Вградени WordPress опции, които трябва да използвате

Когато открихте WordPress, вероятно сте мислили, че това е просто стартиране на платформата за блогове за мелници. Но след като започнете да откривате всички мощни вградени опции и функции на WordPress, със сигурност ще бъдете заинтригувани. Ако все още сте новак в WordPress, ще растете да го обичате все повече и повече, докато се радвате да четете тази публикация. Просто може да се почувствате склонни да се влюбите в WordPress. Както обикновено, този пост ще бъде много забавен, но ваш собствен ограничен познаването на WordPress може да ви изненада. Хаха ��


Това настрана … Днешният пост ще утоли жаждата – онова силно копнеж, което трябва да научите за WordPress (и неговите опции). Публикацията ще разкрие много страхотни опции за WordPress, за които трябва да знаете през 2014 г. Нека започнем с най-често срещаните, само за да изградим инерция.

Опции за гръб на WordPress

Akismet

Akismet-WordPress-опции-wpexplorer

„Не е ли Akismet (A.kis.met) приставка за WordPress?“
„Да, това е плъгин.“
„Как тогава ще се обърнете и го наречете вградена опция за WordPress?“

Е, за начало е вграден Не инсталирате Akismet – просто го активирате с API ключ, който е лесен за придобиване, но това не е въпросът. Akismet е един от най-добрите приставки за спам в интернет. Той побеждава конкуренцията десет точки до зилч. Изграден от Automattic, Akismet е суперзвестово спам решение, обичано от някои двадесет (20) милиона потребители на WordPress.

Преди да направите нещо с вашия блог за WordPress, активирайте Akismet за ваше добро. И между вас и мен можете да използвате един и същ ключ за API, за да активирате Akismet на няколко уебсайта. Може би са го изградили така или е недостатък. Кой знае? Като цяло, Akismet играе своята роля отлично като вградена опция за WordPress.

РЕАКТИВНИ РАНИЦИ

Jetpack-за-WordPress-WordPress-опции-wpexplorer

След това е Jetpack, който ви дава цял куп вълнуващи функции. След като свържете Jetpack към вашата WordPress.com акаунт, ще имате достъп до опции като:

 • Подобрена статистика, предоставена от WordPress.com
 • Известия, защото, добре, нотификациите са добри
 • Публикувайте функция, която автоматично споделя вашите публикации
 • Jetpack коментари
 • Абонаменти за Jetpack
 • Обича
 • Въртележка за добавяне на oomph във вашата галерия с изображения
 • Публикуване по имейл
 • VaultPress
 • WP.me ​​препратки
 • Интеграция на потребителски профил в Google+
 • Избирателна видимост на джаджа
 • Списъкът е почти безкраен

Казано по-просто, Jetpack ви предлага изобилие от WordPress опции, за да презаредите вашия самостоятелно домакин на WordPress блог.

Постоянните

Много пъти ще видите хора, които използват URL адреси с въпросителни и много номера. Лесно е да видите нещо като: http://www.example.com/?p=123. Това не може да бъде добре за вашия WordPress SEO, като се има предвид, че WordPress ви предлага множество опции за постоянна връзка, включително:

 • Ден и име – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Месец и име – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Числови – http://www.example.com/archives/123
 • Име на публикацията – http://www.example.com/sample-post (Добре за SEO)
 • Персонализирана структура (Добре и за SEO)

Ще намерите Permalink Настройки при Настройки във вашия WordPress администратор.

ТЪРСЕНЕ ВИДИМОСТ НА ДВИГАТЕЛЯ

Да речем, че току-що сте инсталирали WordPress. Нямате съдържание на уебсайта си, така че е излишно да каните паяци на търсачките. Най-добре е да ги чакате. След като обедините достатъчно съдържание, можете да насърчите паяците да индексират вашия уебсайт.

Слово на внимание: Деактивирането на видимостта на търсачката на жив уебсайт ще премахне вашия сайт от индексите на търсачките за няколко дни, което е нещо, което не искате. Друго нещо, “… зависи от търсачките да почетат …” молбата ви за инкогнито, според WordPress. За да активирате / деактивирате тази опция за WordPress, отворете Настройки -> Четене и ще видите „Видимост на търсачката.“

Съвет за съвет: Не се забърквайте с тази опция, ако нямате представа какво правите.

ПОСЛЕДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА E-MAIL

публикувате по имейл-опция

Не би ли било забавно и удобно да публикувате от където и да е чрез електронна поща? Тъй като не е необходимо да влизате в WordPress, можете да публикувате от всяко устройство. Това може да ви помогне, ако ви липсва време да влезете в уебсайта си, може би защото пътувате много или нещо подобно.

В друга публикация ще научите как да публикувате публикации в блога на WordPress по имейл, така че днес няма да се занимавам с това. Но при положение, че знаете пътя си около пощенските сървъри, можете да се възползвате напълно от тази опция за WordPress, като отидете на Настройки -> Писане и се пристъпва към Публикуване по имейл. Тук ще можете да конфигурирате вашите настройки. Има и инструкции за употреба Реактивни раници, Postie или приставката за публикуване по имейл в WordPress Codex.

БЕЗПЛАТНИ ХРАНИ

Според WordPress Codex, „… Емисия е функция на специален софтуер, който позволява на читателите да имат достъп до сайт, автоматично търсейки ново съдържание aслед това публикуване на информация за ново съдържание и актуализации на друг сайт.”

С други думи, WordPress емисиите позволяват на вашите уеб посетители да бъдат в крак с вашия блог. WordPress се предлага с до пет (5) вида емисии, а именно:

 • Атомна емисия
 • RDF / RSS 1.0 емисия
 • RSS 2.0 емисия
 • RSS 0,92 емисия
 • RSS 2.0 коментари емисия

Можете лесно да добавяте емисии към вашия WordPress сайт (за вашите читатели) чрез Екран на приспособленията. Всичко, от което се нуждаете, са вашите URL адреси за емисии. По споразумение URL адресът ви за емисия е http://www.yourdomain.com/feed/ и URL адресът на емисията за коментари е http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Ако отворите тези URL адреси за емисии в браузъра си, просто ще видите дърво на документи, липсващо на стил. За да прегледате елементи на RSS емисии, използвайте фидер, като например Feedly или лесно достъпният RSS widget във вашия Екран на приспособленията.  Моля, не бъркайте RSS widget с RSS Връзки джаджа; първата показва елементи на емисиите, а втората показва връзки към вашите емисии.

За да научите повече за емисиите на WordPress, моля, посетете WordPress се храни от Codex.

НА ЖИВО ПРЕГЛЕД НА ТЕМАТА

живо тема за визуализация-WordPress-опции-wpexplorer

Тази опция за WordPress съществува от WordPress 3.4. Използвали сте го поне веднъж за промяна на теми. Без съмнение, опцията за преглед на теми на живо е чудесна, тъй като ускорява вземането на решения, когато става въпрос за теми. Можете да видите пълния изглед на това как ще изглежда темата след активирането. Просто отидете на Външен вид -> Теми и задръжте курсора на мишката върху избраната от вас тема (трябва да е неактивна). Щракнете върху Преглед на живо бутон, който се появява.

КЛИЕНТ НА ​​ТЕМАТА НА РАБОТА

Преди да оферирате за сбогом функцията за визуализация на темата, нека да кажем няколко неща за персонализатора на теми за WordPress, който е неразделна част от опцията за преглед на живо. В изображението по-горе персонализаторът на теми ще бъде лентата за навигация вляво (всички опции, изброени под името на темата, която преглеждате).

Опцията за персонализиране на темите ви позволява да персонализирате заглавието на вашия сайт и етикета, цветовете, изображението на заглавката, навигацията, статичната първа страница, долния колонтитул и много други в зависимост от опциите, налични във вашата тема. Никога не е било по-лесно да персонализирате външния си вид на WordPress. Просто щракнете върху няколко неща, вижте промените си на живо, натиснете Запазване и активиране бутон и вашата работа е свършена. Много магазини за премиум теми преминават към използване на персонализатора на теми WordPress в техните теми поради колко лесно е да се използва.

