Въведение в облачните компютри с WordPress

Въведение в облачните компютри с WordPress
 1. 1. Как да инсталирате WordPress в Microsoft Azure
 2. 2. Как да инсталирате WordPress в Google Cloud
 3. 3. Инсталирайте WordPress в AWS – Amazon Web Services
 4. 4. В момента четете: Въведение в облачните компютри с WordPress
 5. 5. Как да инсталирате WordPress в DigitalOcean

Добре дошли в новото и актуализирано ръководство за начинаещи за облачни изчисления за 2019 г. В облачните компютри през последните години се наблюдава масово поглъщане, като предприятията и малките и средни предприятия преместват по-голямата част от услугите си в облака. От поръчката си в Amazon до историята в Instagram до статията, която четете в момента, се съхранява, обработва и ви се доставя – през облака.


Бележка на автора:

Тази уводна статия за облачните изчисления за WordPress първоначално е публикувана преди почти четири години през 2015 г. През това време наблюдаваме бързо приемане на облачните изчисления в множество индустрии и големи подобрения в основните технологии в облака. Въпреки това, при всички тези промени – основните принципи и предимства на облачните изчисления все още остават същите. Основните видове решения за облачни изчисления са непроменени. Все още имате частни, обществени и хибридни облачни приложения. Как организациите ги приемат, се промениха.

Това ръководство служи за начинаещо ръководство за разбиране на облачните изчисления и как е свързано с WordPress.

Ще започнем с:

 • Какво представлява облачното изчисление
 • Проучете неговите предимства
 • Разберете различните видове решения за облачни изчисления

След като приключим, ще разгледаме как облачните изчисления дават възможност на WordPress.

Какво е облачно изчисление?

облачни изчисления за преглед на wordpress

Според G2 тълпа, „Един от най-простите начини за демонстриране на„ облака “е чрез съхранение. Традиционното локално съхранение ще съхранява файлове на вашия твърд диск. Когато запазвате изображение или изтегляте програма, тя се съхранява на вашето устройство. От друга страна облачното хранилище съхранява тези файлове в мрежата. Файлът се разпространява на отдалечени сървъри и се осъществява достъп до Интернет. “

Сега разширете тази концепция за „съхранение“, за да включите мощност за обработка и доставка на съдържание. Имате модерния облак.

Казано по-просто, облакът е разпределена мрежа от компютри, като прави множество копия на вашите данни в отделни машини. Така че, ако единият сървър се спусне, другият поема. За крайния потребител изчислението никога не спира.

Различни видове облачни изчисления

облачни изчисления за типове wordpress

Има три основни типа решения за облачни изчисления въз основа на тяхното внедряване. Имате публични, частни и хибридни. Преди да започнем, ще трябва да разберете, че в крайна сметка облакът е съставен от множество компютри (наречени сървъри), разположени в центрове за данни.

 • А частен облак е като вашия собствен Uber. Не го споделяте с други хора и го използвате само за пътуване.
 • А публичен облак е като Uber Pool. Вие пътувате с хора, които отиват до същата дестинация.
 • А хибриден облак е смесица от две. (Не мога да се сетя за пример, подобен на Uber).

Цената на облачните изчисления

Частен облак: Цената за наемане на частен или публичен облак е подобна на вашето пътуване в Uber. Частните таксита (или облачни разполагания) струват повече. Предимството е, че е много по-сигурен и може да бъде поставен зад защитната стена на вашата компания.

Обществен облак: Общественият облак е много рентабилен, но има определени ограничения за сигурност в сравнение с публичния облак. Ето защо виждате много проблеми с спазването на изискванията при съхраняване на медицински или държавни данни на обществени сървъри в облак.

Хибриден облак – най-доброто от двата свята: Предприятията разбраха, че най-добрият ROI идва, когато комбинирате частните и обществените облаци, известни още като хибридния облак. Предприятията могат безопасно да съхраняват чувствителни данни в частния облак, защитени от защитните стени на компанията. Пакетната обработка на обществени или анонимни данни може да бъде заредена в публичния облак.

Предимства на облачните компютри

облачни изчисления за предимства на wordpress

Въпреки че основните технологии зад облачните компютри бързо се развиват, основните предимства на възприемането на облачните изчисления изобщо не са се променили. Ето бърз преглед:

Наличност и резервираност: Тъй като облакът е мрежа от множество взаимосвързани компютри с идентични копия на вашата дата, получавате висока наличност и излишък. С други думи, услугите ви не се обличат. Освен ако, разбира се, целият клъстер намалява (като този AWS затъмнение).

Модел на изплащане Този модел на плащане се превърна в индустриалния модел благодарение на облачните изчисления. Изминаха дните, когато трябва да резервирате хостинг и компютърни съоръжения за минимална продължителност. С облачните компютри плащате само за ресурсите, които използвате. За облачни клъстери с висока производителност можете дори да ги наемете за няколко часа и да им таксувате само за тях. Без скрити разходи, без такси за настройка – нищо!

скалируемост: Мащабируемостта ви позволява просто да купувате повече изчислителни мощности както и когато имате нужда от това. След като приключите с ресурсите, можете просто да ги пуснете обратно в облака.

Има много други предимства от използването на облака, но това са най-общите, които всеки трябва да знае. Ако искате да научите повече за облачните изчисления, бих препоръчал да прочетете G2 Crowd’s уводно ръководство. Това е добре написано по безмислен начин, предназначено за хора от всички дисциплини.

Водещи доставчици на облачни компютри

Пазарен дял на водещите доставчици на облачни изчислителни услуги през второто тримесечие на 2018 г.

Пазарен дял на водещите доставчици на облачни изчислителни услуги през второто тримесечие на 2018 г.

Назад, когато облачните компютри започнаха да набират, AWS имаше по-голямата част от облачния пазар. Въпреки това през 2018 г. нещата драстично се промениха. Имаме множество водещи в облака облаци като AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM и Alibaba Cloud, за да назовем няколко.

Облачни изчисления и WordPress

kinsta управляван хостинг на wordpressПовечето от най-добрите доставчици на хостинг услуги на WordPress използват един от водещите облачни доставчици, за да предлагат своите услуги. Например, Kinsta е популярно управляван хостинг доставчик на WordPress, който е напълно хостван в Google Cloud. Други услуги като Cloudways предлага управляван облачен хостинг на WordPress в AWS, Google Cloud и други. Те по същество са доставчик на услуги от среден слой, който управлява вашия сайт WordPress в облачен доставчик по ваш избор.

Здравей, Облако!

В тази серия от публикации ще обсъдим как да инсталирате WordPress в основните облачни доставчици. Ще започнем с една от любимите ми компании за облачни хостинг – DigitalOcean. По-късно ще преминем към разширени теми като инсталиране на WordPress на AWS и други доставчици на облачни стандарти. Ако имате въпроси относно облачните компютри или като цяло хостинг в облак, всички сме уши. Можете също така директно да ме попитате в Twitter @souravify и аз ще се радвам да отговоря на вашия въпрос. Ето едно вълнуващо пътешествие – нека започнем!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map