Запознайте се по-добре с аудиторията си в WordPress: Важни показатели за разглеждане

WordPress аудитория по-добра: важни показатели за разглеждане

Въпреки че много от нас прекарват часове и часове в създаване, актуализиране и популяризиране на уебсайтовете си, ние не сме склонни да влагаме същото количество време и енергия в разбирането на потребителските анализи.


Мнозина дават причина, че аналитиката е скучна, но мисля, че хората са отложени, защото прекарването на време в анализиране на това, как аудиторията ви използва вашия сайт, не дава незабавни резултати.

Въпреки това, като разберете как хората взаимодействат с вашия сайт, можете да разберете и след това да направите промените, необходими за увеличаване на трафика, генериране на повече клиенти и преобразуване на изгледи в продажби.

Google Analytics

Google Analytics може да ви помогне да разградите и разберете различни показатели за вашия уебсайт WordPress. В тази статия ще научите как тази безплатна услуга може да се използва, за да ви помогне да разберете по-добре аудиторията си.

Знайте откъде идва вашата аудитория

Източник на трафик на Google Analytics

Вашата аудитория ще пристигне на вашия уебсайт от различни места; социални медии, търсачки, други уебсайтове или вашия пощенски списък, за да назовем само няколко. Важно е да знаете откъде са дошли, за да можете да увеличите присъствието и усилията си в тези райони, както и да насочите към източниците, където не получавате по-добри начини конверсии..

Достатъчен ли е органичният ви трафик??

Диаграма на Google Анализ

Няма зададени условия за това какъв е „добър“ брой хора, които пристигат на сайта Ви чрез органични търсения. Като се има предвид, можете да използвате показателите си, за да видите дали органичните ви търсения се нуждаят от значително подобрение или не, като ги сравнявате с други източници на трафик.

Ако привличате по-голямата част от трафика си чрез социални медии или друг референтен поток, тогава трябва да положите повече усилия във вашия SEO. Подобрете съдържанието си и създайте повече публикации в блога, като използвате всички тези важни ключови думи и фрази. С течение на времето това трябва да помогне за повишаване на класацията ви в търсачките и генериране на повече органичен трафик.

Ако вашият органичен трафик е висок в сравнение с други източници, може би е време да поставите повече фокус в друга област.

Увеличава ли вашата аудитория социалните медии?

Важно е да проследявате показателите си в социалните медии, тъй като това ще ви даде ясна представа за това какво работи и какво не е като част от маркетинговите ви кампании в социалните медии.

Тези показатели могат да ви покажат какъв тип съдържание работи добре с вашата аудитория, какво се споделя и харесва и какво трябва да продължите да се фокусирате върху създаването. Ако провеждате промоции или състезания, можете да проследите популярността на тези дейности, за да видите дали те получават възвръщаемост на времето и усилията, които влагате.

Лесна социална метрика Pro WordPress Plugin

Easy Social Metrics Pro е впечатляващ плъгин за WordPress, който ви позволява да проследявате ефективността си в социалните медии от вашето табло за управление на WordPress. Social Metrics Pro ви помага да разберете къде главно виси аудиторията, спестявайки ви време, като ви дава възможност да се съсредоточите върху най-популярните платформи и по-малко върху другите. Проследявайки вашето присъствие в социалните медии във времето, можете също да видите дали вашата маркетингова стратегия работи в дългосрочен план или има нужда от основен ремонт..

Подобрете номерата на препоръките чрез изграждане на взаимоотношения

Препратките от други уебсайтове са чудесен начин да спечелите трафик, тъй като това повече от вероятно ще означава, че зрителите вече имат интерес към вашата ниша или индустрия. Проверете показателите си, за да видите от кои сайтове идват зрителите, след което изградете отношения с тях. Силните връзки с другите във вашата област могат да увеличат вашия онлайн профил, да популяризират вашата марка и да увеличат трафика към вашия сайт.

Вижте физическото местоположение на вашата аудитория

Местоположение на посетителите

В зависимост от вашия бизнес местоположението може да бъде важно. Ако имате бизнес с тухли и хоросан, към който искате да привлечете редовни местни клиенти, хората, които гледат вашия сайт от другия край на света, е приятно, но може би не е това, от което се нуждае вашият бизнес. Вашият анализ позволява да проверите дали привличате подходящата аудитория със съдържанието и промоцията си.

Ако искате да привлечете местни клиенти, тогава направете вашия сайт и по-специално блога си подходящ за вашето местоположение. Пишете за това, което се случва във вашия местен район. Провеждайте състезания за хора в магазина и ги рекламирайте онлайн. Няма нищо лошо в това да привлечете по-широка аудитория, но направете хората в непосредствена близост ваш приоритет.

Разберете какво влияе върху вашите цени на отскачане

Степен на отпадане в Google Analytics

Често е трудно да се определи какво точно кара хората да напускат уебсайта Ви. Анализът на вашите показатели може да ви помогне да добиете представа за това къде уебсайтът ви подвежда.

Как да намалите цените на отпадане в публикации в блога

Честотата на отпадане често е висока при публикации в блогове, които отговарят на въпрос „как да“. Това лесно може да се обясни, тъй като хората са дошли специално на публикацията, за да получат отговор на въпрос. След като удовлетворят своето запитване, те напускат.

