WordPress и Webinars: Why and Hows

Уебинари и WordPress: Whys and Hows

Забелязали ли сте, че всички ваши конкуренти и големите имена във вашата индустрия използват уебинари? Бихте ли искали да научите повече за тази форма на комуникация и как можете да я използвате за разрастване на вашата аудитория и бизнес? Искате ли да сте сигурни, че няма да останете назад?


В тази статия ще научите за предимствата на вебинарите и как можете успешно да ги интегрирате във вашата маркетингова стратегия. Също така ще обсъдим някои от най-добрите решения за вебинар, за да ви помогнем да намерите най-добре вашите цели.

Предимствата на Webinars и WordPress

Уебинари и WordPress

Все повече и повече фирми са хостинг на семинари. И така, какви са предимствата и защо трябва да помислите да тръгнете по маршрута на уебинара?

Взаимодействие с вашата аудитория

Уебинар е чудесен начин да се сближите с личната си аудитория. Чрез уебинари можете да общувате и да се свързвате с хората навън и наистина да усетите какво мислят и искат. Това ще ви помогне да постигнете по-добро разбиране на вашата целева аудитория и да започнете да изграждате общност, базирана около вашия уебсайт.

Продажба на вашите продукти

Независимо дали продавате курсове, членство в сайт, стоки или услуги, вебинар е ефективен начин за популяризиране на премиум артикули. Вместо само да изброите стоката си на уебсайта си и да се надявате, че хората се интересуват, накарайте посетителите си да се запишат на уебинар. Чрез уебинара можете да демонстрирате продукта си, да го покажете в действие, да обясните как той решава проблем, да отговаря на всички въпроси и наистина да убедите клиентите си, че това е нещо, от което се нуждаят.

Отглеждане на вашия пощенски списък

Списъкът с пощенски адреси е основен начин за поддържане на контакт с вашата аудитория и в допълнение към избора на най-добрия плъгин за избор на бюлетин, уеб семинарите са чудесен начин за отглеждането им.

Когато стартирате уебинар, вие ще трупате имейл адреси, докато хората се регистрират. След това тези имейл адреси могат да бъдат добавени към вашия пощенски списък (при условие, че получавате разрешение по време на процеса на регистрация) и да се използват за популяризиране на по-нататъшни уебинари, наред с популяризирането на ново съдържание и продукти.

Добавяне на страхотно съдържание към вашия уебсайт

След като започнете да използвате уеб семинари, те незабавно трябва да станат част от вашата маркетингова стратегия за съдържание. След като приключите, уебинарите могат да бъдат архивирани и публикувани на вашия сайт, предоставяйки полезна информация, представена по различен начин.

Използване на въпроси от уебинара

Всеки човек се бори от време на време да излезе с интересни и уместни идеи за заглавие на блога. Искате да пишете статии, които ще помогнат на хората с проблем, който имат, но често е трудно да се мисли какви биха могли да бъдат тези проблеми във връзка с вашата ниша.

Това е мястото, където уебинарите могат да бъдат изключително полезни. Изберете да отворите чата към въпроси в края на вебинара. След това можете да използвате тези въпроси за формиране на публикации в блогове, както и бъдещи теми за семинар.

Ако провеждате поредица от уебинари, също внимателно потърсете повтарящи се въпроси или теми, при които хората се борят да разберат или решат. Това може да означава, че навън няма достатъчно информация, сигнализираща за пропаст на пазара, която бихте могли да използвате.

Спестяване на време

Справянето с вашите въпроси и изисквания на аудиторията може да отнеме много време и да отговаряте на имейли по всяко време на деня. Уебинарът е много ефективен начин да спестите време и да се справите с множество заявки на клиенти наведнъж.

Като взаимодействате с аудиторията си заедно, вие се предоставяте на разположение, общувате с клиентите си и се справяте с техните проблеми. След като приключи вебинарът, ще имате повече време за останалата част от бизнеса си.

Печелене от Webinars

Уебинарите, разбира се, не е нужно да бъдат безплатни и някои хора правят много пари от изпълнението им. Ако обаче ще таксувате за вебинар, наистина трябва да предлагате добра стойност за парите, особено тъй като има толкова много уебинари, че не е нужно да плащате, за да видите.

Един от начините да се преодолее това е да си партнирате с други големи играчи във вашата ниша или индустрия. Предлагайки вебинар с разговори от различни големи имена, ще бъдете основателно да поискате такса.

Уебинари за Premium съдържание

Друг начин за използване на уебинари е да ги предложите като част от вашия уебсайт за членство в WordPress. Чрез добавяне на месечни уебинари като първокласно съдържание, членовете ще почувстват, че получават парите си.

Това също е добър начин за споделяне на информация в различен формат, което може да помогне на хората да се интересуват и да ги насърчи да продължат да плащат месечен абонамент за вашия сайт. Отново уебинарите могат да бъдат архивирани и превърнати в ресурс, като добавят към обема на предлаганото от вас съдържание.

