Въображаеми начини за добавяне на карти в WordPress

Въображаеми начини за добавяне на карти в WordPress

Повечето от нас мислят за картите просто като помощно средство, за да стигнем от точка А до точка Б. Или като нещо, на което трябваше да обърнем внимание в часовете по география и да забравим завинаги след това. Но за уеб дизайнерите картите могат да означават много повече. Дизайнерите могат да добавят карти към WordPress по много въображаеми начини да правят впечатляващи уебсайтове.


Картите са преминали от скучни рисунки в класа ви по география, за да бъдат част от забавни и интерактивни помагала. Картите могат да бъдат търсени, сортирани и филтрирани. Геолокация, изглед на улици, съвет за инструменти, изскачащи прозорци, упътвания и маркиране на клъстери са полезни за добавяне на функции към вашия уебсайт.

Google Maps се използва широко в мрежата и сам по себе си той се предлага с пълнеж от функции. Въпреки това, вместо да изтеглите Google Maps и да го добавите към уебсайта си като такъв, можете да го персонализирате, за да се възползвате от посетителите си. Има външни ресурси като Snazzy Maps към които можете да се обърнете за оформяне на карти. Можете също да използвате всяка друга карта, която харесвате.

Много плъгини са достъпни за уебсайтове на WordPress, за да добавят стойност към картите на Google. Някои от тях са споменати в тази статия, за да демонстрират възможните начини, по които картите могат да добавят стойност към вашия уебсайт. За да знаете повече за отделните приставки, разгледайте предишната ни публикация за най-добрите приставки за картографиране за WordPress.

Тук са представени някои идеи, които бихте могли да използвате. Никой от тях не е действителна смяна на игри – те са просто различни начини за показване на информация. Но когато бъдат приети от уебсайт, те могат да спечелят благосклонност към потребителите и може би дори да засилят малко реализациите. Нека разгледаме някои начини, по които можете да бъдете иновативни с карти на уебсайта си!

1. Добавете карта към началната си страница

Направете картите в центъра на вашия уебсайт и организирайте цялата информация, свързана с вашия уебсайт около него. Транснационални корпорации, филантропски организации, мрежа от сървъри, почти всеки, който има световно присъствие или интереси по целия свят, може да възприеме този подход.

На всяко място покажете постиженията на този център и екипа зад него. В придружаващите легенди могат да бъдат откроени специални късметчета или важна информация.

НПО-помощ-карта

На изображението можете да видите дейностите и напредъка на Карта за помощ на НПО показва се във формат на картата в началната страница. Map Aid Map е инициатива на InterAction, съюз от неправителствени организации във Вашингтон, D.C. Информацията, свързана с всички проекти на организацията, може да бъде достъпна, просто като щракнете върху маркерите на картата.

Използвайки едно изображение, вие ще постигнете две цели – парадиране на обсега на вашата екипировка, от една страна, и подпомагане на потребителите да разберат глобалния характер на вашата организация, от друга..

MapSVG Interactive Vector, Google & Image Maps

MapSVG Plugin: Създайте интерактивни карти в WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Ако искате да добавите карти към WordPress на началната си страница, наистина всеки плъгин за картографиране ще работи. Харесваме MapSVG, защото предлага множество страхотни опции, опаковани в един мощен плъгин (научете повече в нашия преглед). Издърпайте карти от Google, персонализирайте ви цветове, включвайте филтри, добавете карти с изображения и други. Плюс картите са лесни за поставяне на началната ви страница с помощта на простия код на MapSVG.

WP Google Maps Безплатен приставка за WordPress

Най-добрите приставки за картографиране: WP Google Maps

Търсите безплатна опция за страхотна карта? Опитайте WP Google Maps (на който в момента се доверяват 400 000+ потребители) предлага лесни опции за създаване на собствени Google Maps с персонализирана тема, маркери, опция на цял екран, определен размер (ширина, височина, увеличение), маршрути, полигони и други. Когато сте готови, е лесно да поставите вашата WP карта на Google на която и да е страница с помощта на включената джаджа или кратък код.

2. Показвайте пътувания на вашия уебсайт или блог

Пътуващите уебсайтове и блогове не могат без карти. Използвайте карти по иновативни начини, за да заведете посетителите на виртуална обиколка на сайтовете, за да им помогнете да вземат решение за пътуване. Или ги въвлечете в пътуване, като начертаете местни забележителности с легендарни пакети. Споделете информация за любимите си места или места. може би Лондонският проход, пътеводител за Лондон, може да ви вдъхнови.

Лондон туристически атракции-

Докато сте на пътуване, туристически / туристически блогър може да използва карта, за да добави снимки към местата, които посещава. Свързвайки снимки на конкретни места е лесно да споделите пътуването си с приятели и семейство. Те могат просто да кликнат върху маркер, за да покажат снимки, направени на това място.

