WordPress Child Theme Пълно ръководство

WordPress детски теми. Те могат да звучат (и изглеждат) плашещи в началото, но след като научите тънкостите (както и красотата) на детските теми на WordPress, ще се забавлявате много. В тази публикация ще разбием темата за деца на WordPress на различните му части. За да го кажем по друг начин, ще научим:


 • Какво е темата за детето на WordPress
 • Заслуги на темите за деца WordPress
 • Недостатъци на теми за деца WordPress
 • Как да създадете тема на детето WordPress
 • Ресурси на тема WordPress за деца

Какво е тема на WordPress за деца?

И така, какво е детска тема на WordPress?

Детска тема на WordPress е по същество тема на WordPress, която „заема“ файлове с шаблони и функционалности от друга тема на WordPress, известна като родителска тема. Не пробивайте нищо още, ще обясня всичко подробно, което обещавам.

А родителска тема е типична тема за WordPress, като нашата най-продавана Тема за общо WordPress, темата по подразбиране Двадесет и четиринадесет или каквато и тема да използвате на уебсайта си.

Най-основната детска тема на WordPress е просто папка, която съдържа специален файл style.css. Не се притеснявайте, че всичко ще има смисъл, след като обясня. Един от въпросите, който в момента вероятно ви минава през главата, е: Защо човек би искал да използва детска тема, докато има много теми за родители?

Отговорът е съвсем прост. Повечето родителски теми получават актуализации от време на време. Така че, ако вземете тема за родител и персонализирате кода (и стила), ще загубите всички тези промени следващия път, когато актуализирате темата. Тук влизат детските теми на WordPress. Детската тема на WordPress ви дава силата да персонализирате родителската си тема, без да рискувате да загубите промените си, когато актуализирате. Разбира се, можете да изберете да премахнете актуализациите, ако нямате нищо против да излагате уебсайта си на хакери.

Преместване на…

Преди няколко абзаца споменах, че детските теми „заемат” шаблонови файлове и функционалност от родителски теми. Как става това? Мислете за детските теми като сянка теми; те имитират родителските си теми. Всичко е като да създадете копие на родителската си тема, без всъщност да копирате нищо. Звучи като магия, нали?

Натиснете бутона за замразяване. Как да създадете копие на родителската тема, без всъщност да копирате нищо? Тайната за разбирането на детските теми се крие в специалния файл style.css, който споменахме по-рано. Всъщност тайната е една линия, намираща се в style.css. Кой ред питаш? Повече за това за миг. Тъй като ще създадем детска тема по-късно в тази публикация, просто ще ви представя няколко основни понятия, за да разкрия линията, за която говоря, и да ви дам по-добро разбиране на детските теми.

За да изградите детска тема, трябва да създадете папка (за детската тема) във вашата директория с теми WordPress. Можете да назовете папката каквото и да е (или след вашата тема). След това трябва да създадете style.css със следния код:

/ *
Име на темата: Името на темата на вашето дете (напр. Обща тема за деца)
URI на темата: http://www.example.com (URL адрес на темата за вашето дете)
Описание: Кратко описание на детската тема
Автор: Вашето име идва тук
Шаблон: Името на директория на вашата родителска тема (напр. Общо, двадесет и четиринадесет и т.н.)
Версия: 1.0.0
* /

Трябва да запазите този style.css в папката на детската тема. Сега се върнете към шестия (шестия) ред в кода по-горе. Ще видиш:

Шаблон: Името на директория на вашата родителска тема (напр. Общо, двадесет и четиринадесет и т.н.)

Този ред казва темата на детето ви от коя тема на родител да заема функции и файлове с шаблони. Този прост ред свързва темата на вашето дете с родителската тема, действайки като канал, чрез който темата на детето получава файлове с шаблони и функционалности от темата за родители. Това означава, че трябва да имате родителската тема, инсталирана на вашата WordPress платформа.

Достатъчно е да се каже, че без тази линия нямате детска тема. Просто имате папка и типичен style.css файл.

