WordPress WP REST API: Какво означава за вас

WordPress WP REST API v1.2.3 добавя разширяемост и функционалност към вече здрава и надеждна система за управление на съдържанието. Той предлага значително предимство за всеки разработчик на WordPress или всеки потребител със специализирани бизнес нужди в разработването на нишови приложения. Включването на дизайнерските функции на REST и персонализираните типове публикации в WordPress код го трансформира в изцяло нова рамка на приложение, която може да се адаптира към персонализирани типове данни, да използва нови екосистеми на софтуер като услуга и да остане сравнително лесна за разбиране и поддържане.


Този API обещава надеждна възвръщаемост на инвестицията на време и пари, тъй като основната му функционалност е по-малко вероятно да се счупи, когато се въвеждат нови типове данни или се сменят протоколи на трети страни, интерфейсът за програмиране на RESTful приложения (API) предлага на разработчика функционална гъвкавост на WordPress това също ще удължи дълголетието му като инструмент за многократна употреба.

Тази статия очертава ползите за потребителите и разработчиците, като описва накратко значението на REST като обща концепция за уеб дизайн и специфична функция на WordPress. Използването на подобрения след WordPress v3, подобно на потребителски реализирани потребителски типове публикации, разширява това, което вече е популярен бекенд отвъд управлението на съдържанието, до доставчик за многократна употреба на персонализирани услуги, които програмистът може да изгради в разумно кратки периоди от време. Тези големи подобрения, CPT и REST, сами по себе си добавят нова функционалност и разширяемост на добре познат и много стабилен софтуерен продукт.

Какво е REST?

REST (Представяне на държавен трансфер), използвайки протокол за прехвърляне на хипертекст (HTTP), е концепция за уеб дизайн, предлагаща ключови предимства на WordPress, като например:

 • Агностична рамка, осигуряваща по-голяма стабилност, тъй като типовете данни се променят.
 • Възможността за взаимодействие с по-широк спектър от наследени обекти и глаголи.
 • Оперативна съвместимост с нови протоколи за удостоверяване.
 • Интерфейси за многократна употреба, независимо от родните протоколи като JSON и AJAX.
 • Резервна интеграция с различни плъгини и други услуги като услуга.
 • Мащабируемост, тъй като са разработени нови интерфейси за приложения.

Как работи REST за вас?

WordPress-работа-за-ви

Интерфейс за програмиране на архитектура и приложения (API)

Мрежовият и компютърен хардуер обикновено се явяват като основа на всеки модел на класически софтуер за дизайн; “мекият” човешки интерфейс е отгоре. Референтната архитектура на Open Systems Interconnect (OSI) подрежда седем различими нива като сватбена торта, с интерфейс за програмиране на приложения (или API) отгоре. WordPress е софтуерно приложение, което работи в този слой API.

Всяко приложение се опира на операционна система, когато допълнително разделите горния API. Приложението преобразува данни, събрани от локално съхранение, мрежови връзки или интернет, в полезна информация съгласно предварително определени протоколи, предварително програмирани правила и процедури. Браузърът е пример за приложение, работещо на операционна система.

Обектите на данни от Hypermedia взаимодействат в този пул памет следвайки спецификациите на кода (като HTML „глаголи“ GET, PUT и DELETE), както и стандартите за автентификация на сигурността като OAuth, CORS и SSL. Вероятно сте изградили софтуер за клиенти, които улавят конкретни обекти, „плаващи“ в този пул на паметта. Специализираните API са проектирани да улавят (взаимодействат) с конкретни видове обекти.

REST като работодател на софтуер с равни възможности

REST се различава от по-старите дизайни на уеб приложения по начина, по който тя свободно дефинира или REпредставя начина, по който обектите се намират в паметта. По-широка гама от „плаващи безплатни“ обекти в паметта се въвеждат „на борда“ (СТейт Transfer), тъй като API на REST не е ограничен от начина, по който „вижда“ данните чрез строги правила, дефиниции, спецификации или протоколи. Приемането на REST дизайн премахва необходимостта от изграждане на отделни API за всеки нов проект. Този софтуерен дизайн има и по-голяма гъвкавост при справяне с бъдещи промени в данни или протоколи.

Защо разединяването е важно за вас

Терминът agnostic се използва за описване на уеб дизайн REST, тъй като той е бил несвързан (или несвързан) от много ограничения на по-стари протоколи и спецификации. Това отделяне е особено важно, тъй като данните се изместват от по-стар фокус на хипертекста към нова, по-широка дефиниция на хипермедията, разширявайки тъканта на хипертекста на хиперсвързаните данни, така че да включват графика и видео. Отделянето на уеб дизайн от установените правила и спецификации е важно, тъй като дефинициите се променят.