Опции за Blogging на WordPress

WordPress е превъзходен блоговете платформа, но до този момент говорихме за WordPress опции, които нямат нищо общо с действителните блогове. В следващия раздел ще говорим за опциите на WordPress, които се въртят около редактора на публикации, където голяма част от действието все пак намалява.

МНОГО ЕКРАННИ ВАРИАНТИ

WordPress-скрийн-опции-wpexplorer

Опции на екрана е наличен и във вашия WordPress Home Dashboard (където имате функции и джаджи като Накратко, бърз чертеж, активност, статистика на сайта и WordPress News между другото. Предлага се и в Страници, коментари, обратна връзка и няколко други места (включително някои приставки), но да се върнем към редактора на публикации.

Когато създавате нова публикация в блога, ще намерите Опции на екрана падащото меню в горния десен ъгъл на екрана. Тази опция ви позволява да добавяте произволен брой елементи към вашия Редактиране на публикацията екран. Можете да изберете да покажете опции, категории, маркери, дискусия, откъс и автор между другото.

Освен това, можете да промените оформлението на екрана, като изберете броя колони за показване (една или две). Ако искате да видите как вашите изображения се вписват в текстовото ви съдържание, можете да изберете оформлението на една колона, което се предлага с уголемен редактор на публикации. От друга страна, ако искате компактен изглед и нямате проблем с изображенията си (може би нямате нищо против да прегледате публикацията си преди публикуването), можете да изберете оформлението с двойна колона. В края на деня, каквото изберете, зависи от вашите лични предпочитания.

ЛЕСЕН АУДИО ПЛЕЙЛИСТ

лесните аудио плейлист-WordPress-опции-wpexplorer

Добър пример за аудио плейлист на WordPress

WordPress е чудесна платформа. Например, знаете ли, че не се нуждаете от приставка, за да създадете професионално изглеждащ аудио плейър за вашия уебсайт WordPress? Този въпрос представлява голям интерес за хора като музиканти и диджеи, които биха искали да хостват mp3 (и други аудио) файлове на своите уебсайтове. Ако искате вашите уеб посетители да се насладят на музика на вашия уебсайт, добавянето на аудио плейър е доста лесно.

За да добавите аудио плейъра си към публикация, отворете публикацията в редактора и щракнете върху Добавете медия бутон. На получената страница изберете Създайте аудио плейлист.  Можете да изберете своите качени по-рано аудио файлове от Медийна библиотека или да ги качите точно там и след това. Изберете плейлиста си, като щракнете върху файловете и натиснете Създайте нов плейлист бутон в долния десен ъгъл на вашия екран.

Това ще ви отведе до нова страница, където можете да редактирате плейлиста си преди публикуването. Редактирайте списъка си за изпълнение, ако е необходимо, и кликнете върху Вмъкване на аудио плейлист бутон. Това ще ви върне към редактора на публикации, където ще можете да видите вашия аудио плейър. Публикувайте или актуализирайте публикацията си, за да видите играча в действие!

НАСТРАНА: Можете да използвате същия метод за добавяне на аудио плейъри към вашите страници и области с приспособления в страничната лента (или където и да е другаде).

Опростено ТВЕТЕ ОПУСКАНЕ

Искате ли да покажете вашите туитове в съдържанието си по този начин:

Ако сте отговорили с „да“, трябва да знаете, че вграждането на туитове е една от най-простите опции за WordPress, за която за съжаление не се възползвате. Защо това е чудесна опция за WordPress:

 • Изглежда готино (Казва, че имате луди умения за WordPress)
 • Може да ви помогне да увеличите ангажираността на потребителите на вашия уебсайт и акаунт в Twitter

Как да го направя:

Просто отидете на Twitter, копирайте URL адреса на туит и го поставете в редактора на публикациите си така:

лесна чуруликане-вграждане-WordPress-опции-wpexplorer

Вижте подчертания URL адрес? Не е необходимо да превключвате към HTML редактора. Просто поставете URL адреса и запазете публикацията си. Лесна работа.

