

Лъжа №4: Не можете да персонализирате вашия сайт

Така че, тази е свързана с първите две лъжи, но носи самостоятелно поради една много добра причина: някои хора смятат, че WordPress е толкова лесен и толкова прост, че не може да бъде персонализиран за някаква наистина смислена цел. Това е ежедневна платформа за блогове, нищо повече.

Отново това просто не е вярно. Можете да персонализирате WordPress сайт до най-последната подробност. В зависимост от степента си на надеждност в мрежата можете да настроите и да се ориентирате към съдържанието на сърцето си. Можете да кодирате тема от нулата или да добавите всички звънчета и свирки към съществуваща тема. По принцип можете просто да се побъркате.

Най-добрият начин да направите последното е да създадете детска тема и да изградите вашата персонализация на всичко отгоре. Можете дори да промените таблото за управление или да персонализирате потребителския интерфейс на администратора на WordPress, за да отразява марката на вашата компания, така че всички, участващи във вашата организация, да получат напълно марково изживяване, когато влязат.

Всеки, който казва, че WordPress не може да бъде персонализиран, е или неправилно информиран, или невеж. Така или иначе не бива да ги слушате.

Лъжа №5: Трябва да сте уеб разработчик, за да използвате WordPress

От обратната страна, много хора също изглежда имат погрешно схващане, че WordPress е твърде сложен. Смешно как тези две мнения могат да съществуват съвместно, а? И все пак тази лъжа е толкова широко разпространена, колкото всяка една и отвежда много хора от CMS.

Фактът е, че WordPress е изключително лесен за използване. Това е само по-трудно – и предлага по-разширени функции – ако искате това да бъде. Така че уеб разработчиците могат да извлекат много от това, а начинаещите блогъри могат също. Това е красотата на това и защо съм такъв непоколебим евангелист на WordPress – може да се използва за почти всякакви цели.

Ако сте начинаещ в WordPress, можете да го инсталирате, да заредите безплатна тема, да преминете през основните опции за персонализиране и да го наречете на ден. По принцип никой не ви казва имам за да е сложно. Освен ако не искате. Схванах го?


WordPress е заобиколен от дезинформация и пристрастия, но се надяваме, че сега имате по-ясно разбиране на това, което може да предложи тази CMS. Наистина е многофункционален и стига да знаете какво искате да извлечете от него, можете да постигнете каквото искате. Създайте прост блог, за да разкажете приключенията на вашата котка или създайте напълно персонализиран сайт за електронна търговия. Зависи от вас и това е нещо от цялата гледна точка, не мислите ли?

Избягвали ли сте да използвате WordPress по една от горните причини? Ако в момента го използвате, какво ви убеждава да се хвърлите? Интересуваме се да научим какви други погрешни представи са чували и за WordPress. Моля, озвучете се в коментарите. Както винаги, ние обичаме да чуем какво мислите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map