Вие ли сте приставка за приставки? Как да почистите вашия WordPress сайт

Вие ли сте приставка за приставки? Как да почистите вашия WordPress сайт

Ти ли си приставка за приставки? Помислете за малко. В началото звучи малко нелепо и разбира се ти си не един от тях. Но със стотици WordPress „експерти“, които препоръчват нови плъгини всяка седмица, не е чудно, че някои уебсайтове и уебмастъри завършват малко… прекалено оборудвани за задачата. Половината време на приставката идва с дяволска близо до гаранция, че ще повлияе положително на долния ред по някакъв начин и ако е безплатна, може да е трудно да се каже не.


Бих знаел, инсталирах и пробвах почти всеки плъгин за социално споделяне, който има. Предпочитам да не го призная, но съм почти сигурен, че го направих с надеждата, че публиката ще се появи на практика от слаб въздух с малко натискане от дясната приставка. И знам, че и аз не съм единственият.

Contents

7-те предупредителни знака, че сте устройство за WordPress плъгин

Ако някой от предупредителните знаци звъни на звънец, има вероятност сайтът Ви за WordPress да използва пролетно почистване. Продължете да четете, за да видите как можете да ускорите WordPress, като премахнете неизползваните приставки.

1. Нямате идея какво правят половината ви приставки

Цялата причина за инсталирането на плъгин е всъщност да го използвате и ако не само не използвате половината си плъгини, но дори не можете да си спомните какво трябва да правят за вашия уеб сайт, това е лош знак, че може да сте приставка за приставки.

2. Не можете да актуализирате WordPress поради остарелите си приставки

Това не само ви спира да имате достъп до нова функционалност от самите актуализации на WordPress, но също така може да означава, че трябва да се въздържате от актуализиране на приставки или вашата тема, защото тя вече не е съвместима със старата ви версия на WordPress.

3. Имате повече приставки, отколкото части от съдържанието, а уебсайтът ви е повече от няколко седмици

Не винаги е уместно, но обикновено е добър показател, че е възможно да сте изминали малко зад борда.

4. Актуализирането на приставките ви бързо се превръща в работа на пълен работен ден и всъщност сте наели някой, който да го направи

Поне сега имате някой на борда, който може да извърши почистването вместо вас, въпреки че може да се откаже, ако разбере, че ще намали, ако не елиминира работното си време напълно.

5. Имате няколко тромави многофункционални приставки, които използвате само за една или две функции

Понякога по-малко не означава по-добро или по-бързо. Понякога е по-добре няколко по-леки приставки да вършат същата работа.

6. Все още имате приставки, с които сте „търгували за по-добър“

Понякога може да бъде лесно да забравите да премахнете старото, когато новото и по-доброто влезе. Добрата новина е, че стига да са неактивни, поне те заемат място само в задния край. Лошата новина е, че запушва директорията ви с плъгини и че това може да е показателно за по-лоша и по-вредна ситуация.

7. Имате много инсталирани приставки, които „със сигурност ще имате полза за някой ден“

Въпреки че това може да изглежда разумно, много по-добра идея е да създадете описателен списък на плъгините в Evernote или документ на Google и да продължите да ги тествате във времето. Ако просто имате куп плъгини, които седят наоколо, вероятно е това да се прави някога. Използвайте ги или ги загубете.

Защо много плъгини обикновено са лоши (и защо трябва да почистите)

плъгин-почистване

Излишните приставки могат да направят работата ви по-трудна и сложна, отколкото трябва да бъде. И макар че няма нищо лошо в това да имате много необходими плъгини, да имате много плъгини, които зареждат много ресурси, се превръща в проблем. Това може да забави скоростта на зареждане на уебсайта Ви чрез добавяне на допълнителни http заявки. Най-просто казано, това кара браузъра да прескача допълнителни обръчи, преди да може действително да се зареди и да покаже вашия уебсайт, като го натоварва по-бавно. И по-бавното зареждане на сайта ви може да има брутални ефекти върху дъното.