По-широките концепции за данни, комбинирани с оперативна съвместимост при използването например на HTTP глаголи и синтаксис, увеличават разширяемостта и мащабируемостта на уеб дизайна. Разработчиците могат да прилагат същите основни операции („наследени глаголи“) към по-отворени обекти, без да „разбиват“ софтуер. REST анализира широка гама от езици и спецификации без предразсъдъци или предубеждения. Може да разгледате REST като универсален преводач на нови взаимодействия между наследени системи и вашите уеб страници на WordPress.

URL адреси и Интернет на нещата (IOT)

Възникващият Интернет на нещата (IOT) също налага формите във вселената на обектите и как са описани например в WordPress. Помислете за начина, по който тези обекти се идентифицират с помощта на универсалния идентификатор на ресурс (URI) и неговия унифициран ресурс локатор (URL) и унифицирано име на ресурс (URN) подкомпоненти.

Сравнете например URL адреси, описващи различни протоколи за същия домейн като http://mydomain.com и ftp://mydomain.com. С разширяването на IOT методите на URI, местоположението и извличането ще имат по-голямо разнообразие и ще изискват по-голяма гъвкавост при работа с гранулирани разлики. REST, като концепция за уеб дизайн, помага вместо да затруднява разработването на софтуер.

БЕЗПЛАТНА рамка за приложение на WordPress

WP-почивка-API

От таксономии до типове по поръчка

Типове публикации Неограничен и Pods, и двете изброени в приставката на WordPress.org под ключовата дума видове публикации, автоматично предоставят модификации на кода при активиране, които ви позволяват например да създавате потребителски зададени типове публикации (CPT) със собствени отделни таксономии.

Тези плъгини обаче предоставят само промени в кода на основните файлове на WordPress. Нито един от изброените софтуерни пакети няма да попълни необходимия код за показване на вашите регистрирани CPT и таксономии в темата на вашата инсталация. Всички пакети изискват или допълнително ръчно кодиране, или закупуване на допълнителни софтуерни добавки, които могат да правят модифицирани софтуерни модификации без никакъв допълнителен ръчен код. Друг плъгин, който трябва да вземете предвид, е Персонализиран потребителски интерфейс тип публикация от webdev Studios. Той също така актуализира само основните файлове на WordPress.

От системата за управление на съдържанието до рамката за приложения

Разработчици, тъй като WordPress v3.0 „Thelonius“, могат да регистрират свои собствени CPT и по този начин да трансформират класическата рамка за управление на съдържанието на WordPress (CMS) в приложения с персонализирани типове данни. REST разширява възможностите на функциите до протоколи, спецификации и софтуерни технологии като JSON и AJAX. Ако си изкарвате прехраната като разработчик, има значение колко добре и бързо превеждате нуждите на клиента в лесно за работа софтуерно приложение, което познават и имат доверие.

Има както работеща версия, така и бета версия на WP REST API v2.0-beta4. Използвайте бета версията само за тестване; никога не го инсталирайте на уебсайт за производство.

WordPress Персонализиран за бъдещи приложения

В обобщение, REST API и CPT не са характерни типичните нужди на крайния потребител на WordPress. Ако обаче сте разработчик, вие сте платени, за да удовлетворите бизнес нуждите на клиента, освен осигуряването на стабилна, но „на разположение“ система за управление на съдържанието. Имате нужда от рамка, която обещава възвръщаемост на вашата инвестиция на време и пари. Всеки потребител на WordPress иска стабилна надеждна рамка, която е по-малко вероятно да се счупи, когато протоколите се променят или типът данни се модифицира, за да отразява нови атрибути. A REST API подобрява тази сигурност в надеждността и производителността.

Включването на REST API и разглеждането на CPT със специализирани таксономии винаги е полезна дейност. API на REST предоставя възможност за по-широк обхват на добавена функционалност от външни източници и по-голяма дълготрайност в дизайна на вашето приложение, тъй като по-лесно приема бъдещите промени в протоколите. Инсталирането на този API и CPT ще гарантира, че ще удовлетворите нуждите на клиентите си по рентабилни начини сега и в бъдеще.

Как откривате API за REST, с който да работите? Радвате ли се за бъдещето на WordPress с тази нова функционалност? Уведомете ни в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map