ПОМОЩ ВИДЕО ВИДЕО

Въпреки това в този вграждащ бизнес е подобно лесно да вградите видеоклиповете си в YouTube. Просто поставете видео връзката към YouTube в публикацията си и запазете промените си. Следващият видеоклип на AJ Clarke е стъпка по стъпка ръководство, което ви показва как да използвате невероятната Total Drag & Drop WordPress тема.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

За да вградя горното видео, просто залепих връзката към YouTube от браузъра си …

YouTube-вграждане-WordPress-опции-wpexplorer

… В тази публикация ��

Със сигурност това е много лесен начин за вграждане на видеоклипове в YouTube (и за повече методи проверете публикацията на Том за това как да добавите видеоклипове към вашия WordPress сайт). Единственият недостатък е, че не можете да контролирате размера на видеото с този метод. Ако знаете за начин, моля, споделете с нас в коментарите tried Опитах се да вкарам връзката в елемент div (което означаваше преминаване към HTML редактора), но не се получи.

ВРЪЗКИ В КАПЦИИ ЗА ИЗОБРАЖЕНИЕ

Дълго време беше невъзможно всеки HTML да създава надписи. Поради това не можете да добавите връзки към надписи, за да кредитирате източниците на изображения. Освен това не можехте печатам с курсив, смел или подчертаване надписите ви.

В днешно време можете лесно да добавяте връзки към надписи на изображения. Просто кликнете върху вашето изображение и изберете WordPress-Image-опции-образ-wpexplorer икона, която се появява за достъп до вашия Опции за изображение екран. Тук можете да добавите HTML към Надпис кутия, както сметнете за добре.

9 май 2014 г. - Снимка на астрономията на деня от Майк Тейлър. С любезното съдействие на apod.nasa.gov

9 май 2014 г. – Астрономическа картина на деня от Майк Тейлър. С любезното съдействие на apod.nasa.gov

КОМЕНТАРИ ЗА ЗАБРАНЯВАНЕ

Искате ли да деактивирате коментарите за целия си блог или за отделна публикация? Ако е така, можете да деактивирате коментарите в целия си уебсайт на WordPress, като отидете на Настройки -> Дискусия и премахнете избора „Позволете на хората да публикуват коментари за нови статии.“ Това ще деактивира коментарите за всички нови публикации.

Като алтернатива можете да използвате дискусия в Опции на екрана при създаване на нова публикация. Дисциплината джаджа ви дава опции за разрешаване или забрана на коментари, проследявания и пингбакове за тази конкретна публикация.

НАЧАЛО МЕЖДУ ВИЗУАЛЕН И HTML (ТЕКСТ) ЕДИТОР

превключване между--визуално-и-HTML-редактор WordPress-опции-wpexplorer

По подразбиране WordPress ви показва редактора на публикации Visual (WYSIWYG). Между другото, WYSIWYG е само кратък за „Това, което виждате, е това, което получавате.“ Visual редакторът е лесен за използване, тъй като не изисква познания по програмиране. Освен това изглежда като типичния текстов процесор, с който сте свикнали.

След това имаме редактор на HTML (текст), който ви предлага допълнителна гъвкавост за персонализиране на вашите публикации. Трябва да имате поне основни HTML умения, за да използвате този редактор, но той може да ви бъде полезен, когато искате да хвърлите няколко кода в публикациите си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ОПЦИЯ

За много хора тази WordPress опция просто седи в техния редактор на публикации. Или не знаят за него или как да го използват. Можете да използвате опцията за прочетете повече, за да създадете откъси за вашата първа страница.

Ако темата ви няма функция за откъс, първата ви страница ще показва публикациите ви в тяхната цялост, което е непривлекателно. За да се възползвате от опцията за прочетете повече, отворете публикацията си и просто поставете курсора си там, където искате откъсът да приключи. Кликнете върху иконата за прочетете повече четене по-WordPress-опции-wpexplorer в менюто. Не е необходимо да превключвате към HTML редактора и можете да създавате персонализирани встъпители (откъси) за вашите публикации.

СТРАНИЦА НА РАЗРЕШЕНИЕ НА СТРАНИЦАТА

Не ви трябва приставка, за да разделите дълги публикации на няколко страници. Не, не Редакторът за публикации на WordPress е оборудван със собствена опция за прекъсване на страниците. Какво, изненада ли се? За да завършите една страница и да изпратите вашите читатели на следващата, превключете към HTML редактора и добавете следния код:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map