Ако случаят е вашият блог, трябва да опитате да компенсирате този проблем, като добавите „призиви за действие“. Връзки към други статии и промоции на вашия уебсайт или безплатна оферта в замяна на имейл е чудесен начин да насърчите посетителите да проучат допълнително вашия сайт..

Какво може да доведе до високи цени на отпадане на началната страница?

Високите проценти на отпадане на началната ви страница почти винаги са лошо нещо. Ако случаят е такъв с вашия сайт, прегледайте внимателно анализите, за да ви помогне да определите защо хората напускат сайта ви, без първо да го оглеждате..

Първо разгледайте продължителността на престоя на хората на началната ви страница. Ако хората си тръгват само след няколко секунди, вероятно това се дължи на това, че сайтът ви има бавно време за зареждане, не е мобилен отзивчив или е разбит по някакъв начин. Време е за фиксиране!

Какво става, ако хората останат по-дълго от 5 секунди, но след това не преминават към друга страница? В този случай има други проблеми, които няма да бъдат толкова бързо отстраняване. Най-вероятно ще има проблеми с дизайна и използваемостта на сайта или съдържанието не е достатъчно интересно. Все пак отново проверете дали сайтът е напълно отзивчив.

Началните страници трябва да са ясни, кратки и посетителите трябва да ви „получат“ в рамките на 5 секунди след кацането на вашата страница. Очевидно ли е какъв е вашият бизнес и какво предлагате? Не използвайте твърде много текст и жаргон на началната си страница, просто го дръжте просто. Дизайнът на началната страница трябва да е чист и лесен за навигиране, като показва на посетителите къде трябва да отидат следващия. Използвайте известен призив за действия, но не прекалено много, не искате да затрупвате и обърквате аудиторията си.

Анализ на отделни страници

Популярни страници на Google Analytics

Google analytics съдържа много информация за всяка страница от вашия уебсайт WordPress. Това ви помага да погледнете в дълбочина какво прави вашата аудитория на вашия уебсайт и да разберете как можете да подобрите вашия сайт, за да запазите и увеличите аудиторията си..

Водещи целеви страници

Вижте къде пристигат хората на вашия сайт и определете вашите топ целеви страници. Знаейки това може да ви помогне по два начина:

  1. Създайте повече подобно съдържание, тъй като това очевидно привлича хора.
  2. Искате пристигащите посетители да останат на вашия сайт, така че предоставяйте качествено съдържание на тези страници с някои „призиви за действие“. Това насърчава хората да останат на вашия уебсайт и увеличава възможността за потенциални клиенти или продажби.

Прегледи на най-горните страници

Прегледите на горната страница показват кое съдържание е най-популярно и от какво се интересува вашата аудитория. Това е наистина важна информация, тъй като ви помага да разберете какъв тип съдържание ангажира вашата аудитория. Освен това е мястото, където трябва да поставите връзки и промоции, за да насърчите продажбите или събирането на имейл адреси.

Не забравяйте също да проверите своите показатели в социалните медии, за да видите какво е споделено. Това ще ви даде добра представа за това кои видове вашето съдържание е популярно в социалните медии.

Излезте от страниците

За да бъдат посочени като изходна страница в анализите ви, хората трябва да са разгледали повече от една страница от вашия уебсайт. Това са хора, които проявяват някакъв интерес към вашия сайт и съдържание, така че е възможно потенциални посетители или клиенти, които се връщат.

Добре е, ако видите, че хората напускат уебсайта ви от страницата ви за контакт, формата за контакт или формуляра за поръчка. Това, което не искате, са показатели, показващи зрителите, които напускат началната страница или по-лошо, по време на проверката, преди да извършат покупка. В такъв случай трябва да прегледате процеса на касата си, за да се уверите, че е гладък, лесен за използване и не отнема много време.

Връщащи се посетители

Искате да проследите броя на завърналите се посетители, за да видите дали това се увеличава с времето. Връщащите се посетители са важни, тъй като това са тези, които имат реален интерес към вашата ниша и е по-вероятно да станат клиенти. Ако броят на завърналите се посетители е нисък, повече от вероятно е необходимо да подобрите съдържанието си. Направете го по-интересно, така че хората да искат да се върнат и да прочетат повече.

Вижте вашите цени на реализация

Вероятно най-важният показател за проследяване, процентът на реализация ви казва дали вашият сайт постига основната си цел. Вашата публика прави това, което искате? Това може да бъде събиране на имейли, увеличаване на членството или продажба на продукти.

Ако степента на реализация е ниска, но трафикът към вашия сайт е висок, това може да показва редица неща. Или привличате грешен тип аудитория или уебсайтът ви не е достатъчно добър. Това може да включва лошо съдържание, недостатъчно призиви за действие или неизползваем уебсайт. В този случай е време да се съсредоточим върху подобряването на процента на реализация.

Заключителни мисли

Въпреки че анализът на данните на сайта Ви първоначално може да отнеме време, след като разберете какво да търсите, става по-лесно и бързо. По-важното е, че разбирайки как вашата аудитория взаимодейства с вашия сайт, можете да направите необходимите подобрения, за да насърчите завръщащите се посетители, да привлечете нови и в крайна сметка да дадете възможност на вашия сайт да конвертира в съответствие с целите.

Какво ви пречи да копаете по-подробно анализите и показателите за посетители? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map