Придобиване на клиент

Ако предлагате услуга, уебинарите са чудесен начин да получите повече клиенти. Предложете вебинар или серия от уебинари, като научите целевата си аудитория как да направи услугата, която предлагате сами.

Например, ако сте разработчик на уебсайт, стартирайте вебинар, който учи хората как да създават основен уебсайт. Следвайки вашия уебинар, зрителите ще получат доверие във вас и ще признаят вашия опит. В края на вебинара мнозина ще могат да създадат свои собствени уебсайтове, но други все още няма да бъдат достатъчно уверени за това. Това е, когато предлагате услугите си.

Как да започнете с Webinars и WordPress

Има редица професионални решения, които можете да използвате за домакинство на ваши собствени уебинари. Ето някои от най-добрите опции там.

WebinarJam

WebinarJam

На най-основното ниво WebinarJam е добавка за Google Hangouts, но с някои много впечатляващи и стойностни маркетингови функции. Вероятно най-големият жребий за големите бизнеси е неограниченият брой посетители на вашите семинари, които се поддържат.

Няма прекъсване или допълнително заплащане за хостинг на уебинар с над определен брой хора, така че колкото повече зрители привличате, толкова по-добре. Други функции включват:

 • Възможността за добавяне на 10 едновременни говорители към всяка сесия на вебинар
 • Чат в реално време с вашата аудитория
 • Поканете членовете на аудиторията незабавно да се присъединят към вашето излъчване
 • Призив в реално време за действие за закупуване на продукти
 • Пълна интеграция на шлюза за плащания, ако таксувате за вашите семинари
 • Интеграция с всички автоматични отговори

Както можете да видите, WebinarJam е мощен инструмент. От обратната страна самите уебинари не се хостват на вашия сайт и при £ 397 за абонамент за година цената не е за всички!

EasyWebinar

EasyWebinar

EasyWebinar е популярно решение за вебинари, което се интегрира с WordPress чрез плъгин. EasyWebinar използва силата на YouTube Live и Google Hangouts, което го прави изключително надежден. Можете да предавате поточно предаване към неограничен брой зрители, да създавате толкова много събития, колкото искате, и да предлагате частни или публични заседания. Освен това предоставя страхотна гама от маркетингови инструменти. Основните характеристики включват:

 • Предварително записани видео събития се предаваха в сесии за вебинар в реално време
 • Събитията на живо могат да бъдат превърнати във вечнозелени или автоматизирани събития
 • Работи с WordPress, OptimizePress 2, Leadpages и много други софтуер за създаване на страници
 • Създава всички страници, необходими за маркетинг (регистрация, благодаря, събитие, преиграване и отброяване на страници)
 • Създава автоматизирана последователност на имейли
 • Красиво оптимизирани шаблони

За да хоствате събития в собствения си домейн, трябва да закупите лиценза и да инсталирате приставката за WordPress. Продажба на същата цена като WebinarJam, EasyWebinar не е евтино, но предлага впечатляваща услуга за цената.

WebinarIgnition

WebinarIgnition

WebinarIgnition е професионално, но ясно решение и може да бъде разумен вариант за онези, които тепърва започват в областта на уебинара. Предлага се като плъгин, WebinarIgnition се интегрира безпроблемно с всяка тема на WordPress и е сравнително лесен за настройване.

WebinarIgnition ви позволява да създавате както живи, така и автоматизирани вебинари, както и да предлагате всички инструменти, които бихте очаквали във връзка с маркетинг на вебинар. Други функции включват:

 • Позволява ви да интегрирате всеки видео поток (като Google Hangouts или LiveStream) в страницата си на живо или с автоматизиран уеб семинар
 • Позволява на посетителите да се регистрират чрез своя Facebook вход
 • Център за конзола на живо означава, че можете да управлявате своя семинар на живо, както се случва
 • Възможност за избор на поле за въпроси или зона за чат на живо на вашата страница на уеб семинар на живо
 • Персонализирани шаблони на страници
 • Проследяване на продажбите и реализациите

Много по-евтино от WebinarJam или EasyWebinar, WebinarIgnition ще струва еднократна такса от $ 97. Това го прави чудесен вариант за тези, които искат професионално решение за вебинар на бюджет.

Заключителни мисли за Webinars и WordPress

Независимо дали управлявате магазин за електронна търговия, уебсайт за членство или блог, уеб семинарите предлагат толкова много предимства за всеки тип бизнес, че е време да започнете сериозно да обмислите тяхното управление. След като сте избрали решението за уебинар, определете какво искате да спечелите от вашите вебинари и съответно пригодете всяко събитие. След това седнете и гледайте как бизнесът ви процъфтява.

Предлагате ли уебинари на вашия сайт? Какво решение за вебинар използвате и какви съвети бихте дали на някой, който просто започва в играта на вебинар?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map