Ако уебсайтът ви се зарежда особено бавно, можете да бъдете преследвани чрез потресаващи проценти на отпадане, да загубите доверие на клиентите или по-лошо, да видите пряко влияние върху вашите продажби. Например, Amazon съобщава, че наблюдава намаления на продажбите с до 1% на всеки 100 мс по-бавно заредената страница (Източник: Strangeloop). Друго проучване установи, че увеличението на времето за зареждане с 1 секунда доведе до 7% намаление на реализациите, 13% по-малко преглеждания на страници и 17% по-малко удовлетвореност на клиентите (Източник: Tagman). Добрата новина е, че това означава, че увеличаването на скоростта на зареждане трябва да показва обратните резултати.

Както бе споменато накратко по-горе, плъгините могат също така случайно (или дори не толкова случайно в много, много редки случаи) да осигурят дупки за сигурност, които хората могат да злоупотребяват, за да получат достъп до задния сайт на вашия сайт.

Последната причина е по-малко очевидна. Наличието на прекалено много плъгини може да ви предложи твърде много разсейвания, които отнемат фокуса ви от мястото, където трябва да бъде. Това може да се превърне в извинение да се притеснявате от малките неща. А грижите за малките неща могат да ви попречат да намерите страхотни нови възможности за бизнес или да подобрите копието си, за да увеличите значително реализациите си или да намерите време за мрежа и да увеличите аудиторията си.

Как да изключите вашия WordPress сайт

За щастие, почистването на приставките ви не е толкова трудно. Разберете кои плъгини всъщност имат значение за вашия уебсайт и след това се отървате от останалите.

Може да се изкушите да попитате: „Какви са основните неща?“ Отговорът е, че има много, много различни мнения по този конкретен въпрос. И докато някои хора са склонни да препоръчват широк набор от плъгини, други са далеч по-минималистични и предлагат само: Анализ, кеширане за скорост, сигурност, социални, SEO и, разбира се, включване.

За мен много по-важен въпрос е кои плъгини са от съществено значение за вас и вашия сайт?

Има много различни видове уебсайтове, с много различни видове цели и нужди. Красотата на WordPress е, че тя има гъвкавост и способност да се справя с множество предизвикателства чрез плъгини, но понякога това може да стане активиращо за приставката за Plugin. Затова разберете кои плъгини имат значение и изхвърлете останалите.

В идеалния случай искате да запазите само плъгини, които са полезни за целта, която имате за вашия уебсайт, по много осезаем начин. Приставки, които подобряват долния ви ред. Дори и да имате само личен блог, там някъде има измерима цел, като например да получите по-голяма аудитория. И за бизнеса, връщане на посетители, ангажиране на потребителите, абонати и продажби. И тогава има сигурност, разбира се. Тъй като никой не иска техният сайт да бъде отвлечен за известно време.

Приставките, които искате да запазите

WordPress добавки, които трябва да поддържате

Приставки за подобряване на сигурността

Приставките, които увеличават сигурността на уебсайта Ви, намаляват риска от бъдещи проблеми. Това се отразява на долния ред по начина, по който избягвате да харчите пари и часове на неудовлетвореност, опитвайки се да си върнете контрола над уебсайт, който е отвлечен поради липса на предвидливост.

Наскоро Кевин написа преглед на Hide My WP, в който обяснява как плъгинът повишава сигурността ви, като скрива факта, че уебсайтът ви работи на WordPress, а Том написа и преглед на приставката за сигурност Ninja, който може да искате да проверите и вие. И двете са отлични плъгини, които може да искате да помислите, за да запазите сайта си безопасен и защитен.

Между другото, понякога плъгините могат да осигурят дупки за сигурност на хората да злоупотребяват, така че да има по-малко излишни приставки, не е лоша идея за сигурност.

Приставки за подобряване на скоростта на зареждане

Подобряването на скоростта на зареждане може да помогне за значително намаляване на степента на отпадане. Особено ако скоростта на зареждане на уебсайта Ви надвишава няколко секунди, получаването на приставка за кеш може да бъде чудесен избор. Не само това, самият ни Sourav дори ще ви преведе как да настроите WP Total Cache за оптимални резултати (и не забравяйте да проверите цялото си ръководство за поредицата за кеширане на публикации в WordPress, за да научите повече за това как работи кеширането и как можете да го използвате за подобряване на вашия WordPress сайт).

Като бонус почистването на приставки, които служат за малка функция, различна от функционалността, която всъщност не използвате, също може да помогне за намаляване на скоростта на зареждане на уебсайта Ви.