В обобщение, линията на шаблона наследява (по-голямата част) темата на вашия родител, когато активирате темата на детето си. Всички промени, които правите в темата на вашето дете, няма да бъдат засегнати, ако / когато актуализирате родителската тема. Как ви харесва това обяснение? Следите ли или не е достатъчно ясно? Ако сте с мен, нека преминем към предимствата и недостатъците на детските теми на WordPress.

Какви са ползите от използването на тема за дете?

Има много ползи от използването на детска тема и препоръчваме на всеки, който използва тема, която не е била създадена по поръчка на уебсайта им, за да настрои и активира детска тема. Изброихме някои от основните предимства за използването на детска тема и защо трябва силно да я обмислите.

успех

Сигурни актуализации

Детските теми на WordPress просто заемат функции, шаблони и стилове от родителската тема. Това ви позволява да персонализирате вашия уебсайт, без да докосвате родителската тема. Ето защо, всеки път, когато разработчиците актуализират темата на вашия родител, можете безопасно да надстроите уебсайта си, без да губите потребителски промени.

Детските теми са лесно разширяеми

Детските теми на WP ви дават много гъвкавост. Можете да създадете нови файлове с шаблони, които не са били част от родителската тема. Можете да добавите нови функции, стилове и много други. Освен това има много комерсиални и безплатни тематични рамки с разширяеми опции, за да започнете.

Детските теми са Fallback-Safe

Всеки разработчик е човек и всички знаем, че да се заблуждаваме е човек. Всички правят грешки и всички забравят. Това каза, че ще бъдете в супата, ако забравите да кодирате нещо, когато използвате родителска тема. Нещата са малко по-различни с детските теми. Ако забравите някакъв код, WordPress автоматично ще зареди алтернатива (или оригинала) от родителската тема. Разбира се, това е вярно само ако кодът съществува в родителската тема.

Какви са негативите на използването на тема за дете?

Въпреки че като цяло темите за деца са страхотни и препоръчваме на всички, които използват WordPress, да активират детска тема на своя сайт, ако планират да правят някакви потенциални промени в бъдеще, това са някои неща, които трябва да имате предвид.

Има крива на обучение

Детските теми са предназначени предимно за разширяване или персонализиране на функционалността на родителската ви тема, което означава, че ако не сте разработчик, няма много, ще можете да направите с вашата детска тема и ще искате да научите кодиране, което да предприемете пълен потенциал на детската тема. Така че, ако сте начинаещ, се нуждаете от време, за да научите работата на родителските теми и WordPress (както и малко код) като цяло, за да се насладите на пълния потенциал на детските теми. Все едно, трябва да спечелите ивиците си. В крайна сметка, вие ще кодирате като професионалистите за нула време!

Нещата се счупват или остават назад

Ако сте изградили уебсайта си около родителска тема, може да се наложи да промените няколко неща (например менюта, джунджурии и / или опции за тема), когато преминете към детска тема. Някои теми запазват настройките в базата данни въз основа на името на темата, така че когато преминете към темата на вашето дете, може да изглежда, че сте загубили всички настройки на вашата родителска тема (настройки на персонализатора), но не се притеснявайте, че те са безопасни в базата данни, но ще трябва да се върнете към вашия родител, ако това е така, за да можете да копирате настройките си и да ги мигрирате върху. В нашата Обща тема предоставяме полезен панел за импортиране / експортиране точно в таблото за управление, така че можете да копирате настройките на персонализирания си тема преди да преминете към темата на детето си и да ги прехвърлите върху.

Освен това, ако използвате вашата детска тема, за да предоставите допълнителна функция на вашия сайт, а не използвате плъгин, ако някога превключвате родителската си тема, може да се наложи да преместите някои от тези промени в нова детска тема, да преименувате текущата си детска тема или да преместите ощипва в персонализиран плъгин.

Как да създадете тема на детето WordPress?

Искам да предположа, че сте активни и създадохте папка и “специалния” файл style.css за темата на вашето дете. Ако току-що сте прескочили до тази част (или с нетърпение чакате този раздел), моля, отворете директорията си с WordPress теми чрез FTP / SFTP (… / wp-content / теми) и създайте папка, в която ще съхранявате темата на детето си.

