Високата цена на безплатните WordPress приставки

Висока цена на безплатни приставки за WordPress

Що се отнася до WordPress, две от любимите ми неща са блоговете – очевидно – и разширяването на основното приложение чрез използването на плъгини.


Да, работих с теми и дори създадох няколко уеб приложения отгоре на платформата, но често се връщам да работя над плъгини. Те са нещо като приложения за WordPress, нали?

И в момента има лудо тире за изграждане на приложения за различни платформи: било то iOS, Android, Mac, Windows и всяка друга основна платформа, която можете да си представите – WordPress включен.

Но точно както е и със строителството нищо, изграждането на WordPress представя своя набор от предизвикателства. Ако се интересувате от вграждане на приставки особено за забавление, ето ето какво ще очаквате.

Какво да очаквате изграждането на безплатни приставки за WordPress

Процесът на разработка е много по-различен от изграждането на софтуер за всяка друга рамка или платформа:

 • Имате основен слой на приложение – тоест WordPress – и неговия набор от API
 • Имате зависимости – тоест вашия JavaScript, таблици стилове и библиотеки на трети страни
 • И вие имате набор от стандарти за кодиране
 • …и още

Но важното е да се отбележи, че ако просто започвате с това или ако идвате от друга платформа, език или общност, то само защото ще предлагате безплатно своя плъгин означава, че трябва да го развиеш като неговия див запад.

По-конкретно, всеки път, когато изпращате плъгин в WordPress Plugin Repository, вашата кодова база се одитира, преди да бъде одобрена.

Това е фантастичен начин да осигурите определено ниво на качество за това, което е достъпно чрез хранилището на WordPress, нали?

Но има изключение!

Казах, че не можеш да се развиваш така, сякаш това е дивият запад, но истината е, че ако планираш да го пуснеш в собствения си блог, на собствения си сайт или каквото и да е друго собственост, което можеш да притежаваш, значи практически безплатно да го изградите, както сметнете за добре.

Работата е там, че с течение на времето хората стават малко предпазливи да използват безплатни теми за WordPress и WordPress плъгини, които не са хоствани от реномиран източник или не са премиум поради липсата на качество.

Не е задължително наборът от функции да е лош, а нивото на качеството на кода е лошо и често води до твърде много хакове, проблеми със съвместимостта или общи проблеми с потребителското изживяване. Въпреки че работата ви може не в резултат на това е много вероятно да се развие тази репутация само заради репутацията, която този тип работа е развил.

Затова си направете услуга и вземете безплатен одит от екипа за преглед на плъгини WordPress.org. От това нямате нищо, освен качество.

Свободно налични инструменти

Освен това, ако искате да пуснете безплатен плъгин и сте ангажирани да спазвате указанията за работа с най-добрите практики, то хранилището на приставки за WordPress предлага различни безплатни инструменти, които да използвате за поддръжка на вашия плъгин.

WordPress-хранилище

Освен контрол на източника, вие получавате също:

 • Начална страница за приставката
 • Плъгинът е индексиран и може да се търси от таблото за управление на WordPress
 • Началната страница на хранилището включва безплатен форум за поддръжка, за да можете да поддържате своите потребители
 • Система за оценяване на другите, които да докладват колко харесват (или не харесват) работата ви
 • Инструкции за инсталация
 • Начин за управление на често задавани въпроси
 • Статистика за това колко хора работят в коя версия на работата си
 • …и още

Сладко, нали?

Но ето това, което малко хора обсъждат или дори знаят, когато влизат в тази игра: Ако имате плъгин, който става особено популярен, поддръжката може да стане изключително предизвикателна..

Вие сте един човек, който поддържа проект, инсталиран в десетки хиляди блогове, и всички тези хора имат възможността да споделят проблеми за вашата работа.

Сега, независимо дали имате задължение да помагате на тези хора, е сива зона за много хора. Някои казват, че тъй като е безплатна, няма задължение; други казват, че след като сте го пуснали, трябва да сте готови да го подкрепите.

Това не е постът за този дебат.

Където и да паднете, не подценявайте времето, което може да ви отнеме. За тази цел също ви призовавам да прочетете страхотен пост от Крис Лема На разграничаване между клиенти и потребители.

Слово за поддръжката

Ще бъда уволнен, ако не се уверих, че подчертах достатъчно аспекта на подкрепата. Колкото и да е страхотно колкото хранилището на приставки за WordPress, то може да породи много негативни чувства към проект, който веднъж сте започнали да обичате, просто заради голямото количество заявки, които се получават за поддръжка (било то функции, заявки или истински грешки ).

Не казвам да пренебрегвате тези молби – в края на краищата някои хора ще отделят време да докладват за неща, които само ще подобрят работата ви; ако обаче хората обикновено получават компенсация за времето си и отделяте прекомерно много време за адресиране на въпроси за поддръжка, може да е време да помислите за въвеждане на някакъв тип бизнес модел във вашия плъгин.

Въпреки че това е извън обхвата на тази публикация, смятам, че си струва да споменем предлагането на безплатна версия на премиум приставка е начин да се постигне. Ако хората се наслаждават на вашия плъгин и намират стойност в него, те често са готови да платят за подкрепа за него.

“Вашият Plugin Sucks!”

Едно от най-големите предизвикателства при управлението на даден продукт е справянето с нивото на оплаквания, които може да получите.

Истината е, хора Рядко обадете се на центрове за поддръжка на клиенти, за да кажат „благодаря“ или да кажа „страхотна работа“, нали? Искам да кажа, колко често се справяте наистина ли уведомете вашата компания за мобилни телефони, че се радвате, че не сте се отказали с последното си телефонно обаждане?

Точно.

За тази цел доставката на продукт с всякакъв капацитет – включително приставка за WordPress – е предмет на това, така че ако все още не сте разработили приставка или сте на ръба да пуснете такъв, тогава бъдете готови за оплаквания.

Това не са потребителите не хвалете плъгините, които използват. Аз ще лъжа, ако казах, че не се е случило, но броят на оплакванията често ще надвиши броя на похвалите.

Това е просто естеството на това как работят хората и, следователно, пазарът.

Мисля, че всички сме изградени по различен начин, що се отнася до получаването на критика. Някои хора имат дебела кожа и могат да я вземат, оставят я да се търкаля по гърба им и си отиват; други, не толкова. Но това е нещо мога да бъдат научени и развити във времето.

Така че, ако сте в последната група и просто влизате на пазара: бъдете готови, но не го приемайте лично. Случва се на всички нас и с риск да си направим играчка, думите продължават да се натискат :).

Сега отидете да изградите Plugin

По принцип тази публикация е „ако знаех тогава какво знам сега“ за WordPress, тогава щях да добавя пряк път много грешки, погрешни стъпки и да науча определени уроци по трудния начин.

Мисля, че всички оценяват ученето от другите така да се надяваме тази публикация е помогнала за пряк път към някои неща, които обикновено идват с издаването на плъгин.

Във всеки случай разговорите са евтини. Отиди да изградиш нещо :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map