Приставки за подобряване на ангажираността на потребителите

Увеличаването на ангажираността на потребителите е важно, тъй като колкото по-дълго някой се задържа и взаимодейства с вашия уебсайт, толкова по-голяма е вероятността те действително да обърнат внимание на вашето съобщение и в действителност да станат част от вашата аудитория / да станат платен клиент. И през последните няколко години голяма част от ангажираността на потребителите е „споделяне“, а плъгините, които спомагат за увеличаването на споделянето, помагат на най-долния ред, като получават повече трафик. Ако търсите добра добавка за споделяне, проверете нашия списък за най-добрите приставки за социални медии, както и статията на Том как да направите уебсайта си WordPress по-социален.

Приставки за подобряване на коефициентите за вписване / процента на реализация

Независимо дали става дума за плъгин, който прави полето ви за реално преобразуване по-добре или плъгин, който събира данни за поведението на потребителя (очевидно трябва да имате данни за поведението на потребителя, за да разберете какви плъгини всъщност правят разлика) важно за долната ви линия, и останете да останете. Един плъгин, който бихме препоръчали да увеличите тарифите за ползване, е OptinMonster.

На практика всеки плъгин, който има забележимо пряко или косвено въздействие върху долната ви линия, си струва да запазите. И всеки плъгин, който просто седи наоколо и не прави нищо, няма да отиде на малко пътуване и никога да не се върне.

Как да се измери ефективността на приставката и тяхното влияние върху скоростта на зареждане

Скорост на зареждане с ефект на приставките

Настройте Google Analytics или любимия си инструмент за анализ за тестване на приставки, които трябва да помогнат за процента на конверсия. Ако никога не сте тествали резултатите си без тях и просто предполагате, че имат положителен ефект, направете го. Тествайте реализациите си, без приставката да е активирана. Уверете се, че сте му дали подходящ период на контрол (освен ако няма много очевидно и болезнено потапяне на конверсията. В такъв случай, разбира се, трябва да го върнете и работи.) За да анализирате скоростите на зареждане на страницата си, можете да използвате Инструменти за Pingdom или други безплатни инструменти, които искат да измерват дали плъгин забавя или не уебсайта ви повече, отколкото си струва.

важно: Уверете се, че сте задали настройките на едно конкретно място за тестване наведнъж и тествайте скоростта на зареждане на страницата ви няколко пъти, преди да започнете да деактивирате плъгините.

Ако имате много различни неща, за да тествате за бързина на страниците, може би е най-добре да го направите през най-малко натоварените ви часове. И ако имате особено натоварен уебсайт или ръководите бизнес на пълен работен ден чрез него, клонирайте го ръчно или използвате приставка за клониране ( безплатен Duplicator плъгин е добър вариант).

Всичко това трябва да е всичко на един и същ DNS и сървър, разбира се, можете просто да създадете новия блог в име на директория „wpclone“ на вашия уебсайт. След това можете да тествате скоростите, без да оставяте посетителите си да видят, че се забърквате.

Например едно нещо, което може да се случи, е, ако имате наистина тромав плъгин за включване, който забавя скоростта на зареждане, въпреки че увеличава степента на отказ, това може да има пагубен дългосрочен ефект за връщане на посетители и наистина, абонати.

И сега … Действителното почистване

Ако имате голямо изоставане от съдържание, имате много остарели плъгини или приходите ви зависят от създаването на уебсайта ви, архивирането на уебсайта ви, преди да започнете, е чудесна идея, ако не и абсолютно задължително (бихте могли например използвайте Backup Buddy).

След като открихте кои плъгини са полезни и кои са безполезни (за вас), време е да си изцапате ръцете.

Деактивирайте и изтрийте приставки

За щастие, действителното премахване на приставките е много ясно. Просто отворете раздела с приставки и пристъпете към работа. Деактивирайте (ако вече не е направено) и деинсталирайте излишното и нежеланото. Освен ако нямате много остарели или неправилно функциониращи приставки, всичко трябва да бъде премахнато, дори и sql данните. Така че не е необходимо допълнително почистване!

Ако все още четете и сте успели да пресеете плъгините си и да изчистите кошчето, има още едно нещо, което бих ви посъветвал да направите. Допълнително оптимизирайте уебсайта си, като научите как правилно да инсталирате и използвате приставки за кеширане.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map