Забележка: Можете да получите достъп до директорията с теми чрез вашия File Manager във вашия cPanel. Като алтернатива можете да използвате FTP клиент като FileZilla ако имате активирани FTP акаунти.

След това отворете любимия си текстов редактор (моя е Notepad++) и създайте style.css файл със следната информация:

/ *
Име на темата: Името на темата на вашето дете (напр. Обща тема за деца)
URI на темата: http://www.example.com (URL адрес на темата за вашето дете)
Описание: Кратко описание на детската тема
Автор: Вашето име идва тук
Шаблон: Името на директория на вашата родителска тема (напр. Общо, двадесет и четиринадесет и т.н.)
Версия: 1.0.0
* /

Това е същият код, който използвахме по-рано.

Качете файла style.css в папката на детската тема. На този етап файлът ви style.css е празен (освен горните редове, които не правят нищо по отношение на стилистиката), така че не очаквайте темата на вашето дете да изглежда нещо като темата на родителя ви. За да преодолеете това препятствие, можете да импортирате style.css на вашата тема за родители, като създадете нов празен function.php файл в папката с дъщерна тема и добавите следния PHP код:

функция total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Динамично получаване на номер на версията на родителския таблица стилове (позволява на браузърите да кешират вашия стилов лист, когато актуализирате темата си)
$ topic = wp_get_theme ('Общо');
$ version = $ theme-> get ('Версия');

// Заредете таблицата със стилове
wp_enqueue_style ('родителски стил', get_template_directory_uri (). '/ style.css', масив (), $ версия);

}
добавяне ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Не забравяйте да промените мястото, където пише „Общо“, за да бъде името на темата на вашия родител. Това ще позволи на вашата детска тема динамично да актуализира номера на версията, добавена към родителския style.css, така че когато темата на родителя се актуализира, ако има промени в файла style.css в родителската тема, тя ще позволи на браузъра и вашия CDN ( ако използвате един) повторно кеширайте таблицата със стилове и не позволявайте на вашия сайт да има проблеми с CSS при преглед.

Персонализиране на темата на вашето дете

дете-тематично персонализации

А сега ела забавната част. Най-вероятно сте създали темата на детето си, за да направите персонализиране, така че се гмурнете вътре!

 • За да персонализирате темата на детето си, просто добавете вашите стилове към файла style.css, който сте създали. Те ще отменят съответните стилове, открити в родителската тема.
 • За да редактирате файлове с шаблони, първо ги копирайте в темата на детето си и след това ги редактирайте оттам. Но не ВСИЧКИ файлове могат да се копират върху темата на вашето дете и да се променят, можете да копирате само върху файлове с шаблон. Така че, ако темата има определени файлове вътре за включва, inc, функции или друга папка, която съдържа персонализирани класове и функции, може да не успеете да ги копирате и променяте. За тези случаи може да искате да гледате с помощта на филтри или куки за действие, за да модифицирате основните теми на родителите по подразбиране.
 • Можете да добавите персонализирани файлове с шаблони към темата на вашето дете за повече функционалности
 • Използвайте файла function.php на вашата детска тема, за да добавите персонализирани функции и да използвате родителска тема или филтри на WordPress. Не добавяйте нови функции към файла function.php във вашата родителска тема!

WordPress първо ще зареди файловете и стиловете на шаблоните в вашата детска тема, но ако нещо липсва, ще зареди съответните файлове в родителската тема. О да, детските теми са резервни, но сигурно казах, че вече казахме това.

И това е.


За да завършите нещата …

Детските теми са много мощни, що се отнася до персонализирането и разширяването. Освен това те предоставят добри основания за обучение за всеки, който иска да научи развитието на темата на WordPress. Те са прости и забавни за създаване и ви дават много възможности да превърнете вашия сайт WordPress по който и да е начин.

Проектирайте далеч и се забавлявайте и не се оставяйте преди да споделите с нас в коментарите по-долу. Ние обичаме и ценим вашите отзиви ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map