Всичко, което трябва да знаете за писането и показването на биографичен блог на WordPress

Наличието на солидна биография или около раздел на вашия WordPress сайт е задължително.


Няма значение в коя индустрия се занимавате – имате нужда от био, за да уведомите хората кои сте, какво правите и защо го правите. Дори ако сте в бизнеса (особено ако сте в бизнеса), трябва да дадете на хората малко от себе си. В края на краищата всяка транзакция в края на деня е между двама души, така че колкото повече можете да се представите като относими, толкова по-добре.

Ето защо ние съставихме тази публикация, за да отговорим на всеки въпрос, който някога сте имали относно писането на биологичен блог и как да го показвате правилно на вашия сайт WordPress. Така че, пригответе моливите си и се подгответе да си направите някои бележки!

Какво трябва да бъде включено в биография?

Това, което включвате в биологичния си блог, зависи много от това в каква индустрия се занимавате и каква е целта на вашия блог. Ако сте в недвижими имоти, биото на блога ви очевидно ще каже нещо различно и ще се съсредоточи върху различни неща, отколкото ако блогът ви поддържа магазина на Etsy.

На първо място трябва да наблегнете на своята експертиза. Тези, които кликнат, за да прочетат биографията ви, ще искат да разберат защо блогвате на първо място и защо дори трябва да се притеснявате да се доверите на думите ви. Използването на пример вероятно ще направи обяснението на това по-лесно.

Така че, да речем, че продавате информационен продукт и използвате блога си като поддържаща платформа за това. Биографията ви трябва да говори за това какъв опит имате, което ви прави експерт по темата, която вашият информационен продукт обхваща. Трябва да говорите за това какво обучение имате и какви успехи сте постигнали във вашата област.

Няколко „задължителни“ (ако се прилагат) включват:

 • Вашето образование
 • Семинари, курсове или конференции, които сте посещавали
 • Съответни публикации
 • Одобрения от уважавани връстници

След като сте говорили за квалификацията си на експерт, можете да преминете към нещо като лична информация. Някаква обща основна информация също е приятна за читателите, защото им дава контекст и поглед върху това кой сте извън бизнеса.

Говорете къде сте израснали. Говорете за вашите хобита или интереси. Говорете за това как сте попаднали в избраното от вас поле. Колко или колко малко лична информация включвате, зависи от вас, но може да ви помогне да прочетете част от биосите в блоговете на други хора от вашата индустрия. Те какво правят? Какво подчертават? Използвайте това като свое ръководство.

Вие също така ще искате да се уверите, че тонът на вашата биография съвпада с тона на вашия блог, така че това означава, че ако имате публикация с професионален глас в публикациите си, вашата биография трябва да бъде вярна на това. И ако имате много разговорлив стил, не изведнъж станете твърди в своята биография Консистенцията е ключова.

Структурни съображения

Има няколко структурни неща, които трябва да помислите, когато съставяте ефективна биография на блога. Преди да свалите една дума на страницата, трябва да решите дали искате да пишете от първо лице или трето лице.

Първият човек е много по-директен и ви позволява да говорите директно с вашите читатели: „Израснах в Ръгби“, срещу „Том Еувър израства в Ръгби“. Малко личен щрих може да измине дълъг път от гледна точка на това, че ви прави свързани с вашите читатели.

Също така ще искате да помислите за дължината на вашата биография. Отново, това ще има много общо с това в коя индустрия се намирате. Адвокатът ще се нуждае от много по-дълга биография от собственика на бутиков бизнес, например. Но ще трябва да решите дали просто искате малко био в поле с автор под публикациите в блога ви – което ще обсъдим повече за момент – пълна специална страница „Всичко“ или комбинация от двете. Потърсете вашите конкуренти за насоки и не забравяйте, че понякога по-малкото е повече.

Забележка: дори и биографията ви да е сравнително къса, все пак ще искате да покажете само няколко реда под публикациите си, а останалите да покажете на собствената си страница. Тя е по-чиста и прави по-малко затрупана страница.

Авторската кутия

Както споменахме по-рано, авторското поле е малко място, което обикновено се показва под публикации в блога, което предлага бързи факти за автора на публикацията. Това е особено полезно, ако имате няколко автори в блога си.

Има много плъгини, безплатни и премиум, които изпълняват тази задача. Ето само шепа, която сме намерили за полезна и която може да искате да помислите:

Най-фантастичната авторова кутия

Най-фантастичната авторова кутия

Плъгинът Fanciest Author Box от Thematosoup е личен фаворит, тъй като прави абсолютно всичко, което някога бихте искали да направите кутия с автори (проверете пълния ми преглед на Fanciest Author Box WordPress Plugin). Можете да го персонализирате, за да постигнете всичко, което искате, от основна био кутия до нещо по-сложно. Можете да добавяте или премахвате раздели в горната част на полето за авторство, за да показвате повече информация за това, че харесвате профилите си в социалните медии, най-новите си публикации в блога и други. Ние всъщност използваме персонализирана версия на Fanciest Author Box тук в WPExplorer – касиране на биологичното поле на моя автор по-долу.

Той също така идва с вградена интеграция за авторство на Google и можете лесно да персонализирате CSS, за да може той безпроблемно да отговаря на темата на вашия блог. Fanciest Author Box струва 10 долара, но има опростена безплатна версия, наречена Fancier Author Box ако искате да му направите пробно шофиране, преди да поемете някакъв финансов ангажимент.

Авторска кутия презаредена

Авторска кутия презаредена

Ако търсите нещо наистина просто, което все още да показва цялата ви информация по стилен начин, то Авторска кутия презаредена плъгинът е добър вариант за вас.

Вашата авторска снимка и кратка биография се показват просто и вкусно под всеки от вашите публикации в блога. Ще трябва да изтеглите разширение, наречено Author Box Reloaded, за да добавите икони в социалните медии, което може да е недостатък за някои.

Отново, това е много проста опция, но ако не се нуждаете от нещо стабилно, това е добър, безплатен начин да покажете своята биография и да пуснете хората в това кой сте и какво правите.

Персонализиран за автора

Персонализиран за автора

Най- Персонализиран за автора плъгинът е интересен, защото е един от малкото, които не изискват създаване на индивидуални потребителски акаунти. Обикновено трябва да настроите различни потребителски профили, всеки със собствени разрешения, за да накарате авторско поле да работи ефективно. Този плъгин обаче ви позволява да настроите персонализирани профили за изключителна употреба с приставката, а не в самото табло за управление на WordPress.

Можете да покажете своята биография в този плъгин, независимо от това, каквато искате с HTML и с всички връзки в социалните медии, които искате. Това е безплатен и още един прост начин за показване на вашата биография.


Написването на завладяваща биография за вашия WordPress сайт е трудно. Трудно е да обобщим цялото си подходящо преживяване на кратко място. И вземането на решения за това как искате да показвате тази информация също може да бъде трудно. Но се надяваме, че сега имате здраво разбиране как да продължите както да пишете, така и да представяте своята информация „За мен“ и можете да продължите с увереност.

Какво е в биологичния ви блог? Имате ли дори такъв? Или това е един от вашите проекти за дъждовен ден? Ще се радваме да чуем вашето мнение за биологичния блог, какво трябва и какво не трябва да включва и любимия ви начин да го покажете. Звук в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map