Можете също така да добавите снимките по дата, за да поддържате хронологичен запис на вашето пътуване – един вид къде бях, къде ще бъда рекорд.

Пътуващите блогъри могат да географски маркират своите публикации, а публикациите могат да бъдат очертани по маршрута. Това ще послужи като фантастичен дневник за пътуване. Редовните публикации в блога могат да поддържат последователите актуализирани за напредъка, който постигате във вашите приключения. Това е само един от многото съвети за създаване на невероятен блог за пътуване. Но ако търсите добра приставка с игли за изображения, потърсете номер 1 – MapSVG и WP Google Maps са и фантастични възможности.

3. Локатор за съхраняване

Ако имате няколко магазина в страната или света, можете да ги определите на карта с маркер и да я използвате като локатор на магазини. Добавете подробности за всяко местоположение в подсказка или изскачащ прозорец, позволете филтрирането по категории или цени или разстояние и помогнете на клиентите да намерят магазина, от който се нуждаят.

Ако плъгинът позволява добавяне на клъстери към места, където маркерите са плътни, той ще предаде на зрителя, че той има избор от магазини, които са му достъпни в това населено място.

Levis-магазин-локатор

Горното е изображение на Локатор на магазина на Levi. Най-близкият до потребителя магазин може да бъде намерен чрез прилагане на филтрите.

Супер магазин Търсачка за WordPress

Супер магазин Търсач

Информация и DownloadView Демонстрацията

Един от най-добрите плъгини за картографиране в тази категория е със сигурност Super Finder за WordPress. Картите са отзивчиви и улесняват клиентите да намерят близките ви места. Функциите на администратора улесняват управлението на местоположенията в магазина, известия и настройки. А изграждането на карти е лесно с включен редактор за плъзгане и пускане и интуитивни опции за персонализиране.

WP Store Locator Безплатен приставка за WordPress

Store Locator Plus Безплатен приставка за WordPress

Локаторът на WP Store включва настройки за персонализиране, филтри за радиус и съвместимост с популярни приставки за преводи, за да приспособите вашите карти към вашия език. Търсите още опции? Вижте нашия списък с най-добрите плъгини за локатор на магазини за изчерпателен списък на нашите любими приставки за картографиране в тази ниша.

4. Намерете места за паркиране

Ако сте базирани на натоварено място, където трафикът е лудо тежък и паркирането е трудно да се намери, опитайте да използвате карти на вашия уебсайт, за да помогнете на потребителите да намират по-лесно паркоместа. Ако планирате пътуване до Дисниленд, картата по-долу трябва да ви помогне да намерите място за паркиране с лекота.

паркинг в-дисниленд

Добавете тази функция към страницата си за контакти и избройте наличните опции за паркиране около вашето местоположение. За магазин на дребно, голяма болница, развлекателен център, транспортен отдел или университет, добавянето на тази функция би било наистина обмислено докосване. Ако магазинът има запазено място за паркиране наблизо, това може да бъде подчертано и на картата.

Намерих един плъгин – приставка Parkopedia – в хранилището на WordPress, който може да ви помогне с това, въпреки че не е актуализиран от няколко години, така че няма да удостоверявам неговата функция. Вместо това може да е по-добре да използвате по-общ плъгин като Mapplic.

Mapplic Персонализирана интерактивна карта WordPress Plugin

Персонализирано приложение за интерактивна карта WordPress

Информация и DownloadView Демонстрацията

Можете да използвате Mapplic, за да създадете карта за всичко – градски водач, местни училища и дори паркинги или търговски центрове. Изберете от 15 вградени географски карти или качете своя собствена графика. Този усъвършенстван плъгин предлага привидно неограничени възможности за изграждане и персонализиране на вашите карти с щифтове, акценти, изображения, преки връзки, цветове и други.

5. Създайте директория

Направата на карти в центъра на вашия уеб сайт работи добре и за директория, базирана на местоположение, също. Бизнес обяви, списъци с недвижими имоти, почти всяка класифицирана дейност може да възприеме този дизайн. Използваната тема трябва да ви позволява да контролирате собствените си списъци и детайли на картата чрез функции за персонализиран тип.

указател

Плъгините като Sabai Directory се предлагат с напълно интерактивни карти. Можете да добавите подробности за списъка, които се показват върху курсора на мишката върху маркера. Резултатите от търсенето могат да се опресняват, когато потребителят влачи картата и функцията за автоматично довършване означава по-малко въвеждане от потребителя. Потребителят винаги има възможност да превключи обратно към изгледа със списък.

Много плъгини ви позволяват да показвате списъци в изглед на карта. Добавете изображения с 360 ° изглед, за да показвате списъци с недвижими имоти. Картите също могат да бъдат пригодени да отговарят на местните бизнес директории.

Приставка за GeoDirectory Directory за WordPress (Безплатна и Premium)

Приложение за GeoDirectory Directory за WordPress

Що се отнася до създаването на базирана на карта директория с WordPress, не можете да сбъркате с GeoDirectory. Можете да вземете плъгина безплатно от хранилището на плъгини WordPress, допълнено с функции за създаване на съвместима с много сайтове бизнес директория с конструктор за плъзгане и пускане, представяне отпред, 15+ приспособления, разширено търсене, лесни къси кодове и поддръжка за много места, които искате да добавите. Искам още? Надградете, за да получите професионална и да получите премиум поддръжка в допълнение към събития, глобална поддръжка на много локации, платени списъци, геолокация, интеграция на BuddyPress, връзка във Facebook и други.

6. Проявете предстоящи събития

Картите могат да бъдат благословия за уебсайт, провеждащ събития на множество места и места – било то гала на местно училищно събитие или нещо толкова мащабно като Олимпиадата. Участниците могат да видят събитията в изглед на карта.

EventON WordPress Plugin Календар на събитията

eventon

Информация и DownloadView Демонстрацията

EventON е доста стандартен плъгин, за да свърши работата. Използвайте го за показване на местоположения и упътвания на събитията. Потребителите могат да въведат адреса, за да получат упътвания. Те могат да следят събитие и местоположението му. Когато потребителите кликнат върху маркер на картата, в информационния прозорец могат да видят заглавието, мястото и времето, свързани със събитието. Можете също така да предоставите връзка за посетителите за закупуване на билети.

7. Дисплей Влезли потребители

Ако имате уебсайт, базиран на членство или абонамент, защо не използвате Google Maps, за да покажете местоположението и плътността на регистрираните си потребители. Това е чудесно, особено за социални сайтове, като например тези, които се изпълняват на BuddyPress.

потребителя на картата

Може да е добра идея да покажете и броя на влезлите в момента онлайн потребители. Броят на посетителите в реално време от различни региони, който е видим за други потребители, може да подкани много повече от тези региони да се регистрират. Тази фина твърда разпродажба има потенциал да увеличите абонаментите си с резба или две.

GEO My WP Безплатен WordPress Locator Plugin

GEO My WP Безплатен WordPress Locator Plugin

Този безплатен плъгин включва множество геолокационни функции за типове публикации, търсене на близост, текущо местоположение и други. Но най-важното е той да се интегрира безпроблемно с BuddyPress и дава възможност на потребителите да добавят местоположението си към потребителския си профил. Потребителите могат да търсят близки членове, което прави това чудесно допълнение за социални сайтове, базирани на членство, за групи мами, възпитаници, работещи групи и други.

8. Бонусни идеи

Най-очевидната употреба за карта е добавянето й към страницата с контакти, за да се покаже местоположението ви и указанията за достигане до вас. Позволете на посетителите да използват местоположението на картата си като начална или крайна точка за упътванията.

Нишовите уебсайтове също могат да използват карти по измислени начини:

 • А логистиката уебсайт или уебсайт за рент-а-кар или този, който насочва туристите към местните атракции, може да използва карти за определяне на разстоянието между две точки и очертаване на най-краткия маршрут. Маркирайте зони на картата, където се извършва доставка на врати. Обиколки, търсене на места по маршрута, места, където шофьорът може да си вземе почивка, всички могат да бъдат очертани в полза на потребителите на уебсайта.
 • Да правя мнения по-отнасящи се към читателите, блогърите могат да ги свържат с място на картата. Това може да стане, като свържете местоположението на картата със съществуващите ви категории и маркери.
 • Свързва новинарски истории прикачен към различни места на карта. Уебсайтовете на вестници или списания често използват карти, за да предоставят контекст на историята, за която съобщават.
 • Таксиметровите компании могат да дадат опция на клиентите си да изчисляват тарифа и маршрут на картата на Google.
 • Ако времето е ваш бизнес, прогноза за времето и преобладаващото време може да бъде представено на карта.
 • Уебсайтът за игри може да включва базирано на местоположението screengrabs и видеоклипове, които да дадат истинско усещане на играта на любителите на игрите.

За да завършим нашето въображение беше да добавим карти към WordPress

Така че, виждате, че картите не трябва да бъдат скучни скучни дела, за които се споменава само когато сте загубени. Можете да ги използвате по много креативни и находчиви начини да добавите полезност и вер на вашите уебсайтове.

Имате ли още примери как добавяте карти към WordPress? Ще се радваме да чуем за това – просто ни оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map